koreafilm

Prinţesa Ja Myung – ultimul episod

Written by koreafilm. Posted in Ja Myung Go, K-drama, Povestea

Tagged: , ,

ja myung39-13

Published on noiembrie 09, 2012 with 77 comentarii

19.Love’s not a crime

de Dana Ivancea

Prinţul Ho-Dong vine în lăcaşul unde era toba divină distrusă de Prinţesa Nak Rang, şi aruncând sabia dăruită de socrul său cu ocazia cererii azilului politic, şi cu care-l decapitase pe acesta, vede pe jos funda de păr a lui Ja Myung şi începe să plângă, punând în balanţă ce ar fi trebuit să facă el, fiind prinţ al Goguryeo, şi ce ar fi făcut Ja Myung dacă s-ar fi întâmplat altfel. Generalul Wang Hol o găseşte pe Ja Myung, şi-i cere să fie prinţesă moştenitoare. Aceasta mângâind coroana de prinţesă, îi răspunde că doar cu sabia va elibera Nangnang-ul. Regele Dae Mu-Shin va ordona ca toată ura, revolta şi necazurile poporului din Nangnang să fie îndreptate spre prinţesa Nak Rang, cea care şi-a trădat părinţii, ţara şi pe oamenii acesteia prin înştiinţarea şi informarea poporului despre aceasta.

Înainte de a fi dusă în mijlocul mulţimii, Ra-Hee se va închina mamei sale, Mo Ha-So, iar pe drum se va întâlni cu Prinţul Ho-Dong căreia îi spune că nu regretă că moare, ci poate doar, că a distrus totul pentru el. Mulţimea instigată, provocată şi furioasă va arunca cu pietre în cea care odată fusese prinţesa moştenitoare mult iubită, dar Mo Ha-So îi va veni în ajutor, la fel şi servitoarea acesteia, Dong Go-Bi,…… însă în faţa oamenilor turbaţi de necazuri şi furie nimic nu mai contează, aceştia continuând să arunce cu pietre în cele trei femei. Chiar şi Prinţul Ho-Dong regretă cele făcute împotriva Prinţesei Nak Rang şi a Nangnang-ului, amintindu-şi de clipele petrecute împreună, lacrimile lui încep a curge independent parcă de voinţa sa. Ja Shil va merge să-l roage pe Regele Dae Mu-Shin, să o lase pe ea să aibe grijă de Ra-Hee, dacă va scăpa cu viaţă de pedeapsa pe care o merita ca urmare a trădării ei. Dar va fi prea târziu, deoarece când va ajunge la locul unde fusese dusă prinţesa, o va vedea pe aceasta şi pe Mo Ha-So alături de Dong Go-Bi moarte, îngenunchind în faţa lor, distrusă şi cu ochii în lacrimi, cum nu mai fusese vreodată.

În timp ce Ja Shil îşi va lua fiica fără suflare şi vor pleca cu o barcă, servitoarea acesteia se va otrăvi, pe când generalul Wang Hol, Il-Poom şi Ja Myung o vor îngropa pe Regina Mo Ha-So, iar lângă ea, pe servitoarea acesteia, mătuşa lui Il-Poom, Dong Go-Bi. Deoarece lacrimile lui Ja Myung refuzau să curgă, remarca generalului Wang nu rămâne fără răspuns, ci dimpotrivă, îi spune acestuia cum să-şi conducă trupele, pe când ea va merge în Goguryeo să elibereze sclavii. După un an îi regăsim pe Prinţul Ho-Dong alături de mătuşa şi unchiul său, Prinţesa Yeo Rang şi generalul Woo Na-Roo, asistând la un spectacol de păpuşi care redau povestea de dragoste dintre prinţul Goguryeo şi prinţesa Nangnang-ului, numai că acesta părea absent şi privea în gol gândindu-se undeva departe. Se ştie că cei care susţineau acest spectacol erau nimeni alţii decât, Cha Cha Song şi Mi-Cho, care erau însoţiţi de Ja Myung, ce era ascunsă chiar sub podea. Ajuns la palat, Prinţul Ho-Dong rememorează scena în care, plecarea grăbită a Prinţesei Yeo Rang face să cadă o ceaşcă de ceai pe podea, iar în cădere aceasta scoate un sunet gol şi prelung, ceea ce-i trezeşte prinţului suspiciuni, şi-l face să se întoarcă la locul unde se ţinuse spectacolul, găsind-o pe Ja Myung…… o altă Ja Myung pe care el nu o cunoştea şi cu care nu era obişnuit.

