koreafilm

Regele Gwanggaeto cel Mare – episodul 10

Written by koreafilm. Posted in K-drama, Povestea, Regele Gwanggaeto cel Mare

Tagged: , ,

1 before the fight

Published on septembrie 19, 2012 with 96 comentarii

de Dorinela Popa


“Fără sinceritate nu faci nimic. Oricât vei fi de iscusit şi de şiret, oricât vei şti să ticluieşti şi să sulemeneşti, minciuna – ea va rămâne tot minciună. Vei înşela un om, o generaţie, două, dar timpul – pe el nu îl vei înşela.”
Alexandru Vlahuţă

Cum era de aşteptat, ca orice trădător, Yeo Seokgae sfârşeşte spre a fi vândut lui Murong Xi, care îl va angrena în lupte cu toţi sclavii. La auzul acestor vorbe, acest om naiv ia cea mai bună decizie: să se alăture sclavilor.


Între timp, Prinţul Damdeok este obligat de către Mu Gap şi oaspetele său, să lupte contra lui Dol Bisu, prietenul său de încredere, dar, aşa cum îl ştim, el nu s-a supus ordinului primit, ba chiar l-a luat în derâdere.

Să murim împreună!”, aceasta era deviza celor doi, fără doar şi poate, mai uniţi ca niciodată.
Urmează o răscoală a sclavilor, care până la urmă reuşesc să  evadeze din acel loc tenebros, nu înainte ca aceştia să demonstreze că unitatea grupului lor este de neînvins. Niciun om nu a fost lăsat în urmă, chiar dacă Damdeok Neînfricatul a decis să rămână în urmă pentru a trage de timp. S-au întors după el, căci doar atunci puteau gusta din fiorul libertăţii. furia lor transformându-se în foc, incendiind acel colţ de Iad unde au trăit cea mai neagră perioadă a vieţii lor.Cum Damdeok niciodată nu trece neobservat, la aflarea veştii că cel pe care îl ţinea ostatic era prinţ al Houyan-ului, răbufneşte şi îşi dezvăluie adevărata identitate, umilindu-l pe Murong Xi astfel încât să nu uite ce a pătimit.
Chiar dacă au scăpat, mai trebuiau să treacă un hop, să părăsească Houyan-ul.

În Gungnaeseong, din ce în ce mai multe voci susţineau că Damdeok este mort şi că ar trebui să se organizeze funerarii în memoria Sa. Regele trăia într-o lume a incertitudinii, dar totuşi…
Ţara este pe primul loc, iar veştile despre o posibilă confruntare cu Malgalul aduce neliniştea pe chipurile tuturor. Căutările trebuiau să înceteze…

Seol Doan, împreună cu cei din Malgal decid să se despartă de grup, Prinţul, plecând cu restul oamenilor spre Goguryeo. Doi prieteni îşi iau rămas bun, dar cât va ţine oare această legătură?

Murong Xi recurge la toate tertipurile pentru a-l captura pe Damdeok, apelând chiar şi la bandele de hoţi pentru a-l prinde.
Totul părea să se îndrepte spre un final fericit, Prinţul fiind tot mai aproape de casă, dar din nefericire, problemele apar…

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

96 comentarii

There are currently 96 comentarii on Regele Gwanggaeto cel Mare – episodul 10. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Prima…

 2. Multumim, Dory! Frumoase poze, imi place mult cea cu Damdeok si Murong Xi…
  O zi frumoasa va doresc.

  • Bună Gabi!
   Servici uşor îşi doresc!

   • *îţi

 3. Mulţumim pentru rezumat Dory, se anunţă un episod plin de evenimente, abia aştept săl văd :D

  • Cu plăcere.:d

 4. Bună dimineaţa! Nu degeaba e supranumit Generalul Fantomă. Murong Xi o să plece cu coşmarurile la pachet în Hoyan, să împartă la toată lumea. Damdeok iar s-a întors din morţi.

