koreafilm

Prinţesa Ja Myung – episodul 35

Written by koreafilm. Posted in Ja Myung Go, K-drama, Povestea

Tagged: , ,

ja myung35-7

Published on noiembrie 05, 2012 with 49 comentarii

16 보륵아 날아라 – Park Yeon

de Dana Ivancea

Datorită veştii că Nangnang-ul deţine o tobă divină, care bate singură când este invadată de inamici, Regele Dae Mu-Shin va pleca împreună cu o armată să distrugă acest mit şi să întărească credinţa soldaţilor că aşa ceva nu există. Între timp la palatul din Nangnang ajunge conducătorul armatei din Jolbon, pregătită de Prinţul Ho-Dong, care în timpul întrevederii cu acesta, află planul pentru cucerirea Nangnang-ului. Preoteasa Ja Myung se roagă ca toba divină, „Ja Myung Go”să bată singură şi astfel să poată proteja Nangnang-ul de popoarele care vroiau să cotropească acest teritoriu. Regele Chae-Ri va vedea, în sfârşit, cu ochii săi toba şi templul în care este aşezată aceasta, care sunt protejate şi păzite de preoteasa Ja Myung.

Neliniştea Prinţului Ho-Dong rămas la palat împreună cu Prinţesa moştenitoare Nak Rang, creşte cu privire la funcţionalitatea tobei, pe când tatăl său ordonă ca soldaţi ai Goguryeo să treacă graniţa în Nangnang. Regele Chae-Ri aflat şi el împreună cu generalul Wang Hol la graniţă, văd semnalele luminoase transmise între soldaţii Goguryeo. Odată cu trecerea râului de către soldaţii Goguryeo, toba divină, Ja Myung Go începe să bată singură de asurzeau urechile tuturor, şi astfel existenţa ei va fi preamărită de Regele şi soldaţii Nangnang-ului. Uimirea va fi a celor ce nu au crezut în ea, a Prinţului Ho-Dong, a Prinţesei moştenitoare Nak Rang şi a Regelui Dae Mu-Shin. Ja Myung prevestise că soldaţii Goguryeo care vor pune piciorul în Nangnang nu va mai trăi niciunul, ceea ce s-a şi întâmplat, deoarece aceştia au murit înecaţi. Era mulţumită şi fericită de creaţia şi darul zeului Dangun pentru protecţia tării în care s-a născut. Acum, toţi oamenii povesteau despre sunetul tobei divine şi despre modul cum soldaţii inmamici muriseră,…….erau fericiţi. Începuse naşterea poveştilor pe seama acestui dar divin.

Prinţul Ho-Dong dezorientat de efectele aceastei tobe divine şi de faptul că ea reacţionase aşa după cum prezisese Ja Myung, acum ajunsese să o roage pe preoteasă să vadă şi el toba divină. Aceasta îl refuză şi-l roagă să plece deoarece pentru ea este timpul rugăciunii, chiar dacă prinţul făcuse aluzie la toate momentele pe care le petrecuse împreună, Ja Myung rămăsese de neclintit. Prinţesa moştenitoare trăsese cu urechea la discuţia dintre Prinţul Ho-Dong şi Ja Myung, iar acum îl ruga pe prinţ s-o elibereze pe aceasta din inima lui, penru ea,…….prinţesa moştenitoare care îl iubea foarte mult. Rugăciunile lu Ja Myung către zeul Dangun se transformase în tortură, aproape că nu mai era în stare să se roage, atât de mult o măcina conversaţia avută cu Ho-Dong, precum şi sentimentele ei îngropate în inimă, faţă de acesta. Deoarece nu a putut intra în Nangnang şi toţi soldaţii trimişi au fost omorâţi, Regele Dae Mu-Shin îi scrie Regelui Chae-Ri să-l invite la nunta dintre Prinţul Ho-Dong şi Prinţesa moştenitoare Nak Rang.

