Carina T. [KF]

Jurnal coreean – Bukchon

Written by Carina T. [KF]. Posted in Cultura, Funny stuff, Han style, Hanok, Informatii utile, Istorie, Istorie si cultura, Recenzii Koreafilm, Recomandarile lunii, Traditii, Travel tips

Tagged: , , , , , , , ,

Bukchon 30

Published on august 02, 2012 with 336 comentarii

- partea a şaptea -

Sâmbătă, 12 mai – Seul
Vizita noastră prin Bukchon nu s-a încheiat odată cu magazinul de suveniruri şi nici cu vizita prin Liceul Choong Ang.


După ce am ieşit din liceu, am pornit pe una dintre străzile care urcau puţin în pantă şi unde se vedeau numai case hanok. De acolo începea vestitul Bukchon Hanok Village despre care s-a mai scris pe blog (aici şi aici). Se vedeau o mulţime de acoperişuri tradiţionale, înghesuite parcă unele peste altele, încât nu-ţi dădeai seama unde sunt străzile… adică, mai corect spus, aleile… veţi vedea de ce spun asta.

Bukchon-ul este un sat cu case tradiţionale coreene numite hanok, ce formează un grup, care cuprinde Gahoe-dong, Jae-dong, şi Samcheong-dong în Jongno-gu. Bukchon a fost un cartier rezidenţial tradiţional pentru mai mult de şase secole de istorie a Seulului.
Satul tradiţional este compus dintr-o mulţime de alei ce se păstrează pentru a arăta o zonă urbană de acum 600 de ani. În prezent este folosit ca un centru de cultură, case de oaspeţi hanok şi restaurante tradiţionale, permiţând vizitatorilor să experimenteze atmosfera din perioada dinastiei Joseon.


Bukchon„Satul de Nord” – este cartierul din Seul situat pe partea de sud a unui versant care leagă munţii Bugaksan şi Eungbongsan, între Palatele Gyeongbok şi Changdeok. Datorită locaţiei sale între palate şi a peisajelor naturale deosebite – cartierul are vedere spre centrul capitalei, cu Muntele Namsan formând un fel de „paravan” natural. Conform principiilor feng shui, locul era considerat deosebit de important şi de bun augur. Zona a fost folosită pentru a fi apanajul rezidenţial exclusiv al membrilor familiei regale a Joseon şi a înalţilor funcţionari ai Curţii regale.
Datorită condiţiilor sociale şi economice din ultima parte a perioadei coloniale, tot mai multe familii au început construcţia de case în Bukchon, ceea ce a dus la concentraţia mare de case hanok ce se văd astăzi.


În cea mai mare parte a dinastiei Joseon, în Bukchon nu erau mai mult de 30 de reşedinţe. La vremea respectivă, casele au fost ridicate din materialele de cea mai bună calitate, iar designul şi construcţia erau realizate de cei mai buni maeştriiAcum, aici locuiesc descendenţii acelor familii de rang înalt şi oameni care s-au mutat abia în secolul al 20-lea, inclusiv artizani şi artişti. Cele mai multe hanok-uri contemporane sunt mici şi au fie forma de „U”, fie de pătrat, cu o mică curte interioară. Rezultatul este destul de interesant – linii neîntrerupte de acoperişuri, cornişe care aproape se ating unele cu altele, cu vecini care împart aceleaşi frumoase ziduri. În timp, casele au fost renovate, iar în interior au fost introduse facilităţi moderne.Aleile, precum ramurile de copac sau venele unei frunze, care imită apa care curge – spre deosebire de drumurile pătrăţoase din Occident – sunt una dintre caracteristicile vechi ale acestei zone. Plimându-te pe acele alei pot simţi inima caldă a Coreei.Practic partea din Bukchon care s-a păstrat în forma tradiţională, îngrămădirea de case hanok, este situată în Gahoe-dong 11, 31 şi 33 în Samcheong-dong şi în Gye-dong 135, case ce au fost construite înainte de 1950.Zona 31 Gahoe-dong are numeroase străduţe ce formează un adevărat labirint. Când am păşit pe aceste alei am simţit că mă pierd, dar, în acelaşi timp, mă simţeam în mare siguranţă. Alături de zidurile impunătoare, dar primitoare, te simţi protejat.Din ceea ce citisem eu despre Bukchon, mă aşteptam să văd un sat tradiţional tipic, în care oamenii locuiesc de sute de ani. Dar nu este deloc aşa. Acesta a devenit mai degrabă mai mult comercializat şi turistic.
Cu toate că în 2001, administraţia Seulului a demarat un amplu proiect de conservare a Bukchonului (2.300 de case, dintre care 900 sunt hanok), în valoare de 84 de bilioane de woni, acesta a întâmpinat destule dificultăţi. Proprietarii primeau sprijin financiar pentru renovarea şi repararea caselor.
S-a creat o situaţie destul de ciudată deoarece în zona unde se aplica proiectul nu se puteau construi clădiri mai înalte de două etaje, în timp ce în apropiere nu era valabilă această restricţie. Mai mult chiar, în partea estică, proprietarii de clădiri nu numai că trebuiau să conserve exteriorul caselor, dar trebuiau să păstreze şi folosinţa. În partea vestică însă s-au construit mari clădiri comerciale. Să nu vă imaginaţi că printre case, dar în aceeaşi zonă.
Până în 2007, 392 de proprietari de case au aderat voluntar la proiect şi au primit sprijin financiar. În 2006, 33 de case au devenit stabilimente comerciale, unele s-au transformat în restaurante, magazine de ceai sau birouri. Se pare că tendinţa de schimbare a Bukchonului continuă treptat. Oare această cultură unică va dispărea? Ar fi o adevărată tragedie.


