koreafilm

Miracle in Cell No.7 (kmovie)

Written by koreafilm. Posted in Film, Recenzii / cronici, Recenzii Koreafilm, Recomandarile lunii, Stiri / noutati

Tagged: , , , , , , , , , ,

1

Published on mai 15, 2013 with 29 comentarii

de Celine_blue

Miracle in Cell No.7/ The Gift of Room 7/ Number 7 Room’s Gift este un film ce a avut premiera la sfârşitul lunii ianuarie anul acesta  şi se pare că a  avut un success formidabil atât în luna ianuarie  cât şi în lunile ce au urmat.

Genul acestei pelicule este o combinaţie fenomenală între o comedie şi o dramă, pelicula având o durată de 127 minute.

Regia a fost semnată de regizorul şi scenaristul Lee Hwan Kyung (Champ, Lump of Sugar, He was Cool), scenariul a fost conceput împreună de către scenariştii Lee Hwan Kyung, Kim Hwang Sung (Champ) şi Kim Young Suk (Champ, Lump of Sugar, He was Cool). Producătorul este Lim Min Sub, cineastul Kang Seung-Ki, iar distribuitorul peliculei este compania Next Entertaiment World, companie ce a mai distribuit şi alte filme precumŞ Love 911, Pieta, Hello Ghost.

Distribuţia este alcătuită după cum urmează:

● Ryu Seung Ryoung (Masquerade,War of the Arrows, Personal Taste, Iris 1) în rolul lui Yonug Goo.

● Kal So Won (Take Care of Us, Captain, Secret of the Birth-2013) în rolul micuţei Ye Seung fiica lui Yong Goo.

● Park Shin-Hye (Flower Boy Next Door, The King of Dramas, Heartstrings, Prince Hours) în rolul lui Ye Seung - adultă, fiica lui Young Goo.

● On Dal-Su (The Servant, Detective K: Secret of Virtuos Window, The Thieves) în rolul lui So Yang-Ho, coleg de celulă cu Young Goo.

● Park Won Sang (National Security,Warrior Baek Dong Soo) în rolul lui Choi Choon-Ho, coleg de celulă cu Young Goo.

● Jeong Man Sik (The King Of Dramas, The King 2hearts, Me Too, Flower!) în rolul lui Shin Bong Sik, coleg de celulă cu Young Goo.

● Kim Jung Tae (Miss Ripley, Sign, Bad Guy, Swallow the Sun) în rolul lui Man Bum, coleg de celulă cu Young Goo.

● Kim Ki-Cheon (Woochi,The Queen of Office-2013) în rolul bătrânului Seo, coleg de celulă cu Young Goo.

● Jung Jin-Young (Love 911, The King and the Clown, Love Rain, Dong Yi, The Kingdom of the Winds) în rolul lui Jang Min-Hwan.

Young Goo este o persoană cu handicap mintal, ce este acuzat pe nedrept de o crimă pe care nu a comis-o şi este trimis la închisoare.

În 1997, Young Goo deşi are inteligenţa unui copil trăieşte fericit împreună cu fiica sa, o scumpete de fetiţă, în vârstă de 6-7 anişori, Ye Seung. În fiecare zi ei se plimbă şi se opresc în faţa unui magazin pentru a privi un rucsac galben Sailor Moon, pe care speră din tot sufletul ca într-o zi să-l poată cumpăra fiicei sale.

Într-o zi, cei doi observă că ultimul rucsac galben Sailor Moon este vândut. Young Goo intră în magazin pentru a explica faptul că ar dori să cumpere el rucsacul, dar tatăl care cumpărase rucsacul deja, sfârşeşte prin a-l lovi pe Young Goo. A doua zi, fata a cărui tată îi cumpărase rucsacul galben Sailor Moon, îl vede pe Young Goo lucrând în parcarea magazinului. Aceasta îi spune că ştie ea un magazin de unde poate cumpăra rucsac galben Sailor Moon. Young Goo, o urmează pe micuţă, spre o piaţă tradiţională, în aer liber pentru a-i arăta acel magazin. După un timp, fata cade la pământ fără suflare. El încearcă să-i acorde primul ajutor şi să o resurciteze. O femeie trece în acele momente prin preajmă şi îngrozită de ceea ce văzuse (şi înţelesese greşit) sună la poliţie. Young Goo este arestat sub acuzaţia de răpire şi crimă. Tatăl fetei decedate este şeful Agenţiei Naţionale de Poliţie. După ce este dus în faţa completului de judecată, Young Goo primeşte sentinţa pedepsei cu închisoarea pe viaţă şi este dus la o închisoare de maximă siguranţă. În închisoare, el va împărţi celula cu încă 5 deţinuţi (ce sunt închişi pentru comiterea de infracţiuni sau adulter). Iniţial, toată lumea din închisoare este uimită de noul venit cu corp de adult dar cu comportament de copil, dar ulterior toţi îl vor îndrăgi şi încep să aibe grijă de el. Într-o zi, Young Goo salvează viaţa unui coleg de celulă, So Yang-Ho, care fusese atacat de un lider al unei benzi rivale. Cel salvat doreşte să-i întoarcă salvatorului său favoarea, promiţându-i că-l va ajuta atunci când va avea nevoie. Young Goo primeşte periodic scrisori de la fiica sa, pe care i le citesc colegii de celulă.

