koreafilm

Regele Gwanggaeto cel Mare – Episodul 28

Written by koreafilm. Posted in K-drama, Povestea, Regele Gwanggaeto cel Mare

Tagged: , ,

3.pain

Published on octombrie 19, 2012 with 37 comentarii

de Dorinela Popa

Greşeşti, dacă…crezi că numai pe mare, limita dintre viaţă şi moarte este foarte redusă:în orice loc, intervalul este deopotrivă de îngust.Este adevărat că moartea nu se arată pretutindeni atât de aproape, dar este pretutindeni tot atât de aproape.”
Seneca

Prinţul Damdeok conduce Cheongun-ul spre graniţa cu Khitan-ul, spre a ajuta soldaţii să ţină piept forţelor atacatoare. Pe fundalul tropotelor de cai, se aude dintr-o dată, plânsetele disperate ale oamenilor. Damdeok nu putea suporta asta, aşa că pleacă să îşi salveze supuşii. Acolo se afla şi Sagal Hyeon, misteriosul luptător, venit şi el în ajutorul oamenilor.
Întâlnirea dintre cei doi degenerează într-o luptă fantastică, dar Cheongun apare şi ostilităţile se opresc aici.
Acum, Sagal este un om al Cheongun-ului.
“Trebuia să ştiu cât de bun este potenţialul meu stăpân.
………………………………………………………………..
Am simţit aura ta ucigătoare în sabia ta. Asta să fie ultima dată când o foloseşti.”


Oameni răniţi… copii plângându-şi cu disperare părinţii, şi suflete chinuite ce abia mai puteau respire în acel aer însângerat… Doar aşa poate fi descrisă acea imagine tulburătoare. Prezentul contează acum, iar cei morţi ar trebui lăsaţi în urmă…
Cetatea Gaemoseong era cucerită deja, aşa că Prinţul trebuia să găsească un plan spre a o redobândi…

Ajuns în tabăra Khitană, Fengba încercă să-l convingă pe Tadar să se lase ajutat de Houyan pentru a învinge Goguryeo, dar eforturile sale sunt inutile în faţa orgoliului şi mândriei hanului, care ia în derâdere propunerea sa.
“De voi cuceri lumea sau voi muri încercând, nu am intenţia să mă umilesc, acceptându-vă ajutorul vostru ieftin.”

Prinţul Damdeok îl trimite pe Sagal Hyeon şi câţiva soldaţi ai Cheongun spre a vedea câţi soldaţi sunt în Gaemoseong. Soldaţii ce o păzeau stătea nemişcaţi, aşa că Sagal, trage o săgeată, şi constată surprins că acelea erau păpuşi de paie.


Întors în tabără, acesta îi raportează Prinţului ce a descoperit, cel din urmă fiind surprins de dibăcia acestui om misterios.
Sagal vine cu o strategie simplă, oferindu-se să deschidă poarta fortăreţei de unul singur. Toţi rămân înmărmuriţi de ideea acestuia, dar Prinţul îi oferă credit, susţinându-i planul.
Momentul adevărului soseşte… Războinicul Sagal reuşeşte să treacă de zidurile cetăţii luptând ca un adevărat erou pentru a deschide porţile… şi reuşeşte.

“Tată trebuie să am sângele unui războinic al Goguryeo-ului…”
După cucerirea Gaemoseong-ului de către Damdeok, îşi face apariţia şi Ko Mu, care pare uimit de realizările nepotului său.

Acum, Tadar ştie că adversarul său nu este unul ce poate fi desconsiderat. O luptă aprigă este pe cale să înceapă, căci Khitan are ca ţintă cucerirea Buyeoseong-ului.

Tadar, hanul Khitan-ului

Între timp, în Malgal, Seol Doan plănuieşte să profite de situaţia acuală a Goguryeo-ului, trimiţând-o pe sora sa spre a fi spion. Deşi e o misiune periculoasă, Seol Ji este gata să îşi pună viaţa în pericol pentru viitorul tribului său.

