Carina T. [KF]

Masquerade – Rege şi cerşetor (2)

Written by Carina T. [KF]. Posted in Film, Recenzii / cronici, Recenzii Koreafilm, Stiri / noutati

Tagged: , , , , , , , , ,

gwanghae_35

Published on septembrie 22, 2012 with 18 comentarii

În prima parte am făcut o prezentare a filmului Gwanghae, The Man Who Became King sau Masquerade. De data aceasta mi-am propus să vă povestesc câte ceva despre ce se reprezintă pentru actori rolurile din film, dar şi câte ceva despre lansarea oficială.


GI Joe în costum de epocă
Lee Byung-hun filma la Hollywood, la G.I. Joe: Retaliation atunci când se stabilea distribuţia pentru Masquerade. Producătorul Won Dong-yeon şi regizorul Choo Chang-min nu au ezitat să se ducă în Los Angeles pentru a se întâlni cu el. Totuşi, Lee Byung-hun nu era sigur dacă va putea juca un rol într-o comedie.
Won Dong-yeon a spus, “Acest film conţine multe momente de bufonerie. Ştiam că era îngrijorat deoarece el a jucat în general numai roluri de personaje serioase. Pe de altă parte, ştiam cât de plin de umor este. Tot ce avea el de făcut era să-şi arate adevărata fire.”
După ce Lee Byung-hun a devenit un star hollywood-ian, deşi poate părea ironic, el a fost izolat de către publicul coreean. Dar Won Dong-yeon a ignorat prejudecăţile existente, declarând: “Odată ce priveşti acest film, el va semăna cu vecinul de lângă tine. Vă veţi simţi foarte familiarizaţi cu el. El îndrăzneşte să facă orice… îşi arată fundul şi se rostogoleşte pe podea.”

Cele mai multe dintre scenele din film se petrec în palat. Prin urmare, spațiul palatului devine un element foarte important pe tot parcursul filmului. Scenele au fost de fapt filmate în unele dintre palatele străvechi ale Seulului, inclusiv Gyeongbokgung, Changdeokgung și Gyeonghee. Grafica pe calculator a fost folosită puţin pentru efecte de fundal.


Prima conferinţă de presă
Masquerade a avut parte de multă reclamă, în primul rând datorită actorilor principali, şi mai ales a lui Lee Byung-Hun, pentru care a fost schimbată şi data lansării oficiale.
Pe 13 august, a avut loc conferinţa de presă pentru prezentarea filmului, la Cinematograful Apkujung CGV din Seul.


LBH: Am încercat să mă distrez în timpul filmărilor
În timpul conferinţei, Lee Byung-hun a vorbit despre dificultăţile pe care le-a avut în timpul filmărilor.
Din cauza celor trei roluri pe care le interpretează (adevăratul Rege, măscăriciul şi falsul rege), Lee Byung-hun apare în mai mult de 80% din film. Astfel, el a fost nevoit să exprime o gamă diversă de sentimente şi emoţii.
„Am avut filmări aproape în fiecare zi şi am întâmpinat diverse dificultăţi mentale şi fizice”.
El a adăugat: „Jucând rolul Regelui Gwanghae și al clovnului Ha-Sun – ar fi putut fi destul de ușor, dar este o poveste diferită atunci când un actor trebuie să joace simultan două roluri într-o singură scenă.” Datorită priceperii sale, nicio singură scenă a filmului nu este plictisitoare.
Imediat ce a citit scenariul, Won Dong-yeon, CEO al REALies thought, a declarat: „Lee Byung-hun este singurul care poate să joace un rol atât de dificil”.
Actorul Lee Byung-hun susţine că: „Am încercat să mă distrez în timp ce înregistram scenele din film”.

În timpul conferinţei de presă, regizorul Choo Chang Min a dezvăluit că Lee Byung-hun a trebuit să înveţe dansuri tradiţionale coreene. Actorul a mărturisit: „Am luat lecţii de dans tradiţional, dar nu a fost uşor.”
Doar pentru scenele în care Lee este cu spatele la cameră a fost folosit ca dublură chiar profesorul de la care a luat lecţii de dans.
„Deşi practic această meserie de mult timp, încă îmi este greu să-mi ascund emoţiile când are loc o premieră. Cred că niciodată nu am spus despre rolurile mele că sunt interesante şi merită urmărite, dar acesta chiar este şi sper ca mulţi oameni să vadă filmul”.

