koreafilm

Regele Gwanggaeto cel Mare – episodul 12

Written by koreafilm. Posted in K-drama, Povestea, Regele Gwanggaeto cel Mare

Tagged: , ,

untitled

Published on septembrie 21, 2012 with 170 comentarii

de Dorinela Popa

“În luptă, a ucide nu înseamnă totul.” (In battle, killing is not everything!)
Damdeok


Aşa cum era de aşteptat, Damdeok şi Seol Doan se întâlnesc pentru prima dată ca duşmani, el ca şef al Malgalului, iar Damdeok, Prinţ al Goguryeo-ului. Niciunul dintre ei nu avea de gând să dea înapoi, pentru că în joc era soarta naţiunii lor. O luptă obositoare fizic, dar cutremurătoare pentru sufletele fiecăruia, căci prea repede s-a trecut de la prietenie la duşmănie.
Totul a decurs bine pentru Goguryeo, care învinge fără drept de apel Malgalul cu ajutorul Cheongun-ului.
La aflarea faptului că Cheongun este formată din foşti bandiţi şi dezertori, lordul Chaekseong-ului ia atitudine, dar Damdeok îl opreşte şi îl asigură că va îndrepta lucrurile.


Hwang Hoe vine cu o strategie spre a învinge Malgalul, trimiţându-le o scrisoare prin care cerea unui om al lor să coopereze şi astfel să creeze confuzie în tabăra inamică. Un plan ingenios creat de o minte pe cât de strălucită, pe atât de practică.


Aşa cum era de aşteptat, strategul învinovăţit de trădare este închis, dar Şeful Malgalului Seol Gaechu se luptă cu opoziţia multor soldaţi. La acea vreme, Malgal era format din mai multe triburi, dar care aveau acelaşi scop: să trăiască într-o ţară a lor. Prinţul Damdeok decide să pornescă atacul asupra taberei inamice, chiar dacă erau mai puţini din punct de vedere numeric, răsunând peste puţin timp glasul victoriei Goguryeo-ului, nu înainte ca şeful Malgalului să fie rănit.
Între timp, în Houyan, Murong Chui află de faptul că Damdeok trăieşte şi îl învinovăţeşte pe fiul său, Murong Bao pentru faptul că ţara nu s-a ales cu nimic din expediţia pe care a făcut-o în Goguryeo.


Venirea trupelor din Gungnaeseong, conduse de Ko Mu şi generalii săi, la Chaekseong s-a dovedit de bun augur, iar surprinderea lor a fost imensă atunci când l-au văzut pe prinţ viu şi nevătămat. Nu numai că s-a întors, dar a realizat pentru ţară un lucru măreţ, împiedicând  inamicii să mai facă rău oamenilor Goguryeo-ului.


Printre ostaticii prinşi în luptă se afla şi Seol Doan, care pare din ce în ce mai înverşunat împotriva Goguryeo-ului. Dar Damdeok este mai liniştit ca niciodată, eliberându-i şi promiţându-i vechiului său prieten că va face tot ce îi va sta în putinţă pentru a redeveni ce au fost: camarazi…
Între timp, în Gungnaeseong, Prim Ministrul află despre întoarcerea Prinţului şi dă ordin ca Lordul Chaekseong-ului să ţină tăcerea în legătură cu evenimetele ce i-au ameninţat viaţa lui Damdeok. Sub nicio formă, nu trebuia să se afle de implicarea sa şi a Houyan-ului.
Dar, cum socoteala din târg, nu se potriveşte cu cea de acasă…

“E mult mai plăcut să spui adevărul, decât să-l asculţi!”
Menander

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

170 comentarii

There are currently 170 comentarii on Regele Gwanggaeto cel Mare – episodul 12. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. Prima… Mulţumim pentru rezumat Dory, o să fie un episod frumos abia aştept săl văd :D

    • Cu plăcere Ionela.:D

  2. Buna dimineata! Multumesc pentru rezumat Dory, l-am citit cu placere :)
    Hwang Hoe este un personaj aparte pe care l-am indragit din prima si care nu m-a dezamagit. Foarte frumos si acest episod, multa actiune!

