koreafilm

Happy birthday, Jungshin-chingoo!

Written by koreafilm. Posted in Han style, K-Pop, Recenzii Koreafilm

Tagged: , , ,

1

Published on septembrie 15, 2012 with 15 comentarii

de Anca Barba

Din seria “staruri în ascensiune” îl avem astăzi în vizor pe talentatul membru al formaţiei CN Blue, Lee Jungshin, care serbează 21 de ani de existenţă. După cum se vede deja a primit un cadou substanţial, poate unul dintre cele mai frumoase şi mai semnificative din viaţa lui: începerea difuzării serialului ce marchează debutul său major în actorie coincide cu ziua sa de naştere. Faima are şi ea preţul ei – ca să ajungă în acest punct, Lee Jungshin a trebuit să treacă printr-un proces complex, a fost nevoit să se maturizez timpuriu şi din păcate nu a putut duce o viaţă normală de adolescent.

În vremurile copilăriei, Jungshin aspira la cu totul altceva în afară de o carieră care să implice muzica, însă influenţa prietenilor a fost importantă în acest sens. Ei i-au arătat ce instrument interesant este chitara bass, iar el, fermecat, parcă nu o mai lasă din mână de atunci. Decizia de a lua potenţiala cariera ca muzician în serios a venit odată cu amplificarea admiraţiei pentru trupa americană Mr. Big.

În 2009, la doar 18 ani, deja se alătura formaţiei CN Blue, o trupă de indie destul de nouă şi necunoscută care atunci cânta pe străzile Japoniei. Faptul că i-a luat locul vechiului basist, Kwon Kwang Jin, îl împingea să devină mai perseverent şi să forţeze limitele pentru a arăta că îşi merită locul mult râvnit. A repetat zi şi noapte, pentru a atinge nivelul la care aspira; a progresat destul de mult într-un timp scurt.

Rezultatul este unul excepţional: nu numai că le conferă cântecelor doza recomandată de intensitate şi profunzime, dar pe deasupra mai arată şi cool făcând asta! Atunci când ţine chitara bass în mâna şi loveşte corzile sau când cântă rap, se transformă sensibil în cântăreţul îndrăgostit de instrumentul său, se concentrează la maximum ca totul să meargă conform planului şi mai capătă şi o aură misterioasă şi serioasă.

Privitor la activitatea muzicală, formaţia din care face parte se pare că a cunoscut o ascensiune rapidă. Febra CN Blue i-a cuprins încet şi subtil pe cetăţenii Coreei (şi nu numai), iar cântece precum “I’m a loner”, “Love Girl”,”Intuition”, “In my head” (iar aici lista poate continua considerabil) au devenit rapid hituri, care răsunau peste tot: la tv, la radio ba chiar şi în supermarketuri. În acest mod, Jungshin primea din ce în ce mai multă atenţie din partea presei şi a fanilor, popularitatea crescându-i semnificativ de mult. În concerte ştie cum să atragă fanii de partea lui, îşi cântă fragmentul cu atenţie şi tenacitate, el impletindu-se armonios cu bucaţile interpretate de restul componenţilor.

De aici vine şi strânsa relaţie între cei patru crai. Par să nu se plictisească rapid unul de celălalt, în afara timpului petrecut împreună la repetiţii, înregistrări, concerte şi activităţi de promovare,mai iau masa în mod frecvent în oraş sau se vizitează atunci când fiecare are treabă independent de restul grupului. Prietenia lor este destul de renumită şi în plus mai aduce şi o mulţime de beneficii; revistele optează să-i fotografieze, multe firme doresc ca CN Blue să le facă reclamă, întrucât unitatea grupului face şi din ei nişte oameni cu care poţi să cooperezi mai uşor.

