koreafilm

Prinţesa Ja Myung – Episodul 14

Written by koreafilm. Posted in Ja Myung Go, K-drama, Povestea

Tagged: , ,

ja myung14-1

Published on octombrie 04, 2012 with 10 comentarii

de Dana Ivancea


Cei cinci ani de antrenamente ale lui Ja Myung şi Il-Poom au început să dea roadele scontate fiind în asentimentul fostului războinic al regelui Liu-Xian, care doreşte să se răzbune pe Regele Chae-Ri. Ja Myung îşi doreşte cu ardoare să meargă în Nangnang să-şi caute părinţii pentru a le cere socoteală de ce i-a abandonat, dar şi pentru a-l găsi pe ucigaşul unei fetiţe din trupa de circ care a fost omorâtă pentru că s-a crezut că este Ja Myung. Il-Poom, Cha Cha Song şi Mi-Cho nu sunt de acord ca fata să plece, cât despre cel care a învăţat-o şi antrenat-o atâta timp, el crede că mai trebuie să aştepte puţin deoarece nu are abilităţile necesare să ducă la îndeplinire planul său de răzbunare.


Palatul Regelui Dae Mu-Shin este în fierbere, Suji-Ryun, verişoara Reginei Mae Sul-Soo află că aceasta este însărcinată şi ameninţând că-i va spune lui Mu-Hyul, va fi rănită de către servitoarea Reginei. Furios că a fost păcălit, Regele Dae Mu-Shin va trimite soldaţi să o caute înainte ca ea să ajungă la clanul Biryu, pentru a o ucide. Această veste se află şi la palatul din Nangnang, unde Regele Chae-Ri hotărăşte să rupă acordul cu clanul Biryu şi să-l sprijine pe Prinţul Ho-Dong, să lupte pentru a-şi apăra dreptul la tron, în cazul în care Regina naşte un băiat. Neaşteptându-se la acestea, Ho-Dong se roagă în templul lui Jumong, aşa cum a făcut-o de fiecare dată când i-a fost mai greu, dar Regele Dae Mu-Shin vine şi el în templul lui Jumong, şi-i porunceşte Prinţului Ho-Dong să meargă s-o captureze pe Regină dacă îşi doreşte să fie Regele Goguryeo.Degeaba încearcă Ho-Dong să-i aducă lui Mu-Hyul argumente şi să încerce să-l înduplece, pentru că confuz şi furios peste măsură, acesta-i replică sec, că dintre Prinţ sau regină, unul va trebui să moară. Pornit împotriva celei căreia i-a spus de mic „mamă”, acum este dificil pentru Ho-Dong să mai fie oprit de cineva, fie el chiar şi fostul său profesor, ministrul Eul Doo-Ji, care în genunchi îl roagă să nu facă acest lucru necugetat deoarece numele lui va rămâne pătat pentru totdeauna. În Nangnang, cele două soţii ale Regelui Chae-Ri discută în contradictoriu despre căsătoria Prinţesei Ra-Hee. Ja-Shil îşi doreşte ca fiica sa, să se căsătorească cu fratele ei vitreg, generalul Wang Hol, iar Mo Ha-So îi spune acesteia că Ra-Hee se va mărita cu cine va dori Regele.După această sporovăială între femei, Ra-Hee le trânteşte sec celor două, că ea se va căsători cu cine va dori ea, însă Ja-Shil nu renunţă, şi îl invită la ea pe Wang Hol pentru a-i spune despre intenţia ei de căsătorie a lui Ra-Hee cu el,….. însă acesta nici nu doreşte să audă spunând că el are deja o soţie. Pe când Prinţesa Ra-Hee învăţa arta de a conduce un regat şi multe alte lucruri folositoare pentru a fi Rege, citind din cărţi, şi studiind cu diverşi profesori, Ja Myung era învăţată de către Cha Cha Song şi Mi-Cho tehnici de supravieţuire precum şi cunoaşterea unor leacuri pentru diverse răni. În continuare este căutată Regina Mae Sul-Soo care se întoarce şi merge la Prinţesa Yeo Rang, sora Regelui Dae Mu-Shin, ca s-o ajute şi să-i protejeze pe ea şi pe copilul nenăscut, încă.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

10 comentarii

There are currently 10 comentarii on Prinţesa Ja Myung – Episodul 14. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. prima!!! ;)

 2. A doua….
  Multumesc pentru rezumat,Danuta!!!
  Si…sa ma ierti ca n-am mai trecut de ceva timp sa-ti multumesc!

 3. Multumesc mult pentru rezumate! De mult nu am mai vazut un serial atat de captivant, care te tine cu sufletul la gura si te face sa astepti cu nerabdare episodul urmator!!!

 4. Ja Myung se antreneaza din greu! Multumesc pentru rezumat!

 5. Ce simpatica a fost astazi amazoana dodoloata!

 6. Tot timpul – cand vad seriale din perioada celor Trei Regate – raman uimita de frumusetea neasemuita a vesmintelor, cu broderii atat de sofisticate, de delicatetea si rafinamentul bijuteriilor, de eleganta si gustul desavarsit al interioarelor ( oricum la fel de impresionata sunt de eleganta clasica a perioadei mult mai tarzii a dinastiei Joseon – unde pana si cel mai mic gest al personajelor e atat de armonios incat … as urmari la nesfarsit seriale coreene). Prelucrarea metalelor pretioase ajunsese , cred eu, la cel mai inalt grad de rafinament, e propriu-zis o arta – si nu sunt gaselnite ale scenografilor si costumierilor – pentru ca tot aici , pe site au fost prezentate bijuteriile si coroanele regale din Silla, Goguryeo, Baekje, acum comori nationale coreene. O civilizatie intr-adevar cu totul deosebita !( si ne aflam – in episodul de astazi -in anul 38 e.n. – inainte de cucerirea Daciei de catre romani.!!!….).

 7. Buna seara.
  Multumesc pt. rezumat.
  Oare Yeo Rang o va sprijini pe regina?

 8. Dana multumesc ptr.rezumat,dar oare de ce pe TVR printesa Naknang este Lahee si nu Ra-Hee?

 9. Cat de mult tin parintii adoptivi la Ja Myung. Stiu ca nu o pot opri sa plece in Nakrang, si atunci fac tot ce le sta in putinta pentru a o ajuta sa supravietuiasca in orice situatie potrivnica.

 10. Ja Myung o sa devina o adevarata maestra in artele martiale,o intrece pe sora sa La-Hee.

Leave a Comment