    • Aşa e. Şi cele ce vor urma vor fi şi mai şi.:D

  3. ce rol vor juca acesti oameni in viitorul lui Dammy :)

    • si prieteni, si dusmani :)

      • Într-adevăr…
        Abia aştept să văd evoluţia personajelor…

  4. Bună dimineaţa! Mulţumim, Dory pentru încă un episod cu intensitate maximă!
    Fă-i praf Dammy! Şi pe malgali şi pe houyani şi pe prim ministrul care îţi cântase deja prohodul. Fitghtin!

    • AJA AJA!!!!:D

  5. Prinţul nostru începe să aibă cam mulţi duşmani, Houyan şi acum şi Malgalul. Dar îi va face praf pe toţi Damy fitghting :)

    • Vom vedea Ionela, dar la cum îl ştim noi, se va descurca!!!

  6. Bună tuturor!
    Sper că va plăcut citatul lui Damy.:D
    O zi frumoasă vă doresc!

    • Normal ca-mi place citatul ;)
      O zi frumoasa si tie!

    • *v-a

      Mulţumesc asemenea.:D

      • Deci, sunt aşa ameţită că nu mai ştiu cum e corect să scriu…:(
        Mă mai întind în pat. Vă pup…

    • Îmi place foarte mult citatul , ca toate de altfel :) Dory odihneştete, ai grijă de tine, sper să te simţi mai bine o zi frumoasă vă doresc ;):*:*

      • Mulţumim asemenea.

  7. Servici uşor Gaby! Servici uşor tuturor!

    • Merci frumos. Sa aveti cu totii mult spor!

    • Mulţumim! Şi voi să aveţi o zi uşoară la serviciu, la şcoală şi pe oriunde vă poartă paşii:)

      Apropo, aţi observat că unoformele soldaţilor Malgal seamănă izbitor cu cele ale soldaţilor Kithan din DJY? Mă amuză cipilicile lor cu coamă şi blăniţă. Şi coafiurile sunt asemănătoare cu acele “codiţe” împletile cu fâşii de material textil cum aveau hanul Kithan, gen. Xue Rengui, dar şi Gulsabiwu care era din neamul Mohe. Iar amazoanca malgaliţă tare seamănă cu Chulin.

      • Da, aşa este.
        Seol Ji seamană izbitor de mult cu Chulin. Ambele sunt aşa frumoase în acele veşminte.
        Îmi e tare dor de Gulsabiwu şi de Geumlan.:(
        Păcat că relaţia lor nu a putut merge mai departe..

        • Frumoase, deştepte şi loiale, monstruoasă combinaţie pentru duşmanii care le calcă pe coadă…
          Şi mie mi-e dor de Gulsabiwu şi de Geumlan. Erau aşa frumoşi împreună. Ei au confirmat expresia “până când moartea ne va despărţi”.

          • Şi ce moarte a avut această femeie general…S-a sacrificat pentru iubirea ei.
            Câte săgeţi au lovit-o protejându-l.

  8. Observ cu mare plăcere că putem face analiza acestui serial, în paralel cu Dae Jo Young.
    Deşi serialele sunt trăite diferit de către noi, în sensul că aici ni se prezintă înflorirea Goguryeo-ului, iar în celălalt, căderea sa şi crearea unui nou regat, au un punct comun.
    Ambele au ca motor de pornire, spiritul Goguryeo-ului.

    • Am observat că şi Dae Joyoung şi acest serial se aseamănă mult, mie DJY mia plăcut foarte mult şi mia intrat la inimă chiar dacă are 134 de episoade nu te plictiseşti deloc.

      • Şi mie mi-a plăcut enorm. Într-adevăr, a avut 134 de episoade, dar a acoprit o periodă tumultoasă de vreo 70 de ani dacă am calculat eu bine, spre deosebire telenovelele nord/sud americane, ca să nu mai vorbesc de cele indiene care au episoade cât zile într-un an şi la final constaţi că dacă ai văzut una poţi spune că le-ai văzut pe toate.

        În Mexic, televiziunile care fac astfel de telenovele sunt poreclite “Fabrica de cârnaţi”.

        Pentru mine, dramele coreene înseamnă mai mult decât actori înzestraţi, costume frumoase, peisaje de vis şi scene de luptă. Fiecare episod e o lecţie de viaţă. De patriotism, de loialitate, devotament şi mai ales de înţelepciune.

        Sunt câteva drame pe care mi-aş dori să le am pe DVD şi din când în când să le revăd.