Lupta dintre cei doi va fi inevitabilă, deoarece Ja Myung doreşte cu orice preţ ca prinţul să-şi scoată sabia pentru a se lupta cu ea, în timp ce generalul Wang Hol aşteaptă veste de la prinţesă. Lupta dintre cei doi prinţi se prelungeşte mult timp, aceştia ajungând până la malul mării, unde Ja Myung păcălindu-l pe Ho-Dong îi va înfige un pumnal în piept, rănindu-l grav. O armată condusă de generalul Woo Na-Roo porneşte în căutarea prinţului la ordinul Regelui Dae Mu-Shin. Cele două armate conduse de generalul Wang şi generalul Woo Na-Roo se vor întâlni şi în măcelul creat, armata din Nangnang va fi cea care va pierde prin uciderea generalului şi a soţiei acestuia, cât şi a celorlalţi soldaţi şi căpetenii, dar mai ales uciderea lui Il-Poom, cel care de mic a avut în grija sa o fetiţă pe nume, Ja Myung. Într-un final câţiva soldaţi din armata Goguryeo îi găseşte pe malul apei, pe cei doi prinţi, dar Prinţul Ho-Dong zărindu-i de la distanţă ia hotărârea, că este mai bine a lua viaţa amândurora prin străpungerea cu sabia dintr-o singură lovitură a ambelor trupuri aproape îmbrăţişate,……al său,…. Prinţul Ho-Dong,…….şi al ei,……Prinţesa Ja Myung. Finalul va aparţine Reginei Mae Sul-Soo, care va veni însoţită de Prinţul Hae Ae-Woo şi servitoarea sa pe malul apei unde Prinţul Ho-Dong şi-a găsit sfârşitul pentru a arunca funda ce trebuia să servească altui scop, şi pentru a-l plânge, spunându-i printre lacrimi amare că se simte fără putere.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

77 comentarii

There are currently 77 comentarii on Prinţesa Ja Myung – ultimul episod. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Un final fara seaman de trist.

 2. Multumim, Dana, ca ne-ai fost alaturi prin aceste rezumate timp de 39 de episoade. Te felicit pentru modul exemplar in care iti faci munca. Tine-o tot asa !

 3. salut, dana …… daca ai timp posteaza rezumatul ep don cuceritorul de pe nationaltv,te rog

 4. Am ajuns si la sfarsitul acestui serial… Multumesc frumos Dana ca ne-ai fost calauza in cursul povestii si pentru minunatele melodii cu care ne-ai incantat.

 5. bravo Dana, ai facut o treaba excelenta si deloc usoara.
  pacat de finalul atat de trist al celor doi, doi frumosi care au murit pe altarul traditiei.

 6. Ce final trist !!!! Trist si pentru Ja Myung si Hodong, si pentru generalul HOL, si pentru regele Nakrang si cele doua regine….. imi pare rau si de printesa mostenitoare care a platit atat de scump pentru iubirea oarba….. Am incercat sa-i inteleg pe fiecare….
  Mi-au placut actorii, si-au intrepretat foarte bine rolul, muzica……
  Felicitari Dana pentru rezumatele foarte concise !