Şi la un palat, şi la celălalt, toţi se simt inutili datorită artefactului divin. Nelinişte simte şi Ja Myung care-i spune generalului Wang Hol să planteze garduri vii înainte de graniţă. În sfârşit, întâlnirea dintre cei doi regi are loc, dar Regele Dae Mu-Shin îi spune răspicat Regelui Chae-Ri, că motivul pentru care se află în Nangnang, nu este ca invitat la nuntă, ci pentru a vedea toba divină. Astfel, Chae-Ri îi răspunde lui Dae Mu-Shin Mu-Hyul că nu depinde de el, şi-i cere permisiunea preotesei Ja Myung să-i lase s-o vadă cu ochii lor, dar să facă în aşa fel să sune toba când vor pătrunde în ţară soldaţii aduşi la graniţă de regele Goguryeo, care nu ştia pe unde vor intra. Ja Myung Go va bătea singură chiar sub ochii celor doi regi, precum şi a celor doi prinţi, Ho-Dong şi Nak-Rang, în timp ce o amată secretă va nimici trupele conduse de generalul Woo Na-Roo.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

49 comentarii

There are currently 49 comentarii on Prinţesa Ja Myung – episodul 35. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Multumesc pentru rezumat Dana, si pentru muzica! Mai sunt cinci episoade, si se termina totul…

 2. Of of…deci Lahee ii spune sa o iubeasca pe ea, si sa renunte la Ja Myung… :( Iar in ceea ce o priveste pe ultima, ma mir ca are forta interioara sa castige o conversatie in fata lui Hodong, care este barbierit in episodul asta :(((((((((((((((((((((!!!!!!!!!!!!!!! =)) Chiar si mama cand l-a vazut cu mustacioara si barba ca seamana cu Muhyul interpretat de Song Il Gook in Kingdom of the Winds… :X :X :X love em!

 3. Chiar incepe sa-mi para rau ca se termina acest serial.
  Dar sa va informez ca am vazut sambata seara la Teatrul Foarte Micm spectacolul cu piesa LECTIA de Eugen Ionesco. Trupa sud-coreeana. Magistral actorul in rolul profesorului psihopat. De asemenea actrita, in rolul elevei – victima. Socant a fost momentul de mijloc al piesei, cand are loc scena violului. Nervos din cale afara, rupe rochia elevei si…. dezgoleste un san. Apoi recurge el insusi la nuditate totala si ramane in aceasta ipostaza pana la sfarsitul piesei.
  La final trupa a fost realmente ovationata pentru interpretare si mai putin ipentru deea regizorala. Cel putin acesta a fost sentimentul trait de mine.

 4. Eu acum sunt la reluare. O sa scriu impresii aici :D Saraca Lahee…. :( Chiar crede in dragostea lui Hodong

 5. ai dreptate lorena fan lahee nu vreau sa se termne ca ii prea fain filmul

  • :(( nici eu nu vreaaau :( Am inteles ca au scurtat serialul din cauza raitingului QSD…insa merita sa il mai lungeascaaa :((

   imi place cum ai spus: lorena fan lahee :))

 6. ‎”Am fost un prost c-am raspuns chemari tale… Venisem cu atatea sperante.” :OOOOOOOOOO CEL MAI TARE SCHIMB DE REPLICI :)) imi venea sa plang, dar era mama langa mine!!! Chiar am trait schimbul de replici JA Myung-Hodong cu sufletul la gura si eram asa incordata odata cu ei care incercau sa se tina tari…Apoi, la plecare, Hodong se opreste langa umarul ei si ii spoteste…‎”Am fost un prost c-am raspuns chemari tale… Venisem cu atatea sperante.” … whoa! m-a topit!

  • chemarii***

   • Asemenea serial care incita sentimente, nu trebuie vizionat cu parintii !