        • Eu recunosc că, când eram mai mică mă mai uitam la telenovele, dar de când am descoperit kdramele am renunţat la ele. Sunt unele filme indiene care îmi plac dar filme nu seriale. Asta cu fabrica de cârnaţi no ştiam, dar se potriveşte cu telenovelele care toate se aseamănă, în schimb k dramele nici una nu seamănă, fiecare are ceva special, şi mia plăcut cum ai spus despre lecţile de patriotism şi ai mare dreptate :)

      • Asa este si mie mi-a placut DJY,foarte mult! Nici nu-ti dai seama cand au trecut atat de multe episoade!

    • Fiecare serial în parte este diferit, dar, aşa cum spui şi tu “coloana vertebrală” este aceeaşi spiritul “Păsării cu Trei Picioare”. Cred că nu sunt foarte deplasată să spun că putem face o triplă paralelă Jumong (Naşterea) – Regatul Vânturilor (Creşterea) – Gwanggaeto (Înflorirea) – Dae Jo Young (Căderea şi Renaşterea).

      • Exact Oana, mai bine de atât nu puteai spune.

        Ai văzut cumva şi “Regele şi cele 4 zeităţi”?

        • Nu, nu l-am văzut. Am început, n-am mai avut timp, l-am lăsat, apoi a apărut Gwanggaeto. Aşa că am preferat versiunea actuală celei fantasy. Cred că încă nu i-a venit rândul Dar mi-ar plăcea să-l văd.

          • Prima dată mi s-a părut exagerată prima versiune, dar mi s-a părut cât de cât ok .
            Eu o să încerc să îl văd pe tot, căci am văzut doar un episod…:D

          • Sa stiti ca merita vazut,chiar daca este fantezist,este plin de culoare si legende!

          • Livia, eu nu mi l-am imaginat vreodată pe Damdeok interpretat de un bărbat care are trăsături feminine. Şi vocea sa este blândă…
            E total diferit faţă de Damdeok pe care îl ştiam.

  9. Am observat şi eu că Seol Ji seamănă cu Churina, ambele sunt tare frumoase. Pe Gulsabiwu şi pe Geumlan eu îi revăd diseară pe N24 plus. Probabil pentru că şi Khitan şi Mohe sunt triburi veşminte lor se aseamănă, dar mie îmi plac ciucurile lor şi căciulile lor de blană , iarna sunt numai bune :D

    • Vei avea parte şi de Khitani în serialul ăsta, şi te asigur că cel puţin 1 îţi va rămâne la suflet.:D

  10. Cum acest serial este încă la început de drum, prefer să fiu rezervată în a oferi detalii despre el. Vreau să îl gustaţi pas cu pas, precum un vin de calitate. :D

    • Aşa, aşa. Puţin câte puţin, cu linguriţa. Dacă ştii de la început cum se termină îşi pierde tot farmecul.

      • Da, de asta şi spun că nu trebuie să spunem ce va fi pe parcurs!:D

        • Şi dacă nu ştii ce se va întâmpla eşti mai atent la detalii şi înţelegi mai bine acţiunea. La Jumong nu aveam de unde citi rezumatele, nu aveam net pe atunci şi lam gustat puţin câte puţin în fiecare seară şi asta ma ajutat să fiu mai atentă şi să înţeleg mai bine acţiunea :D

          • E mult mai bine aşa.:D

  11. Foarte frumos ai spus Oana, şi am mai observat ceva serialele din perioada celor trei regate, şi Goryeo sunt mai mult cu lupte, războaie mai exact pe câmpul de luptă, pe când seriale din perioada Joseon sunt mai ,,liniştite” mai mult la palat şi în afara palatului, dar toate sunt foarte frumoase :D

    • La cele din perioada Joseon, sunt mult mai multe intrigi, ca de exemplu, în Dong Yi. Stabilitatea contează.

    • Fiecare epocă are farmecul ei.
      În perioada celor Trei Regate oamenii au simţit nevoia să treacă de la etapa triburilor etnice şi a micilor unităţi tribale la cea de naţiune stat. Apoi statele nou formate au înglobat alte naţiuni, de bună voie sau forţa. Disputele teritoriale erau la ordinea zilei până s-a trasat definitiv hotarele.

      Perioada Joseon începe în Evul Mediu când hotarele erau stabilite, iar acapararea de noi teritorii nu mai era prioritatea zero. Acum se “aşează” apele, se pun bazele ştiinţelor şi artelor şi se protejează ce s-a acumulat în sute de ani pe câmpul de bătălie.

