koreafilm

LOVE 911 (kmovie)

Written by koreafilm. Posted in Film, Recenzii / cronici, Recenzii Koreafilm, Recomandarile lunii, Stiri / noutati

Tagged: , , , , , , ,

1

Published on ianuarie 19, 2013 with 44 comentarii

de Celine_blue


Love 911 (Bandage/ Band Aid – titlul englezesc, Ban-chag-ggyo în traducerea romanizată sau 반창꼬 în Hangul) este un real fenomen în Coreea de Sud și este o combinație perfectă între o melodramă și o comedie romantică, având 120 minute.
Regia este semnată de regizorul Jung Ki Hoon, scenariul a fost conceput de Jung Ki Hoon și Park Sang Min; producătorii filmului sunt: Son Seung Jin, Kim Ui Suk și Lee Min Ho (de la ORM PICTURES); cineastul este Choi Se Gyu, iar distribuitorul peliculei este Next Entertainment World .
Din distribuție fac parte următorii: Han Hyo Joo (Mi Soo), Ko Soo (Kang Il), Ma Dong Seok (şeful secţiei de pompieri), Kim Sung Oh (pompier, coleg cu Kang Il), Juni (pompier, colegă cu Kng Il), Jung Jin Young (detectiv, apariţie cameo), Yang Dong Geun (detectiv, apariţie cameo), Jin Seo Yeon (paramedic), Oh Su Min (soţia lui Kang Il), Lee Do Ah, Jo Min Gi (medicul sef, apariţie cameo), Lee Dong Kyu (doctor, apariţie cameo).

Crema fină a distribuţiei o constituie după cum urmează:
Han Hyo Joo în rolul lui Min Soo, un medic chirurg cu un spirit de foc, carismatică, copilăroasă, frumoasă, o zăpăcită incurabilă și amuzantă, care intră mai mereu în fel de fel de buclucuri.

Destinul face ca la spital să ajungă o femeie în stare gravă căreia Mi Soo îi pune un diagnostic greșit. După diagnosticare, Mi Soo hotărăște că pacienta trebuie operată de urgență, dar din păcate aceasta intră în moarte cerebrală și rămâne internată în spital în comă fără vreo șansă reală de recuperare.
Soțul pacientei hotărăște să dea spitalul în judecată și pe Mi Soo, sub acuzația de malpraxis. Mi Soo este sfătuită să-și caute cel puțin un martor pentru apărarea sa. Dacă va fi găsită vinovată, Mi Soo își poate pierde dreptul de a mai practica medicina și a mai pune un diagnostic ca medic, vreodată. Conștiința sa o chinuie amarnic și o îndeamnă să-și ceară iertare familiei pacientei și să-și admită greșeala chiar dacă știe că acest lucru o va face să-și piardă licența de medic pentru totdeauna…
Acest episod o va urmări ca o umbră necruțătoare, iar sentimentul de vinovăție nu îi va da pace nici după trecerea timpului.
În sufletul său e o luptă aprigă între conștiința ei încărcată de vinovăție și dorința de a practica în continuare medicina, deoarece ea simte că poate salva multe vieți dacă își va păstra slujba de medic, spunându-și: “A fost o singură greșeală și dacă aș putea să las în urmă acest incident mai pot salva și ajuta multe vieți”.
Totuși ea este destituită din funcția care o ocupa în spital și este transferată la o secție de pompieri ca paramedic, temporar și va face parte din echipa lui Kang.

În mod deschis ea începe să flirteze cu Kang Il (prea insistent în opinia lui) pentru a-i obține atenția, deși acesta nu arată niciun interes pentru ea și de multe ori o ignoră sau o tratează foarte rece și dur.

Dar, ușor, ușor, ea începe să aibe sentimente puternice pentru chipeșul, dar durul pompier Kang Il.

Ko Soo (Marrying a Milionaire, Green Rose, The Front Line) în rolul lui Kang Il, un pompier dedicat trup și suflet muncii sale, care nu zăbovește atunci când vine vorba de a salva viața cuiva.

