Ana-Maria Ruse [KF]

The Moon Embracing the Sun – episodul 13

Written by Ana-Maria Ruse [KF]. Posted in K-drama, Povestea, Recenzii Koreafilm, The Moon Embracing the Sun

Tagged: , ,

6

Published on aprilie 18, 2013 with 22 comentarii

Palace by V.A

Cu toate că nu doreşte, regele n-are de ales şi trebuie să petreacă noaptea aşteptată cu regina. În acest timp, preoteasa Nok Kyung se roagă pentru ca noaptea să fie o reuşită, dar ea de fapt îl rugase pe şaman să arunce o vrajă pentru ca lucrurile să nu meargă bine. Hwon leşină chiar deasupra reginei.

Yang Myung îi cere lui Wol să plece cu el, dar ea îl refuză pe motiv că o preoteasă nu are voie să iubească, şi oricum, inima ei nu-i aparţine lui.

Este chemată la căpătâiul regelui, iar acesta îşi revine imediat cu un zâmbet, întrebând-o dacă a fost geloasă pentru că era cu o altă femeie.
Se investighează cauzele stării regelui, iar Bo Kyung foloseşte un truc ingenios în faţa celor două regine, invocând un vis şi spunându-le că regele petrece prea mult timp alături de şamaniţa-talisman. Consiliul miniştrilor decide că Wol este marea vinovată. Învăţatul Kyu Tae care fusese însărcinat de rege să investigheze cazul de acum 8 ani, află de la medicul care a văzut-o pe Yeon Woo după ce a murit, că fata avea trupul cald deşi era moartă.

Wol are parte de noi amintiri, dar este întreruptă de gărzile care sosesc să o aresteze.

Este interogată chiar de către ministrul Yoon care nu-i dă de ales, trebuie să admită că are o relaţie secretă cu regele, şi că a aruncat vraja pentru ca acesta să nu petreacă noaptea cu regina. Wol e conştientă acum că va fi folosită ca ţap ispăşitor, şi se teme pentru rege.

Deşi Jan Shil îi cere să o salveze pe Wol, Yang Myung îi spune că nu-l mai interesează. Hwon soseşte la locul torturii furios, dar se vede nevoit să plece.

Wol e torturată, dar nu recunoaşte ceva ce n-a făcut.

Nok Kyung cere ajutorul reginei-mamă, cu riscul de a o ameninţa pe aceasta că îi poate spune regelui ce s-a întâmplat cu 8 ani în urmă. Regele soseşte şi el pentru a cere ajutorul bunicii sale, folosindu-şi aşii din mânecă.

Surprinzător, în timpul torturii apare Yang Myung care dă totul peste cap declarând că Wol s-a aflat în compania sa în noaptea cu pricina. Wol spune la rândul ei că ea e cea care i-a cerut prinţului să fie împreună. Vine ordinul reginei-mamă de a opri interogatoriul.

Hwon află ce s-a întâmplat, şi poartă o discuţie cu fratele său, pe seama lui Wol, şi care dintre ei poate să o apere mai bine. Hwon însă se teme şi mai mult, pentru că şi Yang Myung a devenit acum ţapul ispăşitor al celor două capete diabolice din palat.

***Fotografiile din rezumat sunt capturi din serial***

Despre Ana-Maria Ruse [KF]

Ana-Maria Ruse [KF]

Browse Archived Articles by Ana-Maria Ruse [KF]

22 comentarii

There are currently 22 comentarii on The Moon Embracing the Sun – episodul 13. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. Prima! Multumesc frumos pt rezumat,Ana!

  2. Ma bucur ca regele nu petrece noaptea cu regina, de abia astept ep!

  3. Doar un comentariu? :P

  4. Nuuuuuuuuuuu! Nu vreau ca Wol sa fie torturata. Cat de diabolici pot fi unii oameni… :(

  5. Hihi, am intuit eu ca regina va ramane cu ochi-in-soare :))
    Despre torturarea lui Wol: pe aceea vreme era ,,in moda” torturarea fizica, acum in lumea moderna torturarea psihica. Mi-e frica ca printul se supara pe rege din aceasta cauza

  6. Multumesc pentru rezumat si va doresc vizionare placuta tuturor! Apropo Ana, am reusit sa descarc OST-ul, toate-s minunate!

  7. Ce bine,regele nu va petrece noaptea cu regina,ce usurare!
    Imi pare rau de Weol insa,va fi torturata pe nedrept,ea ar trebui sa fie regine lui
    Hwon si sa dea nastere unui mostenitor.
    Suntet de acord cu mine?

    • Eu sunt de acord, si cred ca si fetele sunt,insa situatia nu e atat de usoara pe cat pare…..oricum, serialul e din ce in ce mai captivant si astept sa vad cum vor evolua lucrurile…

  8. OST-ul nu se numeste “The Morning of Palace” ?

    • Eu l-am gasit sub denumirea de “Palace”.

  9. Wol e putin mai stearsa fata de momentele in care era copil. Dar e normal, din moment ce are amnezie.

  10. Memoria ,pare a fi stearsa dar,actrita,personajul,efectiv straluceste in acest film!

  11. Cred ca, totusi, e o problema de gust…:P

  12. Mie personal nu-mi place foarte mult de actrita care o joaca pe Weol. Are mutra de taranca si nici vocea ei nu-mi prea plac. Are fata rotunda ca o luna plina.

    • :)…sa te tii tigai peste cap!?… desi, cf unor ultraortodoxi de pe aici, ai dreptul la propriile pareri…iar din aceasta perspectiva, orice se poate comenta, fara partis pris,..de altfel, asta inseamna dialog si comentariu, nu?

    • De gustibus non disputandum! te inteleg ca si eu mai primesc tigai in cap,dar parca esti prea dura cu saraca fata!

  13. Parerea mea este ca personalitatea micutei fete nu se “asorteaza” – macar.. – cu a fetei de peste opt ani…Parca n-ar fi ‘de-acolo’, din acelasi film. O sa mai vedem..

  14. Nu prea mi se pare ca straluceste. chiar deloc. Sincer. Imi place cum interpreteaza, joaca bine, dar parca nu acest rol nu i se potriveste. Sau cel putin nu se potriveste cu ceea ce am fost obisnuita sa vad cand a fost mica.

    • Credeam ca numai eu gandesc asa……Han Ga-in este o actrita buna, mi-a placut foarte mult in Bad guy dar aici…pur si simplu nu se potriveste…sa fie diferenta prea mare de varsta intre actori? nu stiu….

      • Poate e doar personajul, care trebuie sa fie acum mai derutat… Nu stiu… Nu joaca rau, dar sigur se poate si mai bine.

  15. chiar daca trebuie sa aiba amnezie, totusi, rolul ei e fara culoare. Imi place, dar parca cea mica a fost mult mai potrivita pentru rolul asta.

Leave a Comment