Toate aceste informaţii le-am aflat ulterior, după ce am părăsit zona şi am găsit un Centru de informare turistică al Bukchon-ului şi unde am primit harta cartierului şi o broşură. Poate dacă le aveam de la început reuşeam să vedem mai multe locuri, deşi oboseala îşi cam spunea cuvântul. Ne plimbam deja de câteva ore bune şi în afară de cafeaua cu gheaţă nu băusem şi nu mâncasem nimic. Ciudat, dar după aceea nu mai văzusem niciun local.Zona 31 Gahoe-dong şi Samcheongdong-gil

Dar să revin la zona 31 Gahoe-dong. Aici, în câteva case particulare au fost amenajate ateliere de lucru specializate în artă şi meşteşuguri populare, precum broderia, ţesătoria, croitoria şi cultura ceaiului. Proprietarii primesc fonduri pentru a-şi înregistra casele ca „open house”, în scopuri culturale şi pentru turişti, într-un anumit interval orar.

Tot aici se găsesc câteva mici muzee amenajate: Museum „Old fragrance” (Vechiul parfum), World Jewellery Museum (Muzeul bijuteriilor), Owl Art and Craft Museum (Muzeul Bufniţei) etc. De exemplu, În Muzeul „Vechiul parfum” este expusă o colecţie de obiecte pe care rezidenţii hanokului le-au lăsat odată cu trecerea lor pe acolo. Intrarea costă 5.000 de woni.


Muzeul Bufniţei

Proprietara Muzeului Bufniţei şi-a petrecut peste 40 de ani călătorind prin mai mult de 80 de ţări şi a adunat 3.000 de picturi, obiecte de artizanat, ustensile, aparate de bucătărie şi accesorii. Şi aici intrarea costă 5.000 de woni.


Zona 11 Gahoe-dong, Gyedong-gil şi Changdeokgung-gil

Trecând dincolo de strada Gahoe-ro, şi mergând puţin spre sud, daţi de o altă zonă „protejată”, 11 Gahoe-dong. Dacă în 31 Gahoe-dong majoritatea caselor sunt închise publicului, aici situaţia e inversă. Se găsesc multe case de oaspeţi, ateliere meşteşugăreşti, muzee.


Pe strada Bukchon-ro 12-gil se găseşte Atelierul de broderie Han Sangsoo, care a fost declarat „Importantă proprietate culturală intangibilă nr. 80”. E o alee îngustă pe care cred că nicio maşină nu poate intra. Se găseşte tot într-o casă hanok, foarte frumoasă. Am plătit 3.000 de woni şi am intrat să văd despre ce este vorba.Deşi în curtea interioară nu era nimeni, se auzeau murmure, iar scările casei erau pline de încălţăminte, în mare majoritate de copii. Mi-am lăsat şi eu opincuţele şi am intrat încet să nu deranjez. Copiii erau adunaţi în faţa unui televizor unde era difuzat un documentar despre broderie, dar, în acelaşi timp, era şi o lecţie despre tehnicile broderiei tradiţionale coreene. Copiii erau atenţi şi la tv, dar ascultau şi explicaţiile învăţătoarei lor.
Tot aici se găsesc câteva vitrine cu obiecte care se pot cumpăra.
Mi-am aruncat şi eu o privire, apoi mi-am făcut loc pe lângă ei şi am pătruns în încăperea din dreapta.


