koreafilm

Regele Gwanggaeto cel Mare – episodul 8

Written by koreafilm. Posted in K-drama, Povestea, Regele Gwanggaeto cel Mare

Tagged: , ,

sclavi 1

Published on septembrie 14, 2012 with 247 comentarii

de Dorinela Popa

Speranţa este ca un drum de ţară; nu a existat niciodată un drum, dar atunci când mulţi oameni merg pe el, drumul intră în existenţă.
Lyn YutangGeneralul Fengba, mânat de ură, îl atacă pe Prinţul Damdeok împreună cu un grup de asasini, acesta din urmă sfârşind prin a fi aparent rănit de o săgeată otrăvită.Victoria părea a fi a lui Murong Bao, care, la auzul veştii, pare mai ridicol ca niciodată.


În Goguryeo, s-a răspândit crunta nelinişte.Nimeni nu ştia ce s-a întâmplat cu Prinţul, iar acest fapt produce o îngrijorare vizibilă.

Când totul părea că s-a terminat, destinul se încăpăţânează să ne surprindă încă o dată. Damdeok era în viaţă, închis într-o cuşcă, şi luat spre a fi vândut ca sclav de către Mu Gap, un neguţător din Houyan, celorlalţi comercianţi. Ceea ce l-a salvat de o moarte sigură a fost chiar cadoul primit de la tatăl său înainte de a plecat spre Chaekseong.
Încă o experienţă neplăcută pentru Prinţul Nostru, care este din nou pus la încercare de Ceruri.

În Gungnaeseong, Prim Ministrul află cine a fost în spatele atacului asupra Prinţului, dar decide să tacă “spre binele naţiunii Goguryeo”, fără a-i păsa că trece peste Maiestatea Sa, care era cel mai în măsură să ia o decizie.

Seol Doan

Prinţul Damdeok, aşa cum era de aşteptat, reuşeşte să îi adune pe sclavi de partea sa. Un lider înnăscut ce luptă pentru drepturile oamenilor, indiferent de naţiunea din care face parte. Printre sclavi, se remarcă şi un lider al Malgal-ului, numit Seol Doan, dar şi Dol Bisu, un om pe cât de tăcut, pe atât de agil.


Acolo, sclavii erau persecutaţi de un anume Yeo Seokgae, şi el sclav la rândul său, dar care se bucura de anumite favoruri din partea lui Mu Gap. Încercările la care Prinţul a fost supus îl face şi mai puternic, mânia sa transformându-se într-o armă letală pentru cei ce îndrăzneau să îi rănească prietenii. Chiar şi Seol Doan a rămas impresionat de capacităţile acestui misterios sclav, care mai apoi i-a salvat viaţa.

Nu trece mult timp şi se deschid tratativele în privinţa compensaţiilor pe care Houyan avea să i le plătească  Goguryeo-ului. Gae Yeonsu nu ezită să aducă în discuţie ce s-a întâmplat cu Damdeok, obligându-l pe Murong Bao să accepte cererile sale, ca urmare a şantajului comis. Neatenţia lui Fengba l-a pus încă o dată pe Prinţul Moştenitor într-o postură dificilă.

Prinţul întemniţat împreună cu câţiva sclavi, au fost scoşi la vânzare de către Mu Gap pe o piaţă a sufletelor chinuite de trudă. Un moment ce cutremură orice suflet, dar care ia o întorsătură neaşteptată, căci până la urmă doar unul este Generalul Fantomă al Nordului.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

247 comentarii

There are currently 247 comentarii on Regele Gwanggaeto cel Mare – episodul 8. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Ionela, Livia si Dory mi-au luat-o inainte, dar nu-i nimic.

  LA MULTI ANI,Ionela!!!!
  Iti doresc multa multa sanatate, fericire si mult succes in tot ceea ce faci!

  • Kamsahamnida Andreiutza şi La mulţi ani şi prietenei tale :X:X:*:*

   • multumesc, o sa-i transmit…..de altfel, i-am spus “La multi ani” de aseara, ca sa fiu prima .

   • La Multi Ani,Ionela!Multa sanatate , sa ai parte de bucurii si tot ce iti doresti!!!:*:*:*

 2. Astazi e si ziua de nastere a lui Lee Jung Shin, unul din cei 4 membri ai CN Blue.
  El s-a nascut pe 15 sept. 1991.Sper sa apara vreo recenzie cu aniversarea lui
  Saengil Chucka Hamnida,Lee Jung Shin!!!!