  Abia aştept să văd diseară cum decurge confruntarea dintre Damdeok şi Dol Bisu. Tare mult îmi place şi actorul şi personajul celui din urmă. Are ceva din Mimosa. Este foarte abil, chiar dacă aici nu este un tip foarte educat, ci doar un vânător, nu vorbeşte mult, iar atunci când vorbeşte o face doar dacă are ceva inteligent de spus. Sunt convinsă că vom avea multe surprize de la acest personaj.

  • Total de acord cu tine.
   Cel mai mult mi-a plăcut la el, aerul său misterios de la început.
   Şi-a făcut intrarea salvându-l pe Damdeok din ghearele morţii.

 5. Bună tuturor!!!:d
  Ahhhh, abia aştept să îi văd mutra lui Murong Xi.:)))))
  DAMDEOK!!!!:)))

 6. Se pare că toată familia Murong are de tras cu Damdeok, toţi au coşmaruri cu el, Zhou a fost ucis de el, Bao a fost capturat de el, Chui a fost fugărit de el şi acum Xi este prins de el… Dol Bisu şi de el îmi place seamănă cu Mari din Jumong, vorbesc puţin şi bine. Şi ai dreptate Oana are ceva din Mimosa :D

  • Damdeok e un zid pe care ei vor încerca să îl spargă.
   Rămâne de văzut dacă vor reuşi.:D

 7. Sa inceapa balul! Unul cate unu personajele apar in film venind sa completeze tabloul pe care actiunea se va desfasura. Imi aduc aminte de Jumong, maturizarea lui dura. Si aici Damdeok, desi expert in supravietuire isi primeste lectia lui de viata, o lectie dura, dar… Tot raui spre bine poate. Poate ca in viatamomenmtele grele au rolul lor.
  O zi linistita tuturor!

  • Bună Julia. Pentru mine una este plăcut să văd evoluţia prinţului. Va avea multe de învăţat de la Ko Mu, care, după părerea mea, ar fi un conducător mult mai bune decât tatăl lui Damdeok, actualul rege Iryeong.

   O zi frumoasă îţi doresc!

   • Damdeok începe să crească. Nu mai este luptătorul impulsiv şi nechibziut. Devine calculat, înţelept, răbdător. Nu mai ia decizii sub impulsul momentului, gândeşte pe termen lung şi în favoarea oamenilor.

    El ştie că un lider fără popor este un lider peste nimic, spre deosebire de Seol-doan care nu urmăreşte decât să-şi scape el pielea, poate chiar cu riscul vieţilor oamenilor săi. Ruşinică

    • Offff, cam aşa ceva se va întâmpla, mai ales că era de aşteptat.
     Sel Doan e genul de personal straniu la început, dar care pe parcurs se schimbă faţă de personajele din acest serial.
     Din fericire, sunt la ep 24. plus câteva :D cu rezumatele şi pot spune că am trecut de perioada aceea tulbure, dar o alta avea să înceapă.
     Nu am timp de odihnă cu atâta acţiune. :D

 8. În ceea ce-l priveşte pe Yeo Seokgae, mă bucur că în sfârşit face şi el ceva bine!!!
  Este genul de personaj căruia îi lipseşte un pic inteligenţa, dar care este de o sinceritate fantastică. Veţi vedea de ce spun asta.:)

  • Yeo Seokgae e un personaj foarte pitoresc. Nu ştiu de ce, dar parcă nu te poţi supăra pe el. Este incult, needucat, dar nu este lipsit de bună credinţă. Când face prostii n-o face din răutate, din lăcomie, mânat ură sau pentru distracţie, pur şi simplu atât îl duce mintea.

