koreafilm

Prinţesa Ja Myung – episodul 10

Written by koreafilm. Posted in Ja Myung Go, K-drama, Povestea

Tagged: , ,

ja myung10-13

Published on septembrie 28, 2012 with 20 comentarii

de Dana Ivancea


Conflictele din Nangnang se mută pentru o perioadă de timp pe o corabie, unde generalul Wang dorind cu ardoare tronul ţării şi puterea pune la cale să-l ucidă pe generalul Chae-Ri, care însoţit de cele două soţii ale sale, prima care dorea să meargă pe urmele bărcii în care a abandonat-o pe fiica lor, Ja Myung, iar cea de-a doua soţie, Wang Ja-Shil, sora lui Wang, care având aceeaşi dorinţă de putere ca a fratelui său, gândul acesteia merge până într-acolo că vrea cu orice preţ să-şi asasineze propriul frate.

Trupa de circ a lui Cha Cha-Song se pregăteşte de zor, numai că îndărătnica Ja Myung nu prea poate face faţă acrobaţiilor şi eşuează căzând pe plasa pusă special pentru a proteja copii-acrobaţi. Dar fostul războinic al Regelui Liu-Xian plătindu-l în aur pe Cha Cha-Song îi spune acestuia că doreşte ca spectacolul să fie reprezentat fără plasa aceea de siguranţă şi neapărat în spectacol să fie Ja Myung, căreia toţi cei care o cunosc îi spun Pu-Ku, iar lui Il-Poom, Hang-Kai. Spunând acestea, mimica lui Cha Cha-Song se schimbă şi nu mai ştie de fapt ce doreşte acel om ciung, pe care de obicei nu dai doi bani, mai ales că acesta îl plătise în aur, el se sfătuieşte cu Mi-Cho ce ar trebui să facă în situaţia de faţă.

În camera în care stăteau generalul Chae-Ri şi prima soţie, Mo Ha-So, vine şi Wang Ja-Shil să le servească un ceai, care se pare că face bine dacă bei sau mănânci ceva otrăvit. După ce beau toţi acelaşi ceai, Ja-Shil îi cere servitoarei să-i aducă un vin care era parfumat cu scorţişoară din abundenţă, probabil pentru a  nu fi depistat mirosul otrăvii. După ce prepară vinul cu otravă, merge în camera fratelui său unde îi găseşte pe Chae-Ri şi Mo Ha-So, şi înainte să-i dea generalului Wang să bea din vin, bea generalul Chae-Ri şi prima soţie pentru a-l linişti şi a-i demonstra lui Wang că vinul nu avea nimic dubios în el. Dar după o discuţie în contradictoriu legată de putere şi tron, Chae-Ri şi Mo Ha-So hotărăsc să plece în camera lor pentru a-i lăsa pe cei doi fraţi să discute în familie despre problemele pe care le de rezolvat. Însă când să se ridice lui Mo Ha-So i se face rău, îi dă sângele pe gură şi astfel generalul Wang îşi dă seama că au fost otrăviţi toţi, dar nu-şi poate explica de ce sora lui Ja-Shil a recurs la aşa ceva, otrăvindu-se astfel şi pe ea. Până într-un târziu, servitoarea lui Ja-Shil îşi face apariţia în camera unde se aflau cei patru deja în stare de inconştienţă, şi ducând până la capăt planul, aceste două femei îl omoară pe generalul Wang, sufocându-l.

Toate acestea le-au văzut atât generalul Chae-Ri şi Mo Ha-So care au vrut s-o oprească pe Ja-Shil de la a-şi omorî fratele, însă nu puteau din cauza efectului otrăvii şi a faptului că vederea le era înceţoşată, cât şi fiica acesteia, Ra-Hee care speriată de ceea ce îi era dat să vadă, se aşează jos şi începe să plângă. Sărăcuţa de ea fiind sub stare de şoc începe să se dea cu capul de un stâlp al patului, astfel că nimeni nu ştia ce să facă într-o astfel de situaţie. Vestea morţii generalului Wang ajunge şi la urechile Regelui Dae Mu-Shin, care năucit de cele auzite, nu înţelege ce s-a întâmlat în timpul călătoriei acestuia. Mu-Hyul este decis să pornească război împotriva Nangnang-ului, dar clanul Biryu, nu este de acord cu acest lucru.