Deşi nu e mare, în interiorul muzeului s-au adunat foarte multe obiecte valoroase. Colecţia cuprinde broderii din secolul 17 încoace, obiecte decorative folosite de familia regală a Joseonului şi de nobili, precum şi haine şi mobilier.


În încăperea din dreapta se găsesc în special haine purtate de Rege şi Regină, hainele de nuntă, ţinute de nobili şi câteva obiecte de podoabă, precum şi unele piese de mobilier.

În timp ce eu priveam cu atenţie obiectele, în muzeu s-a făcut linişte. Se terminase lecţia copiilor. Am răsuflat uşurată, fericită că pot să fac fotografii fără să mă deranjeze nimeni. Am pornit apoi spre încăperea din stânga intrării (practic muzeul este format din trei încăperi de expunere şi o sală de lucru).În această sală sunt expuse în special obiecte de mobilier din perioada Joseon, paravane, broderii, dar şi mici obiecte de podoabă.

Diverse obiecte folosite pentru broderie în secolul al XIX-lea, în Joseon

Alături mai este o sală de lucru. Acolo erau câteva femei care brodau. În cadrul acestui atelier se organizează şi cursuri de broderie.

Aici s-a încheiat şi vizita mea la Atelierul Han Sangsoo. În curte i-am găsit din nou pe copii care ascultau alte explicaţii ale învăţătoarei.

Am continuat plimbarea pe frumoasele alei ale Bukchon-ului, curioasă să văd ce mai descopăr. Deşi ai impresia că unele case seamănă între ele, nu e deloc aşa. Fie diferă zidurile, fie porţile, fie decoraţiunile. Fiecare are un farmec aparte.
Am fost surprinsă să văd că nu toate casele sunt renovate şi în stare foarte bună. Pe ici, pe colo, se mai văd unele care au nevoie urgentă de reparaţii.

În toată zona există opt puncte renumite pentru fotografiere astfel încât toţi cei care ajung acolo să poată simţi cu adevărat atmosfera Bukchon-ului. Ele sunt marcate şi pe hartă. Acele locuri sunt cele din care se vede cel mai bine cartierul şi cele mai frumoase clădiri.

Nu uitaţi însă că aceasta este totuşi o zonă rezidenţială, deci să nu faceţi multă gălăgie dacă ajungeţi în Seul.

În timpul plimbării prin 11 Gahoe-dong am mai găsit un alt atelier de broderie: Donglim Maedeup, puţin diferit de primul. Aici se găseşte şi un mic muzeu, dar şi un magazin de unde se pot cumpăra obiecte deja finisate, dar şi obiecte semifinisate, pentru cei care vor să-şi confecţioneze singuri podoabe şi ornamente.Este aşa o explozie de culoare că îţi ia ochii şi nu ştii la ce să te uiţi mai întâi.


Pentru cei care vor să înveţe cum se fac tradiţionalele noduri decorative folosite la realizarea obiectelor ornamentale există broşuri pentru studiu.

Despre Bukchon se pot povesti foarte multe. Cred că nu este suficientă o zi întreagă dacă vrei să vizitezi şi să descoperi toate comorile care se găsesc acolo. Noi am văzut doar o mică parte. Cu părere de rău şi destul de obosite, ne-am îndreptat încet-încet către staţia de metrou Anguk, sperând ca pe drum să găsim un local să servim masa. Dar înainte de asta, trebuia să imortalizez trecerea mea pe acolo. 

- va urma -

Despre Carina T. [KF]

Carina T. [KF]

Pentru mine Coreea este o lume aparte, o lume misterioasă care îşi dezvăluie treptat secretele... dar acestea par nesfârşite. În fiecare zi mai descopăr câte ceva care mă face să-mi doresc şi mai mult să ajung acolo şi să pipăi, să miros, să gust şi să mă desfăt cu savoarea Coreei.