 7. sa stii este un film foare frumos si te face sa plangi

 8. aveti dreptate va face sa plangeti filmul

 9. scuzti daca a aparut de doua ori acelasi comentariu

 10. Multumesc pentru rezumat! Serialul acesta este minunat, merita mai multe episoade!

 11. si eu cred ca aceasta drama este minunata si ar fi trebuit ca producatorii sa mearga in continuare cu proiectul initial adica cu cele 50 episoade, chiar daca aveau probleme cu ratingul din cauza dramei Queen Seondeok care avea un rating fffff mare fata de Printesa Ja Myung. Poate ar fi crescut in rating daca continuau.

 12. eu l-am urmarit cu si fara subtitrare in romana si engleza de nu mai stiu cate ori in ultimii 2 ani si mi-a placut mult aceasta drama. Pacat ca nu mai e mult si se termina.

 13. Da, Lorena, cred ca e cea mai buna scena din tot filmul, (care de altfel cred ca il si “salveaza”; pana in w/e nu vazusem restul, acum mai am un episod…)…poate o sa schimbam impresii de final..
  Dar, aceasta scena e mai mult …pt ca trebuie sa-ti pui problema de ce “l-a chemat” ea…si ce “a obtinut” urmare a intalnirii…nimeni nu s-a exprimat pana acum…
  Nu vedeti ca fata incearca sa-i “salveze sufletul”?! Incearca sa i-l smulga “celui rau”…hai sa zicem asa..de la dragostea REALA pt Puku, incearca sa rascumpere tot, sa-i deschida ochii asupra a ce conteaza mai mult, asupra faptului ca e total gresit..ca sufletul lui e gata sa se piarda in fumuri si iluzii..nu mai continuu, vedeti si voi; el nu intelege, e evident, ea simte ca el nu intelege…o doare atat de mult ca nu intelege…dar il iubeste cu toate acestea si stie ca si el o iubeste….cum ar putea sa-si sara in brate cand sunt atatea “piese” lipsa din joc?

  • Anca!!! Ai mare dreptate (eu am reusit sa mi tin in frau cat de cat curiozitatea..am vazut, ce i drept, ultimele 20de min din ultimul ep) insa pana atunci stiu cum merge actiunea din clipuri. Deci dialogurile mi-au ramas intacte si replicile din ep de vineri pe care l am vazut abia azi in reluare m-a dat pe spate. In primul rand nu am crezut ca va avea curaj J Myng sa sufle in fluier… :O De atunci am inceput sa fiu emotionata si sa mi bata inima asa tare. Cand am vazut ca aude si vine Hodong deja eram incordata si am mai vazut o si pe Lahee. Chiar daca din aceste ep Lahee va deveni pentru unii personaj negativ, eu una ii scuz si ii voi scuza comportamentul. Se refugiaza in singura iubirea pe care ea o crede autentica si numai pt ea, aceea a lui Hodong. M-a durut si cand i-a dat regina o palma… :( Simt ca ea este victima colaterala, si acum pur si simplu si a pierdut cumpatul.

   • Iar la dialogul dintre cei doi, da, Ja Myung l-a intrebat daca mai tine la Puku si a incercat sa l determine sa ramana in Nakrang ca sa evite alte suferinte… Si cand el a devenit tot mai nervos si i-a spus ca pleaca si ca nu ia in seama cuvintele ei de preoteasca, desi parca simteam si eu cu el revolta, eram la fel de hotarata sa plac, ca el, fara sa mai zic nimic, si sa o las si pe J M sa sufere dupa ce m-a parasit fara sa mi spuna prea multe si a vrut sa ma omoare…Si totusi, atunci, contrar comportamentului meu, Hodong insa se hotaraste sa si deschida inima si sa spuna: Venisem cu atatea sperante….
    Am simtit cum si a varsat tot dorul in aceste cateva cuvinte simple. GENIAL!