      • *s-au

        • Ceea ce spui e foarte adevărat.
          Fiecare perioadă are farmecul ei, dar am observat ceva.
          Deseori termenul de “erou”, este asociat războiului, dar asta nu înseamnă că în perioada Joseon nu a existat.

          • Bineînţeles că şi perioada Joseon a avut eroii ei. Unul dintre ei a fost regele Seojong cel Mare care a “eliberat” naţiunea de caracterele chinezeşti şi i-a dat Hangul. Bătălia lui a fost mai crâncenă. Este mult mai uşor să învingi un inamic convenţional într-o luptă armată decât să lupţi cu mentalităţi, tabu-uri, automatisme, tabieturi…

          • Sunt de acord cu tine Oana. Cum a fost şi în DRT. Sejong..chiar am iubit acest om care s-a preocupat de binele oamenilor săi. A sacrificat foarte multe făcând asta…

  12. Whoa,whoa,whoa……
    Multumesc pt. rezumat,Dory!Frumoase citate, sfarsit plin de suspans…..dar imi place.

    • Bună draga mea.:D

  13. Bobocelul s-a intors…….Dory, aia chiar e replica adevaratului print Damdeok?

    • Da.:D

  14. Damdeok este un om înţelept, aşa că vă mai aşteaptă şi altele.

    • Supeeeeeeeeeeeeer!!!!!!!!!!!:::::::::::::::::::)))))))))))))))))

      • Ce mă bucur când te entuziasmezi.:D
        Simt că ceea ce fac e ok.:D

        • Si normal ca ceea ce faci e ok……e supeeeeeeeeeeeeeeeer!!!!!…

          • mi s-au blocat degetele pe tastatura…hihihihi….

          • :))).
            Măi, te pup şi mersi pentru cuvintele tale!:D

  15. Dory,multumesc pt. urarile de ieri!Am dat azi testul la romana, n-am dat mai dat si la alte ore…..in legatura cu liceul…..ce sa zic…..incep sa ma obisnuiesc .

    • Mă bucur pentru tine.
      Ţine-o tot aşa.

      • Da, azi a fost chiar super…mai ales la ora de engleza, unde am fost cea mai activa, dar mi-a placut, fiindca am repetat lucruri pe care deja le facusem anul trecut.

        • Vezi Andreea? Începi să te adaptezi, să te obişnuieşti cu liceul :D

          • asa este.

  16. Acum va las putintel, trebuie sa mai lucrez la ceva la calculator, in legatura cu comitetul de conducere al clasei, asa ca revin putin mai incolo………revin…….

    • Spor.

      • Multumesc!Am terminat deja.

        • ok.:D

    • Bobocico,e de bine ca incepi sa te adaptezi,pana acum trebuia sa o fi facut!hi hi hi!

      • trebuia, dar n-am facut-o….simteam ca nu pot sa fac asta

  17. Eu mă retrag. V-am pupat. Ne vedem din nou luni. Week-end plăcut!

    • Week-end plăcut şi ţie! Pupici!

    • Week-end minunat ,Oana!

  18. Weekend plăcut şi ţie Oana :*:*

  19. Bună Livia. Am o întrebare. Ştii cumva dacă sunt făcute suburi în română la Surgeon Bong Dal Hee?

  20. Nustiu Lov ,sincer nu am auzit despre acest film!

  21. Este tot istoric?

    • Nu e istoric. E primul film contemporan la care m-am uitat vreodată.:d
      Şi mi-a plăcut cât de cât.

  22. Lov ,faci niste rezumate de atati si pe cel mai nepasator!

    • Livia, chiar mă bucur că vă place…
      Mă simt fericită.:D

  23. Îl citez şi pe Damy. Aşa. ca să ne mai amintim vorbele sale înţelepte, şi nu numai.hi hi hi
    :))

  24. VIZIONARE PLĂCUTĂ!

    • Multumim la fel, Dori!

      • Cu plăcere!

  25. Aşa, deci să încep.
    Mi-a plăcut de Hwang Hoe în mod deosebit pentru devotamentul său şi pentru ideea sa genială!!!
    M-am amuzat puţin când am văzut că umblau cu acei clopoţei, dar strategia a cerut-o!:))

    • Cum am mai zis, Hwang Hoe este unul din personajele mele preferate.

