koreafilm

Regele Gwanggaeto cel Mare – episodul 4

Written by koreafilm. Posted in K-drama, Povestea, Regele Gwanggaeto cel Mare

Tagged: , ,

5

Published on septembrie 07, 2012 with 216 comentarii

de Dorinela Popa

Cea mai mare glorie nu o dobândeşti atunci când nu eşti doborât niciodată, ci atunci când te ridici după ce ai căzut.
Confucius

Printre stigătele disperate ale soldaţilor toturaţi ai Goguryeo-ului, iese parcă, de nicăieri, Damdeok împreună cu prizonierul său, Murong Bao, căci nu a putut sta să îşi privească oamenii cum mor, fără să facă nimic, şi, printr-un gest necugetat, îl predă Houyan-ului, contrariu ordinelor primite de la Comandantul Ko Mu.



Gestul său, nechibzuit în viziunea tuturor, este judecat cu asprime de către Comandant,spunându-i că oricât de puternic ar fi un om, nu poate să îi protejeze pe toţi semenii săi, iar pentru a proteja o majoritate, trebuie să renunţi la sentimentalisme şi să fii puternic, chiar de ar trebui să îţi sacrifici şi camarazii pentru asta.
Pedeapsa Prinţului cu inimă de leu a fost cruntă, fiind închis şi cerându-i-se să se gândească la fapta comisă…


Nu trece mult timp şi Houyan-ul lansează un nou atac împotriva fortăreţei Yodongseong, dar , din fericire, nici de această dată nu a putut străpunge spiritul bravilor soldaţi. Cel ce a suferit în tăcere a fost Damdeok… Pe fundalul cugetărilor sale se auzea lupta, strigătele oamenilor, şi ce sentiment poate fi mai neputincios… decăt să stai, fără a putea ajuta cu nimic ţara pentru care ţi-ai da şi viaţa.

Înfrângerea Houyan-ului este suportată cu greu de către aceştia, generalul Fengba recurgând chiar şi la mituirea soldaţilor din fortăreaţă spre a fi dezertori.

Acest fapt îl îngrijorează pe Ko Chang, care încearcă să aducă lucrurile la normal, dar planul său este aflat de inamici şi mai rău decât atât, este prins şi dus în tabăra duşmană, ca şi când mişcările sale erau deja ştiute.
Murong Chui, văzându-l pe fiul lui Ko Mu, încearcă să îl umilească şi să îl facă să treacă de partea sa, dar cum era de aşteptat, nu i-a reuşit. Ba chiar l-a dus şi în faţa Comandantului Goguryeo-ului spre a-l sensibiliza. Până la urmă fiul său era cel torturat de duşmani.

După cele întâmplate, un lucru era limpede pentru cei din Yodongseong. Printre ei se afla un spion… Între timp, Damdeok, Prinţul rătăcit în gânduri, este eliberat si pune la cale un plan prin care să prindă trădătorul.

Mo Duyong, un general al Goguryeo-ului sfârşeşte prin a fi suspetat de acte de spionaj. Lucrurile păreau a fi mai clare ca oricând, dar, ceva nu era în regulă.

Mo Duru, disperat de cele întâmplate cu fratele său, îi imploră să îl elibereze pentru că nu se face vinovat de cele întâmplate, dar nimeni nu îl ascultă.

Măcinat de ură, acesta pleacă spre tabăra duşmană pentru a-i implora să îl salveze pe fratele său, promiţându-le în schimb loialitatea sa. Stima de sine şi dragostea de ţară au dispărut brusc în ceaţă, fără să îi lase nicio portiţă de regret. Părea că totul a rămas în urmă…


Prima sa misiune, indubitabil fiind, este să îi ia viaţa unui om pentru care a dat totul pe câmpul de luptă…

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

216 comentarii

There are currently 216 comentarii on Regele Gwanggaeto cel Mare – episodul 4. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. Primaa… Mulţumim de rezumat Dory, mă apuc de citit acum :)

  2. Bună dimineaţa Ionela, bună dimineaţa tuturor!

  3. Pentru episodul de astăzi am ales un citat din Confucius. Sper să vă placă.:D

    • Daaaaaaa!
      Vin mai tarziu “pici” dar cam sunt pe drumuri!
      Am ajuns aseara sa vad episodul!
      Acum pot adauga “Ce nu te omoara, te intareste!”