Debusolaţi erau şi cei din trupa de circ, care încep să-şi strângă în linişte lucrurile, deoarece reprezentaţia nu mai avea loc. Inevitabil, sau conicidenţă, mamă şi fiică se întâlnesc, stau de vorbă, îşi fac complimente una alteia, fără a şti de fapt cine sunt ele. Mo Ha-So o întâlneşte cu micuţa Ja Myung şi îi roagă pe cei din trupa de circ, să facă o reprezentaţie pentru fiica ei bolnavă, Ra-Hee, având în vedere că au şi un deces în familie, nici nu poate fi vorba de spectacol. Ja-Shil vine şi plânge lângă fratele ei mort, şi-l roagă s-o ierte şi s-o înţeleagă că oricum unul din ei ar fi murit.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

20 comentarii

There are currently 20 comentarii on Prinţesa Ja Myung – episodul 10. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Prima…

 2. Nu pot să cred… la episodul ăsta merge să comentez, ce biiinee… Mulţumim pentru rezumat Dana, Lahee şi Ja Myung sunt atât de drăguţe :)

 3. Se vede că cei doi sunt fraţi Jasil şi generalul Wang, au aceeaşi dorinţă de putere. Ilpum sau Hangkai cum e mai numit a jucat şi în Dong Yi, fiind fiul lui Heebin :)

 4. Din ce in ce mai frumos acest serial, il urmaresc cu placere. Multumesc pentru rezumat, Dana :)

 5. Doamne, ce ma poate enerva tatal lui Maesolso cu felul lui de a se stramba…

 6. Cat curaj a avut Jasil de data asta, si cat a riscat, puteau sa moara toti…

  • Nu puteau muri toti ptr. ca Choi-Li(ca pe TVR1) si cele doua sotii ale sale bausera o potiune care anihila efectul otravii.

 7. Jasil isi acuza fratele de lacomie, dar ea nu e lacoma?

  • Nu,nu,era pofticioasa la putere,nu lacoma.

 8. Multumim pentru rezumat! E plin de suspans serialul acesta!!!Cand am vazut ca bea Choi Li bautura aceea am crezut ca nu e otrava dar dupa aceea….In fine ..foarte frumos episodul!!..:)

 9. Dana,multumesc ptr.comentariu si Carinei ptr. melodia care ma tine legat de actiunea filmului.

 10. cu multa placere va astept in camerele mele din acest frumos palat sa comentam impreuna si episoadele urmatoare……nu divulg …ca nu mai are farmec…unele personaje ma enerveaza si pe mine….altele imi sunt dragi…..va pup si va iubesc ……..hahahhahahahah

  • Doar sa vin cu o remarca la unele comentarii,avand in vedere ca am vazut serialul aproximativ o data cu aparitia,mi-e frica sa nu scap unele elemente ce ar dezvalui actiunile viitoare din serial.

 11. Multumesc Carinei pentru ajutor…….te pup…

  • cu mare drag, oricand…

 12. Ah,ce ma nerveaza Ardei umplut! Emotionanta intalnirea dintre mama si fiica! Alintatura aia de copila ,este tare nesuferita ,cred ca are predilectie pentru acest gen personaje,la fel a fost si in Duo,si in Gumiho-copila vulpe!

 13. Jashil,lipsita de orce scrupul,i-si omoara fratele vitreg cu sange rece,toate femeile din acest episod,darama mitul ,femeilor blande si ascultatoare din celelalte filme vazute!

 14. A fost un episod intens, Jasil a fost atât de curajoasă dar şi crudă omorânduşi propriul frate. Am observat în mai multe kdrame că dorinţa de putere îi face pe unii fraţi să se omoare între ei şi să se urască. Aşa e Livia, în acest serial avem de aface cu nişte femei puternice :)

 15. Pustiulica ,este de toata admiratia,prin felul in care a avut si inca are grija de surioara lui !
  Pe langa ardei umplut si Jashil,Muyol este ingeras!

Leave a Comment