      • Mine tooo!

  26. Damy este adorabil ca întotdeauna!!!
    M-a bucurat victoria sa, dar reacţia lui Seol Doan nu mi-a plăcut absolut deloc. Oare cât sânge va trebui să verse Malgalul pentru a înţelege că Goguryeo nu este o naţiune ce poate fi cucerită atât de uşor?

    • In acest episod Damy si-a pus talentele in valoare, incepem sa vedem cam ce poate… mi-a placut cum l-au tinut regizorii mereu in prim-plan, a aruncat o gramada de priviri de tot felul, care mai de care =))

      • Gabi, nu îţi spun ce vise am avut atunci, că nu m-ai crede.:))

        • ai dreptate, mai bine nu-mi spui, incerc doar sa-mi dau seama =)))

          • Ce greu o fi.:))

  27. Prim Ministrul ăla!!! Credea că va merge cum vrea el?? Ce reacţie a avut prinţul!!!! Mi-a plăcut asta!!!

  28. Acum ştiu şi eu ce e ăla daedanju!!! Că era într-o subtitrare la Damy. Ministru de război.:)) El la vremea aia credeam că e călău.:))

    • Mai invatam si noi cate ceva :) Dar ce zici de treaba cu “Salut!”??

      • Să trăieşti bine!!! Ca răspuns!:)))

      • Deci nu-mi venea sa cred :))

        • Of….:(
          Ăsta mai e serial istoric?:(

  29. Ce abilităţi de luptă are această Seol Ji!!! I-a ţinut piept chiar şi lui Hwang Hoe!!!
    O adevărată amzoană!

    • E grozava, nu degeaba va ajunge unde va ajunge :D

      • Aşa Gabi, şi mai mult suspans.:)))

        • Da, ce sa fac si eu, invat de la tine si ma abtin cu greu de la dezvaluiri ;)

          • Mie îmi spui?
            mereu îmi dau peste degete.:)))

  30. Chiar stăteam şi mă gândeam. Ce naibii l-o fi determinat pe Seol Doan să îşi lase creasta aia oribilă?:)))
    Toţi au plete… Poate o fi aşa, doar ca să iasă în evidenţă…

    • Şi eu mam mirat când iam văzut freza, toţi au plete şi ciucuri, doar el e aproape chel :) nu prea mia plăcut de el azi, Damy vrea doar să fie prieteni, dar el vrea săl omoare :)

    • trebuia sa se remarce si el cumva, mai interesant asa, e pur si simplu…altfel.

  31. Ma bucur ca cei de la National au inceput sa dea episodul in 3 parti, si nu ne mai chinuie cu ultima pauza publicitara dupa care sa ne mai dea cel mult un minut din film. Si parca in seara asta s-a auzit si muzica destul de bine.

    • Da!!! Şi pe mine!!!

      • Am crezut ieri că am vedenii când am văuzt asta!:)))

        • *văzut

  32. La voi s-a auzit muzica?:d

    • Bună seara Dory şi Gabi, am pierdut primele 10 minute dar în rest am văzut tot :) mă bucur şi eu că sau gândit să dea în 3 părţi că mă exaspera ultima parte. Mia plăcut de Hwang Hoe şi planul lui ingenios, şi frumoasa amazoană Seol Ji e o luptătoare foarte bună :)

      • Buna Ionela! Da, urmareste-o cu atentie pe Seol Ji, are multe calitati.

        • Subscriu cele spuse de Gaby!:D

  33. Gabi, îi stă aşa bine lui Damy în armură…..
    Nu mă sperie deloc.:D:D

    • Pai pe tine, nu te-ar mai putea speria indiferent ce-ar face =)) … intr-adevar acum e mult mai impunator, dar atitudinea e de nota 10, mai ales cand tipa si da cu pumnul in masa!!

    • Şi mie îmi place cum îi stă în armură, e atât de hot… Şi atitudinea… Ca un adevărat lider, mia plăcut azi cum şia făcut intrarea la sfârşit :D

      • =)))))))))))))

        M-aţi prins…. :D

  34. Mă bate gândul să mai îmi pun un nume la nickname.:))))

    • nici nu ma mira :))

      • Înseamnă că tare imprevizibilă mai sunt.:))

  35. Eu ies că mă cheamă mama. Vă pup!
    Cam are dreptate, că de la atâta stat la calculator, am ameţeli. Pupici!

    Noapte bună!