      • Aşa este.:D

        Te aşteptăm.

        • Am observat ca-mi este mai bine sa nu citesc inainte rezumatul ci dupa! Ma influentezi si-mi lipseste ceva cand urmaresc episodul! Este o traire specifica, o emotie pe care nu o definesc! Si apoi, vreau sa vad, sa aud, si sa percep eu anumite semnificatii, dupa care sa citesc sa vad daca suntem tot pe acolo sau vedem diferit anumite “scene”. Si atunci…purtam “discutii”! Si daca imi aduc aminte vreun citat care se potriveste…il pun!
          Ti-am spun ca mi-ai smuls un zambet! Iata si talcul “Un zambet este un suras adresat trecutului si un repros adresat prezentului”
          Pup Y

          • Sinceră să fiu, când fac un rezumat încerc să introduc o doză de suspans, care să îl facă pe cititor să fie curios şi să vrea să vadă acest serial. Pentru asta sunt rezumatele, părerea mea, şi asta vreau să transpun în fiecare lucrare a mea. Ştiu că mai am multe de învăţat, dar asta o pot face mai bine prin practică, decât prin analiză.

            Un zâmbet îmi e de ajuns. E un început bun pentru mine.

            Într-un fel, acest rezumat reprezintă trăirile mele cu privire la acest serial, şi de multe ori nu prea pot fi obiectivă.
            Poate la asta te referi.:)

        • Exact! Zambetul era pentru istorie! Nu pentru recenziile tale! Ele sunt foarte frumoase, atat ca ma influenteaza! Cum stiu ca serialul are 90 de episoade, deci “scumpicul” nu moare asa usor, vreau sa surprind si “altceva” din serial! Fii convinsa ca citatul il voi citi din prima! Si daca voi fi aceeasi lungime de unda cu tine (emotiile si observatiile din episod) ca atat mai bine-avem o compatibilitate!

          • Am înţeles…

  4. Mo Duru este interpretat de actorul din Jumy, din rolul lui Hyeobbo.

    Am uitat să pun numele în josul imaginii.

  5. Buna dimineata! Merci, Dory si un sfarsit de saptamana cat mai placut tuturor!
    Diseara avem un alt episod palpitant ;)

    • Cu plăcere Gabi!

      A new avatar is about to be revealed.:D:D

  6. Eu merg la cules de struguri, dragii mei.

    O zi minunată!

    • Da, observ noul avatar, frumos, exact cum ma asteptam :)
      Spor la cules de struguri, ne faci cinste cu niste must? :D

      • Daaa, tata a zis ca mai întârziem “operaţiunea cules” încă o jumătate de oră, că lucrează la tocitoare.:D

        Ahhh, cum să nu?

        MUST PENTRU TOATĂ LUMEA!:D

        • Multumim! :)

          • Cu plăcere.

            :D

  7. Bună Dory, citatul îmi place mult, am observat că joacă şi Hyeobbo din Jumong , dar nu ştiam cum îl cheamă în film :D

    • Ah, am înţeles.

      Mă bucur că îţi place. Te pup.

  8. Îmi place noul tău avatar Dory :D

    • :*:*:*!

  9. Şi duă bancuri ce sper să vă aducă un zâmbet pe buze!

    “. Soţul:
    - Îţi promit că te fac cea mai fericită femeie din lume.
    Soţia:
    - Când pleci?”

    . Un bărbat la librărie către vânzătoare:
    - Aş dori cartea cu titlul “Superioritatea bărbatului faţă de femeie”!
    - Utopie şi SF-uri la etajul 1, vă rog!
    :D:D