Lee Jungshin, ales de fetele de la 4minute pentru a apărea în videoclipul melodiei “Heart to Heart”

Deci, am descoperit că Jungshin mai este şi o persoană devotată, chiar dacă ceilalţi îl mai cicălesc uneori. Desigur, acest lucru se datorează şi faptului că, la cei 187 de cm ai săi..el este cel mai mic din formaţie! O fi el mic dar este şi voinic; de multe ori, conform unei emisiuni televizate, el este cel care îi îndeamnă pe restul să facă curăţenie în casă. De aici, dar şi de la iubirea lui imensă pentru mama sa, şi-a căpătat şi porecla de “Touching Momma”.

“Gospodina” Jungshin

A venit vremea să aflăm cum este caracterizat Lee Jungshin şi din perspectiva colegilor săi. Descrierea succintă arată cam în felul următor:
Yonghwa: ”Cântă într-un ritm care se potriveşte cu propria personalitate şi are un rol important în formaţie. De asemenea, este un foarte bun prieten.”


Minhyuk: ”Este un bun frate mai mic care ascultă cu atenţie tot ce avem de zis.”

Jonghyun: ”Chiar şi atunci când suntem foarte obosiţi, el este capabil să se comporte vesel şi îi ajută pe toţi să îşi recapete energia. De asemenea mai joacă rolul celui care face atmosferă.”

Succesul cu CN Blue, l-a scos la lumină pe Lee, statura sa impozantă şi fizicul natural de invidiat a atras priviri din domeniul modei, devenind prin urmare ţinta numărul unu a creatorilor de modă. Designerul Song Hae Myung l-a folosit pentru prima oară pentru a defila în cadrul 2010 Seoul Collection. Cea de-a doua întâlnire a sa cu podiumul a fost la prestigiosul spectacol Seoul Fashion Walk 2011, unde a prezentat hainele lui Song Ji Oh. Nu numai înălţimea a fost cea care a făcut din Jungshin cea mai bună opţiune pentru aceste showuri, ci şi aspectul său plăcut vederii, dar şi atitudinea uşor rece şi calculată, pe care o afişează orice model.După ce i-au analizat cu atenţie momentele de la prezentările de modă, editorii revistelor au ajuns la concluzia că ştie cum să se mişte şi să pozeze. Cei de la Cosmopolitan l-au imortalizat într-un pictorial destul de îndrăzneţ, colega alături de care a pozat fiind Choi Joon Young. Conceptul ales a fost “Wild Lovers” şi îl pune pe Jungshin în postura de băiat rău şi irezistibil, ce este accentuată de imprimeurile striate, de gecile de piele dar şi de blugii skinny. Fiind machiat cu la fel de mult fard ca şi doamna alături de care stă, pare să aibe o privire carismatică şi expresii faciale care pot atrage privirile cititorului numai către el.
Pentru cel mai recent pictorial în care a apărut, Jungshin a trecut de la băiatul rău la tipul chic. De data aceasta cei de la revista Singles l-au îmbrăcat numai în haine monocromatice moderne. A afişat atitudinea unui model profesionist, permiţându-şi chiar să sugereze schimbări de look. Îşi examina atent fiecare piesă vestimentară şi fiecare fir de păr; la un moment dat i s-a părut că una din coafuri nu i se potriveşte, aşa că a sugerat editorilor să o schimbe; încântaţi de rezultat au pus pozele cu nouă freză alături de cele ce erau în planul original.După ce a fost vânat de designeri şi editori, a venit rândul celor din televiziune să-l oferteze. Personal, anticipam începutul carierei sale ca actor din două considerente: în primul rând, strategia de a lua un muzician şi de a-l pune să joace un rol major într-un serial este una destul de des folosită în ultima vreme( deoarece numărul imens de fani care îl plac pe artistul respectiv, cu siguranţă îşi vor îndrepta atenţia şi către serialul în care va juca, de unde ar trebui să vină şi un rating ridicat şi profituri consistente) şi în al doilea rând el era singurul care lipsea din ciclul actorilor din trupa CN Blue, din moment ce ceilalţi trei se aflau chiar la a doua producţie.