  • Eu ma asteptam k finalul sa fie cu printesa Ja Myung castigatoare in nakrang ucigandu-l pe Hodong si razbunandu-se astfel dar ea sa ramana in viata ca viitoare regina, dar iubirea a fost mai puternica si nedreapta. Oricum foarte buna povestea, l-am urmarit cu pasiune…

 7. Fiind ultimul episod, n-am sa citesc rezumatul, desi ce se intampla e clar din poze…insa a fost un serial ft frumos :) Multumim Dana ca ai reusit sa duci la bun sfarsit aceasta provocare!

 8. So it ends…

 9. :( Cea mai dura moarte mi se pare a lui Lahee si a reginei…nu meritau sa fie omorate cu pietre, este o moarte violenta…Speram sa se sinucida cu otrava sau ceva… :( Cat despre JaM si Hodong…ma bucur, sa zicem, ca au murit impreuna… :)) Daca s-ar fi omorat si Deokman odata cu Bidam…cred ca mi s-ar fi parut mai dulce si mai romantic :)

  • Regina cu siguranta nu merita sa moare asa, dar in ceea ce o priveste pe Lahee, cu siguranta da…gandeste-te la suferinta poporului pe care Lahee spunea ca il iubeste atat de mult.

  • O MOARTE PREA DURA PTR. LAHEE??????????? HAAAAAAAA!!!!!!!!!!!! eu cred ca merita sa moara in chinuri mult mai dure. Si de SINUCIS nici nu se pune problema . nu avea voie si nici dreptul sa-si ia viata. aveau dreptul sa-si ia viata numai cei ce erau nevinovati. regele si tatal sau i-a poruncit sa suporte consecintele CRIMEI CRUNTE pe care a comis-o. macar atat a putut face si ea ptr. regatul sau.

 10. Pana la urma am citit si finalul…

 11. Imi pare rau, eu pur si simplu nu pot sa plang de mila lui Lahee, mai degraba o compatimesc pe Jashil, dar pe Lahee nu pot!

 12. Multumim Dana ca ne-ai facut sa intelegem mai bine aceasta minunata legenda.
  Sincer, as fi dorit ca in final sa dispara doar printul Ho-Dong, pentru purtarea sa incalificabila. Ja Myung ar fi trebuit sa reziste tentatiilor si sa ramana un simbol inca viu pentru Nangnang-ul acelor vremi, nu o flacara post mortem. Dar asa cum pasiunea si dragostea au intunecat intotdeauna mintile, sa ramanem multumiti pentru acest final trist.

 13. nu vreau sa terine dar in fine faza cu moartea lui hoodong si jamyung ma induioseaza mult ca si cum daca mor acuma impreuna ar putea fi impreuna in cealata viata

 14. multumim Dana pentru rezumat

 15. Ce final trist,mersi de rezumate….

 16. Multumesc si pentru acest ultim rezumat al acestui serial,Dana!
  Multumesc pentru toate rezumatele pe care le-ai scris!Ai facut o munca foarte foarte frumoasa si pentru asta iti suntem recunoascatoare.

  Cat despre sfarsitul serialului…..mai bine ca Hodong si Ja Myung au murit impreuna, daca mureau despartiti imi parea mai rau pt ei…..pentru Lahee nu prea simt nimic,la un moment dat a fost chiar prea rea, deci pe de o parte si-a cam meritat-o.
  Din punctul meu de vedere , sfarsitul nu e chiar asa de tragic(pt ca cei doi au murit impreuna….sa-i fi vazut ea LaHee….)

  • Actorii au fost minunati, chiar daca au interpretat un rol negativ sau unul pozitiv.

 17. Multumim dana
  Si oricum asa era cel mai bine … ca daca nu unu suferea pt celalalt si invers. Ma bucur ca am reusit catde cat sa vad acest serial .
  Vizionare placuta deseara !!

