Ana-Maria Ruse [KF]

Beloved (kdrama, 2012)

Written by Ana-Maria Ruse [KF]. Posted in K-drama, Noutati, Recenzii, Recenzii Koreafilm

Tagged: , , , , , , , , , ,

fullsizephoto245158

Published on ianuarie 14, 2013 with 27 comentarii

Geniul: serial romantic
Număr de episoade: 16
Regia: Jo Hyun Tak (Daemul, Harvest Villa)
Scenariul: Kim Ji Eun (Innocent You, Let’s Marry)
Televiziune: jTBC
Perioadă de difuzare: 27 iunie – 16 august 2012
Cunoscut şi ca: Dear You

Drama are la bază un roman scris de faimosul autor japonez Hisashi Nozawa, care a scris şi romanul care stă la baza unei alte drama coreene, Alone In Love.

Distribuţia:

Park Sol MiSeo Chan Joo
Hong Jong HyunGo Jin Se
Kim Min JoonChoi Eun Hyuk
Choi Yeo JinBaek In Kyung
Bae Nu RiHong Ran
Park Shi EunLee Myung Jin
Goo Bon SeungDo Han Soo


Personaje:

Seo Chan Joo, interpretată de Park Sol Mi, este reporter pentru o revistă de fashion, are 33 de ani, şi e măritată de 3 ani cu un tânăr arhitect, Go Jin Se. Cei doi decid să se căsătorească după doar 3 luni de la prima întâlnire, şi duc o viaţă de cuplu fericită, în ciuda diferenţei de vârstă.

Însă armonia dintre cei doi începe să se strice din momentul în care două persoane revin în viaţa celor doi. Choi Eun Hyuk, fostul iubit al lui Chan Joo, care a părăsit-o cu ani în urmă, se întoarce pentru a încerca să o recâştige pe femeia la care a renunţat pentru a se căsători cu moştenitoarea bogată a unui conglomerat. Apariţia fostului iubit o bulversează pe Chan Joo, cu toate că încearcă să se ţină departe de el. Acest lucru devine imposibil din momentul în care află că soţia lui Eun Hyuk, Baek In Kyung devine directoarea revistei la care lucrează, salvând astfel compania de la faliment. Desigur, scopul lui In Kyung este să-i facă viaţa grea femeii pe care soţul ei o iubeşte.

Clipele din viaţa lui Chan Joo se transformă într-o combinaţie de disperare, iubire şi furie, ea neputând să înţeleagă de ce Eun Hyuk îi face viaţa grea, după ce a părăsit-o iar ea e fericită acum alături de alt bărbat.

Go Jin Se (Hong Jong Hyun) e soţul lui Chan Joo, are 29 de ani şi lucrează ca arhitect la firma prietenului său, Han Soo.

O întâlneşte pe Seo Chan Joo, o femeie mai în vârstă ca el, trecută printr-o relaţie de lungă durată, dar cu un final dureros, şi răni încă nevindecate, şi o cere de soţie după doar 3 luni de relaţie. Jin Se e un tânăr plin de viaţă, vesel, şi foarte grijuliu cu soţia sa care are încă răni sufleteşti, dar şi fizice. Relaţia celor doi decurge într-un mod plăcut, relaxat, iar adevărata forţă a căsniciei lor provine de la Jin Se.

Însă el începe să se îndepărteze de soţia sa atunci când o reîntâlneşte pe Hong Ran, o fostă prietenă din copilărie, care este şi fiica profesorilor lui Jin Se. El nutreşte un sentiment de vinovăţie faţă de Ran, pentru că părinţii ei au decedat când ea era doar o copilă, iar Jin Se i-a făcut o promisiune pe care nu a putut să o respecte.

Choi Eun Hyuk (Kim Min Joon) 35 de ani, fostul iubit al lui Chan Joo.