Browse Archived Articles by Carina T. [KF]

336 comentarii

There are currently 336 comentarii on Jurnal coreean – Bukchon. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Andreea nu te-am parasit dar m-a furat peisajul ,cand incercam sa ma ratacesc! Noapte buna!

  • Noapte buna si tie, si …vise placute!!!!

 2. Vai ce magazin plin cu de toate,de-a gata, kituri cu istructiuni de impletire ,cu fel de fel de siretele,panglicute ,pietricele si margele ,ametesti numai uitandu-te,greu de facut niste alegeri pentru prieteni sau pentru tine!

 3. Vai ce mandra esti de tine in poza de final!

 4. Ce multitudine de zorzonele,aparent fara importanta,dar numai bune pentru suflet ,un adevarat balsam si pentru ochi!

 5. Era sa uit de toate acele recipiente din ceramica ,se pare ca sant omniprezente,credeam ca sant raritati si sant expuse numai in anumite locatii,dar ma bucur sa ma intalnesc cu ele la tot pasul,doa,doar oi nimeri si eu unul plin cu ceva bunataturi!

 6. Cea mai mare greseala a ta a fost ca nu ai luat si tu pliante cu instructiuni,macar ne uitam la poze si tot descopeream America,pardon Corea!

  • asta e…. imi fac mea culpa
   eu speram sa mai ajung intr-o zi pe acolo si sa vad ce-am ratat, dar n-a mai fost timp si o sa vedeti de ce :)

 7. Buna Livia , buna tuturor. Imi cer scuze ca nu am lasat niciu comment aici. Am citit recenzia pe nerasuflate. Ca de obicei, captivant!

 8. Va doresc o noapte cat mai racoroasa. Ma apuc imediat de subtitrat si de restul.:D

 9. La asemenea recenzi pur si simplu nu am ce sa spun…fara cuvinte! Felicitari Carina…faci o treaba minunata…chiar daca nu prea am lasat comentarii…pur si simplu nu am ce sa spun…mereu ma lasi “masca”:).

 10. daca s-ar pastrs si la moi traditiile ca la ei ar fi grozav dar din pacate romaniilor nu le prea pasa de aia suntem cum suntem ,ei stiu sa puna in valoare ce au mai frumos si sa-i determine pe turisti sa revina. trebuie apreciati pentru asta.

 11. Iar e pustiu pe aici, dar macar ma pot plimba hai-hui pe strazi. :))
  Sau mai bine stau in casuta acum ca e cald. Imi fac un ceai verde cu menta si ma racoresc :).

 12. Ce domestica ai devenit donsora! Dela soju la ceai verde?

  • hi hi hi
   Apoi pe caldura asta ma deshidratez si mai tare de la atata alcool. Astept sa se racoreasca si sa vina seara si mai ales sa nu beau singura :).

  • Da acu chiar merg sa imi fac un ceai verde cu menta, ca avem la lucru si ne putem face cat vrem :)). Mai am inca un pic de coicolata calda care s-a racit :)))

 13. Iar beau ceai singurica…. :(

  • Neata! Nu esti singurica, bantui si eu pe aici un pic… iti tin companie la ceai :)

   • Perfect. Kamsahamnida, gabriela!

 14. Salutari, tuturor!!!!Va tin si eu companie, dar eu beau niste limonada.Daca vreti,va dau si voua.

  • Bem ceai cu limondata :)).

 15. Am ajuns ai eu dar cu sufletul trist de ceea ce s-a intamplat la gimnastica! Asa ca am plecat sa colind din nou pein acest cartier pitoresc! Pe fb au postat ziua Romanaiei la Yosu! Trei coreeni canta la nai melodii ale lui Gheorghe Zamfir! Emotiionant! Chiar stiu de noi! Si ce trumoase sunt cantecele romanesti!

  • Am vazut si eu postarea, dar nu am apucat sa ma uit la filmulet. Foarte frumos. Ma bucur tare mult ca stiu de noi. Ma face sa ma simt bine, ca sa spun drept :).