   • Aşa e. E simpatic câteodată. Dar el se ghidează după impuls, iar asta nu este bine…

    Câteodată, când spune vreo perlă, le mai vin celorlalţi câte o idee.:)))

    • Ye Seolkgae şi mie mi se pare prea inpulsiv, pare genul de om care mai face prosti dăr îţi e loial pe viaţă odată cel câştigi de partea ta. Sper săi fie loial lui Damdeok :)

 9. Eu aştept să văd pe cine o să iubească prinţul nostru, ce domniţă îi va cucerii inima :D

  • Ayayayay! Va fi pe cât de frumoasă, pe atât de înţeleaptă!

   vei vedea.:D

 10. Eu abia aştept să văd confruntarea Damdeok Vs Mujdei al II-lea.:))))

  • Mujdei, ca Mujdei, dar prim-ministrul ce faţă o să facă? O să facă feţe-feţe. Că el a negociat moartea prinţului cu houyanii

   • Să ştii…
    Cu riscul de a mă repeta, mă enervează la culme ipocrizia lui Gae Yeonsu… Pentru binele Goguryeo-ului.. PE NAIBA!

    • Hmmm… Cu riscul de a părea avocatul diavolului, acţiunea lui n-a fost împotriva ţării. Singura certitudine pe care o aveau la acel moment era că prinţul era mort. La auzul veştii, regele, dacă n-ar fi făcut infarct, cu siguranţă ar fi pornit război împotriva Houyan. Ambele ţări ieşiseră secătuite de vlagă şi de resurse materiale, iar un alt război ar fi fost cireaşa de pe tort.

     Scopul lui a fost să obţină despăgubiri de război, iar 3 milioane de monede erau ultrasuficiente pentru a reclădi ţara. Pe când un nou război nu l-ar fi readus la viaţă pe prinţ.

     Modul în care a purtat negocierile însă, a fost josnic. Nimic nu-l împiedica să ceară o audienţă privată la rege, să-i explice cu calm şi să ia aceeaşi decizie cu sprijin regal.

     Şi când te gândeşti că pe vremea aceea Machiavelli nu era nici în scrisori..:P

     • Oana, nu cred că regele era atât de neinspirat, încât să meargă la luptă împotriva Houyan-ului. Înainte de a fi tatăl lui Damdeok, este rege al Goguryeo-ului.

 11. Da… Ce faţă va face Mujdei când îl va vedea pe Damdeok viu şi nevătămat când trebuia să fie mort…

  • Şi pentru că el îl credea mort trebuie să plătească despăgubiri de război…

   Bau-Bau ar fi în stare să ceară banii înapoi

   • :))))))!

    Privirea lui inteligentă mă dă pe spate!

 12. Chiar… Trebuie să plătească şi bani şi Damdeok viu şi nevătămat… O să facă spume nu glumă Bau Bau, chiar e în stare să ceară banii înapoi :)))

  • La ce minte are, cred şi eu. Ce se naşte din pisică, şoareci mănâncă!

 13. A sosit si bobocelul pe aici!
  Va spun cum a fost ziua de ieri si cea de azi dupa ce cites rezumatul.

 14. Multumesc pt. rezumat,Dory!
  Si eu sunt curioasa in legatura cu domnita care ii va cuceri inima, dar ce ne-a spus Dory e ok deocamdata.

  Ziua mea de ieri de la scoala nu a fost prea buna, am ajuns acasa mai mult plangand , m-am suparat foarte tare, fiindca au fost unele lucruri care m-au deranjat, insa azi a fost mai bine.

 15. Multumesc pt. rezumat,Dory!
  Si eu sunt curioasa in legatura cu domnita care ii va cuceri inima, dar ce ne-a spus Dory e ok deocamdata.

  Ziua mea de ieri de la scoala nu a fost prea buna, am ajuns acasa mai mult plangand , m-am suparat foarte tare, fiindca au fost unele lucruri care m-au deranjat, insa azi a fos mai bine.

  • De ce ? Îmi pare rău să aud asta.

   • M-am suparat pt. ca am aflat ca trebuie sa facem anumite lucruri,care mi se par in continuare cam ciudatele, dar incerc sa ma acomodez.
    Azi a fost destul de bine.

    • Si pana ma acomodez cu profesorii e un chin, unii incearca sa ne spuna ca totu va fi ok, dar altii parca mai mult ne inspaimanta.

     • Azi am dat testul la mate, maine dau la istorie si geografie, asa ca trebuie sa mai repet.Apar mai tarziu.

