Ramona J. [KF]

Anul Şarpelui aduce obstacole şi progres

Written by Ramona J. [KF]. Posted in Coreea azi, Recenzii Koreafilm

Tagged: ,

astrologie

Published on februarie 10, 2013 with 17 comentarii

Întotdeauna începutul de an te face să-ţi doreşti să te uiţi în globul de cristal şi să vezi ce-ţi va aduce viitorul. Iar cei din Coreea nu fac o excepţie prea mare dorind să-şi cunoască viitorul, pentru a putea şti la ce să se aştepte.
Image and video hosting by TinyPic
Imagine a zodiacului coreean numit Shibeeganji.
Conform acestui zodiac, fiecărui an îi corespunde un animal, anul 2012 a fost Anul Dragonului iar anul 2013 este Anul Şarpelui.Acesta este asociat cu una dintre cele cinci elemente – foc, apă, lemn, metal şi pământ.Anul 2013 este Anul Şarpelui Negru de Apă , an care se repetă o dată la 60 de ani.Şerpii pot fi văzuţi ca nişte maeştrii abili ai subterfugiului, însă în astrologia tradiţională coreeană nu sunt priviţi ca fiind ceva rău. Mai degrabă, sunt asociaţi cu viaţa lungă, protecţie şi noroc.
Deci, iată mai jos câteva din gândurile oamenilor obişnuiţi din Coreea referitor la Anul Şarpelui Negru de Apă.
Park Sun-Joon, şomer în căutarea unui loc de muncă:”Cuvintele forţă şi perseverenţă îmi vin în minte atunci când mă gândesc la şerpi. Deoarece anul 2013 este Anul Şarpelui Negru de Apă , sper să pot primi o energie puternică să-mi găsesc un loc de muncă bun în noul an„.
Seo Jae-yoon, student: „Multora nu le plac şerpi şi vor să-i evite însă sora mea s-a născut în Anul Şarpelui aşa că mă simt aproape de ei. Şi pentru că avem un nou preşedinte, prima femeie preşedinte din Coreea, sper să facă o treabă remarcabilă şi să relanseze economia”.
Reporter Moon Conn-young:”Acesta este Muzeul Naţional Popular din Coreea, situat în Seul iar aici avem o expoziţie specială pentru a comemora Anul Şarpelui, vă invităm să veniţi şi voi.” Elementele care se văd în această expoziţie sunt dovada vie a modului cum este integrat acest animal în viaţa coreenilor.
Koo Mun-hoe, curator al Muzeul Naţional Pupular din Coreea:”Şarpele este un animal care primeşte, probabil,cele mai extreme evaluări. În viaţa reală, ei sunt creaturi care trebuie să fie evitate, însă în lumea fantastică şerpii sunt creaturi mitologice cu puteri speciale”.
Potrivit experţilor în cultura populară coreeană, persoanele născute în Anul Şarpelui sunt persoane intuitive, perspicace, intelectuale, motivate şi hotărâte să reuşească în ce-şi propun.Dintre oameni celebri născuţi în Anul Şarpelui îi amintim pe fostul preşedinte al SUA, Abraham Lincoln, fondatorul Chinei Mao Zedong, fostul preşedinte coreean şi tatăl preşedintelui ales Park Geun-hye, Park Chung-hee, actualul preşedinte Lee Myung-bak, viitorul lider din China, Xi Jinping, Preşedintele Federal SUA Ben Bernanke şi medaliatul olimpic cu aur din Coreea, înotătorul Park Tae-Hwan.
Atunci, tot mai mulţi se întreabă cum va fi viitorul pentru Coreea în Anul Şarpelui Negru de Apă şi iată ce a declarat Baek Un-san, preşedintele Asociaţiei Coreene de ghicitori : „În prima jumătate a anului 2013, adică până în luna iulie a calendarului solar văd dificultăţi în politică şi economie, dar în a doua jumătate a Anului Şarpelui vor exista progrese semnificative pe toate fronturile, inclusiv în politică, relaţiile inter-coreene şi cultură”
Dintotdeauna Anul Şarpelui a fost văzut ca un simbol al renaşterii, al fertilităţii şi prosperităţii. Deci avem speranţa că Şarpele Negru de Apă va fi mai mult o creatură plină de putere şi prosperitate decât una plină de venin.
Sursă: arirang.co.kr