Întrebat de către MC, ce-ar face prima oară dacă ar fi Rege, Lee a spus: „Mai întâi aş vrea să mă bucur de o masă regească”. Apoi el a continuat: „Deoarece durează foarte mult până când masa este servită, am făcut eforturi susţinute pentru a fi în primul rând. Masa e cel mai fericit eveniment. Mâncatul purtând o barbă falsă prezintă câteva dificultăţi, de exemplu, barba poate cădea în orez sau s-ar putea să ajung chiar să muşc din barbă. În ciuda acestui inconvenient, ora mesei este momentul meu favorit.


Ryu Seung Ryong, la fel ca şi Lee Byung-hun, are un sentiment deosebit pentru mâncare. El a spus: „La alte filmări, întotdeauna eram primul la rând. Dar, în timpul filmărilor la Masquarade, Lee Byung-hun mi-a luat-o mereu înainte. A alergat foarte repede şi a fost de fiecare dată înaintea mea la rând.”


Han Hyo Joo străluceşte cu graţie şi eleganţă
Cu această ocazie, actriţa Han Hyo-joo (cea care joacă rolul Reginei lui Gwanghae) a vorbit despre partenerul ei din film: „Lee mă face să mă simt foarte confortabil atunci când filmăm împreună”.

Han Hyo Joo şi-a arătat frumuseţea inocentă purtând o rochie neagră, simplă, la acest eveniment. Şi-a lăsat desfăcut părul ei lung şi negru, fapt ce i-a accentuat faţa impecabilă pentru care e atât de renumită.
Han Hyo Joo a adoptat un machiaj natural, o alegere reuşită pentru cineva care are o piele atât de frumoasă ca a ei. Tot timpul conferinţei de presă, a zâmbit, iar surâsul ei a completat imaginea cu adevărat încântătoare a zilei.


LBH: Am renunţat la „pătrăţele” pentru a fi Rege
Pe 3 septembrie, a avut loc o altă conferinţă de presă prilejuită de premiera pentru media.
Actorul Lee Byung-hun, care este renumit pentru abilităţile de actor şi trupul bine clădit, a mărturisit că a trebuit să renunţe la „pătrăţelele” de pe abdomen pentru a semăna mai mult cu un Rege din Joseon.
Acest lucru arată că actorul a fost dispus să facă sacrificii pentru primul său rol istoric în cei 22 de ani de carieră.
Înainte de a începe filmările, regizorul mi-a spus că nu vrea un Rege al Joseonului cu trup musculos. Aşa că am renunţat la muşchii abdominali pentru a-l portretiza cât mai bine pe Rege. A fost uşor pentru că nu am mai făcut exerciţii şi nu am mai ţinut dietă”, a spus Lee zâmbind.
Tot el a declarat că a fost mai dificil să găsească vocea şi tonalitatea potrivită unui rege.


Red Carpet
VIP Premiere a fost programată pentru 7 septembrie şi s-a desfăşurat la CGV Yeouido din Seul.
Bineînţeles că la acest eveniment au fost prezenţi numeroşi alţi actori care nu fac parte din distribuţia filmului.


Lee mă face să mă simt foarte confortabil atunci când filmăm împreună” – a spus Han Hyo Joo, în cadrul unui interviu. Ea s-a referit în special la scena în care regina şi Regele sunt în pat. Încă de la apariţia teaser-ului, acestă scenă a atras atenţia.
Actriţa pare să aibă controlul asupra lui LBH în pat. Han Hyo Joo i-a făcut să râdă pe cei prezenţi declarând: „M-am distrat filmând scena patului. Lee Byung-hun mă face să mă simt comod”.


Pe 8 septembrie a fost lansată şi Gwanghae – cartea.Premiera
Lansarea filmului a fost un bun prilej pentru a prezenta diverse materiale promoţionale de promovare a filmului şi pentru a face cadouri fanilor prezenţi la premieră.

