koreafilm

Regele Gwanggaeto cel Mare – Episodul 29

Written by koreafilm. Posted in K-drama, Povestea, Regele Gwanggaeto cel Mare

Tagged: , ,

10.damy vs tadar....

Published on octombrie 23, 2012 with 6 comentarii

de Dorinela Popa

“Cei prudenţi văd doar dificultăţile, iar cei indrăzneţi avantajele unei idei măreţe; eroul le vede pe amândouă; le diminuează pe cele dintâi şi le dă întietate celor din urmă şi astfel cucereşti. “
Johann Kaspar Lavater

“Adevarata probă a curajului nu se vede decât în primejdia pe care nu o mai putem evita.”
Jean de la Fontaine


Prinţul Damdeok are o primă confruntare cu Tadar, făcându-i o primire caracteristică, oamenilor ce îndrăznesc să calce pe pământ goguryeoan. Lupta se anunţă strânsă, căci războinicul khitan doreşte cu ardoare cucerirea Buyeoseong-ului, nepăsându-i de câţi soldaţi poate pierde în acest proces. Ambele părţi sunt conştiente de miza pusă în joc, iar asta face din această luptă, una pe viaţă şi pe moarte.
Comandantul Ko Mu încearcă din răsputeri să înainteze cu grosul armatei spre Buyeoseong, dar distanţa este prea mare… Totul depindea în acel moment de hotărârea Prinţului.
Dol Bisu primeşte o misiune foarte importantă şi pleacă în recunoaştere cu zâmberul pe buze, căci are şansa de a-i răsplăti bunătatea stăpânului său.

La Curtea Goguryeo-ului, miniştrii sunt toţi neliniştiţi în legătură cu situaţia de la graniţa cu Khitanul… dar aveau încredere în comandantul Ko Mu, căci o situaţie ca aceea cereea un om de experienţa sa. Soarta tării era în mâinile sale acum..dar până atunci, Damdeok trebuia să tragă de timp…

Oamenii Prinţului descoperă tabăra khitană şi doresc cu orice preţ să le întârzie înaintarea, iar asta nu putea să se realizeze fără un plan extraordinar cum numai al nostru erou ştia să conceapă. O armată imensă se vede apropiindu-se de tabăra khitană, spre a o distruge, dar asta este doar o iluzie, o capcană întinsă de Cheongun, pentru a le distrage atenţia de la adevăratul lor scop.


În tabăra inamică se afla şi Seol Ji, sora lui Seol Doan, ce lucra sub acoperire pentru al ei trib. Din nefericire, aceasta a fost descoperită de Tadar, care a fost la un pas de a o omorî, dar Damdeok o salvează, aşa cum l-a salvat şi pe fratele său, nepăsându-i că îi e inamic…


Întors în tabără, Prinţul încearcă să găsească o soluţie spre a ţine legătura cu bunicul său, Ko Mu, dar Tadar dă ordin ca oamenii săi să omoare orice iscoade ale Goguryeo-ului, făcând astfel imposibilă comunicarea între părţi…
Seol Ji este adusă în tabără de către Prinţ, dar acesta nu o omoară, lăsând-o să aleagă drumul pe care va merge…
Fără a mai sta pe gânduri, al nostru erou vine cu o strategie uluitoare spre a încheia turul de forţe. Nu mai conta nimic în acel moment… decât soarta tării.


“Ca să izbuteşti, trebuie mai ales să ştii să cunoşti oamenii, să le ghiceşti sufletul, să descoperi în darul zâmbetului lor, gândul ascuns.”

Giovanni Boccaccio

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

6 comentarii

There are currently 6 comentarii on Regele Gwanggaeto cel Mare – Episodul 29. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. Prima… Mulţumim pentru rezumat Dory:)

  2. Mă bucur că Damdeok o salvează pe Seol Ji, poate aşa fratele ei Seon Dal se va răzgândi şi nu va mai vrea să-l omoare pe Damdeok şi i se va alătura lui :)

  3. Ceva asemănător cu torţele a fost şi în Dae Joyoung.

  4. Multumesc pentru rezumat,Dory!
    O zi minunata sa aveti!

  5. Multumesc pentru rezumat, Dory!

  6. cat de frumos a fost acest episod…

Leave a Comment