Ana-Maria Ruse [KF]

The Moon Embracing the Sun – episodul 1

Written by Ana-Maria Ruse [KF]. Posted in K-drama, Povestea, Recenzii Koreafilm, The Moon Embracing the Sun

Tagged: , ,

28202543qQcqXVt61

Published on aprilie 02, 2013 with 27 comentarii

Moonlight is Setting by Hae Oh Ra (해오라)

Se spune că la început existau două luni şi doi sori, dar ziua era prea cald, iar noaptea prea frig. Toată creaţia era în haos, iar oamenii sufereau. Atunci a apărut un erou care a tras cu arcul două săgeţi spre cer, lăsând doar o lună şi un soare, şi aducând pacea în lume.”

Ne aflăm cu acţiunea undeva la mijlocul erei Joseon, cu ţara aflată sub conducerea regelui Seongjo, dar manevrată de fapt din umbră de regina mamă. Yoon Dae Hyung, oficial la curtea regală se află în încăperile reginei-mamă care îi ordonă să-l elimine pe fratele vitreg al regelui, prinţul Uiseong.

Regina se teme ca acesta să nu cumva să atenteze la tronul fratelui său, şi ordonă înscenarea unei sinucideri şi plantarea unor dovezi care să arate intenţiile trădătoare ale acestuia. Ahri, preoteasă la curte, şi femeia care îl iubeşte în secret pe prinţul Uiseong, este martora crimei, şi fuge atunci când asasinii o văd.

În fuga ei, Ahri este salvată de o doamnă nobilă, pe nume Shin, care este însărcinată, şi o ajută să treacă de porţile capitalei. Preoteasa are viziuni legate de soarta fetiţei pe care doamna o poartă în pântece, dar este reţinută în a-i spune şi acesteia ceea ce a văzut.

Îi promite în schimb că va face orice să o protejeze pe fetiţă. După ce se desparte de aceasta, este prinsă şi torturată, iar înainte de a fi executată, o roagă pe preoteasa Nok Young, prietena sa cea mai bună, să aibă grijă de o anumită fată, pe care o va întâlni cu siguranţă, şi atunci va ştii că este vorba despre ea. În acelaşi moment, Heo Yeon Woo se naşte.

Peste ani Yeon Woo şi mama ei sunt prezente la palat la ceremonia tinerilor şcolari, printre care se află şi fratele ei, Yeom.

Prinţul moştenitor Hwon este căutat de gărzile sale, după ce a fugit din camera sa şi o întâlneşte pe Yeon Woo.

Cei doi petrec câteva momente împreună, timp în care încep să se placă unul pe altul, dar Hwon nu-i spune că este prinţul moştenitor.

Îi povesteşte în schimb despre fratele lui, care  este fiul unei concubine, şi pe care şi-ar fi dorit să-l vadă. Yeon Woo îl cunoaşte şi ea pe acesta, care este prietenul fratelui ei, dar în acel moment nu ştie despre cine e vorba, deoarece prinţul nu-i spune numele.

Yang Myung, fratele vitreg al prinţului Hwon, fusese plecat dar revine în capitală, unde salvează o fetiţă abuzată de un escroc, cu ajutorul preotesei Nok Young. La palat prinţul se gândeşte la fata pe care a întâlnit-o, în timp ce e păzit cu străşnicie de servitorii săi, care se tem că ar putea încerca să fugă din nou.

Acasă, Yeon Woo citeşte bileţelul pe care Hwon i l-a transmis prin intermediul unei servitoare, dar nu înţelege mesajul transmis, de abia atunci când îl priveşte în lumina lunii: Hwon este prinţul moştenitor.

Yang Myung o priveşte pe Yeon Woo cocoţat pe gardul casei.
***personajele din acest serial sunt fictive

Fotografiile din rezumat sunt capturi din serial.***

Despre Ana-Maria Ruse [KF]

Ana-Maria Ruse [KF]

Browse Archived Articles by Ana-Maria Ruse [KF]

27 comentarii

There are currently 27 comentarii on The Moon Embracing the Sun – episodul 1. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. Multumesc pentru rezumat, Ana. Cred ca va fi si acesta un serial bun.
    Toate cele bune !