    • sunt plina de inspiratie din cauza acestui schimb de replici azi :)) as scrie o poveste, o poezie ceva :) De mult n am mai avut sentimentul acesta :)

    • Da si gandeste-te cat de dureros e pt ea, ca simte ca-l iubeste atat incat ar muri pt el, dar…degeaba, nu ar putea sa-l abata de pe traiectorie…..nu acum, pentru ca pur si simplu depaseste capacitatea lui de intelegere…:)

     • da… :) true! Dar daca ai o tinta e care ti ai propus o de mic si 20 de ani urmaresti sa o implinesti…e tare greu sa renunti :)poate,desi la scara mult mai mica, spun asta din proprie experienta :) Putin putin il inteleg si pe hodong!

 14. Si app. urasc ideea ca tvr 1 ar face marea PROSTIE sa redifuzeze dupa Printesa Ja Myung, Kim Soo Ro . Imi place Kim Soo RO (sunt o fana inraita a serialelor istorice) dar nu as vrea sa-l vad la ora de difuzare consacrata serialelor coreene seara. Ar fi o CRIMA din partea TVR 1 sa faca asa. Ar pierde multi telespectatori cred. Ori sunt incompetenti, ori sunt plictisiti, ori prosti sau nu le pasa ca in aceasta ora ei au un rating bun datorita acestor seriale. DECI ei mereu trebuie sa vina cu ceva NOU.Doar au de unde alege Slava Domnului! Eu mi-as dori sa vad- The Legend/The Great King and Four Gods despre viata marelui rege Gwanggaeto al Goguryeo
  http://koreafilm.ro/blog/2010/04/legend-8460/

 15. sau God of War din perioada Goryeo sau Koryeo
  http://koreafilm.ro/blog/2012/02/god-of-war-k-drama-2012/

 16. Vreti s-o revedeti pe LAHEE? Am solicitat TVR1 sa programeze serialul Sungkyunkwan Scandal. Oare ce raspuns voi primi de la Mirela Streinu?

  • Iljimae a mai fost dat la tv :)))

 17. Emilian aceasta drama a fost deja difuzata la alta televiziune – EUFORIA si nu cred ca TVR1 ar accepta sa difuzeze un serial care a mai fost vazut la alta televiziune.

 18. sau Ballad of Suh Dong din BAEKJE cu a treia sora a printesei Deokman.
  http://koreafilm.ro/blog/2010/05/ballad-of-suh-dong-9912/

  • Nu va bagati la Balada…..s-a poticnit la ep.17.Doar daca vreti sa-l vedeti in engleza.

 19. si cred ca o idee buna ar fi ca TVR1 sa introduca si in weekend-sambata si duminica un serial dar contemporan.

  • subscriu! Tare as vrea sa vad in decembrie Winter Sonata ori pe tvr ori pe Euforia, dar sa l difuzeze cinevaaa!

 20. BICHEONMU, HONG GIL DONG, JEJOONGWON, FAITH, TIME SLIP DR. JIN SI MULTE ALTELE.

  • TIME SLIP DR JIN!!!!!!!!!!!!!!!! DAAAAAAAAAAA

   • Deja sant la ep 17! Este grozav!

 21. dr. jin cu lahee

  • da…si cu SSH :X :X :X :X :X

  • da…..si cu Jaejoong

   • si multi altii….ma rog, nu am neaparat o drama pe care vreau sa o difuzeze cu tot dinadinsul,fiindca vreau sa le difuzeze pe toate……dar chiar vreau un serial contemporan pe tvr in weekend

 22. Multumesc pentru rezumat si pentru melodie,Dana!
  O zi minunata,tuturor!!!

 23. Da,da, da,…..subscriu si eu la ideea voastra prin care tvr sa difuzeze in weekend un serial contemporan…..da,chiar vreeeaauuuu….iar Winter Sonata ar fi o idee buna.

