Carina T. [KF]

Jurnal coreean – Reîntâlnirea

Written by Carina T. [KF]. Posted in Ce trebuie sa eviti, Coreea azi, Funny stuff, Hanshik - Gastronomie, Informatii utile, Recenzii Koreafilm, Recomandarile lunii, Travel tips

Tagged: , , , , , , , , , ,

DSC_0505

Published on august 12, 2012 with 241 comentarii

- partea a opta -

Sâmbătă, 12 mai – Seul
Cu mare greutate ne-am despărţit de frumoasele hanok-uri şi am pătruns din nou în agitaţia oraşului. Parcă până atunci nu fusesem în mijlocul Seulului, ci undeva departe, izolaţi de lume. Cât timp ne-am aflat în Bukchon am avut senzaţia că ne-am rupt de lume, că ne-am întors în timp.
Acum era momentul să înfruntăm din nou aglomeraţia capitalei coreene. Am ieşit în bulevardul Bukchon-ro şi ne-am îndreptat către staţia de metrou Anguk, ce se găsea în apropierea hotelului.

În drumul nostru am întâlnit unul dintre Centrele de informare turistică din zonă, unde am primit o hartă şi broşura Bukchon-ului (pe care aţi văzut-o în partea a şaptea a Jurnalului).

Am trecut apoi pe lângă Curtea Constituţională şi am ajuns la intersecţia cu bulevardul Yulgok-ro.

Ne întrebam ce să facem… parcă nu ne venea să mergem la hotel. Oricum, trebuia să mâncăm, aşa că am preferat să ne îndreptăm către o stradă laterală, acolo unde sigur trebuia să găsim ceva localuri. Şi nu ne-am înşelat.Am intrat într-o zonă cu multe magazine cu fructe şi dulciuri, care de care mai apetisante. Evident că n-am rezistat tentaţiilor şi am încercat câteva. Am mai mers puţin şi ne-am oprit pe terasa unui restaurant.


Nodles

Nickky a optat pentru nodles – 4.000 woni şi o sticlă de cidru – 3.000 de woni, iar eu pentru Hae-mul pajon (plăcintă coreeană cu fructe de mare) – 12.000 de woni şi ceai – 5.000 de woni. Gratuit, ca la orice masă, se oferă Kimchi şi ridichi galbene. Am avut surpriza ca ceaiul meu să nu fie o simplă cană, ci o ulcică de vreo jumătate de litru, pe care nu am reuşit s-o termin .


Hae-mul pajon

Kimchi

După acest scurt popas, am pornit către hotel, dar mergând pe strada Samil-daero, am mai făcut o oprire: Unhyeongung.

Despre Reşedinţa regală Unhyeon am scris deja trei articole: Unhyeongung (1), Unhyeongung (2), Ceremonia nunţii regale.

Când am ajuns la hotel, era aproape ora 18.00. Nu-mi venea să cred că văzusem atâtea şi ziua încă nu se încheiase. Abia aşteptam să treacă următoarele două ore.

Vă amintiţi de trupa de teatru Yohangza http://koreafilm.ro/blog/2012/05/jurnal-romano-coreean/ din Seul, cu care m-am împrietenit la Festivalul Shakespeare de la Craiova? Ei bine, în seara aceea ne-am întâlnit cu doi dntre componenţii trupei:
make-up artistul, Lee Seung Hwan şi actorul Kim Sang Bo.

Prima oară ne-am întâlnit cu Seung Hwan care a vrut să mergem să vedem un loc renumit al Seulului şi care nu poate fi ratat de niciun turist: Piaţa KwangJang. Cu mai mult de 100 de ani de istorie, Piaţa KwangJang este una dintre cele mai mari pieţe tradiţionale din Coreea.