 3. Si e si ziua de nastere a prietenei mele,Andreea, asa ca am triplu motiv de PARTY azi.

 4. Mulţumesc mult Livia şi Dory pentru urări, de acum înainte pot să beau şi eu şampanie, sunt MAJORĂ :D:D:X:X

 5. O mica corectura : Seol Doan este liderul suprem al tribului MOHE ( Tribul Magal apare mai tirziu cu seful sau in deruluarea serialului ). El si sora lui vor fi unele din personajele cheie ale domniei lui Damdeok-regele Gwangaeto . La fel memorati figurile tuturor sclavilor caci dupa evadarea in grup vor deveni armata secreta a lui Damdeok. Cind am vazut filmul pe KBS anul trecut am remarcat ca personajele istorice reale , consemnate cu nume si fapte in istoria celor doua Coreeii cit si in istoria dinastiilor regatelor chineze erau scrise dedesubt cu caractere Kangi chineze si in litere coreene dar si traduse subtitrat cursiv in lb.engleza cu numele din istorie si din serial. Este astfel mai usoara identificarea personajelor reale si a actiunilor lor (pe Wikipedia d e exemplu )de spectatori dar si de elevi, studenti si profesionisti in turism , dar mai ales pentru coreenii din diaspora din America de Sud -Brazilia si Peru,.Acolo am aflat tot pe KBS traiesc cca 7 milioane de coreeni refugiati in anii razboiului din 1948-53 (deci d e cca 50 d eani )iar copii si nepotii stiu limba vorbita acasa si Istoria coreeana din povesti si din filme si seriale . La noi nu au mai pus subtitrarea numelor asa ca trebuie sa memoram numele si figura personajului, in special ale fidelilor lui Damdeok dar si ale curtenilor si capetelor incoronate ale triburilor adiacente Koreeii. Daca am inteles corect PIATRA -STELA regelui GWANGAETO exista actualmente in Coreea d enord si marcheaza intinderea maxima in Nord a regatului coreean . Cit despre actorul care il interpreteaza pe FENGBA -specializat in toate personajele rele si intrigante din seriale , cu o mimica si o voce deja reconoscibila , cred ca ii este greu sa iasa pe strada sa nu il apostrofeze toti copii cu numele de personaje odioase . Greu intradevar sa fii mereu cel rau- parca ti se lipeste de fata ta personajul hulit si visezi urit noaptea !!!! Oare avem si noi un asemenea personaj in viata reala ?

  • Nu vreau să vă supăraţi pe mine pentru ce o să vă spun, dar aţi putea să nu mai spuneţi ce se va întâmpla în episoadele următoare?
   Îmi e greu să vă cer asta dat fiind faptul că sunteţi o persoană mai experimentată decât mine, dar este totuşi un film care trebuie gustat de fiecare dintre noi.

   Vă mulţumesc pentru înţelegere.

   • Nu poate fi lider suprem atâta timp cât unchiul său se află la conducerea triburilor Malgal.

    • Nu vă pot da argumente pentru ceea ce am spus pentru că ar însemna că povestesc acţiunea.

  • Subscriu si eu la ce a spus Dori.

 6. Aşa e, Fengba a jucat în o mulţime de serial, majoritatea din câte leam văzut a fost personaj negativ!

  • Bună draga mea!!!

   LA MULŢI ANI ÎNCĂ O DATĂ!

 7. Bună Dory, mulţumesc :D:*:*

  • :*:*:*:*!

 8. Bună dimineaţa tuturor.

  Am o mare rugăminte pentru toţi ce au văzut în avans serialul.
  Nu vreau să credeţi că vă impun ceva anume, dar vă rog din suflet să nu mai vorbiţi despre ce se va întâmpla în episoadele viitoare. Astfel, nu mai văd sensul postării rezumatelor.
  Şi eu puteam foarte bine să postez câte o recenzie ce încorpora 4 episoade şi îmi era mult mai uşor să le fac. Dar am ales astfel, tocmai pentru a vă prezenta acţiunea în cel mai curat mod cu putinţă şi pentru că m-a prins în vacanţă.De mult vroiam să fac rezumate la acest serial, chiar dinainte de a se difuza la tv. Nu e deloc uşor să faci un rezumat, chiar dacă pare că sunt 10 cuvinte aruncate şi 4-5 poze. Nu m-aţi crede dacă v-aş spune cum le fac şi nici nu vreau să vin aici cu asemenea detalii.

  • Pe mine ma lasi sa povestesc?