Emoțional, Kang Il poartă încă răni adânci în suflet, după moartea soției sale pentru care se simte vinovat. În afara muncii sale, Kang Il este o persoană care nu prea socializează cu nimeni.
El suferă din cauza unui sentiment puternic de vinovăție deoarece în timp ce soția sa își dădea duhul, el a preferat să-și facă datoria de a salva alte vieți. Soția sa, care era grav bolnavă îi cere disperată să vină acasă pentru că se simțea foarte rău, dar Kang Il preferă să trimită o ambulanță acasă la el, care să se ocupe de nevasta lui și el hotărăște să plece într-o misiune dificilă, pentru a salva o victimă din ghiarele unui incendiu puternic. Pe drumul spre spital, soția sa intră în comă și moare în camera de urgență, până să ajungă Kang Il.
De când rămăsese văduv, s-a dedicat trup și suflet meseriei lui, muncind până la epuizare, punându-și mereu propria viață în pericol, pentru a salva alte vieți, iar atitudinea sa, fiind aceea a unui om care nu mai are nimic de pierdut.
Întâmplarea face, ca atunci când Mi Soo pusese diagnosticul greșit unei paciente grav bolnave, să fie și Kang Il în preajmă. Șeful său îi spune, că ar fi bine să aibă grijă de soțul pacientei, ca acesta să nu facă o criză de nervi și supărare și să înceapă să provoace vreo tragedie în spital, lucru care s-a și întîmplat atacându-l pe Kang Il.
Între cele două personaje drăguțe, cu sufletele sfărâmate începe să se înfiripe o poveste de dragoste buclucașă, dar frumoasă.

Colegii de echipă ai lui Kang Il și Mi Soo de la secția de pompieri:

Ma Dong Seok (Me Too Flower, Swallow the Sun, Dancing Queen, The Good, The Bag ,The weird), în rolul șefului secției de pompieri, care începe să o placă foarte mult pe Mi Soo (cel din dreapta pozei de mai sus);
Juni (Ohlala Couple, I am Legend, Iris, Beethoven Virus) în rolul “pompieriței” Hyun Kyung;
Kim Sung Oh (The Tower, The Man from Nowhere, Spy Myung Wol, Midas, Sign, Sad Love Song), în rolul pompierului Yong Soo (cel din stânga pozei de mai sus).

Aceasta este marea familie a filmului Love 911…

Pe tot parcursul filmului, privitorii vor observa, cum Kang Il şi colegii lui, se vor confrunta cu un număr mare de situaţii critice, în care vor trebui să ia decizii dificile într-o fracţiune de secundă, pentru a salva oameni aflaţi în pericol şi în situaţii devastatoare.

Regizorul evidenţiază cu succes probleme legate: de moarte, viaţă, etică, demnitate umană şi crează o continuă mişcare a celor ce au în sarcina lor a servi şi a proteja siguranţa omenirii, iar uneori vor trebui să-şi rişte propria lor viaţă şi cariera pentru a atinge obiectivele şi idealurile lor.

Totuşi regizorul Jeong Ki Hun face o combinaţie perfectă între cele de mai sus, o poveste frumoasă de dragoste şi umor, în ciuda suferinţelor şi durerilor reale prin care trec personajele.

Informații și știri despre Love 911:
● Primele lecturi ale scenariul de către actori, au fost au avut loc pe 12 aprilie 2012.

Filmările au început pe 27 aprilie 2012. Prima zi a filmărilor a fost în Eunpyeong Fire Station din Seodaemun-gu, Seul, dar şi în Busan şi insula Jeonju, având un număr de 50 scene de filmare.
● Filmările au luat sfârşit pe 6 septembrie 2012 şi au fost trase pe faimoasa stradă din Gangnam, Seul.
● Pe 20 noiembrie 2012 a avut loc una dintre multiplele conferinţe de presă, organizate pentru promovarea filmului, la New Millenium Hall, aflat în clădirea Universităţii Konkuk din Seul, fiind urmată şi de o sesiune de fotografii.