Este locul unde poţi simţi cel mai bine atmosfera adevărată a unei pieţe tradiţionale coreene. La etajul al doilea se găsesc produse din mătase, satin şi in, articole realizate manual. Chiar dacă nu sunt branduri renumite, gama largă de produse de înaltă calitate, la preţuri ieftine atrage foarte mulţi turişti şi nu numai. Piaţa are şi o zonă anume pentru haine vintage, unde e posibil să întâlneşti şi vreo vedetă. Noi n-am avut noroc.


Până să ajungă şi Sang Bo (care avea repetiţii), ne-am plimbat în special în zona alimentară. În Piaţa KwangJang se găsesc foarte multe standuri cu „pojangmacha food”.
La rândurile de tarabe, care se întind de-a lungul piaţei, se vând diverse feluri de mâncare, inclusiv sashimi, plăcinte de fasole, picioare de porc, bibimbap, supe cu tăiţei şi cârnaţi în sânge.
Oriunde îndrepţi privirea e cineva care te îndeamnă să cumperi ceva sau să serveşti masa la taraba lui. Cu toate că sunt unele lângă altele, rar se găseşte un scaun liber.


KwangJang este binecunoscută pentru bindaetteok, nişte clătite din boabe de fasole. Ele sunt în mod tradiţional consumate cu makkoli, în zilele ploioase, dar se pot servi oricând pe tot parcursul anului.


Mai întâi, boabele de fasole se macină, apoi sunt puse într-un fel de amestec de clătite şi prăjite în mult ulei până când acestea devin rumene şi crocante la exterior .


La alte standuri se vinde kimchi sau legume.


De la unele tarabe se pot cumpăra peşte şi fructe de mare congelate, iar la altele poţi să-ţi alegi din vitrină exact „ vieţuitoarea” din care vrei să-ţi pregătească mâncarea.

Pe masă se găseşte ceai rece şi pahare de hârtie (gratuit) sau poţi cumpăra soju sau makkoli, daca vrei ceva mai tare. Sashimi este servit cu sos de ardei iute cu seminţe de susan şi cu sos de soia cu wasabi. Pe o altă farfurie se găseşte salată verde, ardei iuţi proaspeţi şi usturoi crud.
Un platou standard de sashimi costă 20.000 de woni şi include caracatiţă, scoici, somon, arici de mare, melci de mare şi un fel de peşte alb. Este suficient pentru două persoane.

Un alt fel de mâncare des întâlnit aici este sundae (un fel de cârnaţi în sânge).
Aceştia se fac din intestine de porc umplute cu diverse ingrediente, inclusiv un fel de tăiţei şi sânge de porc. Recunosc că n-am avut curiozitatea să încerc aşa ceva. Nu prea sunt genul meu de mâncare.

Piaţa este deschisă până târziu în noapte şi este foarte aglomerată. Ultima oprire a fost în zona fructelor, proaspete sau confiate, a alunelor, nucilor şi a altor asemenea produse.

În cele din urmă a sosit şi Sang Bo şi am plecat să servim cina la un local renumit, situat în imediata vecinătate a pieţei, un loc unde se găsesc numai restaurante specializate: în ele se mănâncă fie carne de porc sau vită, fie pui, fie peşte. Noi am optat pentru pui. Pe geamuri şi în interior scria mare că localul este recomandat de cele trei mari companii de televiziune: MBC, KBS şi SBS.

Prin urmare, am încercat specialitatea restaurantului: samgyetang. Este vorba de o supă de pui cu gingseng. Să nu vă miraţi că era seara şi noi mâncam supă. E ceva foarte obişnuit în Coreea.

Pe masă se găsea tradiţionala plită pe care se prepară mâncarea. În oală era deja pusă apă şi ingredientele necesare pentru supă, iar ospătăriţa a venit cu un pui întreg pe care l-a pus la fiert. Nu ştiu să spun în cât timp a fost gata totul, dar n-a durat foarte mult. Când a fost gata supa, ospătăriţa a venit cu o foarfecă şi a tăiat puiul în bucăţi pentru a ne putea servi. Fiecare dintre noi a primit şi un bol cu sos de ardei iute, cu seminţe de susan şi cu sos de soia. Nu cred că mai e cazul să vă spun cât de iute este.