Young Goo le spune cu lacrimi în ochi, că îşi doreşte din tot sufletul să-şi vadă fetiţa, de care îi este tare dor. Zis şi făcut. Cei cinci colegi de celulă ai săi, plănuiesc să facă un miracol pentru a o aduce lui Young Goo pe fiica sa, în ciuda faptului că politica exigentă a închisorii nu permitea vizitatori. Ei gândesc un plan bine pus la punct şi anume ca Ye Seung (fiica lui Young Goo) să ajungă în celulă, fiind livrată sub forma unui colet.

Ajunsă în incinta celulei cu numărul 7, Ye Seung trece printr-o sumedenie de aventuri care mai de care mai interesante şi mai palpitante împreună cu tatăl său şi colegii acestuia de celulă. La început ca şi tatăl ei, întâmpină reticenţele şi reţinerile colegilor de celulă, dar odată cu trecerea timpului aceştia ajung să fie cuceriţi pe deplin de ,,micul miracol din celula numărul 7”, să o îndrăgească foarte mult ca pe propria lor fiica, îi citesc poveşti, îi fac rost de mâncarea cea mai bună şi nu numai, când stă la soare îi fac umbră şi multe alte lucruri frumoase pentru un copil.

Acest film, doreşte să expună privitorului relaţia extrem de specială dintre un tată cu probleme psihice şi fetiţa lui, de o frumuseţe extraordinară, care îşi iubeşte tatăl până peste puteri, în ciuda handicapului pe care îl are.

Camaderia dintre colegii de celulă ai lui Young Goo şi modul în care aceştia devin mai calzi faţă de Ye Seung sunt deasemeni nişte trăsături umane pe care filmul doreşte să le evidenţieze.

Young Goo, chiar dacă viaţa îi este sortită a fi una extrem de dificilă, datorită handicapului, ştie să trăiască fericit alături de fetiţa sa, să o iubească ca şi cum ar fi un om normal şi încearcă să o facă fericită aşa cum ştie şi simte el mai bine.

Peste ani micuţa Ye Seung, devine o tânără frumoasă care a studiat dreptul, cu speranţa de a ajunge un bun avocat, pentru a încerca să redeschidă cazul tatălui său şi să-i dovedească într-un final nevinovăţia…

Informaţii despre film:

● Filmările au început pe 20 iunie 2012, în Daejeon şi au fost finalizate pe 10 octombrie, în Iksan, Jeollabuk-do.

● Iniţial pelicula a purtat temporar numele „23 Decembrie”.

● Pe data de 23 februarie 2013, dupăamiază , „Miracle in Cell No.7” a devenit al nouălea film din istoria cinematografiei coreene care a depăşit 10 milioane de vizualizări, chiar dacă din distribuţia sa nu fac parte super staruri, cu excepţia actorului din rolul principal Ryu Seung Ryong, care a mai apărut recent în câteva filme cu rating mare, precum: War of the Arrows, All About My Wife şi Masquerade .

● Pe 1 martie anul acesta, „Miracle in Cell No.7” a depăşit 11 milioane de vizualizări şi trecea pe locul 8 în topul filmelor cu cele mai mari vizualizări.

● În data de 9 martie 2013, „Miracle in Cell No.7” a ajuns la un nou record şi anume acela de 12 milioane de vizualizări, urcând pe locul 6 în topul filmelor cu cele mai mari vizualizări.

● Pe 15 martie 2013, în jurul orei 15:30, „Miracle in Cell No.7” a devenit în numai 6 zile, al patrulea în top, cu peste 12,32 milioane de bilete vândute, ajungând astfel din urmă alte filme precum :  The Thieves cu 12,98 milioane; The Host cu 13 milioane şi Avatar cu 13,3 milioane de bilete vândute.