   • Livia, fiecare face ce vrea. Eu doar v-am spus părerea mea.:)

 9. Ai dreptate Dory, e mult mai frumos când nu ştii ce se va întâmpla în continuare :D

  • Ionela, eu vreau doar să mă înţelegeţi şi să ne înţelegem între noi. Puteţi face ce vă pofeşte inima dacă voi credeţi că este corect să povestiţi dinainte, dar vă cer să vă gândiţi măcar un pic la ceilalţi, nu neapărat la munca depusă de mine. Nu îmi faceţi mie atâta rău cât le faceţi celor care nu au vizionat serialul.

   • Iti promit ca n-o sa fac asta, din 2 motive:
    1.stiu ca sunt persoane care nu vor sa afle de mai inanite ce se intampla, daca nu vad serialul
    2. nu am vazut serialul , acum il urmaresc si eu
    Deci, din partea mea…..DON”T WORRY!!!

    • stiu ca nu faceai referire la mine

    • Dory, nu te-ai suparat pt. ce am zis mai sus,nu?

     • Cum să mă supăr măi?

      Nu am de ce draga mea.:*:*:*

     • ma gandeam ca poate am zis ceva ce nu trebuia……dar acum pot rasufla usurata

   • Nici eu no să fac asta niciodată pentru că e prima oară când îl urmăsesc şi eu, aşa că nuţi face griji pentru mine :D şi sunt sigură că nimeni nu vrea să spună dar le mai scapă câte ceva din greşeală :D

    • Rămâne la latitudinea fiecăruia.

 10. Ma duc sa termin ceva, si apoi merg sa fac clatite, ca vin ai mei parinti de la porumb(azi termina in sfarsit), si vreau sa-i servesc cu ceva bun.

  • Spor la treabă.

 11. Am revenit pentru moment…

  Sunt în postura de a face cel mai greu rezumat pe care l-am avut până acum… Atâta încărcătură emoţională… nu ştiu dacă se poate reflecta în cuvinte, respectiv poze…

  • Bafta,Dory!

   • petrecem dupa ce termina si Dory rezumatul.E rezumatul ultimului ep. al acestui serial?

    • Pana apare Dory, iti raspund eu, Andreea – nu, nu este rezumatul ultimului ep, mai e mult pana acolo, ar fi bine sa mearga asa repede, dar e multa munca la rezumatele astea…

     • Draga mea, până la 92 mai am cale luuungă.
      Mi se lungesc mie urechile pâmă atunci.:))

     • *până

     • aahh

 12. Fetelor, dar unde dam PARTY?La noi sau la Jung Shin?

  • la noi=aici

   Oriunde am da, il invitam si pe al nostru chingoo Jung Shin,nu?

 13. Fetelor, nu ma lasati singura la PARTY.Nu pot sa petrec fara voi.

 14. Buna seara!
  Va trimit o petitie Avaaz, sper ca nu e prea tarziu.
  http://www.avaaz.org/ro/stop the corporate death star/?bMCrgdb&v=17884
  E vorba de oprirea unui tratat international semnat de marile corporatii de tutun, petroliere, Walmar, cele farmaceutice si cele care fac lobby pt.diverse companii.
  Tratatul include limitari specifice si restrictive accesului liber la internet, la medicamente accesibile, dreptului la munca, protectiei mediului si legilor interne date de fieare guvern, legi care sunt de interes public.
  Eu nu mi-am citi mailurile de luni, abia azi am aflat de existenta petitiei.
  Nu stiu de ce link-ul nu devine rosu.

 15. A devenit rosu.
  Nu prea trimit link-uri si am uitat ca ele devin rosii cand ajung la destinatar.
  Noapte buna!

  • Noapte bună Sorina.:*

 16. Cum să te lăsăm singură Andreea, am venit şi eu la party şi îi învităm pe toţi aici la Damy să petrecem

  • Heeey!:*:*:*

 17. Mi-ar placea si mie sa raman cu voi la petrecere, dar deocamdata am putina treaba, poate mai tarziu, dar voi continuati, nu va sfiiti :D

 18. Sunt sunt!!!

 19. Vă pup pe toate!!!:*:*:*:*

  Am adus tortul cu şampania!:D:D:D:
  De aia am întârziat!

 20. Mai sunteţi?:((

 21. Hello Carmen.:D

 22. Bună seara mulţumim Dory pentru tort şi şampanie, sper doar să ne ajungă la toţi :D:D:*:*:*:*

  • Hey Draga mea…
   credeam că nu mai e nimeni…

 23. Noapte bună!

 24. Dragii mei, bună dimineaţa.
  Vin cu o dedicaţie specială pentru cei ce au iubit Kingdom of the Winds.

  http://www.youtube.com/watch?v=gErCEMyo1uQ&feature=related

 25. BUNA ZIUA, dragele mele prietene!
  Va doresc sa aaveti o zi frumoasa frumoasa!

 26. Maine incepe scoala!!!!…
  Din pacate nu o sa mai pot intra pe aici asa cum am facut in vacanta, dar stiu ca voi intelegeti.