 18. Dupa acest final o multime de DACA?i-ti invadeaza mintea,nu ar fi fost previziunea preotului dedat la borcanul cu miere,mureau amandoua copile din fasa,HD avea o mama iubitoare,Muyol era asa cum il stim cu totii din Regat,Jashil nu-si ucidea fratele,LH si HD se casatoreau din prima,JM ramanea cu printul si nu a-si afla originea……..N+1,Daca si De ce ne vor bantui multe zile de acum in colo,nimeni nu poate accepta si inghiti acest final! La urma urmei ,nu este decat un film care reuseste sa ne scoata din rutina zilnica si sa ne abata pentru scurt timp atentia de la problemele cotidiene! Asta e!

  • si eu as dori tare mult sa stiu adevarul istoric, cum s-au petrecut faptele in realitate

   • Mirabell ,draga de tine ,ce mai faci ,nu ai mai fost demult pe aici?

 19. Rahee a aflat adevarata fata a lui Hodong! Dana multumesc din nou pentru rezumate!

 20. Rahee isi merita soarta, dar Hodong a distrus regatul!

 21. Hodong si Ja Myung meritau o viata mai buna!!!

 22. Desi nu am prea scris, am urmarit serialul cat de mult mi-a permis programul.
  Te felicit, dana, pentru rezumatele tale.

 23. Intr-adevar a fost un final trist si mi-a parut rau de cei care au avut parte de o moarte asa tragica. Chiar si de Lahee mi-a fost mila, cu toate ca nu toti sunteti de aceeasi parere si spuneti ca si-a meritat-o, insa nici noi nu primim ceea ce meritam, chiar daca gresim. In final si regina Maseolsu si-a dat seama ca Hodong a fost pt ea ca si un fiu, cu toate lucrurile rele care s-au intamplat intre ei. Iar despre Ja Myung si Hodong imi pare rau cu nu au putut sa isi traiasca povestea de iubire. Multumim, dana pt rezumatele de-a lungul serialului. Ai facut o treaba excelenta, tine-o tot asa! :*

 24. Finalul e foarte trist. Ma cam asteptam la ceva de genul… dar sa moara aproape toti…. cam rar s-a intamplat…
  Imi pare rau pentru multi… Cel mai rau imi pare de Ja Myung, Hodong, Wang Hol, Il Pum…
  Fiecare a avut partea lui de durere si neimplinire si lipsa de iubire…

 25. Cat despre film, din cate stiu s-a difuzat in Coreea in paralel cu Queen Seon Deok (Secretele de la Palat) si au fost la concurenta pentru rating. La vremea respectiva, QSD a “castigat”. Dar si Printesa Ja Myung imi place si e un serial reusit.

 26. EEE!!!!!!!!!!
  A FOST ODATA UN CUPLU FRUMOS SI NEFERICIT
  SI AU MURIT CAND POVESTEA S-A SFARSIT.

 27. Cat despre final… Este foarte trist si … romantat… Din cate stiu eu, de fapt Hodong s-a sinucis din cauza uneltirilor mamei sale vitrege, Mae Solsu.

  Dar finalul, asa cum e prezentat aici, si defapt intrega poveste te face sa te gandesti la o gramada de “de ce” si “daca”… asa cum spunea si Livia :).

 28. felicitari ptr. toata munca depusa si multumim ptr. rezumate DANA.

 29. Wow…. :((:((:((:((:(( ce final… Nu ma asteptam… Sincer. Regret ca au murit Wang Hol, Mo Yanghae, Il Poom, Prima Regina Mo Ha-So, Dong Gobi, dar si Ja Myung… De Ho Dong nu.mi pare rau, nici de Lahee… Mi.a fost mila de cea de.a doua regina, Wang Ja Shil. Dar si de servitoarea ei, Chiso. Pff… Regret ca Regatul Nang Nang a fost distrus… Din cauza Printesei La Hee….. Pfff….