● Bugetul de cheltuieli al acestui film este unul extreme de mic, 68 milioane de woni, fiind cel mai mic buget al unui film ce a reuşit să depăşească 10 milioane de vizualizări, deci aşteptările producătorilor în legătură cu succesul peliculei erau foarte mici, ei estimând cam 1,7 milioane de bilete vândute şi totuşi a ajuns să depăşescă cu mult 12 milioane de vizualizări, deci profitul acestui film este uriaş în momentul de faţă.

● 10 milioane de vizualizări este considerat un record de vis în industria filmului corean, ceea ce a însemnat că unul din cinci oameni au urmărit filmul, la nivel naţional. Baseballul este cel mai popular sport în Coreea şi este considerat un mare record atunci când acest sport atrage 7 milioane de spectatori în timp de 6 luni. Ţinând cont că filmul nu are 6 luni de la lansare, ne putem da seama cât de uriaş este văzut numărul la care în prezent a ajuns şi anume peste 12 milioane de bilete vândute.

● Realizarea şi giganticul succes pe care îl are „Miracle in Cell No.7”, face extrem de clară prezicerea modului în care va arăta industria filmului din Coreea în 2013 şi nu numai.

„Miracle in Cell No.7” este popular îndeosebi în rândul coreenilor de vârsta a doua şi a treia. În prezent se doreşte a se vedea dacă acest film va depăşi celelalte rivale ale sale, filmele: The Host cu 13 019 740 milioane şi The Thieves cu 12 983 334 milioane de bilete vândute.

● „Miracle in Cell No.7” este un film extrem de manipulativ emoţional, făcând oamenii să plece plângând din cinematograf şi fortându-i pe aceştia să se identifice cu situaţiile peliculei.

● „Miracle in Cell No.7” este prima comedie din istoria filmului coreean care a depăşit 10 milioane de bilete vândute.

● În prezent „Miracle in Cell No.7” ocupă un bine meritat loc 3 în topul filmelor cu cele mai mari vizualizări, lăsând în urmă pe unul din rivalii săi Masquerade ce are aproximativ 12 milioane de bilete vândute. Pe 9 mai a câştigat în cadrul festivalului Baeksang Arts Awards 2 premii – actorul Ryu Seung Ryong a câştigat marele premiu al festivalului, la categoria Cel mai bun actor, datorită rolurilor din „Miracle in Cell No.7” şi Masquerade, iar actriţa Park Shin Hye a câştigat premiul de popularitate, în urma voturilor acordate de public.

● Actorul Ryu Seung Ryong şi micuţa Kal So Won au avut o relaţie deosebită pe platourile de filmare dar şi în afara filmărilor.

● „ Am vorbit în continuu cu So Won şi am încercat să-mi aduc aminte de mine în timpul copilăriei prin ea.” a declarat Ryu Seung Ryong într-o conferinţă de presă.

Este grozav. Desigur că cifra publicului care urmăreşte acest film este importantă, dar comentariile sunt la fel de pline de pasiune şi sunt pozitive, încât sunt foarte surprins. Publicului i-a placut War of the Arrows, All About My Wife şi Masquerade, dar reacţiile nu au fost la fel de înflăcărate.”  a mai declarat actorul.

Într-o altă conferinţă de presă actorul a mai declarat „ Fiii mei au urmărit filmul şi au zis că au plâns foarte mult. Soţia mea a venit să mă vadă cu ochii umflaţi pentru că plânsese atât de mult. Mi-a zis pentru prima dată „că mă respectă”. Obişnuia să-mi spună tot timpul „ ai lucrat atât de mult”  sau „ai grijă de tine”, şi m-am simţit extraordinar să aud că „ mă respectă” ( râde actorul). De fapt, acasă nu arăt că sunt obosit. Vreau să-mi las familia să mă vadă comportându-mă de parcă aş fi un cadou. Este genul de eveniment pe care numai actorii îl pot face.”

Ar putea suna ca o intrigă comună, să faci publicul să râdă şi să plângă deopotrivă. Pare puţin prea melodramatic. Totuşi, motivul pentru care am ales aceast rol a fost pentru că am sperat ca ceilalţi vor începe să privească cu alţi ochi spre cei cu handicap. Mulţi taţi îndură situaţii injuste pentru copiii lor. Young Goo reprezintă un simbol în şi pentru societatea noastră.” a mai declarat Ryu Seung Ryong.

Aceasta este marea familie  „Miracle in Cell No.7”.

Doresc să mulţumesc prietenei mele Diana Ţiţirigă pentru ajutorul pe care mi l-a dat la traducere.

