koreafilm

Regele Gwanggaeto cel Mare – Episodul 24

Written by koreafilm. Posted in K-drama, Povestea, Regele Gwanggaeto cel Mare

Tagged: , ,

1.cover

Published on octombrie 12, 2012 with 43 comentarii

de Dorinela Popa

“Dragostea de libertate este dragostea pentru ceilalţi, dragostea de putere este dragostea ce-ţi porţi ţie însuţi.”
William Hazlit

Oamenii vinovaţi de moartea Prinţului Dammang scapă de mânia lui Damdeok, camarazii săi fiind păcăliţi de Mu Gap şi breasla lui de comercianţi, şi trec graniţa spre Houyan. Prinţul îşi dăduse seama de planul lor, dar prea târziu însă, căci nu se mai putea face nimic. Acum nu îi mai rămânea decât un singur lucru de făcut: să-l pedepsească pe Ga Raji şi ceilalţi nobili pentru tot rău făcut.

Urmează execuţia mult aşteptată de către familia regală, spre a stinge setea de răzbunare. Ga Raji nu îşi cere nici de această dată iertare pentru faptele sale, ba chiar afirmă că ceea ce el a făcut a fost corect. Deşi a fost unul dintre oamenii săi, Prim Ministrul nu ezită să-l abandoneze pe Ga Raji şi asta îl dezamăgeşte pe deplin pe acuzat, care îi reproşează lui Gae Yeonsu până în ultima clipă comportamentul său.
Deşi conspiratorii au murit, durerea de pe urma morţii Prinţului Cel Nobil, nu va dispărea vrodată, rămânând în sufletele lor, căci până la urmă nimic nu îl va readuce la viaţă… „Restul e tăcere.”


Prinţul Damdeok păşeşte greu în odăile ce odată au fost ale fratelui său, şi simte cum spiritual său îi este alături. Doyeong îşi face şi ea simţită prezenţa, dându-i lui Damdeok cele mai bune sfaturi, spre a-l scoate din starea în care era.

“Binele absolut al naturii omeneşti e cuprins în pacea corpului şi a sufletului.”
Seneca

În cadrul unei întruniri a Curţii Goguryeo-ului, Prim Ministrul propune, spre uimirea tuturor, instalarea lui Damdeok ca Prinţ Moştenitor. Totuşi, aşa cum ne aşteptam, Gae Yeonsu avea alte planuri în privinţa prinţului, dorind ca acesta să piardă încrederea poporului.

După o discuţie avută cu ai săi oameni ai Cheongun-ului, Damdeok decide să îi ceară tatălui său aprobarea în a deveni viitorul prinţ moştenitor, căci vrea să facă din Goguryeo un regat puternic, aşa cum îşi dorea şi fratele său.

Înainte de desemnare, cu trei zile, oamenii nu mai aveau voie să lucreze, iar dările ce urmau a fi plătite de aceştia erau duble faţă de cele normale.
Oamenii sunt revoltaţi de tot ceea ce se întâmplă, ba chiar se aud şi unele zvonuri privind instalarea Prinţului, la dezastrul ce s-ar putea abate peste Goguryeo. Dar toate acestea porneau de la un singur om, Gae Yeonsu, care dorea cu orice preţ căderea lui Damdeok.

Din nefericire, asta nu era tot. Prim Ministrul îşi trimite servitorul la fierarul capitalei, pentru a-i da ordine în privinţa sabiei Guksingeom, cea ce urma a fi folosită în cadrul ceremoniei de investire a Prinţului Moştenitor.

Doyeong află despre planurile tatălui său, dar se simte neajutorată, căci este prinsă între datoria de fiică şi cea de supus al Goguryeo-ului.
Ea merge în faţa tabletei funerare a lui Dammang, confesându-i acestuia sentimentele sale faţă de fratele său. Acesta îi spusese chiar înainte să moară, să nu aibă sentimente faţă de Damdeok, căci va suferi.

Veştile despre situaţia din Goguryeo ajung şi în Houyan, numirea Prinţului nostru nefiind văzută cu ochi buni de aceştia dat fiind trecutul lor . Murong Chui pare din ce în ce mai îngrijorat .

Ziua învestirii Prinţului Moştenitor a venit, toată familia regală fiind prezentă la eveniment. Prinţul era îmbrăcat în veşminte roşii, demne de un adevărat conducător, alături de el aflându-se şi camarazii săi.

Exact înainte de încheierea ceremoniei, Doyeong îşi face simţită prezenţa în Sala Tronului.
Oare ce va face?

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

43 comentarii

There are currently 43 comentarii on Regele Gwanggaeto cel Mare – Episodul 24. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Yeeey, a apărut şi rezumatul.:D:D:D
  Vă doresc o zi minunată!

 2. Prima… Mulţumim pentru rezumat Dory, prim ministrul credeam că acum va ţine cu Damdeok, dar mam înşelat. Vrea cu tot dinadinsul săl doboare pe Damdeok :)

  • Nu ai pentru ce dear.:D

 3. Bună Dory, ai fost mai rapidă ca mine :) :*:*

  • Nuu, eu deja ştiam rezumatul, deci tu eşti prima.:D:D:D

 4. Foarte frumos si acest rezumat, multumesc, Dori! O zi frumoasa tuturor si un weekend placut, mai e putin :)

  • Pupici!