Seara a fost foarte emoţionantă. Lui Seung Hwan şi Sang Bo nu le venea să creadă că eu am ajuns în Seul. Realitatea e că şi eu eram foarte bucuroasă că m-am întlnit cu ei. Nici nu ştiu când a trecut timpul şi a trebuit să ne despărţim, dar am stabilit să ne vedem a doua zi pentru a merge împreună la un concert de muzică instrumentală.


Era aproape miezul nopţii, dar străzile erau foarte animate… doar era sâmbătă seara.
Evident că nu lipseau nici tonetele stradale cu mâncare, dar indiferent cât de tentante arătau, nu mai eram în stare să mă ating de nimic.

Cum noi nu locuiam prea departe, am preferat să ne plimbăm şi uite aşa am ajuns la Seoul Cinema.


Seoul Cinema are o istorie de 25 de ani, de la înfiinţarea sa în 1978. El dispune de 12 ecrane, şi a fost primul cinematograf care se putea extinde cu trei ecrane şi a devenit primul cinema multiplex din Coreea. Seoul Cinema este unul dintre cinematografele principale care are o influenţă puternică în a decide succesul filmelor. Aici se organizează premiere la care participă actori sau regizori, sau au loc sesiuni de autografe.
Seoul Cinema este, de asemenea, numit „Mecca al filmelor coreene”, deoarece o mare parte din filmele prezentate aici sunt producţii autohtone.


În sala de la intrare sunt diverse locuri unde te poţi fotografia, fie în faţa unor mari afişe, fie în faţa unor panouri, ca şi când ai face parte din distribuţie. Eu nu ştiu dacă mă potrivesc atât de bine cu Familia Adams, dar am zis să încerc (hahaha)!


În sala principală, cea de la intrare, se găseşte o întreagă expoziţie de aparate de proiecţie. Este un fel de mini-muzeu.


Steenbek 16mm – 35 mm, din 1931


Proiector cu rolă de 35 mm, de producţie japoneză, din 1982

- va urma -

Despre Carina T. [KF]

Carina T. [KF]

Pentru mine Coreea este o lume aparte, o lume misterioasă care îşi dezvăluie treptat secretele... dar acestea par nesfârşite. În fiecare zi mai descopăr câte ceva care mă face să-mi doresc şi mai mult să ajung acolo şi să pipăi, să miros, să gust şi să mă desfăt cu savoarea Coreei.

Browse Archived Articles by Carina T. [KF]

241 comentarii

There are currently 241 comentarii on Jurnal coreean – Reîntâlnirea. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. un singur lucru regret: in piata nu am mancat piele de porc pregatita de ei, asa cum spuneau in Dong Yi. Poate data viitoare.
  apropo daca va invita cineva sa beti soju sa cereti cel facut in COREA nu prin tari vecine ca nu are acelasi gust!

  • asa e… cel mai bun e cel in sticla vered cu eticheta alba…

  • Nu cred ca este mai buna decat soricul nostru traditional ,luat la tara de pe un porc parlit si taiat de Craciun!

 2. Se pare ca am ramas singura pe aici! As mai umbla poate, poate dau peste vreu dragut coreean, dar…singura nu are farmec!
  Asa ca …noapte buna, somn usor, vise placute, ingerii sa va sarute si sa va ocroteasca!

  Si eu uit la inchidere. Deschiderea am ratat-o!

 3. noapte buna celor care se retrag… ne reintalnim maine aici… daca va face placere sa mai veniti :)

 4. ha ha ha si eu vreau unul!

  • Numai tu ,da la toata lumea egoisto!