Cei doi duceau o relaţie pasională, care a durat 7 ani, dar Eun Hyuk decide să pună punct, şi să se însoare cu femeia ideală, tânără, frumoasă şi bogată, moştenitoare a unei companii de succes. Devine astfel deţinătorul unui statut înalt, dar faptul că devine dependent financiar de soţia sa îl îndepărtează de ea, şi începe să regrete decizia luată. Solicită un divorţ, dar Baek In Kyung nu intenţionează să renunţe atât de uşor la el, în favoarea fostei lui iubite.

Hong Ran (Bae Nu Ri) are 21 de ani, şi practică dansul sportiv.

Înainte ca părinţii ei să moară într-un accident, Go Jin Se, unul din elevii acestora îi promite că o va lua de soţie când va fi mare, dar fiecare porneşte pe un drum diferit în viaţă, şi se reîntâlnesc într-o sală de dans la care Jin Se lucrează ca arhitect. Ran e o tânără hotărâtă, încrezătoare, convinsă că Jin Se va deveni al ei, chiar dacă e deja căsătorit.

Baek In Kyung (Choi Yeo Jin) 30 de ani, soţia lui Eun Hyuk.

Şi ea şi-a pierdut părinţii când era tânără, şi a rămas în grija unchiului, dar deţine majoritatea acţiunilor la Moon Ho Group şi e extrem de bogată şi influentă. Bolnavă de diabet, e foarte sensibilă, deşi pare o tipă dură la prima vedere, şi e dependentă de soţul ei, cu toate că ştie că el nu o iubeşte. Când află că Eun Hyuk sponsoriza din umbră revista la care lucrează fosta lui iubită, In Kyung decide să preia ea conducerea acesteia, şi să încerce să îi împiedice pe Eun Hyuk şi Chan Joo să se reapropie unul de celălalt.

Lee Myung Jin (Park Shi Eun), 33 de ani, e cea mai bună prietenă a lui Chan Joo, şi e editorul-şef al revistei Style’s unde lucrează şi Chan Joo.

Deşi e trecută de 30 de ani, nu a avut niciodată o relaţie serioasă pentru că s-a dedicat în întregime carierei sale, dar lucrurile se schimbă când începe să-l placă pe Han Soo.

Do Han Soo (Goo Bon Seung), 37 de ani, e amicul lui Jin Se, şi deţinătorul firmei de arhitectură la care lucrează acesta. Trecut printr-un divorţ, Han Soo e un mare playboy, şi multe fete trec prin patul său. Asta până pune ochii pe Myung Jin pe care o cere în căsătorie.

În cele din urmă, căsnicia dintre Jin Se şi Chan Joo se destramă, pentru că ambii au răni nevindecate din trecut, şi se îndepărtează unul de celălalt pentru a putea fi alături de persoana care le împărtăşeşte trecutul. Dar trecutul e dureros, şi poate sentimentele pe care le au faţă de acele persoane nu reprezintă iubire, ci altceva.

Beloved e o poveste extrem de bine construită, realistă, care ne arată că orice relaţie poate avea suişurile şi coborâşurile ei, că dragostea nu e perfectă şi că rănim de multe ori persoanele pe care le iubim. De multe ori dragostea e imprevizibilă, şi inima omului la fel, astăzi putem să-l iubim pe cel de lângă noi, dar poate mâine nu. Şi cel mai important, dacă dragostea există, ea le vindecă pe toate.

Serialul are un ost format din doar 3 melodii, dintre care doar două le-am găsit, dar sunt superbe.

Because of You este interpretată de Ernest şi Jo Ha Rang, fostă membră a trupei Jewelry, şi parte din distribuţia Beloved, în rolul lui Moon Je Ni.

Alone este interpretată de actriţa Woo Jin Hee.

Beloved e a doua dramă produsă de jTBC pe care am urmărit-o, după Padam Padam, şi mi-a plăcut foarte mult, la fel ca şi prima. Aşa că, dacă doriţi să încercaţi şi alte seriale în afară de cele produse de marile companii coreene, vi-l recomand pe acesta.