● Pe 26 noiembrie 2012, Han Hyo Joo şi Ko Soo au participat în cadrul popularului show “Running Man”, de la SBS, unde prezentatorii principali sunt actorii Lee Kwang Soo (Nice Guy, Dong Yi) şi Song Ji Hyo (Jumong). În acest show, Hyo Joo (Team Purpule) si Ko Soo (Team Blue) au făcut parte din echipe diferite, luând parte la Războiul de Kimchi (episoadele 123 şi 124).

http://dramaepisode.com/stream/running-man/

● Banda sonoră a peliculei este compusă şi interpretată de trupa NOEL şi a fost făcută public pe 11 decembrie 2012.


● Pe 3 decembrie 2012 , a avut loc o conferinţă de presă, la CGV în Seul , unde Han Hyo Joo şi Ko Soo au fost vedetele din centrul atenţiei.


In cadrul acestei conferinţe de presă, actorii au făcut câteva mărturisiri despre scena sărutului înflăcărat dintre Mi Soo şi Kang Il.


Han Hyo Joo a spus: “Cred că este neobişnuit pentru o femeie să sărute ea prima pe un bărbat în special într-o melodramă. Mi Soo l-a sărutat prima pe Kang Il. Am realizat că personajul meu este într-adevăr o femeie specială. A fost o experienţă nouă pentru mine“.
De asemeni, Hyo Joo a mai declarat în alte conferinţe de presă: “Rolul din Love 911 mi-a fost recomandat de agenţia mea CEO. După ce am citit scenariul şi am văzut că personajul feminin are o personalitate puternică, este carismatică şi cu un caracter sensibil, am decis să accept rolul. Pentru acest rol a trebuit să iau lecţii speciale de prim ajutor (CPR) pentru care am luat şi un certificat, să învăţ o mulţime de termeni medicali, să asist la intervenţii chirurgicale, iar după toate astea mi-am dat seama, că cei care practică medicina sunt nişte oameni demni de admirat”.
Şi despre colegul său Hyo Joo a declarat: “Ko Soo este un adevărat actor cu o mulţime de farmece, este o persoană plină de umor şi interesantă, cu care poţi lucra cu mare plăcere şi care poate face acele lucruri la care te aştepţi cel mai puţin, ca un cameleon. Mă bucur enorm că a reuşit foarte bine, să exprime stările mentale dificile şi subtile ale personajului său. E un tip de-a dreptul fantastic “.

Ko Soo a spus zâmbind: “Mi Soo m-a sărutat prima, deoarece este mai îndrăzneaţă decât Kang Il care este un personaj pasiv şi am fost îngrijorat cum va reacţiona Hyo Joo în timp ce se va trage scena sărutului. Scena sărutului a fost una confortabilă şi drăguţă. Regizorul nu a spus “CUT” şi a lăsat ca scena să continue chiar şi atunci când, camerele fuseseră luate din locul unde era filmată scena” .
Îmi place Hyo Joo şi lucrăm pentru aceeaşi companie şi cred că suntem ca o familie. Toate scenele ne-au ieşit bine, e un partener fantastic şi sunt mândru de ea” a declarat Ko Soo despre colega sa de platou. Love 911 este cu siguranţă un film care îţi umple inima cu căldură. Sper ca toată lumea să simtă acea căldură în suflet după vizionarea filmului. Cred că este o poveste care poate vindeca inimi“, a mai declarat Ko Soo despre film.
● În data de 6 decembrie în acord cu Radio MBC, Han Hyo Joo şi Ko Soo au fost invitaţi în cadrul show-ului ”FM4U FM Music City this is Sung Si Kyung, pentru a vorbi despre Love 911 pentru radio-ascultători.
● Pe 11 şi 18 decembrie 2012 a avut loc câte un eveniment special de previzualizare, numit “VIP PREMIER“, la Universitatea Kyunghee, unde au fost invitate mai multe vedete precum: Jung Woo Sung, Yu Ah-in, Kim Hye-sook, Bae Seul-gi, Lee Sung-jae, Bae Soo-bin, 2AM Seulong, 2AM Jin Woon, Lee Han-we, Lee Shin-eun, Jun Hye Jin, Park Ha-sun, Ara, Lee Yeon Hee, Koh Woo-ri, Kim Hye Jin, Kang Kyung-jun, Lee Sang Yeob, Lee So-yeon, Jang Shin Young.