 5. La tonetele cu papica aveau numai betisoare sau si furculite?

  • in mod normal ti se dau betisoare, dar daca ceri ti se aduc furculite

 6. Pepenii lor nu cred ca sant la fel de dulci si zemosi ca ai nostri!

  • asa este… sunt mai tari si cu mai putine seminte… sunt dulci, dar nu sunt asa de zemosi… ei incearca sa realiezez un soi fara samburi… se tot fac cercetari

 7. Nu ne-ai spus cum v-ati intalnit cu Daniela,si ce face acolo,daca e casatorita cu un coreean frumusel si patratel!

  • pai am spus ca ne-am intalnit cu Daniela chiar din prima seara… a fost superba intalnirea… ea e acum in Ro :)
   din pacate niciun frumos cu patratele n-a cucerit-o inca, dar cine stie…

   • lasa draga ca nu-i timpul trecut….cine stie…poate il are pregatit deja!!!!!!hahaahhaahah….mi-ar parea bine pentru ea si pentru noi……

 8. Din pozele cu cei doi actori,nu prea reiese ca s-au bucurat nespus,in pozele din Craiova au fost tratati regeste si cu mult entuziasm din partea ta ,asa am vazut eu in pozele de atunci,aici vad o bucurie de complezanta ,ma insel cumva?

  • s-au comportat extraordinar tot timpul cat am stat acolo… la Craiova erau mai relaxati, mai ales dupa specacol.. acolo sunt intr-o continua alergare… muncesc foarte mult.. m-am bucurat ca au reusit sa-si faca timp sa ne vedem :)

 9. Cred ,ca am ramas singurul huhurez din palat! Ma duc si eu la nani! sa visez frumusei care-mi servesc bucate alese si soju verde cu eticheta alba!

  • eu m-am retras azi-noapte pt ca am inteles ca fugiti toti sa vedeti inchiderea jocurilor olimpice :)

   • Si mie imi pare rau ca nu am revenit aseara prin palat crezand ca toata lumea doarme!

 10. Neatza, tuturor!!!!
  Sper ca ati dormit bine!!!!
  Eu am trecut un pic pe aici, sa ma gandesc ce as putea alege pt. micul de jun…hihi,,.

  • Neata! si te-ai decis ce sa alegi?

 11. Azi sunt putin cam ocupata, o ajut pe mama la bulion, asa ca sper sa ne auzim mai pe seara.
  Sa aveti o zi minunata!!!

 12. spor la treaba!

 13. Buna dimineata,tuturor !…Superbe imagini si relatari ale vizitei tale in Korea,Carina!..Cred ca multe dintre noi am inchis pentru o clipa,ochii si am fost,imaginar,alaturi de tine in aceasta excursie…Le doresc tuturor care citesc aceste randuri,ca visul sa devina realitate intr-o zi !.
  Poate multe dintre sunteti uimite de multimea de filme care sunt lansate in Korea in fiecare sapatama..Ei bine,la ei,cinematografele sunt OBLIGATE,prin lege sa dea cel putin 73 zile/an filme autohtone…iar in cazul televiziunilor prin cablu,20% din productii trebuie sa fie de-asemenea autohtone..Cred ca este o buna masura care vine in sprijinul industrie nationale.

  • Asa este, sunt multe filme coreene! Eu chiar nu stiu ce sa aleg sa mai vad!
   Au obligatia de a da filme coreene? Nu stiu daca pentru ei este obligatie, mai de graba respect pentru fiinta lor nationala! Fara spectatori si tele spectatori nu ar avea nici un efect! Am citit ca si reclamele la produsen de import nu au efect decat daca sunt prezentate de actori sau modele coreene!La noi s-ar lua ca o obligatie si ne-am revolta! Chiar si asa nu prea avem spectatori la filme romanesti chiar daca au fost premiate! Cat despre seriale, mai avem drum lung…

  • la ei se investeste foarte mult in cinematografie… nu stiu cate filme produc anual, dar seriale sunt in jur de 250 :)

