koreafilm

Regele Gwanggaeto cel Mare – episodul 15

Written by koreafilm. Posted in K-drama, Povestea, Regele Gwanggaeto cel Mare

Tagged: , ,

6 hands

Published on septembrie 27, 2012 with 30 comentarii

de Dorinela Popa


“Omul cu adevărat bun este doar cel care ar fi putut să fie rău şi n-a fost.”
Nicolae Iorga

În cadrul Întâlnirii Curţii, Ministrul armatei îl acuză pe Hwang Hoe de trădare şi cere Majestăţii Sale permisiunea de a investiga membrii Cheongun-ului şi întemniţarea lor. Hwang Hoe, spre surprinderea tuturor, îşi recunoaşte faptele, iar Prinţul Damdeok este dezamăgit peste măsură de această situaţie.

La scurt timp după încheierea întâlnirii, Damdeok are o discuţie serioasă cu Hwang Hoe, cel din urmă povestindu-i în mod detaliat prin ce a trecut şi nedreptatea ce i-a fost adusă de ţară.
Totul se întâmpla acum 3 ani, într-un sat din Ichuseong, numit Sangchukkol. Sătenii, la ordinul lui Ga Ryeom, au fost obligaţi să îşi evacueze locuinţele pentru a se construi un drum comercial în zonă. Pe atunci, Hwang Hoe era ofiţer în armată şi nu a putut trece cu vederea peste acest afront adus poporului, luând atitudine. Acesta ia grâne din depozit, care de altfel, reprezentau compensaţiile ce trebuiau date poporului în schimbul pierderii locuinţelor, pentru a le da oamenilor.


Acest act al lui nu i-a adus decât necazuri, pierzând-o pe unica femeie pe care a iubit-o vreodată, cea care i-a fost întotdeauna alături… şi totul de dragul oamenilor, de dragul binelui lor.
Prinţul Damdeok nu rămâne impasibil durerii sale, acesta promiţându-i eroului nostru că îi va demonstra nevinovăţia, şi îi ordonă ca să nu se mai desconsidere vreodată. Acum, el este vocea poporului său, şi va face tot ce îi stă în putinţă spre a fi auzită de o lume întreagă.


Între timp, în Houyan, Ko Un încearcă să îi câştige încrederea lui Fengba, ajutându-l să rezolve o problemă pe care în mod evident tot el o crease. La Curte însă, tensiunea creată de întoarcerea lui Damdeok, nu îi dă pace lui Murong Chui, care încearcă să caute soluţii pentru a-l ucide pe Prinţ, văzând în Seol Doan omul potrivit pentru acest fapt.

Damdeok intervine în cadrul unei noi întâlniri a Curţii spre a demonstra nevinovăţia Cheongun-ului şi a lui Hwang Hoe, acesta fiind mai decis ca niciodată în a investiga el însuşi această problemă, spunând că va merge în Ichuseong. Gae Yeonsu vede în acest fapt dispreţul resimţit de Prinţ la adresa miniştrilor, care nu pare a conteni a creşte.

Vine momentul în care Neînfricatul Prinţ pleacă în căutarea adevărului. O nouă aventură îl aşteaptă pe acest magnific erou, şi noi învăţăminte de cugetat spre a deveni omul ce într-o bună zi, va fi cunoscut drept inima Goguryeo-ului.

“Totul este pierdut atunci când îţi pierzi speranţa.”
Damdeok

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

30 comentarii

There are currently 30 comentarii on Regele Gwanggaeto cel Mare – episodul 15. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Komapta, Dory!

 2. Mulţumim pentru rezumat Dory…

 3. Dragii mei, bună dimineaţa.
  Of, of, of… Câte sentimente m-au încercat scriind acest rezumat…
  Relatarea lui Hwang Hoe, drama prin care acest biet om a trecut, este tulburătoare. Şi tot ce s-a întâmplat a fost rezultatul lăcomiei unor guvernanţi..ce nu pot fi demuniţi oameni. Gândiţi-vă la durerea alor bieţi săteni, care abia dacă aveau ce mânca…să fie obligaţi a-şi părăsi locuinţele…

  • *numiţi.

 4. Damy, Damy, e mai înţelept ca oricând…:)

 5. Felicitari, Dory! ^_^

  • Te pup draga mea.:*:*

   • Bună Dory, ce mai faci? Îţi simţim lipsa pe deplin, vezi comenatariile care sau împuţinat :) am observat că acest serial începe cu Damdeok deja adult spre deosebire de Jumong sau Dae Joyoung care încep înainte de naşterea eroilor :D

 6. Neata! Ce mai faceti? :* Pupici Dory si spor la treaba! Multumim pentru rezumate! :D Wow cati actori cunoscuti are serialul acesta :>

  • I know, I know!
   Eu încerc să îmi revin.:D
   Tu ce faci?

   • Esti ok?