● Filmul a avut premiera pe 19 decembire 2012, în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din Coreea de Sud.
Love 911 a avut parte de o mega promovare, fiind prezentat la radio, la toate televiziunile importante din Coreea de Sud – KBS2, MBC, SBS, au fost organizate multiple conferinţe de presă, atât pentru promovare, cât şi pentru întâlnirile cu fanii, interviuri la toate televiziunile, au fost lipite afişe peste tot în ţară – chiar şi pe mijloacele de transport în comun, în cele mai importante ziare au ţinut mult timp supremaţia primei pagini. De asemeni cei doi actori au pozat şi pentru câteva reviste de renume, cum ar fi: InStyle, Cine21, Marie Claire, Movieweek, fiind prezentaţi ca fiind cuplul perfect, pe primele pagini ale acestor publicaţii.

http://www.youtube.com/watch?v=eUxx5Z6XrK4


● În prima zi după premieră, Love 911 a început pe un loc onorabil 4, în Box Office-ul din Coreea de Sud, fiind subclasat de “Les Miserable”, “The Hobbit” şi “Honor of the Family 5″. Pe 21 decembrie deja era pe podium, pe locul 2 ,având atunci 100 000 de participanţi şi cu un total de 400 000 participanţi în doar 3 zile (19, 20, şi 21 decembrie 2012). Locul 1 era ocupat de “Les Miserables” cu 170 000 participanţi şi cu un total de 650 000 de participanţi . Pe locurile 3 “Honor of the Family 5″ (alt film sud coreean) şi 4 “he Hobbit” s- au înregistrat 82 000 şi, respectiv, 68 000 de participanţi.
Cu câteva zile înainte de finalul lui 2012, între 28-31 decembrie, Love 911 era pe locul 3 fiind subclasat de “The Tower” (locul 1, alt film sud coreean) şi “Les Miserables” (locul 2).

Love 911 are un rating de peste 15+ (un rating foarte ridicat pentru un film, stabilit în Coreea în funcţie de numărul de participanţi) şi un scor de piaţă de 8.86 (reprezentând în Coreea o notă dată unui film de către specialiştii şi criticii din domeniu, în urma mai multor criterii îndeplinite de o peliculă, 10 fiind cel maxim).
Love 911 a fost ecranat în Coreea, în 410 cinematografe cu 1924 proiecţii, pe când “Les Miserables ” a avut 2.487 proiecţii în 652 cinematografe, iar “The Hobbit” 2.111 proiecţii în 585 cinematografe, deci şi la acest capitol Love 911 este pe podium, fiind pe locul 3.
● În primul weekend din 2013, topul BoxOffice stătea cam aşa – locul 1 era ocupat de “The Tower” cu 5 539 879 participanţi, locul 2 – “Les Miserables” cu 4 208 834 şi “Love 911″ locul 3 cu 2 221 828 participanţi ( la doar 17 zile de la premieră).
●Popularitatea este evidentă prin numărul mare de ecranizări ale filmului, deşi aceasta a rezistat în ciuda presiunii uriaşe asupra companiei de distribuţie Next Entertainment World , făcută de puternicele cinematografe multiplex şi de către companiile de distribuţie, anumite părţi îşi exprimau îngrijorările, cu privire la deteriorarea popularităţii şi reputaţiei filmului. Popularitatea filmului se bazează nu numai pe prezenţa în distribuţia sa a unor actori talentaţi, îndrăgiţi de public dar şi pe puterea sa de a transmite celor ce vor să-l vadă, romantismul şi umorul de bun simţ. Love 911 fost lansat înainte de sărbătorile de iarnă, tocmai pentru a fi un dar romantic special pentru cei ce vor veni să-l vizioneze.