  • da….Mihaela E…dar nu te supara…sunt bune..efectiv vezi bine ca nu stii ce sa alegi mai intai…ca sa recomanzi cuiva ceva…iti cam trebuie timp de gandire….sa-i poti spune cateva filme/drame coreene pe care trebuie neaparat sa le vizioneze….gresit!!!!…sa vada ce-i cade in mana ..si sa aleaga ce-si doreste…pentru ca recomandarile sunt foarte bune pentru majoritatea……eu cateodata fac un joc in mintea mea si ma intreb singura daca m-ar pune cineva sa-i enumar trei filme/drame care mi-au placut foarte mult nu stiu ce sa inghesui mai intai……sunt buni actorii, sunt bune productiile(majoritatea ….90%!!!)….si restul provine din inteligenta lor de a se pune in valoare…..iar Carina cu aceasta excursie si-a imbogatit fantastic de mult sufletul, vocabularul, imaginatia, creativitatea, etc, …..si de aici a reusit sa ne duca si pe noi pe langa ea intr-o lume misterioasa …de vis…parca rupta din alt timp si spatiu…..oricum multumim foarte mult Carinei pentru rabdarea si atruismul ei de a ne face cunoscuta experienta coreana…..

 14. Buna dimineata!
  Am dat o raita prin piata sa vad ce pot gati azi sau iau de-a gata! Pe drum am vazut pe un ecarn de Tv la Antena 3 un eveniment de la Focsani! I-a ghici? A fost o zi a lampioanelor! S-au inaltat vreo 200 de lampioane si s-au pus dorinte! Nu am prins toata stirea, dar arata tare fain cerul, de la Focsani, luminat de lampioane! Oare se ia acest virus? Vreau si eu!

  • Daca avem Valentine Days,de ce nu am avea ceva atat de frumos,cum a fost acea noapte a lampioanelor?Pot sa spun ca mi-a placut enorm si ma bucur ca am prins acel reportaj.

  • este foarte frumos, este adevarat
   numai ca nu stiu cu ce am putea noi asocia… in mod normal, lapioanele sunt legate de traditia budista :)

 15. Foarte fain. Astept continuarea. Ce tare piata au, ceva de genul se gaseste si in Japonia. Astept impresii despre ei ca oameni si despre mandria lor de a fi coreeni.

 16. in cadrul oricarei grile de tv poate fi impus un anumit procentaj de muzica, filme sau seriale autohtone… totul e sa se vrea si sa ai ce sa difuzezi… la noi cred ca se produc maxim 2-3 filme anual… si serial 1-2… din pacate

  • Cand facem lampioane?

  • trebuie sa vedem cum facem rost de ele :)

   • Cei de la Focsani nu sunt de pe la fanii coreeni? Sau este o comunitate mai mare de chinezi? Cum aflam cine a organizat la Focsani? Incerc sa aflu ceva de pe net!

   • Am aflat! Organizatia de tineret a PNL! Deci politic! Nu mai imi place! Am vazut ca si in iunie la Iasi a avut loc un eveniment de acest fel (acolo a fost un fel de record- s-au inaltat 20000)! Am gssit un site care vinde lampioane – pretul este in jur de 10 lei, fiind diferit in fuctie de culoare!

    • da-mi si mie linkul, te rog

     • http://www.lampioanezburatoare.ro/
      Veri avea o surpriza! Sunt deja pe piata cu ideiile pt nunta!!!!!!!!

     • eu voiam alt gen de lampioane pe care sa le construim… astea sunt gata facute

     • mi-ar placea sa pot construi niste lampioane si sa le inalt de ziua mea..hihi…ar fi foarte frumos

 17. Inteleg ce vrei dar pentru un eveniment putem apela la ei! Sau poate ne pot furniza si kituri pentru confectionat! trebuie sa incercam!

  • pentru evenimente, da
   dar kituri pt asa ceva nu sunt… adica nu sunt ce vreau eu pt atelier… la asta ma refer

   • Am indraznit sa le trimit un e-mail sa-i intreb daca aduc si kituri. Sa vedem ce raspund. Am vazut ca sunt din Tg Mures!
    s-ar putea sa nu fie ce stii tu! Ei le aduc din Thailanda!
    Dar incercam!