    • *două

  10. Buna ziua tuturor!

    Am vazut primele trei episoade si pot spune ca filmul imi place, dar ca de obicei, din pacate, este o problema pentru mine in ceea ce priveste coloana sonora. Mai precis, modul in care se aude pe National TV. Nu imi dau seama daca si ei mai taie din film, dar faptul ca au pauzele de publicitate exact cand te astepti mai putin ma enerveaza. De asta am evitat si pana acum sa ma uit la film la ei. Pauze lungi si dese. Cel putin ultima…
    Senzatia mea este la fel ca si la Jumong ca nu ne putem bucura de coloana sonora a filmului. La Jumong erau vesnicele taieri din film ale TVR, aici pur si simplu se aude slab. Cel putin la mine.
    Ma bucur sa revad actori pe care ii mai vazusem si in alte seriale, in noi ipostaze, dar mereu la fel de buni.
    Si apropo de ceea ce spuneai Dory cu The legend. Da, mi-a placut enorm filmul si l-as revedea oricand cu placere chiar si pentru coloana sonora absolut senzationala pentru mine. Cand a aparut acest film mi-am dorit enorm sa vad si versiunea realista a vietii acestui mare rege. Este o desfasurare de forte ampla, o prezentare realista a modului in care se obtinea puterea, se obtineau informatiile in acea vreme. Pe alocuri filmul este chiar dur, dar vrem nu vrem era o realitate a acelor timpuri. Damdeok a ramas in istorie si e normal ca realitatea si legenda sa ii inspire pe regizori. Din pacate marii conducatori apar rar intr-o tara si de multe ori unele dintre realizarile lor sunt facut praf de urmasii care nu reusesc sa pastreze prea mult ceea ce s-a obtinut cu greu.

    O zi frumoasa tuturor si spor la lucru Dory! Imi e dor si mie de o zi la cules de struguri. E mai placut decat la porumb.

    • Da, Julia, ai dreptate cu muzica, se aude prea incet, nu stiu ce se intampla cu National tv, muzica este extrem de importanta, chiar daca ei se pare ca nu realizeaza acest lucru.
      In legatura cu pauzele, desi sunt foarte lungi si dese, prefer asa decat vesnicele taieri din serialele de la Tvr.

    • Draga mea Julia, mă bucur enorm să te revăd printre noi. Îmi lipseau enorm comentariile tale. King Gwanggaeto The Great este un super serial şi îţi garantez că după episodul 8, va fi exploziv. Acţiunea se intensifică şi vor fi schimbări majore în comportamentul pensonajelor.

      Te îmbrăţişez!

      • Da, asta am observat şi eu.

        Şi curios este că, îmi spuneau ai mei fraţi, acum, la a treia difuzare a EOTS, se aude foarte bine muzica de pe fundal.

        Eu sincer nu înţeleg cum se poate acolo, şi aici nu!

    • Pauzele lungi si dese ,cheia marilor succese,la noi in Romanica! hi hi hi!

  11. Gata, am plecat. O dupăamiază plăcută în continuare!

    În sfârşit sunt chemată la bătaie cu struguri!!!:D:D

  12. Prieteni, vă poftesc la o fripturică de viţel proaspăt tăiat :D tăiat de dimineaţă în curte :D

    • Mulţumim frumos Ionela!

    • Mmmmm! papa bun,stropita cu mustul Dorinelei,este un deliciu,adevarat ospat regal!

  13. Sunt finally FREE!:D

  14. E cam pustiu palatul azi din câte văd, dar e ok. Am făcut curăţenie, ca să fie totul perfect pentru cei ce vor sosi.

    Ah, să merg la Pictoraş.:D

  15. Annyeong!!!!
    Am fost si eu azi la porumb, iar acum ma uit la Shining Inheritance..e pauza momentan, o sa citesc si rezumatul, insa dupa film.

    • E obositor la porumb, nu că la cules de struguri e mai bine. Sunt roşie pe mâini.:))))))))))

      • Da, e un pic, dar nu pot sa spun ca am avut o recolta fabuloasa pt. ca anul acesta a fost cam rau din cauza lipsei apei, iar acolo e prea departe sa putem iriga.

      • Lov,ai grija de manutele alea doua ca ne lasi cu mafa-n soare!

        • Bine, bine.:D

  16. Ione, multumesc pt fripturica, dar eu tin post….oricum, multumesc Dory pt. must, azi la porumb chiar i-am zis mamei ca as bea niste must.

    • OOo. Ţi-am trimis deja.

      • Mersi.E ffff bun, o sa va dau si eu atunci cand o sa culeg via, dar asta va fi mai tarziu, peste vreo 2 sapt. cred…sau poate ceva mai devreme…nu stiu sigur…dar va voi anunta.

    • sa sti Andre aca merge si o mamaliguta cu fripturica!

  17. Multumesc pt. rezumat,Dory!
    Acum l-am citit.Sunt extrem de happy ca in sfarsit s-a rezolvat si problema mea cu antena si pot sa vad serialul de la euforia, si chir si pe acesta.