A luat-o încetişor în această direcţie. De fapt şi de drept, prima sa apariţie într-un serial televizat nu va fi astăzi, de ziua lui, ci a fost în urmă cu ceva timp, în serialul în care protagonist a fost bunul prieten Minhyuk, My Husband Got A Family. Şi-a făcut o apariţie scurtă dar memorabilă, jucandu-l pe prietenul actriţei Oh Yeon Suh. De ce spun că a fost o apariţie memorabilă? Statisticile vorbesc de la sine, impactul asupra publicului fiind unul impresionant- în episodul în care a apărut, ratingul a crescut cu aproximativ 4%, depăşind pragul neatins până în acel moment de 41%.

Toată comunitatea online l-a lăudat după difuzarea episodului, primind multe complimente pentru abilităţile actoriceşti în ciuda statutului său de novice. Fanii i-au apreciat de asemenea efortul şi munca grea pe care a depus-o pentru a intra în personaj. Modest, basistul a dezvăluit:” Faptul că mi-am făcut prima apariţie televizată în drama naţională’ My Husband Got A Family’ m-a făcut foarte fericit şi nervos în acelaşi timp. Dar de asemenea a fost o apariţie semnificativă întrucât am filmat cu Minhyukie (Kang Minhyuk) care a fost foarte iubit pentru această dramă.”


Cred că a fost mai degrabă un test pentru a vedea cum se comportă Lee Jungshin în lumea actoriei. L-a trecut cu brio, având în vedere că producătorii i-au acordat multă încredere şi i-au dat un rol mai important. Serialul în care îl vom putea vedea pe membrul CN Blue se numeşte “My Daughter Seo Young”, care în mod ironic, este succesorul lui “My Husband Got A Family”.

În principiu, serialul se va axa pe relaţia de dragoste şi ură dintre un tată (jucat de Chun Ho Jin) şi o fiică (interpretată de Lee Bo Young). Poziţia lui Jungshin în poveste va fi următoarea: el îi va da viaţă lui Kang Sung Jae, un băiat cu notele cele mai mici din şcoală dar care se îmbrăcă cu stil şi este îndrăgostit ireversibil de profesoara Lee Seo Young (jucată de Lee Bo Young).

Idolul pare foarte încântat de rolul acordat:” Am multe caracteristici similare cu cele ale lui Kang Sung Jae. De asemenea sunt cel mai tânăr din familie şi am mult aegyo(concept emoţional, căruia de multe ori i se atribuie termenul de drăguţ). Cred că trebuie să-i arăt şi mamei din serial( interpretată de Kim Hye Ok) mult aegyo de asemenea. Toate serialele în care restul membrilor au jucat au fost foarte populare. Să lucrez cu nişte actori seniori aşa de experimentaţi este o oportunitate excepţională şi sper că această dramă va fi una urmărită de întreaga naţiune şi va depăşi ratingul de 40%”

Jungshin s-a declarat destul de nerăbdător şi nervos cu privire la noua producţie şi la maniera în care va fi apreciat, sau nu, de oameni. Cu gândul la momentele în care îşi petrecea toată ziua exersând la chitară a zis:” Cântatul într-o formaţie le solicită membrilor să coopereze perfect. Deci cred că actoria este similară cu cântatul într-o formaţie. Ceea ce trebuie să fac este să mă potrivesc cu personajul meu.”

Pentru a-şi arăta prietenia, ceilalţi membrii ai trupei chiar au fost să-l viziteze pe Jungshin în prima zi de lucru. Cu acest prilej aducem la lumină şi următoarele vorbe ale tânărului de la conferinţă de presă a serialului, care s-a ţinut la Palace Hotel pe 11 septembrie: ” Deci, primesc mult ajutor din partea colegilor mei. Kang Minhyuk mă învăţa numele camerelor speciale folosite pentru filmarea serialelor în timp ce Yonghwa mă verifică privitor la replicile din scenariu.”