   • incercarea moarte n-are!

    • …si eu vreau…dar vreau din alea de care ai facut tu in Coreea….lotusi!!!!!!…….LOTUSI…..parca ai facut tu?…..ca acum lampioane dupa cat vezi exista precedente …deci nu mai sunt o noutate….si lotusii sunt ai lor….ai coreenilor…..lampioanele sunt ai chinezilor mai mult……

    • ai dreptate… eu lotusi vreau sa facem rost ca sa-i putem face noi :)

     • Si eu vreau lotusi! Imi plac asa de mult lampioanele, le ador.

 18. He,he ,v-ati ghiftuit si acum vorbiti de lampioane! La umbra copacului am gasit lume flamanda ! Sper ca nu ati mancat totul?

  • Da, aseara am umplut paharelele cu tuicu, am pus plita “coreana’ pentru un pic de carnita si…voi ati plecat la nani!

 19. Placinta cu fasole ai mancat? Este putin ciudata,faina de fasole amestecata cu aluat de clatite,ea arata bine in ansamblu,dar cand te gandesti ca se umfla acea fasole,nu-ti mai trebuie mancare 3 zile,sau chiar asta este spilul?

  • am mancat spaghete cu pasta de fasole, asa ca nu ma mai mira nimic :))

 20. Buna, Carina!!!
  Cum a fost azi vremea pe la Craiova?Cred ca destul de cald….

  • s-a mai racorit

   • si la mine…. chiar daca mai e soare, bate vantul si nu mai e asa de cald

 21. In poza a treia furgoneta neagra sigur “continea” unul sau mai multe staruri coreene :D. Of norocoasele de voi! Articolele astea imi provoaca depresie :)) Cand eram si eu mai absorbita in lectura PUF -va urma-. Carina sper ca mai sunt cel putin 30 de parti :D

  • mai sunt ceva parti, nu stiu cate :-p

 22. Am citit si aceasta parte din jurnal, poze sunt minunate! Multumesc, Carina!

  • cu multa placere

 23. Am admirat frumoasele imagini despre aceste locuri minunate . Mi-as dori tare mult in aceasta viata sa ajung acolo,sa vad locurile care au dat lumii o istorie superba!

  • Carina T. [KF]

   iti doresc sa reusesti

 24. Foarte frumos ..interesant…multumesc !

 25. wauuuuuuuuuu.mi-e sincer dor de ei.ma bucur ca pot sa-i revad pe 2 dintre ei.si ce de bunatati sunt pe acolo.mmmmmmmmmmmm.multumim carina.

  • da… a fost o bucurie sa-i revad :)

 26. Buna,tuturor!!!
  Ce mai faceti? Cum e vremea pe la voi?La mine e soare insa mai bate vantul.

 27. Apropo….Carina,maine e ziua nationala a Coreei de sud,nu?

  • este Ziua Independentei

 28. Se pare ca am probleme cu calculatorul, poate o sa imi apara mesajul scris de doua ori, imi cer scuze.
  Buna seara tuturor, ma bucur sa va revad la fel de veseli. Ce de informatii, ce de bunatati, imi pare rau ca am ratat petrecerea.

  Da, Ziua Independentei, tocmai am scris (in mesajul care ori s-a sters ori va apare de doua ori) despre Ziua Nationala si despre Song Il Kook. Ce legatura au? Ei bine citeam despre participarea acestuia la intrecerea inot de la coasta Jukbyun din North Gyeonsang la insula Dokdo, special organizata pentru a sarbatori ziua de 15 august.
  De fapt actorul a fost invitat de un alt coleg, cantaretul Kim Jang-Hoon si vor participa in plus 40 de studenti de la Korea National Sport University…..pentru a parcurge cei 215 Km pana la insula si fiecare participant va inota aproximativ 4 km.