  • am vazut aseara pe Antena 1 reportajul de la Yeosu… nu stiu de ce, dar nu m-a impresionat in mod deosebit… in afara de momentu; cu naistii care au interpretat melodii de-ale lui Zamfir, in rest nu a fost ceva extraordinar… poate nu au surprins ei ce trebuie :(

   • Momentul cu naisti m-a impresionat! Si ca unul dintre ei vorbea binisor romaneste!

  • eu sunt trista pt ca i-au furat practic medalia de bronz Catalinei la barna
   mi-a parut rau pt Sandra pt cazatura de la sol
   asta e concursul… viata merge inainte
   din pacate de aici incolo nu prea cred ca mai avem sanse la vreo medalie… poate la caiac 2 baieti, dar greu de crezut

   • Ai dreptate! Si mai trist este ca la gimnastica nu prea se vad performante viitoare! Antrenori au anuntat ca se retrag! Dar …speram!

    • Da, trist… Si mie imi pare rau. Eu am citit aseara ca se retrage Catalina si poate se apuca de antrenat… :)

     • Poate! Imi doresc mult sa ramanem printr fruntase in gimnastica! Nadia a deschis drumul si cred sa inca nu s-a ajuns in infundatura! Talente sunt! Oameni cu vointa sunt! Dar mai trebuie si bani! Si interes din partea oficialitatilor!
      Acum ma uit la calarie! Sunt o mare iubitoare de cai! Iar acestia sunt superbi!

     • Da, caii sunt superbi. Foarte eleganti ca statura si puternici. Singurul lor bai e mirosul, dar ala nu se simte la tv :)).

     • Si eu imi doresc sa ramanem in frumte la gimnastica. Suntem recunoscuti pentru asta in TOATA lumea si vreau sa ramanem asa. Mai mult interes din partea ofocialitatilor nu ar strica. :).

     • Iar mie personal imi place gimnastica la nebunie si va ramane sportul olimpic numarul 1.

   • eu cand am vazut ce nota i-au dat Catalinei am inceput sa rad ca o nebuna prin casa, ca Jang Hyuk. ma asteptam sa-i dea mai putin ca lui Raisman pt ca,,,,ehh.. e din america, dar nici chiar atat de putin

 16. Hipismul este un sport foarte costisitor! Im primul rand ingrijirea cailor. Sunt animalr foarte curate si-i trebuie facut curat in grajd in fiecare zi si ei curatati. Mirosul este la toate animalele! Apoi echipamentul jokeului! Si nu mai continui.
  Am vazut ep 12 din rooftop prince- minunata excursie prin Koreea! Caut pe net sa vad localitatea!

 17. Buna, celor care mai sunt pe aici!!!
  Aahh, Cristinutza iti doresc o vacanta minunata!!!

 18. Buna dimineata! Weekend placut tuturor! Cristinuta, vacanta frumoasa si salut-o pe Asia din partea noastra :)

 19. Carina, am uitat sa te intreb: ai baut cafea coreeana? Si cum este?

  • in general cafeaua lor e destul de slaba
   o beau si normala in cafenele si baruri, dar o beau si cu gheata, asa cum am scris intr-un jurnal
   e mai mult un ice coffee :)
   dar se poate bea si cafea buna, strong, in localuri occidentale
   in Coreea, cafeaua a ajuns abia acum o suta si ceva de ani (vedeti filmul Ga-bi), iar la inceput doar nobilii isi permiteau sa bea
   ei erau mai mult adeptii ceaiului… si acum asa sunt foarte multi

   • He ,he ,ce beau eu multa cafea,dar in Ga-bi se bea din toate pozitiile si cu orce ocazie,iar daca nu este se inventeaza! Cred ca este singurul film in care am vazut cum se bea cafea in cantitati impresionante!

 20. mai pregatesc o parte de jurnal
  nu stiu daca termin azi, dar incerc… daca nu, ramane pe maine

 21. Carina, cred ca aceasta calatorie in Coreea, ti-a schimbat putin viata (nu-i asa?), ti-am citit toate comentariile, dar as vrea sa le scrii in jurnal si sa-l multiplici pentru a-l oferii celor care ti-l citesc cu o mare placere, eu una abia astept cred ca ma vei pune si pe mine pe lista ta, iti multumesc pentru minunatele tale articole le citesc si le recitesc imaginandu-mi ca am fost si eu alaturi de tine in aceasta calatorie,

  • Si eu ,si eu vreau!