Lee şi-a arătat profunda recunostinţă şi faţă de fanii care i-au trimis cadouri de încurajare înainte de vestita conferinţă, printr-un tweet postat pe contul formaţiei, însoţit de pozele aferente. Actorul( întrucât acum ne permitem să-i zicem şi aşa) spunea voios:” Hei toată lumea~Azi am avut conferinţa de presă pentru serialul de pe canalul KBS ‘My Daughter Seo Young’. Se întâmplă ca prima difuzare să fie chiar de ziua mea, vă veţi uita, nu-i aşa? Îndrăgiţi-mi mult personajul! Desigur, am fost foarte impresionat de numeroasele coroane de flori trimise de către fani. Cât de onorat… Ar fi minunat dacă aş avea oportunitatea să-i răsplătesc pe toţi pentru susţinerea şi dragostea pe care mi-au acordat-o. Foarte recunoscător..Şi dau tot ce pot din mine pentru noul album coreean, care va fi lansat curând. Nu cred că trebuie să vă îngrijoraţi prea mult pentru mine, voi da tot ce am mai bun. Pentru fanii care întotdeauna îşi fac griji pentru mine şi care îmi arată susţinere ~Vă iubesc!”

Este poreclit “Untouchable”, după nişte poze mai vechi în care rar zâmbea. Conform spuselor sale, înainte era destul de rece, dar de îndată ce te încumetai să vorbeşti cu el, se deschidea faţă de tine. A evoluat rapid şi a devenit, chiar dacă este o persoană care nu iese neapărat din tipare când vine vorba de activitatea cu trupa, un artist complet, competent, curajos ce a încercat trei meserii diametral opuse.

La mulţi ani, Lee Jungshin!^^

Surse: wikipedia, soompi, allkpop

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

15 comentarii

There are currently 15 comentarii on Happy birthday, Jungshin-chingoo!. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Cum CN BLUE este formatia mea favorita nu pot sa nu ii urez un FOARTE calduros la multi ani! Cand l-am vazut pentru prima data am crezut ca e fata dar dupaia m-am convins ca nu e :D =)) . Tot Yoonghwa si Minhyuk (mai mult spre Minhyuk) raman preferatii mei insa CN Blue nu ar mai fi la fel fara el. Fightiiing Jungshin!

  • CN Blue e si printre favoritele mele. Mi-a placut faza ” cu CN Blue nu ar mai fi la fel fara el”. foarte adevarata. Sunt foarte uniti. Intr-un interviu ar dori sa faca armata impreuna..ca sa ramana uniti ca si formatie si ca prieteni desigur:)

 2. SAENGIL CHUCKA HAMNIDA, LEE JUNG SHIN!!!
  Si mie imi place foarte mult de el, ca si de trupa din care face parte, de altfel.

 3. Multumesc mult mult pt. articol,Anca!
  Chiar imi doream sa citesc un articol despre aniversarea lui, si iata ca dorinta mea s-a indeplinit…hihi…ce bucuroasa sunt….

  • Hihi ma bucur ca ti-am indeplinit dorinta! Esti o scumpa

   • Si tu esti o scumpa, ca mai toate fetele de aici, de altfel.

 4. da a primit cadouri, nu gluma!!!…

  • daaa:)). hehe.

 5. La mulţi ani şi mult succes în continuare :D e foarte drăguţ şi seamănă cu o fată, eu nu prea ascult k-pop dar pentru toate e un început… E născut în acceaşi zi cu mine şi pot spune că avem ceva în comun :D:D

  • La multi ani, Ionela!

   • La multi ani ionela!( cu intarziere, imi pare rau) Iti doresc tot ce e mai bun si sper ca ai avut o zi frumoasa!

    • Vă mulţumesc mult pentru urări :D:*:*

 6. Am salvat vreo cateva poze de pe aici. cele in care el parea cel mai natural…..adica, asa cum e el in viata de zi cu zi.

 7. I loooove Jungshin-cingoo!!! :X :X :X :X cum ii spunea Sohyeon :X

  Saengil Chukhae, mult succes in serial, in modeling si…mai ales la cantat! :D

 8. Saengil chukhae, Jung Shin chingu!
  Imi place formatia CN BLUE asa de mult (e preferata mea) si el e un scump :).
  Abia astept sa il vad jucand in film. Chiar ma gandeam ca era singurul care nu facuse si actorie.

Leave a Comment