  (Inotatorii au luat startul azi, 13 August, la ora 6:00 AM cu scopul de a ajunge la destinatie pe la ora 2:00 PM pe 15 August, ziua în care in 1945 Coreea a fost eliberata de sub dominatia coloniala japoneza.)

  • buna seara… multumim pt informatii :)

  • Foarte interesant. Multumim pentru informatii :).

 29. Atunci,LA MULTI ANI COREASi tuturor care azi sarbatoresc ziua numelui,Marioare,Mariori, si alte derivate ale numelui!Sa aveti toti parte de o plimbare ca a Carinei!

 30. :))) excelenta urare, acum mi-as dori sa ma numar si eu printre fericitii sarbatoriti de astazi.
  La multi ani de ziua numelui! ………. La multi ani frumoasa si speciala Korea!!!!

  hmmm si acum ma mai plimb putin prin Piata KwangJang….

 31. la multi ani si din partea mea tuturor celor care isi sarbatoresc azi ziua numelui.
  sa fiti voiosi si sanatosi!

  si hai s-o punem de un hef pe cinste! ce ziceti?

  • Multumesc pentru urare! :p
   Da, ma cheama Marian.

 32. Pot spune doar atat: va invidiez.

 33. La multi ani tuturor sarbatoritilor de azi!!!
  La multi ani KOREA!!!

 34. Ati zis ca punem de petrecere, si cand colo…..va astept..grabiti-va!!!

  • Am facut niste clatite in seara asta, va dau si voua cu draga inima.

 35. se pare ca toata lumea e la alte petreceri… asta e :)

 36. Eu nu m-am petrecut,eu m-am sacrificat pe altarul muncii! hi hi!

 37. La ora 2.50 din noapte stau si ma gandesc la ceva!Am urmarit o gramada de Kfilme,dar in niciunul dintre ele nu am vazut ca si personaj cu acte-n regula un animalut de companie,un pisoi amarat,un catel dragalas sau un calut ceva,Asa la gramada ,am vazut cai cu herghelia,gaini si alte zburatoare comestibile,pe ici pe colo cate un catel si cam atat! Daca anul asta a fost anul intoarcerilor in timp,poate la anul vedem si ceva animalute!

  • ca bine zici!

  • Ba da, Il Mare dupa care au facut americanii Casa de pe malul lacului, cu Sandra Bullock si Keanu Reeves – in filmult sud-corean, catelul este pur si simplu aodrabil.

 38. desi, stai! a fost un animalut… un catel pe care fata l-a furat de la stapanul rau si l-a dus la un prieten… iti amintesti serialul?

 39. Ei da cam vag ,era ala cu 49 de zile, parca!

 40. A nu,Parfum de femeie! Ala in care catelul ia facut lucrurile ferfenita doctorului!

  • daaaa

 41. Care a fost suma totala cu care ai plecat din romania spre noua tara?

  • daca vrei sa pleci, trebuie sa-ti calculezi intre 100 dolari si 100 de euro pe zi… depinde de hotelul unde stai si cat de mult vrei sa calatoresti prin tara

 42. BINE V-M GASIT PE TOTI!
  intors si eu din excursie. Acum am citit ce ati mai scris pe la pagina trecuta din jurnal si ma apuc de asta :).

 43. Ti-am pastat si tie niste bunatati,Cristinutza.

  • Kamsahamnida. Acum o sa ma servesc. :)

 44. Ce pot sa zic este ca AM PUS PICIORUL INTR-UN COLT DE ASIA! :).

  • spune-ne cum a fost :)

   • MI-a placut foarte mult. Am trecut pe Podul Bosfor care e luminat super frumos noaptea si am ajuns in partea asiatica. Din pacate nu am stat prea mult si era si tarziu, vre 10,11 seara. Ne-am plimbat putin, am coborat din masina si am pus piciorul pe tarm asiatic, am facut poze sa am si dovada si apoi ne-am intors. Din pacate in Istanbul cam toate obiectivele care sunt neaparat de vizitat sunt in partea europeana si cum timpul era destul de scurt nu am putut petrece prea mult timp in Asia. Sper ca data viitoare sa fiu mai aproape de Coreea daca nu chiar acolo. :)

 45. Cand am citit partea cu piata din Seul m-am bucurat foarte tare ca era fix dupa pauza de masa ca altfel nu stiu ce faceam :)).