     • Spor la repetat.

 16. Nu mi-a apărut un comment.:(
  Dar nici nu-l mai scriu.:D

 17. Multe evenimente ţi s-au întâmplat Andreea.
  Stai liniştită că va fi bine. Nimic nu trebuie să te mai surprindă.
  Profesorii poate par mai duri la început, dar fac asta pentr a-şi impune autoritatea în faţa elevilor.

 18. Bună bobocel, bună Dory, în sfârşit am terminat şi eu de strâns cartofii :) mie ieri la Jumong nu mia apărut un comentariu mai lung, Andreea multe ţi sau întâmplat, prima săptămână e mai greu, dacă nu ai pe cineva apropriat mai mare în liceu e mai greu, eu am avuto pe sora mea mai mare în acelaşi liceu şi a fost mai uşor. Şi profesorii ţi se par mai severi la început, dar sunt unii mai severii, alţii dimpotriva sunt de treabă dacă ajungi săi cunoşti, aşa că fii tare :D:*:*

  • Tu sigur nu poţi da copy, nu? Eu mereu uit asta când scriu un comment mare, şi de multe ori chiar nu apar…

  • E chiar comic cand cineva imi zice “bobocel”(ma refer la voi cei de aici), insa in acelasi timp imi place destul de mult.

   In legatura cu profesorii aveti dreptate.Multumesc pt. incurajari,Ione si Dory!

   • În liceu la cei de a 9 a li se spune boboci, o să auzi cuvântul ăsta destul de des anul ăsta la liceu, şi Balul Bobocilor tot pentru bobocii de a 9 a se organizează :D

    • stiu, dar nu-mi place cand elevii mai mari din liceu ne spun asa, insa cand cei de aici imi spuneti asa imi place destul de mult.

     • ciudat,dar adevarat…imi place mai mult cand voi imi ziceti asa…hihi…

     • E aşa frumos la bal.:D:D:D
      Mai ales cel de clasa a XII-a….:D:D

 19. Am dat copy dar când am dat din nou îmi să postez îmi apărea că sa detectat un comenariu dublu şi mă repet, dar cred că era prea lung săl posteze …

  • Nu cred că era prea lung. Se mai întâmplă.

 20. Imi pare rau ca trebuie sa va parasesc acum,dar asta e….
  O seara minunata sa aveti!!!

  • Noapte bună draga mea!

   • Noapte buna si voua!e cam devreme, dar asta e…
    Vizionare placuta!

    • Vise plăcute.
     Nu e devreme, că şi eu când eram la liceu tot pe acum mă culcam.

 21. Noapte bună Andreea, baftă la teste, ai răbdare, un an trece repede şi după aia o când o să vezi bobocii de a 9 a o să zâmbeşti amintinduţi de tine :) toţi trecem sau am trecut prin faza boboc la liceu, trebuie să ai răbdare :D:*:*

  • Ionela, voi faceţi agapă nu?:D

 22. Agapă? Nu prea înţeleg…

  • Agapă înseamnă balul de clasa a XII-a.:D:D:D

   la mine aşa se zice.:D

 23. Scuze că nam înţeles, la noi se zice banchet la sfârşitul clasei a 8 a şi a X|| a şi da facem agapă, abia aştept :D:D

  • Nu-i nimic!:D:D:D

 24. Dragii mei, vizionare plăcută!!!!
  Primele 20 de minute sunt geniale!!!!

 25. Aşa, deci mai nou, Murong Bao este tatăl lui Murong Xi…:)))))))))))))

  • =))) Am observat si eu, i-a zapacit de tot! Dar fata de alte traduceri, a fost destul de bine…

   • Da, chiar a fost ok, mai ales că sunt unele traduceri în engleză care nu corespund cu ce spun actorii. Eu am păţit-o cu asta. De aceea e mai bine să urmăreşti episodul când faci o subtitrare.

