koreafilm

In love and the war

Written by koreafilm. Posted in Film, Recenzii / cronici, Recenzii Koreafilm, Recomandarile lunii

Tagged: , , , , , , , ,

1

Published on februarie 17, 2013 with 11 comentarii

de Celine_blue


In Love and the War este un film sud-coreean ce a avut premiera la sfârşitul lunii aprilie 2011, are 136 minute şi este o îmbinare simpatică între o dramă, o comedie-romantică şi genul de film tip război, care are parte, de o poveste frumoasă de dragoste între două persoane aparent diferite şi de un sfârşit tragic specific filmelor şi dramelor coreene.
In Love and the War este o comedie romantică amuzantă, este un film inteligent şi realist, care prezintă personajele sale cât mai natural posibil şi pune în evidenţă trăirile şi emoţiile acestora, prin care trec în diferite situaţii, de la un moment la altul.

Combinaţia aproape perfectă se datorează în principal regizorului Park Keon Hong dar şi echipei ce a realizat acest film, care împreună i-au dat o imagine de un profesionalism de bună calitate. Unul dintre motivele pentru care filmele şi dramele coreene au un succes atât de mare, nu numai pe plan naţional dar şi internaţional, este acela că, echipele care realizează aceste proiecte combină mai multe tonuri, teme, trăiri şi emoţii ale personajelor şi nu numai, într-un singur proiect. Multitudinea temelor şi diversificarea lor împinge succesul filmelor şi dramelor coreene pe o treaptă înaltă la nivel internaţional.
Scenariul a fost semnat de Bae Se-young, linia sonoră a fost asigurată de Park Ji-man, cineastul a fost Jung Chan-hong, producătorii: Kim Bum-sik, Han Kil-ro şi Park Yong-soo, iar compania distribuitoare a fost Showbox/ Mediaplex.INC, una dintre cele mai puternice companii din domeniu din Coreea de Sud.

Distribuţia principală a filmului este compusă din următorii actori:
Kim Joo Hyeok (God of War) în rolul unui ofiţer de rang înalt, comandantul nord-coreean Kim Jung Woong, un soldat aparent dur şi rece, care se dovedeşte a fi o persoană sensibilă cu un suflet bun.

Jung Ryeo-won (Princess Ja Myung, My lovely Kim Sam Soon, The King of Dramas) în rolul lui Park Sul Hee.

Sul Hee este nepoata liderului satului Sukjeongri (satul unde se desfăşoară acţiunea filmului), este membru al Ligii Tineretului Anti-comuniste, este o fire puternică şi sensibilă în acelaşi timp, are o voinţă de fier şi este dascălul copiilor din sat. Este o fată de la ţară care îşi petrece mult timp în soare, muncind din greu, cot la cot cu restul sătenilor.

Byun Hee-Bong (I am the King, Glory Jane, The President) este liderul satului şi bunicul lui Sul Hee (domnul din dreapta pozei).

Yu Hae-Jin (Woochi, The King and the Clown) în rolul lui Jae Hoon (cel din dreapta pozei) şi Shin Jeaong-Keun (The Divine Weapon, Scent of a Woman) în rolul lui Bong Ki-Reun (cel din stânga pozei).

Kim Sang-Ho (Woochi, City Hunter, Prosecutor Princess, Kingdom of the Winds) în rolul lui Mr. Baek un personaj şiret şi prefăcut, care se aliază cu oricine după cum bate vântul, pentru siguranţa proprie.

Jeon No-Min (Horse Doctor, God of War, Gye Baek, The Great Queen Seondeok) în rolul unui ofiţer cu rang înalt în armata nord-coreeană.

Kim Bo Yeon (Duelist, Feast of the Gods, New Tales of the Gisaeng) în rolul lui Wol-sun şi Yu Ha Jun (The Great Seer, The Princess Man, One Fine Day) în rolul unui plutonier din armata nord-coreeană.

Acţiunea filmului începe în satul Sukjeongri, din Coreea de Sud, un sat liniştit şi pitoresc, în anul 1950, în timpul războiului dintre cele două Coreei.

Localnicii au auzit zvonuri precum că războiul ar fi început, dar sperau ca acesta să nu-şi întindă aripile îngheţate până în satul lor şi să le ameninţe vieţile, deoarece satul lor era un loc izolat de orice aşezare urbană. Dar destinul face ca în Sukjeongri să ajungă un batalion de soldaţi nord-coreeni care la prima vedere sunt nişte oameni reci, duri şi necruţători cu cei din sud.

Într-o zi când majoritatea sătenilor erau plecaţi la muncile câmpului, sunt anunţaţi de turnul de alarmă din sat, că un batalion de soldaţi se îndreaptă spre satul lor.

La sosirea soldaţilor, sătenii îi întâmpină cu entuziasm prefăcut şi urale pentru ai îndulci pe soldaţii nord-coreeni.
Mai târziu, ei pun la cale un plan de dezarmare a soldaţilor, strategie plănuită pentru propria lor siguranţă şi descoperită într-un final de comandantul Jung Woong.
După o vreme sătenii împreună cu liderul lor, hotărăsc că e mai bine să o căsătorească pe Sul Hee cu Jung Woong pentru a crea o strânsă armonie cu soldaţii nord-coreeni. În cele din urmă prieteniile încep să se înfiripe între cele două părţi, iar soldaţii chiar îi ajută pe săteni la muncile câmpului.

Sul Hee trebuia să se căsătorească cu logodnicul ei, festivităţi care au fost întrerupte şi anulate de soldaţi, iar mirele este izolat de mireasă datorită mentalităţilor şi atitudinii acestuia, anti-comuniste neacceptate de nord-coreeni, care erau nişte comunişti convinşi.