  • incerc sa vad daca reusesc sa public acest jurnal… poate, poate…

 22. La JO, Coreea de Sud a terminat pe locul 5, iar Ro pe 26.

  • Dar ce m-a incantat mai mult a fost locul pe care Republica Coreea l-a luat la …fotbal! Au luat bronzul! Nu sunt microbista dar…m-a facut sa zambesc! Coreea a invins in semifinale Marea Britanie si in finala mica Japonia! Zambetul meu a foat un suras adresa coreenilor (ca tare dragi imi sunt) si un repros adresat “faimoaselor” echipe europene! Si ca totul sa fie hazliu…medalia de aur a revenit Mexicului care a batut…Brazilia cu 2 la 1!
   Frumos podium: Americile si Asia. (Dragi baieti cum stam cu fotbalul?)

 23. Carina ,ar fi pacat de racoarea de afara sa nu te odihnesti si tu putin,lasa ca mai este zile doar nu a intrat in sac! hi hi,saracul liviu el este nevinovat ,eu sant rea!

  • ce racoare ca la noi sunt 30 de grade?!
   daca ar fi racoare ar fi si mai bine pt inspiratie :)))

   • Da rau o mai duceti! La Bucuresti ploua torential si era tare racoare! Si ieri a fost la fel! Aici la Polo a plouat dar acum ii tare fain! Iti trimit o pala de vant racoros din Cheile Oltetului!

   • vreau sa ploua in Oltenia… chiar e nevoie de ploaie

    • Se pare ca frontul atmosferic a ocolit Craiova daca a ajuns la Bucuresti! Chiar sufar pentru tine! Dar…daca te gandesti ca de la 42 de grade ai 30…poate te …mai racoresti! Glumesc! Iti doresc o seara cat mai racoroasa!

 24. Eleonora Ban-o intrebare:-vreo legatura cu Banut de acum cativa ani de la gimnastica si retrasa din cauza unei accidentari la picior?

  • Sunt “mai inaintata in varsta”! Pe vremea mea (chiar daca am facut citiva ani, dar nu de performanta) nu se stia de gimnastica din Romania! Sunt Ban pur (adica maruntisul de la Leu). Asa glumesc eu pe seama numelui meu!

   • Daca Banutul e de aur este valoros ,oricat de mic ar fi!

    • Ce bine ar fi! Multam; de…incurajare!

    • Poate nu de aur (metal) ci aur spiritual si moral! Spre asta aspir!

   • este Banul nostru de Oltenia :))))

  • V-am mai raspuns la unele comentarii de la muzica traditionala!

 25. Ia zi parintele.cum e la noi acuma? Ploua e racoare si e al naibii de bine!

 26. Carina,multumesc mult ptr. articol si imaginile prezentate.Ma uitam in unele foto. si mi se parea un sacrilegiu prezenta masinilor si bicicletelor pe langa acele cladiri.Multumesc inca o data ptr. prezentare.

 27. Livia,nu vroiam sa spun de vreme,sa nu-i para rau Carinei.

  • ma bucur daca la voi e bine
   nici in Craiova nu mai e canicula de zilele trecute, dar ma bucuram pt culturi si gradini daca ploua pt ca pamantul e tare insetat

   • Este foarte adevarat! Si ploicica asta nu-i nici pe aici de ajuns! Avem o vara foarte fierbinte cu urmari si mai…fierbinti! Aici, nu nu s-au facut de loc prunele! Pamantul are crapaturi de cativa cm! Si cred ca doare!

    • Nu s-au facut prunele? Noi ce mai bem la iarna ca sa ne incalzim?Asta da tragedie! hi hi hi!

     • Tuicu; de anul trecut! (asa se spune pe aici – tuicu’)! Ca pastram! Ce buna-i fiarta cand zapada e de juma’ de metru si ninge linistit!

     • Zona este de livezi si pasuni! Deci, ma vaiet de ce nu-i pici!

     • Ei lasa si tu ca de-o frectie si o gargara tot iese!Numai ca daca o tinem in petreceri ,cu de toate nu ne ajunge,acum am avut noroc de Carina ca ne-a facut provizii de Soju ,dar si alea sant cam pe sfarsite,Cristinuta cred ca s-a ascuns in beci si a baut fara noi!