 24. Deci de data asta Lahee chiar m-a suparat definitiv, in primul rand e atat de nedreapta cu prima regina, o mai face si ipocrita, cand de fapt ea e cea ipocrita…atatia ani a considerat-o mama ei, aceasta a crescut-o cu atata dragoste, iar ea o uraste acum, si de ce? Pt ca regina si-a regasit fiica pierduta si doreste sa-i arate iubire si afectiune si acesteia? Chiar daca a regasit-o pe Ja Myung, prima regina o iubeste la fel de mult si pe Lahee, cum poate printesa sa nu vada si sa stie asta? Nu-mi place deloc modul lui Lahee de a iubi, ea nu iubeste pur, iubirea ei e una egoista, cum spunea: “important e ca eu te iubesc, nu trebuie sa ma iubeste si tu pe mine…”, e ceva de genul, mie sa imi fie bine, ca de restul…
  Mai mult, tot pe Ja Myung o considera vinovata ca Hodong inca nu si-o poate scoate din inima, cand el e cel care continua sa o caute pe preoteasa…
  In rest, toba asta mistica e geniala, imi plac la nebunie momentele in care o arata, pacat ca nu a intrat mai repede in peisaj :) Si scena de la final cu armata secreta mi s-a parut iar geniala.

  • :)) Ana esti asa pornita pe Lahee, pe cand eu gasesc toate motivele sa o scuz si sa mi fie mila de ea :) De mica a stiut ca prima regina nu o iubeste cat o mama, caci ar fi salvat o pe Ja My prima. Apoi nu are dragostea lui Hodong, iar mama ei o vrea casatorita cu unchiul ei. In plus, ca printesa nu are un cuvant de spus, caci la toate deciziile pe care le ia tatal ei, trebuie sa se supuna… IN ep de vineri chiar i am dat dreptate cand a zis ca ea este printesa doar cu numele si ca preoteasa are totul :( Iar eu chiar am fost dezamagita de regina ca i a dat o palma :(

   • aceasta discutie s-a mai purtat, in cam aceiasi termeni, la ep 27;
    doar in aparenta contradictoriu, ceea ce era valabil atunci..nu mai e acum intrutotul..:) Lorena, urmareste firele..ti-e mila de ea..si-atunci si-acum si pana la sfarsit;..dar tot mai putin poti aproba incapacitatea de a “suporta” testele de viata! la fiecare punct pus de tine, viata i-a dat raspuns ..dar ..ea nu l-a auzit. S-ar fi putut modela, precum diamantul…nu era un diamant.

  • fetelor,nu stiu ce sa zic…..amandoua aveti dreptate…

 25. Bunica,bate toba,pardon printesa! Vai i-mi venea sa-l iau la palme pe dragalasul Hot Dog! Ce mod josnic de a castiga o batalie,cum le mai spunea el vorbe dulci si le mai imbrobodeau pe cele doua curci bolnave de dragoste!Pana si mamitica cea fara de scrupule nu a ramas indiferenta la farmecul lui,ah fomeile astea! Foarte mult mi-a placut imbratisarea parinteasca dintre Hol si dodoloata,care saraca a recunoscut cu juma de gura ca- i s-au aprins calcaiele,dar macar e cu picioarele pe pamant si recunoaste deschis ce nevoi are Hol!

  • imi

   • Stiu ,dar din viteza!

 26. Interesant de vazut cu atentie in aceste eultime episoade este mimica si privirile personajelor,fiecare gandeste altceva despre tot ce se intampla si are fiecare opinia lui tacita sau nu! Mila mare am simtit pentru mentor,care a suportat cu resemnare acea lovitura de sabie,iar acum dupa ce sa revenit il urmareste cu compasiune si toata fiinta lui urla sa nu faca ce are de gand si sa nu profite de bunatatea acestor oameni si a acestui popor care la adoptat!

 27. Cred ca dupa aceste comentarii,liviu ar fi tare mandru de mine!Asta e, se mai intampla cand ai altceva in minte!

Leave a Comment