    • Cu siguranta!

  2. Ana, un mare MULTUMESC! Cat de mult mi-au lipsit rezumatele… Din pacate din nou trebuie sa astept pana la reluarea de maine :( Va doresc vizionare placuta!

    • Cu placere :)

  3. Fac eu sapaturi dupa OST…nu va scapa de mine :)

    • Din pacate link de download nu am reusit sa pun, doar acest player, sa puteti asculta melodiile!

      • Puteti incerca aici: http://www.youtube-mp3.org/ (ca sa puteti downloada de pe acest site trebuie sa gasiti videoclipul cu melodia pe youtube)

        Sper ca v-am fost de ajutor.

  4. Kamsahamnida! Asteptam cu nerabdare rezumatele. :)

  5. Eu doar primul episod l-am vazut online. Sper sa am timp sa-l vad la televizor, desi ma indoiesc ca voi reusi sa-l vad episod cu episod.

  6. Voi furniza rezumatele in tandem cu Katalli Na, din echipa KF, unul eu, unul ea :)

  7. The Moon Embracing the Sun – complet compilation
    http://www.embedupload.com/?d=5KMXBQF1HA

  8. Primul episod a fost minunat, vocea copiilor a fost putin ciudata !?

  9. A fost superb . Nu mi s-a parut nimic in neregula la voce. Si a aparut doamna Han din Giuvaerul palatului ;) Dar oare de unde o cunoaste pe fata printul Yang Myung?

    • E prieten cu fratele ei :)

  10. Melodia 5 pare cea din generic

  11. M-a captivat acest prim episod. Cred ca intleg de unde ratingurile uriase pe care le-a avut.

  12. Multumim pentru rezumat!!! Ma bucur foarte mult ca avem din nou rezumate! Eu am mai vazut o data acest film dar nu pot sa nu il revad daca este la tv. E un film superb, ne putem da seama si din ratingul mare pe care l-a inregistrat! Sper sa fie la fel de mult vizionat si la noi!! Noapte buna tuturor!!!:*

    • Si eu sunt curioasa care o sa fie ratingul la noi. :).

  13. Multumiri! Cat de simpatici sunt copiii…

  14. Am reusit sa urmaresc primul episod, si tot ce pot sa spun: imi place foarte mult! Actrita tanara Kim Yoo Jung mi-e foarte draga inca de la Dong Yi, si ceilalti actori-copii joaca foarte bine. Astept si pe Jin Ji Hee sa vad cat de mult a crescut de la Princess Ja Myung :)
    Imi place mult si actiunea, chiar daca e o fictiune, m-a prins foarte repede atmosfera, si au fost si cateva momente nostime, intalnirea celor doi personaje principale a fost de nota *10 :)
    Dintre cei doi printi imi place mai mul printul Yang Myung, el e mai activ, printul Hwan se pare ca e prins inca in statutul de print mostenitor, sper sa-i creasca aripile cat mai curand si ca nu strica intelegerea si dragostea frateasca intre cei doi.
    Ma bucura si aparitia actritei Yang Mi Kyung (doamna Han din Giuvaerul palatului), nu am vazut in niciun alt serial, dar in Giuvaer mi-a placut mult jocul ei.
    Astept cu nerabdare episodul 2, acum simt cat de mult mi-a lipsit atmosfera specifica epocii Joseon!

  15. Ma bucur ca va place serialul :) Si eu l-am urmarit cu drag!

  16. Multumim,Ana! OST-ul e minunat.Desi am fost plecata cateva zile, sper sa reusesc sa il vad dupa Nice Guy, iar acum citesc rezumatele si ma mai uit la reluare cand prind….oricum,TREBUIE SA IL VAD.

  17. Imi pare foarte rau ca au pus difuzarea la o ora atat de imposibila: 4.15 dimineata. Sa ma scuze cei carora le plac mai mult serialele cu lupte, dar mie imi place mai mult ca Regele Geunchogo. Si nu sunt nici reluari la niciunul dintre seriale :(

    • Offfff…dar ce s-au” prostit” cei din tvr? asa dimineata nu il poate urmari nimeni……..

Leave a Comment