Surse: KoreanDrama.org, Soompi, MyDramaList.com, Koreanvibe.com, site-ul oficial jTBC.

Despre Ana-Maria Ruse [KF]

Ana-Maria Ruse [KF]

Browse Archived Articles by Ana-Maria Ruse [KF]

27 comentarii

There are currently 27 comentarii on Beloved (kdrama, 2012). Perhaps you would like to add one of your own?

  1. Mie mi-a placut foarte mult acest serial, il recomand tuturor :)

  2. Ana felicitari pentru recenzie, ca intotdeauna ai un stil f concis dar in acelasi timp pasional. Se vede ca ti-a placut serialul. Eu nu am auzit inca de el, unde l-ai urmarit? Si da ai dreptate, nu doar marile companii produc seriale bune, ba as putea spune ca in ultima perioada cauta mai degraba seriale comerciale…

    • Multumesc frumos! Eu l-am urmarit online pe dramacrazy, cu sub in engleza.

      • Da, chiar mi-a placut ft mult. Ii cunosteam deja pe actorii Park Sol Mi, Kim Min Joon si Bae Nuri, iar Hong Jong Hyun m-a impresionat, e un actor ft tanar, dar e atat de placut sa-l urmaresti si e ft talentat! Si povestea in sine e atractiva si interesanta, si iti ofera si cateva lectii de viata, iar ca drama, parca nu contine atat de multe clisee ca altele.

  3. Merci, am sa- l caut.

  4. Mulţumim pentru prezentare Ana, pare un serial foarte frumos şi interesant, sper să îl văd şi eu într-o zi , ar fi interesant să vedem seriale produse de alte posturi, înafară de cele 3 mari companii :)

  5. Desi pare interesant la prima vedere,nustiu de ce i-mi inspira un aer de telenovea,sper din tot sufletul sa ma insel!

    • Eu nu l-am perceput ca pe o telenovela…

  6. Multumim pt recomandare,Ana!
    Sper sa il vad si eu , si sper sa il difuzeze la tv,caci acum,cu scoala, nu mai am timp de seriale online in afara celui de la tv.

    • Fiind o productie jTBC, cred ca nu are sanse prea curand…

    • Asa este, cei de la Euforia nu prea difuzeaza seriale decat de la marile companii: KBS,MBC,SBS, insa au difuzat Queen InHyun”s Man si Flower Boy Ramyun Shop( care, daca nu ma insel erau produse de tvN)

      • Ahh, da, uitasem ca au difuzat Queen Inhyun’s Man…atunci poate si serialele jTBC au o sansa :)

  7. Asa-i ca exista un actor care a jucat in Damo? Sau ma inseala memoria vizuala? Vai ca nu ii stiu numele si sincer nu am chef sa caut pe net numele personajului (fratele protagonistei) sau sa ma intorc in recenzie ca sa caut numele actorului. Ce lenesa am devenit. Eu ma urmarit un pic Padam Padam si eu cred ca si serialul acesta e promitator, dar mai mult cred ca televiziunea aceasta promite in “scoaterea” unor seriale super tari de acuma inainte. Multumesc Ana de recomandare, sper sa-l si pot urmari.

    • Da, Kim Min Joon :)

      • Multumesc Ana! Poate asa ii invat si numele. Eu sunt de acord cu anumite voci care spun ca ii un foarte bun actor, insa inca nu a prins/gasit rolul care sa-l puna acolo unde trebuie sa fie. E ca un vulcan gata sa explodez, atat de talentat e, cel putin asa cred si eu.

        • N-am vazut inca The Concubine, sunt curioasa ce rol are in acest film.

          • Eu am vazut The Concubine, dar mi se pare ca rolul e prea mic, cu toate ca e extrem de important in scenariu, insa din punctul meu de vedere, accentul cade mai mult pe imparateasa ( ca doar si titlul trimite spre ea) si pe fratele imparatului, actualul imparat.
            Mi-ar placea tare mult sa-l vad din nou intr-un serial/film cu Ha Ji Won, pt ca legatura dintre ei pe ecran mi s-a parut solida, poate ma insel, ca el nu prea a declarat nimic despre ea, dar nici ea despre el sau cel putin asa stiu eu.