Prinţul Damdeok se oferă să plece împreună cu Cheongun în recunoaştere, dar trebuie să treacă peste hotărârea bunicului său pentru a face asta. Totuşi, dorinţa Prinţului este mai puternică decât orice altceva, căci nicio forţă nu mai putea să îl oprească.

“Vrei să trăieşti? Învaţă mai întâi să mori.”
Confucius


“Alegerea unui rege în a nu se teme de moarte a devenit fundamentul spiritului Goguryeo-ului, ceea ce l-a şi salvat. Tot acest spirit a impins oamenii spre a servi această ţară. Nu contează al cărui sânge este vărsat când vine vorba de popor. Ai spus că soldaţii au luptat cu tot ce au avut pentru a ajuta Goguryeo, şi asta datorită sacrificiului Regelui Gogukwon.” – Damdeok

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

37 comentarii

There are currently 37 comentarii on Regele Gwanggaeto cel Mare – Episodul 28. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Multumesc pentru rezumat Doryh dar pot sa am o rugaminte? Te rog frumos, pune mai rar poze cu Fengba, ma mananca tare rau palma cand vad mutra lui :) Recunosc ca actorul joaca bine, dar are totdeauna roluri antipatice si negative, numai in QSD a fost cat-de-cat neutru.

  • Si…PRIMA!

 2. Mulţumim pentru rezumat Dory :) Lil şi pe mine mă enervează la culme Fengba… Deci până la urmă Ko Mu e fratele reginei şi bunicul lui Damdeok nu-i aşa? Şi aici sunt prezenţi khitani, dar aici sunt prezentaţi ca nişte tâlhari şi criminali, în Dae Joyoung sunt prezentaţi altfel ca având onoare. Îmi place de luptătorul misterios şi mai ales armele lui :)

  • Cam greu cu Ko Mu, dar din ce-am gasit eu reiese ca era fratele bunicului lui Damdeok (regele Gogugwon/Sayu), deci tot un fel de bunic :)

 3. Mulţumesc pentru rezumat,Dory!
  O zi minunată să aveţi si un weekend excelent! Multi pupici!

 4. stie cineva unde pot gasi episoadele subtitrate pe net?
  Dory, tu unde le-ai vazut? :( am ramas in urma

  • Draga mea, pe peteava le gasesti pe toate.

   • :( Acolo ma uitam si eu dar nu erau decat pana la 14 si dupa un gol imens de la 60 si ceva

    • Da? Eu stiam ca sunt.. Te uiti pe canalul celor de la fan-kdrama?

 5. Lov ,ce sa mai zi,nimic ,rezumatele sant grozave,filmul este bestial iar Sagal,ehei si-a gasit multe admiratoare in urma acestui rol!Daca mai stau mult pe aici ma ia gura pe dinainte mai bine plec!

  • Draga mea, offf, daca as putea intra mai des…

 6. Era sa uit ! Eu visez in continuare la un rege care si el viseaza la o tara mai buna!Nu pricep eu mare lucru din schema cu procente ,dar cifrele sant graitoare!

  • :isi eu visez…

 7. Buna dimineata tuturor!

  Am revenit si eu din calatoriile mele pentru a “Descoperi Coreea”!
  Nu am ratat nici un eveniment! Foarte frumos!

  Am mai trecut fugitiv pe aici pentru a fi la zi cu ce li se intampla personajelor (nu prea am mai avut timp pentru vizionare).

  Multumiri din tot sufletul, draga Dory pentru poveste si poze! Citind am “vazut” episodul! Si citatele… ce sa spun sunt impresionata! Felicitari!

  Ma bucur ca am revenit odata cu aparitia acestui misterios personaj care…m-a cucerit! Se mai intampla si la varste …fragede!!!!!!!!!!!

  • Multumesc frumos.

  • La varsta mea,pot spune”fezandat”,fara rusine,dar cu regret.

   • Parintele ai incurcat aghiasma cu vnul de impartasanie?