 30. Ce incepe dupa Ja Myung?

 31. Legendele raman legende, normal ca sufletului masculin setat de testosteron mai mult pe actiune i-a fost mai greu sa digere atata revarsare de sentimente, as putea concluziona in gluma ca acesta a fost un serial mai pentru sufletul feminin! Prezentat atat de romantic ai putea crede ca vremurile acelea erau pline de culoare, eroism, sensibilitate, eu insa inclin sa cred ca in acele vremuri omenirea era mult mai cruda, mai barbara, simtamintele erau mai navalnice, mai de nepotolit si reactiile pe masura,mai crude mai barbare. Noi am urmarit o varianta de cum s-ar fi putut intampla, trecuta prin filtrul nivelului de cultura si civilizatie a secolului 21. Asta ne lasa loc de visare si imaginatie, putem sa ne modelam in minte orice variatiune pe tema scenaristului si regizorului cat si-a modelului de interpretare actoriceasca. Piesa s-a sfarsit, noi mai stam nitel si nu ne vine sa credem ca s-a terminat si celora care s-au lasat “prinsi” de aceasta poveste le va mai ramane niscaiva nostalgie prin coltul gandurilor si o vaga urma de melodie din superba coloana sonora. Multumiri pentru munca depusa Dana, recunostinta noastra a tuturor pentru fiecare dimineata in care curiozitatea noastra debordanta ne-a fost satisfacuta!

 32. In primul rand MII DE MULTUMIRI DANEI IVANCEA pentru efortul depus, pentru ca ne-a rasfatat cu rezumate, imagini si piese din coloana sonora. Mi-as dori sa continue cu noi si noi proiecte ( multe, multe rezumate la multe, multe seriale). AJA, AJA, FIGHTING!!!

 33. A fost un final dureros de frumos, demn de o tragedie greaca…parca tot filmul a fost o calatorie initiatica pentru cei doi eroi, Ja Myung si Hodong…o calatorie a carui punct final e inceputul unei alte calatorii…intr-o alta lume, intr-o alta viata…Ceea ce ii defineste pe cei doi ca oameni, ceea ce ii desavarseste e Iubirea lor, care a trecut dincolo de orice obstacol, dincolo de viata si moarte…Acum, la sfarsit, s-au dezbarat de toate poverile pamantesti, de ranguri, dorinte egoiste, dorinte altruiste, de griji, de lupte pentru putere…au ramas doar ei, Puku a lui, si Hodong al ei, un barbat si o femeie pe care viata a incercat si a tot incercat sa-i invinga, dar nu a reusit…Acolo, pe malul marii, ca intr-o pictura a unui mare maestru, timpul s-a oprit in loc , si fiecare clipa a fost cat un an,si fiecare ora a contat cat zeci de ani…si in final, cand plecau impreuna spre o alta lume, in sfarsit linistiti, in sfarsit fericiti, in sfarsit increzatori in iubirea lor impartasita…dragostea lor a devenit nemuritoare…a fost Darul Cerurilor pentru ei…

  • Asa este,Diana. Intr-adevar finalul a fost trist, insa nu cred ca a fost tragic, tocmai pt ca iubirea lor s-a implinit in cele din urma.

   • O iubire inplinita inseamna batraneti linistite ptr. cei doi iubiti,ceva copii pe langa ei si nu o sabie care le strapunge trupurile celor doi.

    • Scuzaţi-mă, dar cred că e mai bine aşa decât Ja Myung să fi fost omorâtă , iar Hodonng să trăiască singur, cu vină.

    • Ah,cum de le sti tu pe toate,exact ca un om mare,hi hi hi!

     • Livia: Ai dreptate,dar chiar sunt un om mare(la minte)…..hihihi!!!

     • Sau, poate ca nu sunt chiar un om asa de mare, insa de cele mai multe ori bunica imi spunea ca gandesc ca un om mare.