    • Cu multă plăcere. :D

    • chiar*

  18. Aah…si mi-au placut bancurile, parca un pic mai mult primul decat cel de-al doilea, cand le-am citit nu m-am putut abtine sa nu rad.

    • Acum, ca l-am citit din nou pe al doilea si l-am analizat putin, pot sa spun ca sunt la egalitate.

  19. Dory, imi place noul tau avatar.

  20. Eu chiar intrasem la idei,oare cand va schimba avatarul?

    • :)))))))))))))))))))))))
      Promit că mă vindec de boala asta!

  21. Despre rezumat numai de bine,ma doare gura sa repet acelasi lucru,de-acum nu mai zic nimic ca prea e perfect totul si nu vreau sa ti se urce la cap!Nu de alta dar in curand mustul va fi vin si cine stie……Hi hi hi!

    • Nu îţi zic sărut mâna că după aceea mă cerţi. :D

      Mulţumesc frumos.:D

  22. Acum sant in pauza de cafea ,am facut o ditamai cana ,ca sa fie pauza mai lunga!Nu pot sta prea mult ca ma asteapta ,leguminoasele la bucatarie!

    • Spor! Te ajut dacă vrei.

  23. Le crosetez pe fiecare-n parte, apoi le imbarlig sa iasa zacusca si alte alea!

    • Noi am pus ardei roşii la murat umpluţi cu varză şi sfeclă roşie.
      Dar acum 3 zile.:D

  24. Ehei,hrana bio,daca nu este parale pentru cumparat de la market!

  25. Bună Livia, mâine savurez din must.

    Ce m-am distrat azi pe seama lui Ovidiu. El a fost cu zdrobitul strugurilor.:D

    • Eu cu Darius ne certam mereu care sa dea strugurii la zdrobitoare.

      • :))))))))))!

        • Dar castigam amandoi, fiindca facem cu randul.

  26. Momentan sunt babysitter, a venit pe la mine fetita unei prietene de-a mamei, ascultam muzica si eu dau fuga pe aici sa mai discut cu voi.

    • Bine. Eu fac iar cursa bucătărie-pc!:))))))))))

    • Ma mai ajuta si fratele meu.

  27. Plec putin.E o fetita care nu prea are stare.
    O seara placuta tuturor!
    Sper sa revin mai tarziu!

  28. Doamne, dar cate fete harnice pe aici, sunteti ca albinutele, o adevarata bucatarie aveti aici :))
    Mai e putin si incepe, abia astept! Vizionare placuta!

  29. Vizionare plăcută Gabi! Vizionare plăcută tuturor!:X:X:X

  30. buna,e cineva pe aici:X:XX:Xai deja ep 4 la tv,un ep frumos si 4:)DamDeok e cute gen fantoma:X:X

    • Bună draga mea.:*

      • Fantomă, fantomiţă, dar când o creşte mare, AWWW!:D

  31. La ce episod ai ajuns cu Damy?

  32. superb articolu unnie,uitai sa ati spun:X

    • Mulţumesc frumos. Mă bucur că ai venit aici şi m-ai şi chemat.:*:*:
      :-p

  33. pai la episodul 52:)

    • Deci, urmează 53! Ce de amintiri am cu el. Cred că Doryasha a îmbătrânit cu un an atunci!:)))

  34. nu ai pentru ce:):*:*:*:*:*:*:*Da fantomica fantomel:))) o sa fie un adevarat erou sa zicem asa cand o creste

    • Dap, nu dezvăluim nimic. hi hi hi

  35. Ah, nu am timp de episod că m-am apucat de alt rezumat. Să dea Domnul să iasă ok şi să se încarce.:D

    Între timp, vă aştept aici.

  36. da 53 da cred ca de duminica incolo ca maine nu pot:) nedeie ,musafiri:):*:*:*:*chiar la multi ani cei cu numele de Maria si alte nume de sf marie ,la multi ani ptr maine

    • LA MULŢI ANI!!!:*:*

  37. o sa vin mereu cand am timp:)

    • Of măi. Vino când doreşte inima ta.:D

      Mă simt aşa de ciudat acum din postura asta.:(

  38. Mâine e sărbătoare mare aşa că eu una, ca să nu uit, că îmi stă în fire, îi urez LA MULŢI ANI ANEI ŞI TUTUROR MARIILOR DE PE BLOG ŞI NU NUMAI!