    • SIGur are dreptate! Ai grija de sanatatea ta, e cea mai de pret. Te pup si noapte buna.

      • Şi eu te tine!! Vise DAMYnizate îţi doresc!:*:*

  36. Noapte bună Dory, ai grijă de tine şi de sănătatea ta :)

    • Merci!!!:*

  37. Reactia celor din Houyan a fost de-a dreptul comica, parca innebunesc cu totii cand aud de Damdeok! Murong Bao si Fengba traiesc un adevarat cosmar si asta e doar inceputul.

    • Ce faţă au făcut cei din Houyan când au auzit de Damdeok… Dacă Damy lea provocat atâtea probleme… Pe Muroung Zhou la ucis, pe Muroung Chui la fugărit, pe Muroung Bao la capturat şi pe Muroung Xi la rănit grav, lea stricat toate planurile…

      • Ahhhh, îmi plac fazele astea la nebunie!!!
        Are un spirit neînfricat pe care îi ador!

  38. Am urmarit episodul online pe nerasuflate cu aproape o saptmana inainte sa fie difuzat:)) Este extrem de captivant,te face sa astepti cu nerabdare episodul urmator.
    Deja il ador si abia astept sa vad ce va mai face printul Damdeok aka Damy cum vad ca e poreclit pe aici.
    Mi-a placut mult reactia Houyanilor,bietii de ei nu mai scapa de Generalul fantoma al nordului:)).asa le trebuie daca au atacat Goguryeo si au vrut sa-l ucida pe generalul cu noua vieti. Si sunt convinsa ca Damdeok nu se va rezuma doar la atat ci va continua sa-i terorizeze.
    Desi e posibil sa regrete mai tarziu decizia luata mi s-a parut foarte intelept cum i-a eliberat pe cei din tribul Malgal cu gandul sa-i castige de partea sa intr-o buna zi.

    • Leu sau tigru, ce o fi, dar nimic nu pare a avea forţa necesară să-l învingă!:))
      MUHUHAHA!!!:))
      Am băut un pic de cafea şi efectul se vede.:)))

  39. Buna dimineata!!!
    O zi excelenta sa aveti si un week-end la fel de minunat!

    • Mulţumim asemenea!:*

  40. Eu va las acum.Trebuie sa fac curatenie si apoi merg sa ii ajut pe ai mei sa culegem struguri…..de abia astept mustul…..sa-l impartim cu totii pe aici..

    • Oooo, must!YAMMY!
      Spor la treabă.

  41. Un weekwnd minunat vă doresc!!
    Şi spor la treabă!

    • *week-end

  42. Bună dimineaţa tuturor, azi nu prea o să pot să intru, pentru că mă apuc de ales cartofi. Vă doresc un weekend plăcut şi spor la treabă tuturor!!

    • Spor la treabă!!!
      Acum am dat o fugă până la pc şi eu, că am pregătit masa şi am pus la spălat rufe.
      :D
      Te pup.

      • Aahh, da, si eu merg acum sa mai pun odata rufele la spalat.

  43. Au terminat si ai mei cu culesul vii, ca pe mine nu m-a prins partea anul asta, m-a pus mama sa fac alte lucruri si uite asa n-am cules o boaba ……mustul inca nu l-a scos, cred ca mai tarziu un pic…..va aduc si voua , sa nu va faceti griji.

  44. Si inca ceva ce nu v-am spus…..azi e ziua fratiorului meu,Darius.Implineste si el 10 anisori ,asa ca diseara va invit la party.

    • La mulţi ani frăţiorului tău, Andreea :)

      • Happy Birthday!!!:*

        • Multumesc pt. urari! Îi transmit imediat!

          • I-am transmis. Si el va multumeste!

  45. Am mai aflat un lucru foarte important azi, dupa Shining Inheritance va incepe Printesa Mea.

  46. Am mai aflat un lucru foarte important azi,dupa Shining Inheritance va incepe Printesa Mea(,My Princess).

    • m-am repetat…..sorry

      • No problem.:)

  47. A m venit din nou….de data aceasta cu MUST….sper sa va placa.

  48. Noapte bună vă doresc .:*

  49. Noapte buna si tie,Dory!
    Noapte buna,TUTUROR!!!

  50. O duminica excelenta sa aveti!!!
    Va pup si va imbratisez pe toti!!!

Leave a Comment