    • Pentru ei timpul s-a “dilatat”. Ceea ce au trait ei in acele clipe magice la malul marii nu au trait altii intr-o viata. Totul a fost atat de intens! Daca ar fi fost mai mult s-ar fi transformat in ceva banal, vechea poveste cu au trait fericiti pana la adanci batraneti.
     Chiar Ja Myung spune la un moment dat ca Hodong n-ar trebui sa se gandeasca la ea ca la o femeie care il asteapta cuminte, imbracata in matase si cu bijuterii (parca in ep. 24, reproduc din memorie, poate mi-a scapat ceva). Pentru ei a contat mereu clipa, ceea ce au putut sa “fure” vietii… Carpe diem!
     Parerea mea, nu trebuie sa fie nimeni de acord.

     • De acord ! Sunt de aceeasi parere ca si tine! :)))

  • Foarte frumos ai spus Lee Diana!!…si la fel Lili si Ella….pentru ca serialul s-a terminat asa cum trebuia….cum ar fi fost viata lui Hodong fara Puku a lui sau a lui Puku fara Hodong? eu nu-mi pot imagina…Lahee a iubit si a pierdut dar a murit impacata….la fel si celelalte personaje Hol, sotia lui, Ilpum….numai cei ramasi sufera si se chinuie….
   Dana, multumesc pentru rezumate, eu nu am comentat pentru ca am mai vazut serialul si nu doream sa spun ceva ce nu ar fi trebuit…dar am citit fiecare rezumat si am urmarit iarasi filmul desi nu am mai avut acelasi fior ca prima data….
   Mie mi-au placut toti..si cei buni si cei “rai”…actorii au jucat foarte bine si ne-au facut pe noi sa traim fiecare sentiment la maxim…este o drama care mie mi-a ramas la suflet…

 34. A fost intr-adevar un episod foarte trist,aproape ca mi-a venit sa plang inca de la inceput,de cand Jasil isi cerea iertare la mormantul lui Choi lee
  Cat despre La hee,mi-a parut rau si mie ca a murit,dar ma bucur ca s-a impacat cu Hodong inainte sa moara,si de asemenea ma bucur ca nici una din mamele ei nu au abandonato in ceasul mortii
  Iar in ceea ce ii priveste pe Ja myung si Hodong,imi pare rau ca Hodong sa sinucis,dar ma bucur ca cel putin a murit alaturi de fata pe care a iubito mereu,si apoi au inceput sa spuna fiecare ce si-ar dori in viata de apoi,Hodong si-ar fi dorit sa se nasca un om simplu si sa traiasca alaturi de Ja myung,iar Ja myung ma surprins spunand ca si-ar fi dorit ca in viata de apoi sa fie mama lui Hodong,in felul asta i-ar fi putut oferi toata dragostea sa,iar el ar fi putu fi alaturi de La hee

  • E frumos ca mai sunt si baieti romantici si sensibili…
   Cat despre sfarsit, nu a fost trist, a fost superb (cel putin din punctul meu de vedere). De gustibus…
   De ce te-a surprins ca Hodong s-a sinucis? Si-a dat seama in sfarsit (cam tarziu, e adevarat) ca nu tronul era mai important pentru el, ci dragostea. Iar Ja Myung a stiut de mult ca ceea ce i-a lipsit lui Hodong intotdeauna a fost dragostea mamei (vezi episodul din pestera, cand delira din cauza otravii: “Mama, de ce a trebuit sa mori atat de devreme? Mama, de ce a trebuit sa fii din Buyeo?”)
   A stiut ca printul a fost doar un suflet chinuit, coplesit/strivit de personalitatea puternica a unui tata tiranic, alimentat de mic cu ideea ca trebuie sa ajunga rege, pentru ca un print care nu ajunge rege nu are pentru ce sa traiasca, un print care are alte idei si nu este o umbra a tatalui merita sa moara. Nu vreau sa ma transform in avocatul diavolului, dar toti l-au blamat pe Hodong, numindu-l manipulator, las, cu o purtare incalificabila, etc… De aceea e bine sa avem grija ce valori morale le insuflam copiilor nostri, pentru ca nu se stie daca pentru atingerea idealului nu vor fi mai tarziu in stare sa calce pe cadavre pentru a ne cuceri dragostea, atentia, aprecierea. De fapt, pe langa dragostea mamei, lui Hodong i-a lipsit si aprecierea tatalui, care de fiecare data a conditionat numirea lui ca print mostenitor de realizarea unui lucru: uciderea reginei, uciderea fratelui nou-nascut, uciderea lui Ja Myung. Si el a trebuit sa faca niste alegeri..pentru care a platit un pret…
   Ce comment lung… M-a luat valul.. Sper ca nu voi avea parte de o portie de “pietre” pentru ca i-am luat apararea lui Hodong. Chiar m-a surprins ca nici un baiat de pe site nu a facut-o.