Pe mine m-a cucerit total datorită cronicilor şi abia aştept să-l văd.

Surse: soompi, asianwiki, wikipedia, hancinema, couchkimchi, koreandrama, dramabeans, koreaboo.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

44 comentarii

There are currently 44 comentarii on LOVE 911 (kmovie). Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Trebuie sa il vad!!! Il voi vedea!!!! multumesc pt prezentare

 2. unde il pot vedea ?

 3. Si eu abia astept sa-l vad. Mor de nerabdare sa apara.

 4. Si eu abia astept sa-l vad.

 5. inca nu a aparut. abia pe 19 decembrie a avut premiera. mai avem de asteptat ceva timp pana sa apara.

 6. Suna promitator, si filmele cu Han Hyo Joo nu au cum sa nu fie bune, pentru ca ea e foarte talentata :) Ultima oara am vazut-o in Always, si mi-ar placea sa vad si Love 911. Chiar am citit ca deja lucreaza la un alt film :) Multumim Celine, ampla si ft frumoasa prezentare!

 7. Pare interesant subiectul filmului, sper să îl pot vedea într-o zi. Han Hyo Joo este foarte talentată, joacă şi în kdrame dar şi în filme :)

 8. 911,ai dreptate ,asta e numarul care trebuie apelat cand arde ceva,dar cand i-ti arde sufletul ca nu ai timp sa vezi tot ce vrei,cand nu mai poti urmari filmul preferat ,acolo pe conducta,sau cand astepti cu infrigurare o traducere,care nu mai apare ,la ce numar sa apelam?Sper sa-mi fac timp si sa-l gasesc tradus !

  • 112 Livia.

   • Ai gresit Parintele,stai sa-ti spui io,22baie 22dus!

 9. Puteti sa-mi spuneti un site unde pot vedea filme ? stiu cateva site-uri dar au filme vechi..

 10. Grea intrebare!Daca afli raspunsul,sa ni-l dai si noua,hi hi hi!

 11. waaa..dupa o asemenea prezentare e cam greu sa nu vrei sa-l vezi! :)) Han Hyo Joo surprinde si de data aceasta la modul pozitiv fiind tot acelasi poongsan, dar ceva mai indraznet. Ma bucur mult ca au avut parte de o promovare buna si din moment ce a fost urmarit de atatea persoane insemna ca are ceva de oferit pentru toate categoriile de oameni. Multumesc mult Celine pt. recenzie si efortul depus fiindca se observa ca ai facut hard working :D fighting^.^

 12. multumesc fetelor ptr. aprecieri.

 13. intr-adevar a fost ceva de munca. cam 8 zile mi-a luat sa realizez acest articol. au fost mult mai multe informatii dar am decis ca atat e cam suficient. cu cat cautam, cu atat gaseam mai multe informatii. in a 8-a zi de lucru deja simteam ca nu mai suportam sa apara alte si alte informatii si am zis GATA.

  • Celine, crede-ma ca stiu cum e…cand scrii un articol, dupa ce ai gasit o gramada de informatii, si vrei sa pui punct, dar apar alte si alte informatii, si nu mai stii ce sa faci :)))

 14. Multumim mult pentru recenzie Celine…Chiar imi dorem sa vad inca un film cu Han Hyo Joo..un articol foarte fain’…chiar mi-a starnit curiozitatea si cu siguranta il voi urmari! Multumim pentru efortul depus!! Cred ca si acesta este un film bun pentru ca toate filmele si serialele in care a jucat HHJ merita urmarite si sunt superbe!!

 15. Pare a fi un film fff frumos! Ar fi si mai frumos , daca s-ar difuza si filme coreene la tv nu numai seriale.
  Mii de multumiri,Celine! Eu va admir pe toti pt ceea ce faceti, cred ca voi stiti asta, si mai mult, sunt sigura ca si ceilalti useri sunt in asentimentul meu.