Surse: dramabeans, hancinema, facebook, asianwiki, wikipedia, allkpop, koreandrama, soompi.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

29 comentarii

There are currently 29 comentarii on Miracle in Cell No.7 (kmovie). Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Sper din suflet sa fie postat cat mai repede posibil pe internet pentru a putea sa-l vizionam. Este un film extraordinar dupa parerea mea. Succesul sau spune totul de altfel
  ^_^

 2. Povestea este foarte interesanta! In copacul cu radacini adanci tatal lui “Dabok” avea un handicap dar isi iubea fiul!

  • Asa e. Frumoasa paralela. Si acele scene din Deep Rooted Tree m-au emotionat foarte mult :).

 3. Ft frumoasa prezentarea! Felicitari :)

 4. Pot spune din ce am citit ca filmul are cu adevarat o poveste interesanta si diferita. Adica ideea cu analizarea relatiei dintre fetita si tatal ei, precum si cea cu detinutii mi se pare chiar uimitoare. Multumesc mult pt. prezentare si abia astept sa-l vad! ^.~ :D

 5. Mulţumim pentru prezentare Celine, e un film cu o poveste foarte emoţionantă şi poate într-o zi am să îl văd şi eu. Am mai văzut un film asemănător, se numea I am Sam şi e cu Sean Penn, tot aşa este un tată cu handicap mintal care creşte o fetiţă şi care se luptă să nu o piardă deoarece statul vrea să o ia. Acest film a demonstrat că nu e nevoie să faci un film grandios cu buget foarte mare ca să aibă succes, şi un film mai simplu poate avea un succes enorm :)

 6. Multumesc pentru prezentare Celine! Pare un film interesant si foarte frumos, prezinta cu elemente comice o tema destul de serioasa: locul in societate a oamenilor cu handicap, cu toate prejudecarile sale. Un om cu handicap mental nu are si handicap emotional, si ei sunt capabili sa iubeasca, cateodata mai mult ca un om intreg! Iar fetita este o scumpa, un adevarat ingeras, nu e de mirare ca filmul are asa un succes. Sper sa apara cat mai curand si la noi!

 7. Foarte frumoasa prezentarea!Multumim,Celine! Mi-ar placea sa apara si la noi….

 8. Mulțumesc din suflet pentru postare!Toate cele bune și la mai mare..!

 9. Multumim Celine, pentru aceasta minunata prezentare……nu pot sa spun prea multe dupa cum ati spus si voi, aici se pune accentul pe relatia dintre un tata cu handicap si fiica sa……o varba inteleapta spunea”Iubirea nu are varsta”………..asa si aici ………sunt de apreciat acesti oameni!!

 10. Celine ,multam de prezentare ,chiar merita vazut,abia astept sa apara!

 11. va multumesc din suflet pentru aprecieri. va promit ca daca voi gasi pe undeva acest film chiar si fara subtitrare o sa postez aici link-ul. pupici tuturor ^_^

 12. M-a emotioat doar gandul la cum ar putea fi prezentat un astfel de subiect pe pelicula. Este cu siguranta un film care nu te poate lasa indiferent. Abia astept sa il urmaresc. Asa cum a urcat in topul vizualizarilor, asa si in lista mea personala de must-see a urcat sus de tot si o sa-l vad cat mai curand. Poate chair impreuna cu mai multi prieteni :).

 13. Succesul acestui film e un miracol si ar fi un miracol si mai mare daca toti acei oameni care l-au vazut ar face mai mult decat sa se lase emotionati de film si si-ar schimba in bine atitutdinea. Ar si o sociatate cu 12 miloane de oameni mai buni. Nu ar fi frumos?

  • Eeee,pai cum sa nu fi frumos !…doar ca e cam greu de realizat…….teoria, ca teoria…practica ne omoara..

   • Asa e :(. Asta e si vorba lui tata :P.

 14. Kristinuta mama,la varsta ta mai crezi in basme? De frumos ar fi al naibii de bine,! dar macar 40-50% si tot e un castig

  • Incerc sa imi pastrez… speranta… :P

 15. Am creat un blog unde sper sa adun toate serialele coreene!!!
  http://www.cinemacoreea.blogspot.ro

  • Stoica, ar fi indicat sa nu copiezi prezentarile serialelor de la noi de pe site, scrie singur propriile prezentari!