Masquerade trebuia să fie iniţial lansat pe 20 septembrie, dar cum Lee Byung-hun nu putea fi prezent, a fost devansată pentru 13.

Filmul, cu un buget de aproape 10 milioane de dolari, s-a bucurat de un real succes.
Conform datelor furnizate de Korean Film Council, filmul a înregistrat  în primele patru zile aproape 1,3 milioane de bilete vândute, clasându-se pe primul loc în box-office-ul coreean.


Masquerade cucereşte America
Imediat a doua zi după premiera din Coreea, Lee Byung-hun a plecat la Los Angeles pentru a fi prezent la Festivalul Independent de Film LACMA, pentru lansarea pe piaţa americană.
Pe 21 septembrie filmul a fost lansat în mai multe oraşe din SUA, inclusiv Los Angeles, New York, Seattle, Dallas, Houston, Chicago, Atlanta, Philadelphia, precum şi Honolulu, şi în Canada, în Vancouver şi Toronto.
În unele dintre cinematografe biletele s-au epuizat cu multe zile înainte de data programată pentru proiecţie.

Surse: oficial site, soompi, wikipedia, ChosunIlbo

Despre Carina T. [KF]

Carina T. [KF]

Pentru mine Coreea este o lume aparte, o lume misterioasă care îşi dezvăluie treptat secretele... dar acestea par nesfârşite. În fiecare zi mai descopăr câte ceva care mă face să-mi doresc şi mai mult să ajung acolo şi să pipăi, să miros, să gust şi să mă desfăt cu savoarea Coreei.

Browse Archived Articles by Carina T. [KF]

18 comentarii

There are currently 18 comentarii on Masquerade – Rege şi cerşetor (2). Perhaps you would like to add one of your own?

 1. A aparut si partea a doua….imi place mult de tot, mai ales pt. faptul ca am aflat informatii proaspete despre aceasta productie.
  Multumesc mult,Carina!!!

 2. eu abia astept sa vad filmul… am citit atatea despre el…

 3. Am citit, dar doar prima parte. Voi intra mai târziu să comentez!
  Mulţumim frumos pentru articol Carina! :D

 4. Multumesc frumos Carina! Sa ne dai veste daca ai reusit sa-l traduci filmul, bine?

  • mai intai sa apara filmul, apoi subul in en si apoi e randul meu :))

 5. Abia astept sa il vad:X:X

 6. Si eu abia astept sa apara Mascarada! L-am vazut in Iris si All in,roluri cat se poate de serioase ,stiu ca nu duce lipsa de umor dar ,cred ca -i vor reusi la perfectie cele 3 in 1,roluri!

 7. Abia astept sa vad filmul!

 8. multumim pt.recenzie… deja l-am trecut pe lista cu must see :)

 9. Ce mult mi-ar placea sa am si eu articolele promo ale filmului! Sa gust acele prajiturele frumos colorate,in timp ce-mi fac aer cu minunatul evantai! In cutiile alea ce-o fi?

  • e posibil sa fie ceva albume cu imagini din film, sau ceva bloc-notesuri promotionale… n-am gasit niciunde precizat ce anume contin :(

 10. Am vazut si acest film,este foarte interesant,ce nu a putut face un rege constrans de rigorile etichetei de la palat,a reusit un comediant ,cu mult bun simt si cu dreptatea in suflet!

 11. Livia unde ai vazut MASQUERADE?

 12. Io spui ,dar nu se supara lumea? Pe AC!

 13. Am “inghitit” Masquerade pe nerasuflate, desi are 2 ore!!!
  Isi merita intru-totul succesul. Ca si in “Print si cersetor”, rocada ii face pe toti cei implicati, mai buni. LBH renunta la eticheta de “macho”, pt. a-si revela si latura duioasa, sensibila, umana…
  Pt. mine a fost o adevarata incantare vizionarea acestui film.
  Multumesc, Carina T., pt. recomandarea si prezentarea lui!

 14. Ia uitati ce am gasit eu aici- http://www.youtube.com/watch?v=8RYzkyl8Ruc
  vizionare placuta tuturor.

 15. Am reusit sa-l vad si eu! Genial film :)

Leave a Comment