  • Ai dreptate! Chiar le admir pe fete pentru tot ceea ce fac si pentru tot efortul depus! Nu cred ca oricine ar fi in stare sa faca ce fac ele! Felicitari si sa stiti ca sunt o fana a voastra! Va iubesc pe toti!!!:* Chiar daca nu sunt mereu fizic aici, sa stiti ca mereu sunt cu sufletul alaturi de voi!!:*

   • Si tu ai spus lucruri pe cat se poate de adevarate,Maria!
    Si eu va iubesc si va pup pe TOTI!!!♥♥♥…

 16. Sa speram ca il putem vedea,A devenit promitator in urma descrierii d-voastra.In ce priveste efortul ce il depuneti pt a fi alaturi de noi sunt in asentimentul doamnelor ANDREEA SI MARIA.Multumim pt tot.

 17. L-AM GASITTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 18. si L-am VAZUTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT. e super de tot. la anumite faze am ras pana nu am mai avut aer. o faza, cea cand HAN HYO JOO pica in fund pe bara de protectie a podului am vazut-o de cel putin 10-12 ori .am ras pana nu mai puteam ptr. ca nu mai aveam aer. CEI DREPT NU ARE SUBTITRARE. EU NU AM MAI PUTUT REZISTA SI L-AM URMARIT ASA.

  • Super recenzie, Celine! SI eu am vazut filmul, fara subtitrare, pentru ca inca nu exista… Si mie mi se pare amuzanta partea cand i se ridica fusta si se rasteste cu o voce ciudata la el :))

 19. ia sa vad ce-mi oferiti sa va zic unde il puteti vedea. dau startul la oferte: preferata mea este aceea SA IMI OFERITI O EXCURSIE DE 2 SAPTAMANI IN COREEA hahahahahaha- sunt tare de tot nu-i asa? hihihihihihi.

  • In Coreea nu pot sa te trimit dar te pot astepta la Polovragi!
   Spui acum unde?????????????

 20. waaaaaawwwwwwwww. dar nu vrea nimeni sa vada filmul. BINE atunci voi tine secret……………

 21. mai astept oferte. va las sa mai dati in clocot un pic. hihihihihi.

  • uau esti grozava. e a treia oara cand ma uit la love911 numai datorita tie fiindca altfel nu am reusit sa/l gasesc. poti repeta performanta asta si pentru masquerade

 22. eeeeeeeeeee. am crezut ca o sa ma asaltati cu oferte. cand colo NIMIC. totusi am postat sursa de vizionare sa va arat ce suflet bun am eu si nu am vrut sa tin doar ptr. mine. hihihihihihi. VIZIONARE PLACUTA.

  • Multumim! Eu o sa incerc sa il vad, dar nu acum ca nu am timp. Sincer te-as fi asaltat cu vreo oferta, dar cum stau la cativa km de localitatea Polovragi, unde te-a invitat dna Eleonora,eu nu prea pot veni cu alte destinatii….sau poate la Ranca ce zici?…

 23. sper sa va placa. mie mi s-a parut extraordinar.

 24. http://www.youtube.com/watch?v=SamUE9_BE9 vizionare placuta tuturor.

  • de ce nu il deschide, era cu traducere in engleza?

 25. Kamsahamnida, celine. Frumoasa recenzie. Sper sa il vad si eu cat mai curand :).

 26. Frumos articol si foarte bine documentat . Am tot incercat inca de la inceputul anului sa gasesc o varianta cu subtitrare in engleza dar fara reusita pana acum .Sper ca in urmatoarele saptamani sa apara :)

  • şi eu am încercat dar nu este decât cu subtitrare în vietnameză

 27. Despre talentatul grup k-pop Noel lucruri interesante pe:
  http://www.adnilgo.blogspot.com

 28. Pentru Noel, link-ul complet(m-am grabit,scuze):
  adnilgo.blogspot.com/2013/06/grupul-k-pop-noel-placerea.html

 29. L-am vazut si eu in cele din urma, aseara, mi-a placut ft mult :)

Leave a Comment