Despre Ramona J. [KF]

Ramona J. [KF]

Ramona J., s-a născut în liniştitul oraş de la poalele Tâmpei, Braşov. Prima întâlnire cu valul coreean s-a intamplat odata cu difuzarea pe TVR1 a serialului „Giuvaierul Palatului”. Deşi nu l-a văzut de la primul episod, a simţit „fluturaşi în stomac” (acei mii de fluturaşi pe care-i simţi când te îndrăgosteşti), iar rezultatul este simplu: s-a „îndrăgostit iremediabil” de acea Coree în care a descoperit mult bun simţ şi candoare .

Browse Archived Articles by Ramona J. [KF]

17 comentarii

There are currently 17 comentarii on Anul Şarpelui aduce obstacole şi progres. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. La multi ani Corea!

 2. Ramo sper si eu din toata inima sa fie de bun augur si pentru Romanica acest sarpalau negru de apa!sincer ma ia cu fiori numele de sarpe!

 3. Initial nu am vrut sa strig primaaaaaaa! Dar nu m-am putut abtine si pace,sper sa nu fiu si ultima! I-mi era pofta de mult nu am mai facut-o! hi hi hi! Asa ca ….PRIMAAAAAAAAA!

 4. A DOUA!!!

 5. La multi ani! Multumesc pentru recenzie Ramo, m-ai lamurit, stiam ca e anul Sarpelui, dar nu stiam ce fel de sarpe :) Si eu m-am nascut in Anul Sarpelui, deci acest an va fi al meu, hahaha!

  • inseamna ca-ti va merge bine anul asta.. :)

 6. Am vazut ieri la televizor cu sarbatorau chinezii Anul Nou, si au aratat niste serpisori de plus tare draguti, as vrea si eu una…

 7. Vai ce dor mi-era de recenzii noi… La multi ani Koreafilm, un An Nou fericit si prosper!!

 8. La Multi Ani, Coreea!! La Multi Ani,tuturor!!!

 9. LA MULŢI ANI COREEA!! La Mulţi Ani tuturor!! Deci şi coreeni şi chinezii sărbătoresc anul nou, credeam că doar chinezii dar acum mam lămurit :) Mulţumim pentru articol Ramona, e foarte interesant, şi în ce an a mai fost anul şarpelui?

  • …1941(izbucnirea al doilea razboiului mondial)1953, 1965, 1977 (pana luna februarie a anului 1978, hihi!), 1989(anul marilor schimbari), 2001

  • Zodiacul este reprezentat de 12 animale, dar un animal revine numai in fiecare 60 ani, pentru ca ei se difera prin culoare si elemente naturale, anul Sarpelui NEGRU DE APA a fost numai anul 1953, celelalte culori si elemente nu stiu exact cum au fost. Daca stie cineva, sa ne spuna, multumesc!

   • Mersi mult pentru lămuriri Lil :)

 10. Semnul meu din zodiacul asiatic e sobolanul, dar sunt nascuta in anul iepurelui :) La multi ani de Seollal :)

  • am auzit ca iepurasul ar fi compatibil cu sarpele insa de soricel sau sobolan in viata reala n-as zice ca este chiar asa, cunoastem ce se intampla nu-i asa? :))

 11. Buna Ramona! Si pt. mine primul film coreean o fost „Giuvaierul Palatului”. Dae Jang Geum mi-o devenit un ideeal. De atunci mi so intamplat multe in viata, dar am devenit o luptatoare pentru ceea ce imi propun ca si scop. De atunci ma interesez foarte mult pt. cultura coreeana si Confuzis. Mi-o placut foarte mult ceea ce ai scris despre Anul Sarpelui de Apa! Si cumnata mea e sarpe si se potrivese ceea ce scriai despre caracterul omului care so nascut in anul Sarpelui.

 12. Eu m-am nascut in anul sarpelui de pamant si in acelasi timp de revolutie :P.

Leave a Comment