  • Stai liniştită măi.
   Eu profit cât pot, dar şi la mine o să se întâmple la fel.

 27. Bună Andreea, aşa e de mâine începe şcoala, nici eu no să pot intra atât de des pe aici, mai ales că e ultimul an şi am de învăţat pentru Bac să aveţi o zi frumoasă :D:*:*

  • Nu trebuie sa-ti faci griji, noi te intelegem, mai ales ca anul asta vei da un examen fffff important pt. viata ta.

 28. Bună Andreea, Ioana.:*:*

 29. Bună Dory :D:*:*

  • Ce faci draga mea?:X:X

   • Foarte bine fac, frământ pentru pâine :D şi mă pregătesc pentru mâine pentru scoală :D

 30. La inceput nici nu ma gandeam ca imi va placea acest serial avand in vedere ca din niciun episod nu lipsesc luptele insa m-a captivat imediat.
  Te tine in suspans si abia astepti episodul urmator.
  Pentru ca eram nerabdatoare sa aflu cum scapa Printul Damdeok din mainile negustorului ala de sclavi am urmarit online episodul 9. Insa nu m-am oprit aici,am vazut si urmatoarele patru episoade si ma bate gandul sa ma uit si la 14:)). Serialul acesta provoaca dependenta,ii admir mult curajul si inteligenta Printului Damdeok,ador cum reuseste de fiecare data sa iasa din bucluc printr-o strategie ce nimanui altcuiva nu i-ar fi trecut prin minte,imi place ca ia mereu decizii intelepte si ca are un suflet nobil. In plus actorul este foarte simpatic si isi joaca rolul ireprosabil,merita cu prisosinta titlul primit anul trecut. De aceea abia astept sa vad prin ce aventuri va mai trece,cate obstacole i se vor ivi in cale si cum le va da la o parte caci de fiecare data reuseste sa ne surprinda,in mod placut,bineinteles.

  • Bună Ana. Mă bucur că îţi place acest serial.

 31. Buna,din nou!
  Eu va invit la un pahar de suc si niste prajituri.In curand trebuie sa imi pregatesc “tinuta” pt. maine, adica sa-mi calc uniforma, sau poate mi-o calca mama, fiindca e prima zi de liceu.

 32. Mulţumim Andreea şi eu trebuie sămi calc uniforma pentru mâine :D

  • Eu nu stiu daca o calc eu , sau o calca mama, sa vedem, mie mi-e infiferent.

 33. Vă urez baftă la şcoală!!!

  Aveţi grijă de voi!:*:*:*

 34. buna seara, Dory iti multumesc pentru efortul tau de a ne face rezumatele la acest serial, sunt binevenite, pentru ca eu nu le pot vedea pe toate, asa ca aceste rezumate sunt binevenite, celor care incept scoala le urez un an scolar bun, cu multe rezultate bune la invatatura si cu multe note mari

  • Bună seara doamna Elena.
   Vă mulţumesc frumos pentru cuvintele dvs.:*

  • Multumesc,doamna Elena!
   Bafta le urez si eu celor care incep maine scoala!

 35. O seara minunata sa aveti!
  Sper sa pot dormi la noapte, nu de alta, dar am emotii mari……mama spune ca nu ar trebui sa am, dar asa sunt eu de obicei.

  • Baftă draga mea. Şi eu eram la fel, dar trece, să ştii. Pupici!

 36. “Iubirea adevarată este eternă, infinită.Este pură, nu foloseşte demonstraţii violente: mereu este nouă şi unică, cu toate că dainuie de când lumea…”
  Honore de Balzac

  • Dory, sunt cam grea de cap, nu prea inteleg foarte bine ce vrei sa zici.

   • Mersi pt. incurajari!Am inteles.

    • Acum ma retrag.Pa,Pa!
     O seara placuta!

     • Andreea, se referă la faptul că iubirea adevărată dăinuie veşnic. Ea nu îmbătrâneşte niciodată, fiind păstrată de fiecare dintre noi într-un cufăr numit “inimă”. Toţi am simţit-o, fie că este vorba despre dragostea de mamă sau fiică.

     • da, multumesc….intelesesem si eu , insa cam greu

     • Ok, nu văzusem.

     • nu-i nimic, eu iti multumesc pt. explicatie.

