koreafilm

8CITY – oraşul viitorului

Written by koreafilm. Posted in Coreea azi, Design, Recenzii Koreafilm, Tehnologie

Tagged: , ,

1

Published on decembrie 17, 2012 with 12 comentarii

de Celine_blue


La începutul lunii noiembrie, Coreea de Sud a dezvăluit cel mai îndrăzneț mega-proiect turistic din istoria omenirii – 8CITY.
Oraşul urmează să fie construit pe Insulele Yongyu-Muui, lângă Aeroportul internaținal Incheon, din apropierea Seulului.

În 8CITY vor fi hoteluri de lux, locuințe, cazinouri, mall-uri, parcuri de distracție tematice și acvatice, un circuit de Formula 1, o sală de concerte cu 50 000 de locuri, un “oraș medical” și un mini-oraș care va promova industria de entertainment din Coreea de Sud. Oficialii locali din Incheon în frunte cu primarul spun că scopul proiectului este conceperea unui oraș (care va fi de trei ori mai mare decat orașul Macau (un oraș foarte mare din China) din care potențialii vizitatori să nu mai dorească să plece, iar întregul proiect este conceput pentru a se adresa numărului tot mai mare de turiști chinezi, o piață într-o continuă creștere în ultimii ani.

Orașul va avea atât în numele său cifra 8 cât și în structurile ce urmează a fi construite, deoarece în cultura chineză acest număr reprezintă norocul.

Presa din Coreea de Sud declară că scara proiectului este una astronomică, iar unele voci sunt rezervate în ceea ce privește fezabilitatea economică a acestui mega-oraș turistic, dar, cu toate acestea, proiectanții 8CITY au idei grandioase. Printre principalele structuri ale orașului se numără “Inner Circle“, o clădire tubulară “inteligentă”, ce se va întinde pe 14 km. O altă structură “MegaStrip“, urmează să fie cea mai mare unitate arhitecturală din istoria omenirii.

Această clădire va avea o înălțime de 200 metri, o lățime de 880 metri și o lungime de 3,3 km. Suprafața totală a MegaStrip va fi de 4,85 km pătrați, urmând să fie mai mare decât fabrica de avioane Boeing și decât Terminalul 3 al Aeroportului Internațional din Dubai.

Suprafața totală a acestui proiect grandios va fi de 80 km pătrați și se poate spune chiar că este cel mai îndrăzneț proiect de la faimoasele Piramide până acum.
Oficialii din Incheon estimează că 8CITY va crea 930.000 locuri de muncă și va atrage 134 de milioane de turiști până în 2030, urmând ca 350.000 de persoane să locuiască în oraș.
Prima fază a proiectului va începe în 2013 și va fi finalizată până în 2020, urmând ca întreaga construcție să fie terminată în 2030.
Tot oficialii din Incheon estimează că totalul costurilor acestui proiect grandios se ridică la 317 trilioane de woni, adică 288 miliarde de dolari, fiind unul dintre cele mai scumpe proiecte din istoria omenirii, costurile fiind mai mare decat PIB-ul statului Singapore. Dezvoltatorii au obținut până acum cam jumătate din fondurile necesare pentru acest proiect urmând ca restul costurilor să fie suportate de investitori străini (cum ar fi Consiliul de Investiții din Abu Dhabi, Qatar și China, dar şi investitori din alte țări cu situație financiară puternică), precum și din fonduri locale.

Surse: descopera.ro, youtube, eatemagazine, in2eastafrica, techcrash, manolith, busimessinsider, news.naver, aluxurytravelblog, flymefunky, huffingtonpost.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

12 comentarii

There are currently 12 comentarii on 8CITY – oraşul viitorului. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. wow… nu ma mai mira nimic… sunt convinsa ca vor reusi sa realizeze acest proiect
  cred ca va arata extraordinar

 2. Wow… E un proiect foarte impresionant şi incredibil, dar la coreeni totul e posibil şi nimic nu mai miră… Cred că va arăta super întregul oraş!

 3. MINUNAT…. Nici pe mine nu ma mai mira nimic, sunt un popor de oameni civilizati, stiu ce vor si mai ales , stiu cum sa-si infrumuseteze minunata lor tara.
  Multumim,Celine!!!

 4. Asa ceva am vazut ca un proiect in A MCG ,facut de SIG ,dar va rog sa ma credeti ca nu mai stiu ce forma avea,ca eu ma uitam la cu totul alte forme! Indraznet si foarte costisitor proiect,dar pentru EI ,realizabil! Asa ceva mai vezi prin filmele SF sau pe la nababii din Dubai care arunca cu paralele peste tot ,numai in cetateni ,nu!

 5. Ramai prostit si fara grai,crezi ca te-a lovit marfarul cand vezi asa ceva ! Ce sa mai zic ? Nu mai este nimic de zis,mi-am cheltuit toate cuvintele!

 6. da este un proiect magnific. tinand cont ca restul lumii e in criza de 4 ani iar Coreea de Sud nu a fost niciodata in criza, au zis sa se bucure ca sunt unicati in lume prin a construi un mega oras .

 7. Magnific proiect! Cred ca ei reusesc sa dea viata acestui vis. Constructiile megalomane din Dubai sunt victoria banilor, dar coreenii aduc glorie mintii si muncii. Pozele parca sunt dintr-un film SF, dar sunt frumoase.

 8. Magnific ,nemagnific ,nu mai conteaza,dar ma abtin de doua zile sa nu spun ca legatura intre cele doua cercuri arata tare dubios seamana cu ….ceva ,na ca am zis-o ,simteam ca pocnesc! Acum ca m-am eliberat va dau voie sa ma besteliti!

 9. Sper ca nu din cauza commului de mai sus evita lumea sa mai comenteze!

  • nu,nu de-aia(cel putin din punctul meu de vedere)….doar ca nu stiu ca sa mai zic, daca nimeni nu zice nimic.

 10. Indraznet proiect. Sunt curioasa cum o sa se desfasoare. Presupun ca o sa aflam vesti cat de curand. Dar acum e abia la inceput deci nu e mare lucru de vazut. Oricum, se poate zice ca e echivalentul piramodelor sau a altor mari constructii din vechime.
  PS: Livia, esti foarte amuzanta (ca de obicei) :))).
  Eu nu am comentat ca nu am vazut articolui pana acum.

 11. nu pot sa cred ca coreea e asa oare cum e in vitor

Leave a Comment