  39. Ah. şi pentru fanii fotbalului, se pare că România conduce cu 2-0!

    Mi se pare o surpriză mare.:))

  40. Dur acest episod… Murong Bao a facut atatea crize, era ca un caine turbat :)

    • BUnă Gabi…

      Şi-a omorât şi bieţii soldaţi care se retrăgeau…

      • Buna Dori! :* Ce gazda buna esti :D

        • Mulţumesc mult. Fac asta cât mai am timp dat fiind faptul că lucrez şi la proiectul pentru facultate şi la rezumate. Mă bucur că reuşesc să vă fac să vă simţiţi bine.:d

  41. La penultima parte a episodului, au scris pe ecran ca urmarim “Specii 2″ =))), filmul care incepea de fapt dupa…

    • Deci aşa ceva… e incalificabil!

      Bine… dacă stau bine şi mă gândesc la reacţia lui Murong Bao, faza aceea s-ar putea numi şi aşa.:D

  42. Dacă tot am ajuns la episodul 4, ce părere v-a făcut acest Gae Yeonsu?

    • Nu a aparut prea mult pana acum… Iar eu una ma cam feresc sa-mi dau cu parerea, mi-e sa nu scap vreo informatie secreta :))

      • Aşa aşa, of, mi se face dor de Hyeobbo şi Sayong.:))

        • Da, si mie, ce….cuplu =))

          • “Cum te-ai rănit pe chipul tăuatât de frumos?”:)))))))))

  43. Buna!
    A fost un episod foarte dur.
    Gae Yeonsu este prim-ministrul din Goguryeo?

    • Bună Sorina. Bine ai venit. Dap, el e.

      • Lov ,te-ai ticnit ? cum sa fie el prim ministru? Este tacsu lu Ko UN (Daeso),Gae Yonsu este comandantul armatei!

        • Livia, nu are cum. Ko Un este Comandatul Suprem al Goguryeo, şi Gae Yeonsu este Prim Ministrul Goguryeo-ului.

          • KO MU*

        • Glumesti, nu? Ko Mu este comandantul si tatal lui Ko Un

          • scuze, m-am zapacit si eu cu numele astea :)), vroiam sa zic ca Gae Yeonsu e tatal lui Ko Un…ooofff, mai bine m-as duce la culcare :)

          • Gabi, ne încurcăm în nume . Sunt asemănătoare.:d

          • mda…multumesc pt intelegere :)

          • :X:X:*:*:*:*!

  44. “La multi ani!” si multa sanatate acelora care maine si poimaine isi serbeaza onomastica.
    8 septembrie-Nasterea Maicii Domnului
    9 septembrie-Sfintii Ioachim si Ana

    • Livia, nu fi rautacioasa!
      Pe mine m-a invatat mama sa felicit persoanele care isi serbeaza ziua de nastere sau onomastica.

  45. Of,of,mai ,mai,o tinem tot intr-o sarbatoare,noi cand mai facem treaba?

    • Asta este, treaba mai poate astepta putin :)

      • Eh, facem curse!:D

  46. Si din partea mea,un mare LA MULTI ANI tuturor fetelor si baietilor cu numele MARIA (sau derivate),hi hi hi!

  47. Ce mai spuneţi? Cum vi s-a părut filmul?:D

    • Of, finalul este cel mai tare! Cred că e un suspans maxim pentru episodul 5!:D

      • Si cum se face ca tocmai la asa final, avem de asteptat 2 zile!

        • Trei chiar, că e dat marţi…

          • asa e…gata nu mai zic nimic, ca nu vorbesc ce trebuie. Noapte buna!

  48. Foarte tare,nu ma asteptam ca MoDuru sa fie tradator,????!!!!!!!!??????

  49. Eu una l-am vazut fac-and treaba,am dat la manivela,am cantat la flasneta ,balada rosiilor!

    • :)))))))))))))))))!

      Livia, cred că ai dat televizorul la maxim, că am urmărit şi eu prima parte şi…nu se auzea muzica…

  50. Da Lov se pare ca eu sant ce-a care s-a ticnit,Ko MU este comandantul,tacsu lu ala luat prizonier.Ko UN e Daeso ,fiul lu acela ,care e prim Ministru si care joaca tare pe o carte!Na ca am dat din casa,joaca si ei un septic,asta e!

    • :))!

      Livia, se întâmplă să mai greşim.:D

    • Acum e perfect, Livia, ai explicat de minune :)

Leave a Comment