    Eu sunt bine, astept sa inceapa facultatea. Am muncit zilele astea… Azi ma duc in parc cu prietenele. In Bucuresti este f cald si soare, si eu duc lipsa si dorul toamnei putin mai infrigurate. Toamna si iarna sunt favoritele mele…merg asa bine si se cuibaresc in sufletul omenesc :)

    Da mi un mesaj pe facebook daca e ceva de povestit :* >:D<

 7. Draga mea Ionela, trec prin momente mai grele…
  E normal pentru mine să am o oarecare nostalgie şi durere în aceste momente.
  Toţi încearcă să îşi atingă scopurile fără a-i întreba pe ceilalţi dacă sunt ok …
  Câteodată chiar mă întreb ce a determinat comportamentul meu mai ciudat din trecut.:)
  Şi poate că în sfârşit am găsit răspunsul.

  • Draga Dori, sper din suflet ca esti mai bine, ai incredere in tine si vei vedea ca totul se va rezolva incet-incet. It takes time…

 8. Îmi pare tare rău Dory, sper să se rezolve, fiecare om are mici sau mari probleme, trebuie să ai credinţă, aşa că fii tare şi nu uita că noi suntem alături de tine :D:*:*

 9. :( Aja!

 10. Bună ziua la toată lumea şi mulţumim, Dory, pentru rezumat. Îmi pare rău că treci prin momente mai grele, dar ştii şi tu că “ce nu te ucide te face mai puternic” Şi apoi, tu eşti “prinţesa moştenitoare a rezumatellor”. Ai văzut tu Prinţ/Prinţesă aspiranţi la tron să aibă drumul pavat cu roze?

  Ai să vezi, când totul va trece cu bine, că din încercarea asta vei ieşi călită şi mai puternică. Şi îţi mai spun ceva. Din nefericire, înţelepciunea nu vine decât o dată cu vârsta şi cu multe încercări. Eu îţi doresc succes şi să îţi revii cât mai repede.

  Revenind la eroii noştri, ei să fie sănătoşi că belele curg gârlă. Damdeok se dovedeşte că este un lider înăscut. Ţine la oameni şi merge cu ei până în pânzele albe. El ştia despre Hwang-hoe şi tovarăşii lui că fuseseră declaraţi dezertori fără să aibă vreo vină, dar “trădător” era prea mult.

  În altă ordine de idei, faptul că oamenii au fost deposedaţi de agoniseala lor şi strămutaţi pentru a se constri un centru comercial nu este o crimă, dacă se acordă compensaţii. Crima este că despăgubirile trimise de Curtea Regală celor care au suferit pierderi nu au ajuns la adevăratele victime ale deposedării ci la nişte funcţionăraşi guvernamentali care n-aveau niciun drept.

 11. Mulţumesc pentru încrederea acordată…
  Mie una îmi place la acest rezumat acel citat de la început al ilustrului Nicolae Iorga…
  Cât este de adevărat ce spune… Atât de puţine cuvinte, şi cât înţeles….

 12. Poza aceea în care îi strânge mâna lui Hwang Hoe spune multe despre Prinţ…
  Regret faptul că eu nu pot să exprim acea clipă în cuvinte… Deşi a fost scurtă, îmi încumetan sufletul să dea înapoi timpul, şi să o revăd.
  Nu ştiu dacă e bine să fiu atât de implicată în ceva, ce până la urmă, este un film.

  • *încumetam

  • Draga mea, este un film atâta timp cât stai în faţa televizorului sau a calculatorului şi te uiţi la el. Având în vedere că tu te-ai implicat în traducere şi în redactarea rezumatelor, nu mai este un simplu film. Este un proiect, un rezultat al muncii tale de care este normal să te bucuri. Faptul că te implici emoţional doveşte că eşti o fiinţa umană, pe de o parte. Pe de altă parte, orice lucru care se vrea bine făcut necesită implicare şi dedicaţie.

   Până la urmă, nu contează că te implici peste măsură ori te detaşezi complet. Important este să fi tu însăţi şi când râzi şi când plângi şi când te bucuri şi când te întristezi. Fi tu însăţi pentru tine însăţi. Atâta timp cât poţi sta cu fruntea sus când te uiţi în oglindă şi eşti doar tu şi cu propria-ţi conştiinţă totul este în regulă.

 13. Faptul că eşti atât de implicată nu e o problemă, şi eu pun mult suflet când văd un serial care îmi place mult, asta dovedeşte cât de mult iubim kdramele :D şi îmi place avatarul tău Dory, dar parcă mai drag îmi este cel cu Damy zâmbind :D

  • Da, asa este .Cred ca Dory si-a schimbat avatarul pt ca trece prin momente grele, iar Damy….e si el trist.

   • Draga mea, o să trec peste cât de curând.
    Nu mai e loc pentru lamentări. Doar o viaţă avem.:)

 14. Multumesc pt. rezuimat,Dory!
  Sper sa treci cu bine peste momentele grele.Multi pupici si te imbratisez!

  • Şi eu măi.:*:*

 15. Dory, am trecut si pe aici, dupa o lunga pauza… Din pacate sunt cam busy si o sa fie si mai nasol :(. Dar ma straduiesc sa recuperez si sa citesc tot :*. Mult spor si imi place citatul de azi :).

  • Bună draga mea…
   Te îmbrăţişez.:*

 16. O seara minunata sa aveti cu totii!!!

  Vizionare placuta!

  • Te pup draga mea. Bafta la scoala…:)

 17. Vizionare plăcută!

Leave a Comment