     • Nu cred ca le-a ascuns! Pregateste o petrecere “coreeana” bine “udata” si “cantata”!

 28. stati pe receptie (sper sa mai fie cineva pe aici) ca in seara asta veti vizita niste locuri interesante :)

  • Sunt aici! Abia astept! Mi-e tare dor! Ascult acum Kim Kwang Seok!

 29. Carina,acum am terminat de vazut All In,am vazut si karaoke,si niste casute in genul celor prezentate de tine si metroul in toata splendoarea lui. Daca pana acum ma multumeam sa identific,monumentele din filmele istorice,acu m -ai pus serios la treaba, trebuie sa localizez tot ce ne prezinti! Cred ca acest lucru a devenit sport national printre noi!hi hi hi!

 30. Ok,ma invart si eu pe aici!

 31. Am vazut azi o secventa la TV ,dar nu stiu exact unde ,erau niste garduri de-a gata ,si multe din modele aduceau cu cele coreene,dar cam scumpute!

  • poate mai vezi, sa ne spui si noua…

   • daca era o reclama, poate o sa o vedem cu usurinta

 32. Buna tuturor!

 33. Ce faceti într-o seara aşa răcoroasă?

 34. Buna,dar hotarati-va,stati in Jumong sau in jurnal?

  • Eu stau si aici si acolo. Aici mi se incarca foarte greu. Dar e ok.

  • Ce-i parintele te misti mai greu sau cu talent?

 35. In asteptarea noului Jurnal zburd dupa pofta inimii si aici si acolo si dincolo!hi hi hi!

 36. Sunteti mai tinere si va miscati mai repede de nu va gasesc decat greu?

 37. Carina T. [KF]

  gata… in max un minut apare partae urmatoare din jurnal :)

 38. Hoinarim! Hoinarim! Vedem cine si pe unde scrie si …hop si noi pe ulita lui! Este mare palatul! Suntem in asteptarea noi pagini din jurnal! Si mai bem o cafea cu gheata, mai vedem un muzeut, mai dam o tarcoala pe la seriale si dam pe gat o dusca de soju!

 39. Carina, la Reintalnirea nu
  pot sa comentez, am tot
  incercat dar nu apare, nu
  functioneaza butonul
  Submit sau nu stiu de ce.
  Am vrut sa te intreb daca ai
  vazut in piata fructe
  autohtone, necunoscute
  noua, ca banana si
  portocale se gasesc
  oriunde in lume. Si trebuia
  sa scrii la inceputul
  recenziei ca nerecomandat
  citirea cu stomacul gol :)

  • asa cum am scris si intr-un comentariu, pepenii galbeni sunt putin diferiti de ai nostri, adica nu sunt asa zemosi sau innecaciosi
   in rest nu imi dau seama daca era ceva altfel… nu mi s-a parut
   poate ginko prajite… la noi nu-mi amintesc sa fi vazut… iar ca legume, ar fi in primul rand radacina de lotus

   • Fugim una dupa alta :) multumesc pentru raspuns; radacina de lotus e planta care feliata are forma de floare?

    • da… are un gust deosebit

 40. era una dintre marile mele curiozitati sa gust sa vad cum e

 41. “Când amintirile-n trecut
  Încearcă să mă cheme,
  Pe drumul lung şi cunoscut
  Mai trec din vreme-n vreme.” (Eminescu)

  Sunt singura pe strazi. Pasi-mi rasuna pe dalele de piatra. Seara si-a lasat mantia albastra cu mii de stele lucitoare peste cartier! Incerc sa deslusesc soaptele serii. Dintr-o casa se aude o muzica-n surdina, alaturi cineva suspina! Merg mai departe. Nu mai este nimeni pe strada! Din alta casa se aude cum mama isi trimite copii la culcare. Dar.. imi sta inima in loc! Ce se aude – cineva rade sau plange, plange sau rade? Nu-mi dau seama. Mai ascult putin. S-a lasat din nou linistea. Merg mai departe…voi intalni pe cineva?
  Nu cred! Ma mai plimb putin si …intru si eu in casa mea traditionala!
  Noapte buna!

 42. superbe pozele… nu va este dor de Seul?

 43. haideti,sa facem un zid chinezesc romania/coreea ca,sa mergem in pelerinaj,pe jos ,daca nu putem cu avionul.

Leave a Comment