 16. Multumesc pentru prezentarea filmului!

 17. Dragă Koreafilm! Sunt o mare fană a cinematografiei coreene şi a culturii sale minunate. Am descoperit această lume minunată acum 4 ani, de când postul TVR1 a început difuzarea serialului Giuvaierul palatului. De la primele episoade am rămas fermecată de acest serial. Cultura coreeană m-a cucerit odată cu difuzarea serialului Furtună la palat. Acest serial minunat m-a cucerit total, a devenit o parte din viaţa mea, va rămâne serialul meu preferat care m-a făcut să mă îndrăgostesc iremediabil de Coreea! Furtună la palat este un serial genial! Jocul actorilor este minunat, scenariul este foarte bun, plin de actiune şi intrigă. Muzica este absolut magnifică. Istoria prezentată în acest serial este foarte interesantă.
  Am citit multe mesaje pe diverse site-uri, în care acele persoane spuneau cu mult entuziasm că serialul este magnific şi genial. Am vorbit cu multe persoane îndrăgostite de Coreea. Cunosc foarte multe persoane care nu au vizionat serialul Furtună la palat şi regretă foarte mult pentru că nu l-au vizionat atunci când a fost difuzat şi nu mai poate fi găsit pe internet cu subtitrare. Din păcate mulţi iubitori ai cinematografiei coreene nu au putut urmari acest serial magnific pentru că au descoperit mult prea târziu această lume minunată. Vă rog, în numele tuturor fanilor, să le cereţi celor de la TVR1 să redifuzeze acest minunat serial după ce se va termina serialul Legendele palatului: Tărâmul dintre vânturi(deasemenea un serial frumos). Dacă le veţi cere celor de la TVR1 să-l redifuzeze, foarte mulţi fani ai cinematografiei coreene îl vor descoperi şi iubi iar cei ce l-au vizionat, sigur vor avea o mare surpriză şi se vor bucura mult. Sper să nu mă dezamăgiţi pe mine şi pe toţi fanii culturii coreene, pe cei care au văzut şi care nu au urmărit Furtuna la palat. Dacă veţi face acest lucru, veţi cei mai tari din univers, pe vecie. Sper că le veţi cere celor de la TVR1 să redifuzeze acest serial minunat şi sper că îi veţi convinge. Noi, fanii culturii si cinematograifiei coreene trebuie să fim întotdeauna uniţi şi să ne ajutăm reciproc! Sper să primesc un mesaj pozitiv din partea dvs. Multumesc anticipat!

 18. Bună ziua! Mă numesc Olga şi sunt nouă pe aici! Mă bucur că am găsit persoane care au aceeaşi pasiune ca mine, cultura şi cinematografia coreeană. Sper să mă acceptaţi în această comuniate şi doresc să vorbim cât mai multe despre Coreea

  Voi, fetelor(cred că mai sunt şi băieţi :) ), nu aţi dori ca serialul Furtună la palat să fie redifuzat de către TVR1??!! Eu îmi doresc enorm de mult să fie redifuzat după serialul Legendele palatului: Tărâmul dintre vânturi!!! Dacă v-a fi difuzat, multi telespecatori ce nu l-au putut viziona când a fost difuzat prima dată îl vor putea urmări iar cei care l-au văzut se vor bucura mult de această redifuzare! Furtuna la palat a fost un serial superb, minunat, unul dintre cele mai bune seriale coreene! Vă rog să mă susţineţi! Noi, fanii culturii si cinematografiei est-asiatice(în special a cele coreene) trebuie să fim mereu uniţi şi să ne ajutăm reciproc. Furtună la palat este serialul meu preferat ce mi-a schimbat viaţa şi m-aş bucura nespus de mult dacă ar fi redifuzat…cred că şi voi aţi fi bucuroşi de acest lucru.

 19. Super,dar pana in prezent nu a aarut pe net???

 20. Mai lumeeeee……..,vazut-am si acest film care se vrea comedie,dar nici pe departe! Este o frumoasa si emotionanta poveste ,intre un copil genial un tata iubitor si niste detinuti ,care mai de care mai rau si mai fioros,dar iubirea a transformat acesti rai in cei mai buni prieteni! azi nu am cuvintele la mine,chiar nu stiu ce sa zic ,am ramas cu gura cascata!

 21. Bine ai venit Olga ,printre noi! Chiar daca deocamdata sant putine comm-uri,sa sti ca noi santem multi,dar timpul nu ne permite intrari mai dese!

 22. Am crezut ca dupa cateva ore ,am sa reusesc a zice ceva,nu pot,sentimentul este coplesitor ! Este aparut deja cu titrare in Ro! Chiar meriata vazut ! Apoi daca vreti putem schimba impresii,poate asa ne va fi mai usor!

  • Buna ziua,

   Imi puteti spune de unde pot descarca subtitrarea in romana, pentru acest film ?

   Multumesc anticipat

Leave a Comment