   • Nu putem arunca in tine decat cu flori, ca premiu pentru frumusetea compozitiei si a argumentatiei si pentru concluziile trase, atat de corecte ( din punctul meu de vedere, cel putin!).

  • mie mi-a venit sa plang numai pentru lahee,pentru ca am inteles acest personaj,chiar si cand s-a purtat rau,am gasit asemanari intre noi si povestile noastre de viata,e ceva subiectiv,sper sa nu se supere nimeni pe mine,dar n-am plans pentru ca la urma nu a murit singura si a aflat inainte de moarte ca cineva o iubea cu adevarat,mama ei care a crescut-o,ea a suferit toata viata crezand ca mama ei n-o iubea si pe ea ci doar pe ja myung si asa a inceput ura ei pt ja myung,apoi a crescut ura asta din cauza lui hodong,dar eu inteleg greselile pe care oamenii le fac din dorinta disperata de a fi iubiti si ca uneori dorinta asta ii orbeste,nu vad ca iubirea e chiar langa ei si o cauta intr-un loc gresit sau la persoana nepotrivita,lahee nu a stiut ca era iubita,la sfarsit se vede cat au iubit-o mamele ei si chiar tatal ei,pentru ca a lasat-o in viata(tatal adevaratei printese a nakrangului din istorie si-a ucis fiica pentru tradarea ei,din cate stiu),ja myung si hodong au avut un sfarsit frumos si romantic,de romeo si julieta,si mi se pare foarte buna dorinta lui ja myung ca hodong s-o iubeasca pe lahee in viata viitoare,iubirea lui ja myung si a lui hodong a fost una impartasita si s-a implinit cum s-a implinit,chiar si in ultimul moment al vietii lor,dar hodong ii datoreaza iubire lui lahee in viata viitoare,pentru ca ea l-a iubit fara sa fie iubita la randul ei,asa e karma,nu m-a intristat deloc finalul,m-am bucurat de el,pentru ca mi s-a parut cel mai bun si mai realist serial coreean pe care l-am vazut,cele care aveau finaluri fericite imi pareau basme,am descoperit multe adevaruri despre viata in serialul asta si mai ales in finalul lui,am aflat ca uneori,chiar daca esti bun,nu te alegi cu nimic decat cu o constiinta curata inainte de a muri(ca tatal si mama lui ja myung de exemplu)dar asta nu e putin pentru cine stie cat de grea e povara vinovatiei,ca cei bogati,materialisti,ambitiosi si fara inima conduc lumea si n-ai ce le face(cei ca regele daemushin muhyul),ca greselile se platesc si iubirea ,chiar daca ne gandim la ea ca la ceva bun,uneori multe nenorociri aduce si celui ce iubeste si oamenilor din jurul lui(lahee)…nu ma asteptam sa gasesc atata realitate asa cum este ea,uneori teribil de nedreapta,intr-un asemenea serial,felicitari scenaristului/scenaristilor,e genial/sunt geniali

   • subscriu, absolut la tot! :)

   • Si eu subscriu!!! FOARTE, FOARTE FRUMOS comentariul tau!!! Ai reusit sa sintetizezi si sa prezinti esenta acestui serial! Intr-adevar: felicitari scenaristilor!!! dar felicitari si tie, lili!!!