 37. Mă simt aşa bine că sunt la zi cu rezumatele!!!!!:*:*:*:*!!!

  Vă îmbrăţişez pe toţi!!!!

 38. Bună dimineaţa tuturor!
  O săptămână frumoasă vă doresc!

 39. Buna dimineata. Din pacate nu am reusit sa urmaresc acest serial, si se pare ca am avut de pierdut.:)
  Stiu ca nu este locul potrivit, si cu dorinta sa nu supar pe nimeni, intreb daca cineva va face si rezumatul la filmul care incepe azi pe TVR1?
  Multumesc. O saptamana frumoasa.

  • Bună Roxana.
   Nu superi pe nimeni, stai liniştită.
   Din câte am înţeles, şi cu mare tristeţe o spun, nu se vor face rezumate…

   • O săptămână frumoasă îţi doresc şi ţie.

 40. Multumesc pentru raspuns.:)

  • Cu plăcere.:)

 41. Nu se fac rezumate la Prinţesa Ja Myung? Ce păcat, era frumos să comentăm la fiecare episod, dar asta e :D

  • Bună Ionela. Cum a fost la liceu în prima zi?:D

 42. Bună Dory, a fost frumos, mai ales că e ultimul an de liceu. Apoi am fost şi miam făcut poză pentru buletin :D şi o aştept pe Andreea să ne spună cum a fost prima ei zi de liceu :D :*:*:*

  • Ok. Mă bucur. Succes la bacalaureat!:*:*

  • Offff!

  • Offf!Nu ma intreba…….nu sunt extrem de exteziata….cu exceptia a 3 fete si 2 baieti, ceilalti nu mi-au lasat o impresia prea buna….imi pare rau ca spun asta,dar chiar asa este……oricum, doamna diriginta e o persoana minunata.

   • sper doar ca impresia asta sa mi se schimbe, asta daca ei vor fi asa cum imi vad eu prietenii ideali

   • Andreea, e doar prima zi.
    Şi la mine a fost la fel, dar apoi lucrurile s-au schimbat.
    Crede-mă că fiecare dintre colegii tăi s-au străduit să dea bine, aşa că e prea devreme, spun eu.

    • ma incred in spusele tale,Dory.

     • Cel putin, am prieteni pe aici(tu,Ionela si inca vreo cativa), cu care pot vorbi despre chestii de genul asta si voi intelegeti pt. ca si voi ati trecut prin asta.

     • si o mai am si pe prietena mea din generala,Andreea, e si ea cu mine in clasa, si ne intelegem reciproc.

     • Asta e bine.:)
      Tu fă cum crezi draga mea.:D
      Eu chiar te înţeleg pentru că asemenea sentimente am avut şi eu cu privire la colegii mei.
      Şi poate că tocmai asta i-a îndepărtat de mine.:)

  • Ma bucur ca ti-a placut,Ione.

 43. Andreea, îţi doresc să ai parte de un multă baftă la şcoală şi să auzim numai de bine din partea ta.

  • Multumesc!Si eu vreau acelasi lucru.

   Si poate ca ai dreptate, insa in afara de cei 5 pe care ii cunosteam, ceilalti nu mi se par prietenii ideali……si eu sper ca pe parcurs sa mi se schimbe parerea , dar cine stie….vom vedea.

   • nu vreau sa par egoista, insa asta e impresia pe care mi-au lasat-o azi….sper sa gasim niste hobby-uri comune, ca altfel…

    • Dacă te referi la Coreea, crede-mă că printre tineri nu prea găseşti.:)

     Nu trebuie să găseşti neapărat persoane care îţi împărtăşesc hobby-urile şi nici nu trebuie să te superi că altora nu le plac.
     Sunt oameni şi oameni, totul este să comunici.

     • Stiu, nu ma refeream neaparat la Coreea….ca stiu ca multora nu le place asta,insa asa in general……eu sper ca timpul sa le rezolve pe toate.

     • Fi optimistă!

     • Bună Andreea, subscriu şi eu la cea spus înainte Dory, e doar prima zi, şi e bine că ai în clasă pe prietena ta. Eu nu am avut pe nimeni apropriat în clasă şi nu prea miam făcut prieteni apropriaţi, poate pentru că sunt mai timidă şi mai retrasă de felul meu, dar o să vezi după primul semestru tu o săţi faci prieteni :D:*:*

     • Si eu sper!

 44. Nu face nimeni rezumat pt PRINCESS JA MYUNG pe tvr1?

  • S-a mai spus mai sus.:)

 45. Noapte bună dragilor!

  Mâine va fi un episod exploziv, plin de învăţăminte !

Leave a Comment