koreafilm

Concurs naţional de discursuri în limba coreeană

Written by koreafilm. Posted in Despre noi, Evenimente & Proiecte, Noutati KF, Recomandarile lunii

Tagged: ,

concurs KSC_blog

Published on septembrie 20, 2012 with 11 comentarii


Concurs naţional de discursuri în limba coreeană, ediţia 2012

Concursul deschide programul cultural naţional „Descoperă Coreea!”, organizat de Asociaţia Interculturală Româno-Coreeană, în parteneriat cu Centrul Cultural Coreean de la Budapesta

Sâmbătă, 6 octombrie 2012, la mansarda Casei Baiulescu a Bibliotecii Judeţene „George Bariţiu” din Braşov va avea loc ediţia 2012 a concursului naţional de discursuri în limba coreeană, prima ediţie organizată de o asociaţie nonprofit din România, Asociaţia Interculturala Româno-Coreeană (AIRC), în colaborare cu Centrul Cultural Coreean de la Budapesta, cel mai apropiat centru de România, subordonat Ministerului Culturii din Coreea, instituţie care organizează în mod tradiţional acest concurs în diverse ţări.

Evenimentul va reuni cunoscătorii de limba coreeană din România, fiind structurat pe 2 nivele: începători şi intermediari. Astfel, fiecare dintre concurenţi îşi va prezenta o temă la alegere, având ca subiect Coreea, pe care va trebui să o prezinte în faţa unui juriu, format din vorbitori nativi.

Câştigătorii ambelor categorii vor primi premii constând în electronice de ultima generaţie oferite de LG Electronics, precum şi dicţionare, CD-uri, etc. oferite de Centrul Cultural Coreean de la Budapesta, care va oferi totodată şi diplomele premianţilor.

Premiile vor fi înmânate câştigătorilor de celebrul violonist Alexandru Tomescu, el însuşi câştigător al ediţiei din 2007 a „Concursului naţional de discursuri în limba coreeană”, organizat de Ambasada Coreei de Sud la Bucureşti.

Evenimentul va începe la ora 12.00 şi se va încheia cu premierea câştigătorilor la ora 15.00.

În acest timp, organizatorii au pregătit publicului spectator (aşteptat în număr cât mai mare la Casa Baiulescu din Braşov) surprize plăcute, printre care şi un târg de suveniruri coreene.

Înscrierile se fac pe mail, la adresa contactairc@gmail.com, până la data de 21 septembrie, iar trimiterea subiectului de concurs până la data de 26 Septembrie.

Concursul este primul dintr-o serie de evenimente ce au ca scop aducerea mai aproape a culturii coreene către publicul românesc. Sub denumirea „Descoperă Coreea!”, programul integral al evenimentelor va fi lansat săptămâna viitoare, şi va cuprinde activităţi derulate pe întreaga perioadă a lunii octombrie, în Bucureşti, Braşov şi Craiova. Evenimentele sunt organizate de AIRC, cu sprijinul Centrului Cultural Coreean de la Budapesta şi a partenerilor locali.

Principalul partener local al Concursului naţional de discursuri în limba coreeană” este   Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu” din Braşov.

În ultimii ani, cultura coreeană s-a făcut din ce în ce mai cunoscută, fie prin seriale TV (difuzate şi în România începând din 2009, unde au reuşit să înregistreze audienţe spectaculoase), fie prin filme sau muzică pop, care a câştigat tot mai mulţi fani. Datorită creşterii popularităţii acestor programe, nu mai este o surpriză faptul că limba coreeană a devenit obiect de studiu pentru mulţi români.

Pentru informaţii suplimentare:
contactairc@gmail.com, aircbrasov@gmail.com

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

11 comentarii

There are currently 11 comentarii on Concurs naţional de discursuri în limba coreeană. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. BRAVO CU FELICITARI pentru idee si organizare AIRC-BRASOV si Biblitecii G. Baritiu dar mai ales KOREEA FILM care de ani d ezile ne tine “in priza ” cu tot ce tine de cultura is istoria Koreei intr-un mod profesionist si elevat intelectual , formind un numar mare de pasionati reporteri si eseisti care ne bucura continuu cu articolele lor . Cred ca o sa vin spectator pentru a avea bucuria de a fi impreuna cu cei pasionati de lumea coreeana din vechime si de azi . O surpriza faptul ca A. Tomescu pe linga un artist cu har este si vorbitor de coreeana deci un talent multiplu si un spirit elevat care seamana cu pleiada de interpreti coreeni de muzica , studenti sau deja interpreti de pian , vioara ca au uluit EUROPA cunoscatorilor de inalta clasa.

  • ma bucur sa aud ca mergeti la Brasov
   inseamna ca ne vom intalni :)

 2. sunt fff bucuroasa ca prin aceste evenimente, diferite concursuri si proiecte putem sa facem mai cunoscuta aceasta minunata lume cu obiceiuri si traditii fenomenale,asa ne apropie,pe cei ce avem aceeasi pasiune si ganduri si reusim sa o aducem mai aproape de noi.
  urez mult noroc participantilor si felicitari organizatorilor.

 3. sper ca pe viitor sa avem din ce in ce mai multi membri,deci sa ne inmultim si sa avem pe viitor sprijin din partea autoritatilor coreene din romania si din coreea .fiind din ce in ce mai mare aceasta familie vom atrage pe viitor poate atentia lor dar ajutorul mare va veni si din partea presedintei noastre DANIELA, care sper sa stiti ,ca va urma plece in coreea.ne punem toate sperantele in ea ca ne va reprezenta cu succes acolo si va deschide o usa spre o colaborarea cu autoritatile lor din toate punctele de vedere.mai intai trebuie sa ne marim familia aici,sa organizam cat mai multe evenimente,sa cautam toti cetatenii coreeni din fiecare oras si sa-i cooptam incet incet in cluburile locale si sa-i facem sa colaboreze cu noi,sa ne facem o asocoatie puternica in romania si europa si apoi poate vom atrage atentia coreenilor.ce ziceti?credeti ca putem reusi toate acestea?va invit pe toti din toate colturile tarii sa participam la acest proiect.FIGHTING !!!!!!!!!!!!!.sper ca ati vazut mesajul meu si sa vreti sa participati cat mai multi si sper ca pe viitor sa vaem si recompense ptr. eforturile depuse.

 4. noi cei de la craiova dupa cum cred ca stiti o recompensa am avut in aprilie cand a venit trupa YOUHANGZA de teatru.am petrecut atunci cateva zile minunate impreuna cu membrii trupe
  http://www.craiova.ro/blog/2012/04/visul-unei-nopti-cu-sarmale-piftii-si-mamaliga/

 5. si poate pe viitor vom mai avea parte de astfel de bucurii precum urez tuturor sa aibe parte de bucurii ca si cei din craiova sau chiar mai mari.

 6. WAAAW! Ce bine ca am descoperit acest anunt! Si eu merg! Desigur, numai ca spectator, pentru ca singurul discurs pe care pot sa tin eu in limba coreeana este KAMSAHAMNIDA, dar asta va spun din suflet :) Ne intalnim acolo, poate?

 7. Si targ de suveniruri! Sunt foarte entuziasmata! Sa merg cu buzunar plin? :)))

 8. Vai ce tare! Daca as stii limba…

Leave a Comment