Odată cu trecerea timpului şi depăşirea barierelor, comandantul Jung Woong şi Sul Hee încep să se placă reciproc şi apoi chiar se îndrăgostesc. Dragostea lor devine una pură, sinceră şi frumoasă.

Informaţii despre film:
● Filmările au început pe 9 iulie 2010, în oraşul Hamyang, provincia Gyeonsangnam-do.

● Presa coreeană a mai „ botezat ” pelicula „Sleeping with the Enemy “.
● Pe 25 martie 2011 a avut loc o conferinţă de presa la care au participat regizorul Park Keon Hong , actorul Kim Joo Hyeok şi actrita Jung Ryeo-won dar şi ceilalţi actori, pentru prezentarea oficială a filmului unde actorii au acordat şi interviuri.


● Iniţial fusese aleasă actriţa Lee Shi Young (Poseidon, Loving You a Thousand Times, Boys Over Flowers) pentru a juca în rolul lui Sul Hee, dar în final rolul a fost dat lui Jung Ryeo-won, pentru că, au considerat producătorii, că aceasta din urmă, se potriveşte mai bine rolului feminin şi va aduce mai mult succes filmului.

Jung Ryeo-won a declarat că după terminarea filmărilor, cei din jur i-au spus că arată mult mai bine şi mai sănătoasă, cu pielea mai închisă la culoare, bronzul câpătându-l din timpul filmărilor îndelungate în soare.
Am lucrat mult pentru acest film, pentru că am vrut să arăt oamenilor şi fanilor mei că pot juca şi în filme de genul acesta.” a mai declarat Jung Ryeo-won.

(dacă nu vă apare subtitratrea în engleză o puteţi activa voi dând click pe CC, în partea dreaptă jos).

Sper să vizionaţi şi să vă placă acest film.

Surse: hancinema, asianwiki, wikipedia, dramabeans, sommpi, youtube.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

11 comentarii

There are currently 11 comentarii on In love and the war. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. Parerea mea: acest film nu este deloc o comedie romantica amuzanta…este chiar o drama care se sfarseste tragic/stilul coreean..are cateva pete de culoare,care tin de accentul(in vorbire) al taranilor,de inocenta lor…Logodnicul lui Sul hee era membru al ligii anticomuniste,si nu ea;la sosirea nord-coreenilor el fuge in sud.Bunicul lui Sul hee era chiar primarul satului.Sul hee si Jung woong se cunosteau din copilarie;au fost despartiti datorita unei intamplari tragice,care s-a soldat cu moartea parintilor lor. El a acceptat aceasta misiune in sud,in speranta ca o va regasi.La un moment dat,cand Sul hee ii spala tunica a gasit in buzunarul acesteia carnetelul cu schite pe care el,Jung Woong, i l-a aratat in copilarie…oarecum lucrurile incep sa se lege pe plan sentimental intre ei..dar…

    • romantic este filmul iar comedie poate fi numita si asa ptr. ca are si momente comice. cel putin eu asa am gasit informatii pe site-urile de specialitate. faptul ca sfarsitul este tragic eu am prezentat ca fiind o combinatie intre mai multe genuri. si de bunicul lui Sul Hee am zis ca e liderul satului…………. oricum multumesc ptr. informatiile suplimentare mihaela E. sunt bine venite.

  2. Imi plac ambii actori, si sper sa-l urmaresc :)

  3. Cred ca in astfel de imprejurari, povestea de dragoste dintre o femei de sud si un ofiter nord coreean nu poate sa aiba decat un sfarsit tragic. Mi se pare un film oarecum tipic pentru cinematografia lor si as vrea sa il vad. Si pentru poveste, dar si pentru actori.

  4. Eu am vazut filmul in urma cu o luna..si mi-am spus parerea personala in urma vizionarii lui si a ceeace ai scris tu in recenzie.Liderul satului poate sa fie popa sau cel mai bogat om din sat..depinde de context..dar in acest film,bunicul lui Sul hee era chiar primarul satului(asa apare in var,engleza “mayor”= primar)…Daca este sa fac o comparatie,un clasament intre cele 3 filme pe care le-am vazut cu Kim Ju hyeok,atunci el ar arata asa: 1.The servant,2.Love me not si 3. In love and war.
    Fireste,ca fiecare are preferintele ei,este normal sa avem gusturi diferite si simt al umorului diferit..dar sunt curioasa care sunt parerile voastre in urma vizionarii filmului

  5. si Yi San si QSD au avut momente comice,,dar nu cred ca le putem numi comedii…

  6. Multumesc pentru prezentare Celine! Ce bine ii sta lui Kim Joo-Hyeok cu coroana de flori pe cap :) Dar aveti dreptate, tema filmului, dragostea intre o sud-coreeanca si un ofiter nord-coreean prezice sfarsitul tragic.

  7. Mulţumim pentru prezentare Celine, filmele şi serialele coreene, poate că multe au un final tragic dar toate au un farmec aparte, şi finalurile tragice sunt frumoase şi la ei nu par chiar atât de tragice şi ele au un farmec aparte la coreeni. Serialul are o poveste frumoasă şi tare aş vrea să îl văd într-o zi în special pentru actorii care joacă :)

  8. Ia uite !!! Ja Myung face cuplu cu Zeul razboiului! abia astept sa vad si acest film,dar intai Mascarada ca doar a aparut si in Ro! Din prezentare nu prea pare o comedie,mai mult e ceva de-a rasu’ -plansu’,dar mai vedem dupa vizionare!

  9. unde a aparut MASQUERADE?

  10. Multumim pt prezentare,Celine! Ca este comedie sau nu, voi afla doar dupa ce il voi urmari….eu ,insa,sunt incantata de distributie si sper sa il vad cat mai curand.

Leave a Comment