 46. Mi-a placut foarte mult plimbarea prin aglomerata piata. Dupa linistitul Bukchon pot spune ca am vazut destul de mult din cele doua fatete ale Coreei, din traditional si modern, din partea calma, meditativa, armonioasa si cea practica, intreprinzatoare, agitata.

 47. Nu are sens sa repet…stii partea cu descrierile…foarte buna. Sincer mi-as dori sa facem un shopping in piata lor faimoasa…din descriere si poze pare locul potrivit. Stii, ma uit ce multiplex cinema au si din nou “ma loveste” cat de intarziati suntem fata de alte tari in ceea ce proveste promovarea culturala si nu numai. La noi cinematografele dispar pe zi ce trece si ei au si colt educational cu istoria cinematografiei. Looking forward for the next episodes of “Somewhere in Korea” by Carina… :d

 48. Iar e pustiu prin palat. Acum ca m-am intors cu proviziile de soju nu e nimeni pe aici? Nu are farmec sa il beau singura…

  • sa vezi ce bem la urmatoarea intalnire :))

   • Carina…

   • Nu pot sa cred ca merge!!! Cristinuta, cred ca aceasta minune iti apartine, ori proviziilor de soju :) Recitesc repede articolul si ma intorc ca sa beau putin, am ce sa recuperez!

    • Strazile sunt luminate noaptea cu lampioane? Mi s-a parut in unele fotografii ca vad lampioane cu forma traditionala (chiar daca nu cele de lotusi…) Imi plac foarte mult aparatele vechi de cinema, imi amintesc de copilaria mea, cand si in satul nostru era cinematograf si un filmele erau in cutii rotunde, de 40-50 cm diametru, cate 4-5 cutii pentru fiecare, depindand de lungimea filmului, dar cinema nu mai exista la noi de 20 de ani, si nici cutiile, acum in era digitala. Interesant ca la ei au ramas salile mari de cinema, in ciuda faptului ca ei sunt si mai ,,digitalizate”.

    • in luna mai pe foarte multe strazi sunt agatate lampioane cu ocazia zilei lui Buddha

    • in restul anului cred ca nici nu e nevoie de ilumiat stradal pentru ca sunt atatea reclame luminoase, iar vitrinele sunt luminate incat pe marile bulevarde e lumina ca ziua :))

   • Carina, ne pregatesti ceva, si mai gustoasa? Astept cu nerabdare!

    • Si eu….

    • Ma bucur ca te-au ajutat proviziile mele se soju :P.

    • Ma bucur, liliko, daca proviziile mele de soju s-au facut utile :P

     • Sorry, am crezut ca prima nu s-a trimis :)).

    • sa vad daca reusesc pana duminica sa termin ceva pt ca acum sunt putin cam ocupata… incerc, dar nu promit… eu sper ca va fi interesant

     • va fi interesant…cu SIGuranta

     • Lasa, nu te grabi. Sa iasa frumos conteaza. Si eu sunt ocupata asa ca eu pot sa astept activ :))).

 49. Iar sunt singurca pe aici, prin palat. Si seara cand se anima atmosfera o sa fiu iar ocupata si nu o sa prea pot veni.
  In cluj s-a pus pe ploaie de ieri dupamasa si s-a racorit :P.

 50. Buna seara.As avea o intrebare si,cum nu stiam unde sa o adresez sper sa nu fie vreo problema daca o pun aici.As vrea sa stiu cum sunt priviti,sau mai degraba tratati europenii de catre asiatici.Multumesc anticipat

Leave a Comment