 5. Pupici, Dory! Multumesc pentru rezumat! Lui Damdeok ii sta foarte bine in rosu :)

 6. Frumoasa domniţă începe să aibă sentimente pentru prinţul nostru, şi mi se pare că nici prinţului nostru nui e indiferentă domniţa :D

  • asa se pare,Ionela. Ma intreb daca nu va mai fi si alta domnita , care sa il placa pe Damy…

   • Inca nu ai observat pana acuma? Daca nu ,nici nu spun!

   • Cred că ori fiica lui Ko Mu ori sora lui Seon Dal, Seol Ji se va îndrăgosti de prinţul nostru şi va suferii…

    • sunt curioasa pe care o va alege printul

  • Sentimentele ei ,zac de multa vreme in amorteala ,ca de nu se cade sa aspiri la fructul oprit!

 7. mersi pt. rezumat!păcat că damdeok si-a pierdul fratele.desi numai asa va putea deveni rege peste ceva timp (A sunat putin cam egoist,nu?)

  • Bună Daciana.
   Crede-mă că el nu şi-ar fi dorit această poziţie vreodată…. Fratele său era lumina ochilor săi şi omul pentru care avea să-şi dedice viaţa.

 8. Multumesc pentru rezumat,Dory!
  Pupici,tuturor!!!

  Un weekend minunat va doresc sa aveti!!!

  • Cu multă plăcere…:*:*:*:*:*

 9. Garaj ,asta e mai rau decat fracsu cel lacom,merita din plin tot ce i se pregateste,eu as adauga si un bonus substantial! Prim ministru ,e de-a dreptul pur si simplu,nu-l mai suport,cred ca sufera de mania persecutiei si de paranoia,nimeni nu-i contesta dragostea de tara ,dar sa o afisezi asa de sfidator si sa folosesti mijloace neortodoxe,este strigator la cer! a strans o gramazie de milioane si qatralioane de averi de toate culorile,pentru ce?

  • Am uitat sa spun despre ce bonus este vorba,un garaj demolat cu tancul,sau cu bila,hi hi hi,deja am imaginea in minte!

   • Ga Raji e un idiot frustrat! Dacă l-a lăsat pe fratele său să facă ce vrea el…ce mai vroia?
    Îşi merită pedeapsa…

 10. Dammy ajuta tara si poporul neconditionat ,asa din altruism si dragoste sincera,el chiar nu vrea sa fie rege si sa se simta incorsetat de tiparele palatine,el vrea sa fie liber ca pasarea cerului sa faca ce vrea muschii lui(mama ,mama ce mai muschi),sa doarma sub cerul liber sa aiba contact direct cu oamenii si problemele lor,sa ajute in razboi dupa reguli numai de el stiute ,sa renunte la protocoale inutile!

  • Păi dacă a făcut liceu cu profil sportiv…
   Deja îmi imaginez!!:))

 11. Ce frumos ai spus Livia despre Damy… şi ai dreptate despre Ga Raji, e un ticălos, şi prim ministrul e la fel de rău, credeam că acum când Dammang e mort se va schimba şi îl va susţine şi sprijini pe Damdeok dar a rămas la fel de ticălos…

  • Măi măi. pregătiţi-vă pentru un super episod marca Damy!

 12. Bună ziua la toată lumea!
  Am încercat să scriu şi mai devreme dar a picat net-ul :(

  Cu riscul să mă ciufulească Dory, spun că unul dintre cele mai previzibile personaje din serialul acesta este prim-ministrul. El ştie una şi bună, interesul lui personal şi de clan, indiferent pe ce cadavru trebuie să calce.

  La moartea prinţului Dammang n-a vărsat o lacrimă pentru el, ci pentru că Sonobu a pierdut puterea şi tolomacul de Ga Raji nu s-a prins. Iar acum trebuie să pună el la loc cioburile.

  • Draga mea Monica, mai bine de atât nu puteai spune!!!
   Go girl!:))

   • Nu te ciufulesc. Mai degrabă te pup.:*

 13. O seara buna tuturor si vizionare placuta la un alt episod deosebit!

  • MUlţumim asemenea!

 14. Sunt de coma cei de la National, au mutat iar serialul la 21:15!!! Asa..de pe o zi pe alta :(

  • Un sincer HUOOOO din partea mea.:d

 15. Am vazut pozele, desi nu am citit inca :P. Astept incoronarea…
  Ok, recunosc, am citit ultima fraza, care mai curioasa m-a facut… si acum e si vineri… Dory, vrei sa mor de curiozitate?

  • Cris, draga mea, ce să îţi fac? Trebuie să stârnesc curiozitatea. Căci, până la urmă, nu ăsta este scopul unui rezumat?:D

   • Ba da. Ti-ai facut treaba bine, doar ca in cazul asta, “interesele” mele sunt diferite de ale tale :P… ca sa zic asa :).

    • :)))))
     Eh, ce rea mă simt…

 16. Biata Doyeong… Eu cred ca o sa-l apere pe print… Inclin spre partea asta… Dar nu stiu exact ce are in cap :(…

 17. Cris, aşa-i?
  Deci, nu îţi spun nimic pâmă marţi.:)))

  • *până

 18. Ahhh, abia aştept acţiunea adevărată!!!!:))

 19. Buna tuturor! Am intrat mai tarziu caci am fost la un concurs.
  O sambata minunata va doresc!

 20. Bună tuturor! Have a nice day!

Leave a Comment