 26. Confruntarea dintre Damdeok si Murong Xi a fost un deliciu, mi-era dor de urletele lui Xi :)

  • Şi mie. Subordonaţii lui nu sunt nici ei prea departe de a ne sparge timpanele.:))

 27. Dori, as mai ramane la povesti, dar nu mai rezist, va urez noapte buna!

  • Nu este absolut nicio problema Gabi. Te înţeleg.:D

 28. Bună seara, mam mirat şi eu când am auzit că Murong Bao e tatăl lui Murong Xi când ştiam căs fraţi. Confruntarea dintre Damdeok şi Murong Xi a fost… superbă, cemi place privirea lui Damdeok şi când urlă, ca un leu. Am observat că joacă şi Daepo din RV, care a jucat şi în the Duo, sunt curiosă ce rol va avea aici :D

  • OOOOO, bună MY DEAR!!!

   Damy e aşa hot când e nervos. Mie numai de fugit nu îmi arde când îl văd aşa.:)))

 29. Hanshiman NUM!!!!! Murong Xi chiar crede că va pune mâna pe el???

 30. Murong Xi a rămas cu o cicatrice ce îi va amintii mereu de prinţul nostru :) aşa e, Damy e aşa hot şi când zâmbeşte şi când e nervos, nici mie numi arde de fugit când îl văd aşa, are un zâmbet foarte frumos, de aceea îmi place avatarul tău :D:D

  • :))))!
   Mai vine unul frumuşel peste câteva episoade…
   Să vezi atunci ce coadă se face.:))

 31. Of… deja putem spune că se pune capăt prieteniei dintre Seol Doan şi Damdeok.
  Mişcările celor din Malgal prevestesc un atac…

 32. Tare mult mi-a plăcut faza de început când Damdeok refuză să lupte cu Dol Bisu.. Încă o dată m-am enervat pe bocitorile alea de la Naţional tv…pentru că nu se auzea muzica…
  UF!

  • Şi mie mia plăcut tare mult faza când Damdeok a refuzat să lupte cu Dol Bisu şi când ia spus ,,să murim împreună” sper ca Seon Dal şi Damdeok să rămână în continuare preteni :D

   • Daaaaa!

 33. Abia aştept săl văd :))) azi mia plăcut mult de Yeo Seokgae, sa trezit şi el la realitate şi a realizat cu cine are dea face şi a dat drumul sclavilor. Murong Xi e cam naiv dacă crede că Damdeok e uşor de prins :D

 34. Iar în privinţa misteriosului nostru bandit pe nume Hwang Hoe, nu vă grăbiţi în a trage concluzii. În spatele faptelor sale se ascunde ceva…

  Veţi vedea.:D

 35. Şi mie mia plăcut tare mult faza când Damdeok a refuzat să lupte cu Dol Bisu şi când ia spus ,,să murim împreună” sper ca Seon Dal şi Damdeok să rămână în continuare prieteni :D

  • Şi mie…
   Deja vreau să căd 11.:))))

 36. Dory, îmi plac tare mult citatele tale, şi cum închei tu rezumatele… ne faci să murim de curiozitate… :D:D

  • Eh.. încerc să fac tot ce pot să iasă ok…

   • Eu mă bucur că vă place ceea ce fac.
    Am vrut să aduc ceva nou şi sper să fi reuşit cât de cât…

 37. Offffffff, cât îl urăsc eu pe Gae Yeonsu!

  • Nici mie numi place, se crede mare şi tare, interesant e că a jucat şi în DJY ca oficial al Tangului şi acum e prim ministru în Goguryeo :D

   • Deci, HUOOO! Am încheiat citatul.:)))

 38. Îmi plac rezumatele tale, sunt detaliate şi îmi place cum le închei :D

  • Mulţumesc frumos.:D:D

 39. Eu ştiu că ceva le lipseşte…
  muzica…
  Am căutat atâta timp ost-ul şi nu l-am găsit…

 40. Cred că mă retrag şi eu, noapte bună dear Dory :)

  • Noapte bună Ionela.:d
   Te pup dulce!:*

Leave a Comment