 8. Bună dimineaţa prieteni, Ce mi-a saltul ăla a fost super… Dar Sagal misteriosul luptător nu a primit ordin de la prim-ministrul să-l omoare pe Damdeok? Cred că la trădat pe prim-ministrul şi a trecut de partea lui Damdeok…

  • Vei vedea.

 9. LA MULŢI ANI,Dory!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Îţi doresc multă SĂNĂTATE,FERICIRE, iar Dumnezeu să iţi dea multă putere de muncă şi nu in ultimul rând să ai parte de multă dragoste din partea persoanelor dragi, pentru că meriţi….eşti o persoană minunată!!!!
  Îmi doream enorm să fiu prima care îţi spune mâine La Mulţi Ani, dar dimineaţă n-o să mai intru pt. că merg mai devreme la sfintirea unei biserici din satul vecin, deci iţi spun de pe acum.
  Să ne trăieşti Dory si numai de lucruri minunate să ai parte!Multi pupici si multe muuuuuulte imbrăţisări!

 10. Vă pup si va imbratisez pe toti! O seara minunata sa aveti! Si…o duminica excelenta!!!

 11. Andreea, ahhhh, te pup… M-am emotionat un pic pentru ca nu ati uitat de mine.:D

  • La mulţi ani draga mea Dory, azi de ziua ta
   Eu îţi doresc iubire
   O viaţă minunată şi multă fericire Să nu plângi niciodată
   Să nu ştii de necaz Să nu cunoşti durerea şi nici amărăciune
   Să îi respecţi pe toţi, Să te respecte lumea
   Familia să-ţi fie frumoasă şi unită Să nu ai motiv să fii nemulţumită
   Să-ţi fie portofelul mereu plin cu bani Iar eu îţi urez un sincer LA MULŢI ANI!!

  • Cum sa uitam mai,Dory? Nu esti tu printesa rezumatelor de pe aici?….Ba da!!!

  • Cum am putea uita de ziua ta Dory? Tu eşti o prietenă dragă şi cum a spus şi Andreea eşti prinţesa moştenitoare a rezumatelor :) :*:*:*

 12. Traducerile din engleya in romana la ce spun personaje;le sunt facute de ,mine.. Sper ca nu v-am dezamagit.

 13. La multi ani Dory si din partea mea si multumiri ptr.traducere,a fost buna,mai ales ca,pana la ep,79 eu il vazusem pe Yutube.

 14. Un calduros La multi ani!
  Sa fi sanatoasa sa poti indeplini ceea ce ti-ai propus! Si…sa fi iubita!
  Si…un zambet pentru tine:
  http://www.youtube.com/watch?v=osKLrBxqkuA&feature=related

 15. Buna buna!!! Fir’ar el de windows sa fie, ca nici in word nu ma mai lasa sa intru…

 16. Trebuie sa imi reinstalez windows-ul, dragii mei…
  Va multumesc pentru urari.:D:D

 17. Scuze pentru intarziere, abia acum am reusit sa ajung la calculator..
  Asadar…. LA MULTI ANI, draga Dory, sa fii sanatoasa, vesela si iubita, sa ne bucuri in continuare cu rezumate si traduceri frumoase, sa fii puternica si sa obtii cat mai multe rezultate bune la facultate! Pupici si lasa grijile deoparte macar astazi! :)

 18. Heiii, la multi ani!!! :)

 19. Astazi e si ziua lui Lee Jong Soo(Daeso in Yi San si Bu Yeochan in King Geunchogo).
  La Multi Ani,LJS!!!

 20. Azi de ziua ta ,Lov tot tu ne faci cadouri? La multi ani multa sanatate si indeplinirea dorintelor,sti tu care! te pupez si-ti multumesc pentru frumoasa si inedita prezentare a noului vostru proiect!

 21. La multi ani si din partea mea, chiar daca e cu intarziere :)
  Sa fii sanatoasa si sa ai succes in ce ti-ai propus!

 22. LA MULTI ANI SI DIN PARTEA MEA,MULTA SANATATE,FERICIRE,BUCURII SI IMPLINIRI!NUMAI BINE ITI DORESC!

Leave a Comment