          • Sunt curioasa si eu cum e, trebuie sa-l caut curand. Sa stii ca nu esti singura care crede ca el nu a primit inca un rol pe masura lui, am o prietena care e fana lui, dar totusi nu a fost multumita de rolurile pe care le-a avut pana acum. Cred ca intradevar cu HJW ar trebui sa mai joace, totusi rolul din Damo cred ca e cel mai bun al lui.

  8. Mi se părea mie cunoscut, dar nu ştiam de unde, acum ştiu :)

    • Sunt la fel ca si tine,Ionela…..

  9. Salut Ana. Prezentarea dar mai ales pozele sint bine alese si acorii frumosi si de virste si tipologii vizuale foarte diferite . Mi-au placut in special cele de la nunta -ornamentetiile de flori , cea din pieptul mirelui si voalul ei. Superbe globurile rotunde d e flori pe scara nuntii. In alte foto am fost captivata de bijuteriile moderne , purtate la serviciu la git si bratarile . Coreencele ,am observat nu prea poarta cercei extravaganti ca in Europa iar cele din filmele de pe Euforia sint chiar foarte modest imbracate dar foarte modern-sportiv ( Hotul d e inimi ). In ceea ce priveste “lectiile de viata “,din acest serial nu cred ca finalul d erevenire a cuplurilor initiale divortate din ratiuni non-sentimentale , se potriveste in spiritul locuitorilor Romaniei -de toate etniile -Intelepciunea populara o numeste >ciorba reincalzita >si deobicei la noi unde dragostea dureaza cit focul de paie , revederea deobicei nu functioneaza decit poate la virsta a 3-a cind fostii soti s erecasatoresc si imbatrinesc fericiti impreuna . Exemplele noastre d ela stiri tv nu sint concludente caci sint simple manevre financiare d ea separa averea comuna si a o transfera in paradisuri fiscaleimpreuna cu unele firme mixte.
    Mult mai aproape d esensibilitatea noastra de pe aceste meleaguri este drama sfisietoare a personajelor feminine si masculine din Hotul d einimi , Acum la aceste episoade cind nu stiu sfirsitul -probabil tragic -am mila si compasiune pentru toate personajele pe rind, chiar si pentru batrinul gangster , iar trama scenariului si jocul exraordinar de subtil si sensibil al actorilor , mimica si genialitatea camerelor de filmare ma fac citeodata pentru secunde sa uit ca este film si sa nu mi se stringa inima alaturi de trairile tragismului situatiilor fara iesire . Probabil nefiind bogati , noi rominii relationam sentimental mai bine cu filmele coreene istorice patriotice si fastuoase, violent eroice si cu dramele umane de la nivelul nostru modest ( casa, slujba , copii plingaciosi, gradinita si jocul, socrii si cafenelele in cartiere etc . Sint emotional sub impresia Hotul de inimi si pentru mine acest film reflecta Coreea reala pe care o iubesc ,desi sint pozitiv-invidioasa pentru tot ceea c eeste modern arhitectonic, educational si cultural. Multumesc Ana si Koreafilm pentru oportunitatea d ea fi zilnic in comunitatea fanilor Koreea wave.

    • Multumesc si eu pentru comentariu :)

  10. Apropo, nicio reactie in privinta celor doua melodii? Le-ati ascultat? Mie imi plac la nebunie, si se potrivesc atat de bine cu momentele din serial.

  11. tocmai ce am terminat de vizionat drama. mi-a placut. e foarte trista dar sfarsitul parca m-a facut fericita. in general sfarsitul dramelor coreene e cam trist. ma bucur ca e un final fericit.

    • Ohh, ce rapida ai fost :) Ma bucur ca ai tinut cont de recomandarea mea, si l-ai urmarit, esti a doua persoana :)

Leave a Comment