 35. Apropo,szcorina sa stii ca nu toti baietii sunt la fel,mie mi-a picat chiar bine aceasta revarsare de sentimente,si a avut gust chiar bun.
  Totusi,recunosc ca lumea era mai dura pe atunci,dupa cum am vazut si in filmele acestea,s-au purtat multa razboaie de a lungul timpului,dar de asemenea lumea era mai romantica,nu era ca acum

  • O,inca ceva iti multumesc si eu Dana pt rezumatele care le-ai facut

 36. Si keuriseutina,nu fi asa surprinsa iti amintesti ca si in Gyebaek au murit aproape toti.Au murit:Gyebaek,Eun go,Seung Cheung,Cho yeon cu copii sai,cei doi soldati de nadejde ai lui Gyebaek+toata armata din Baekje poate si Euja a murit,nu se stie ce sa intamplat cu el dupa ce Silla a cucerit Baekje.

 37. Esti o adevarata poeta Lee Diana,chiar a fost un tablou reusit,dar nu uita ca VIATA DE APOI este un mister,nu avem de unde sti ce este acolo

 38. NOAPTE BUNA!

 39. Multumim pentru rezumate .

  • Cat despre final…mut prea trist…

 40. Mai fetelor,am stat si am tot stat si am asteptat o interventie de a Carinei dar ea nu si nu,o fi plecata pe undeva?Nu pot sa accept o incheiere de film la care ea a lucrat ,a tradus in pionierat!Oare frumoasele ei povesti o sa le depene la gura sobei?

 41. carina este in Budapesta. nu stiu daca s-a intors in tara.

 42. andreea cred ca da. in legatura cu asociatia AIRC stiu eu.

 43. Un serial interesant cu un sfarsit surprinzator. Nici nu stiu daca este trist sau nu.

 44. Eu am vazut vineri cam 20 de minute din episod, chiar finalul serialului. Trist, dar de fapt specific acelor vremuri. M-a pus pe ganduri moartea celor 2 indragostiti, dar si scena din final cu regina. Adica singurul ei prieten si sprijin a fost …

 45. Nu stiti cumva de ce a inceput iar Kim Suro,regele de fier pe TVR1 ??

 46. desi stiu ca este poate cam tarziu sa va multumesc TUTUROR pentru laudele aduse umilei mele persoane, cu mult drag si cu pasiune realizez tot ce fac, printre care si acest proiect pe care consider ca l-am dus la bun sfarsit cu bine, ….nu-mi ramane decat sa va multumesc si sa va invit si pe viitor la palat, pentru a ne intalni(virtual!!!)ca sa ne impartasim pareri si dorinte………va pup si va iubesc pe toti!!!!!Dana

  • Danutzaaaaaaaa….in sfarsit, ai venit si tu, chiar doream sa ne spui si tu ceva, sa mai schimbam vreo parere una-alta…
   Si noi iti multumim enorm pentru tot ceea ce ai facut pentru noi. PUPICI!!!!!

 47. Danela draga ,noi venim,dar trebuie sa gasim si pe cineva acasa!

  • Eu intru zilnic pe site sa va daca mai zice lumea ceva, dar daca e pustiu nu mai zic nici eu nimic.

 48. Hello everyone! Eu sunt f ocupata si n am mai avut timp sa intru :( Va salut pe toti! Imi pare rau ca nu mai sunt rezumatee :(( Am aflat insa ca vinerea viitoare incepe pe Euforia Cain si Abel si tare mi ar placea sa se faca aici rezumate, eu n am vazut serialul, dar planuiesc sa l vad acum la Tv. Am inteles ca este f bun si raiting urile plus actorii vorbesc de la sine!

  :** weekend placut!

  • Weekend placut si tie,Lore! Multi PUPICI!!!

 49. a fost cel mai frumos film vazut vreodata de mine nota 10*****************

Leave a Comment