Carina T. [KF]

Jurnal coreean – Bucătăria regală coreeană

Written by Carina T. [KF]. Posted in Coreea azi, Funny stuff, Informatii utile, Recenzii Koreafilm, Recomandarile lunii, Travel tips

Tagged: , , , ,

KRC 4

Published on iulie 19, 2012 with 346 comentarii

- partea a cincea -

Sâmbătă, 12 mai – Seul
După o cafea rece, într-o zi caldă de primăvară, simţi că îţi recapeţi forţele şi poţi să porneşti din nou la drum prin Bukchon. Din intersecţie porneau câteva străduţe mici cu case tradiţionale şi ne gândeam încotro să ne îndreptăm. Paşii ne-au purtat către Korean Royal Cuisine. Mergând pe o stradă am văzut la o casă porţile larg deschise. Acolo era Institutul Coreean de Gastronomie Regală.În curte nu era nimeni, dar în clădirea din spate se auzeau multe voci. Apoi a apărut o femeie cu un şorţ de bucătărie şi un bărbat tânăr care a vrut să ştim ce dorim. Când l-am întrebat dacă se poate vizita locul, a fost foarte bucuros să îmi dea informaţii despre institut, m-a invitat să intru şi să fac fotografii. Vorbea foarte bine engleza şi era o persoană foarte deschisă.

Desemnat în anul 1971 ca “Importantă moştenire a patrimoniului cultural imaterial nr. 38″ (Joseonwangjo Gungjungeumsik), de către guvernul coreean, Institutul Coreean de Gastronomie Regală este o academie care are ca scop conservarea, atât a reţetelor din bucătăria tradiţională locală coreeană, cât şi din gastronomia de la Curtea regală.
Bazându-se pe priceperea lui Han Hui-sun (1889-1972), ultima Mare Doamnă de la Bucătăriile Regale, care a servit familia regală în timpul domniei ultimilor doi împăraţi, Gojong şi Sunjong, Institutul este cunoscut ca un adevărat moştenitor, şi, prin urmare, cea mai mare autoritate în materie de gastronomie regală coreeană.


Institutul Coreean de Gastronomie Regală a fost înfiinţat de către Maestrul Hwang Hye-Seong (a doua generaţie de deţinători ai titlului de „Importantă moştenire a patrimoniului cultural imaterial nr. 38”), în anul 1972. Institutul a fost desemnat să se ocupe de activităţi educative precum transmiterea şi păstrarea reţetelor tradiţionale din bucătăria coreeană, publicarea de cărţi de gastronomie etc.
În prezent, la conducerea institutului se află a treia generaţie de moştenitori, în persoana doamnei Han Bok-ryeo. În 2003, ea a coordonat partea de bucătărie în timpul filmărilor la serialul MBC „Giuvaierul palatului”.

Institutul este împărţit în trei săli principale: Sala de conferinţe, Camera de resurse şi Camera de studiu. La Korean Royal Cuisine se organizează cursuri pentru prepararea Pyebaek (mâncăruri pentru familiile miresei şi mirelui, pregătite de cuplul proaspăt căsătorit, imediat după nuntă), cursuri pentru bucătăria ceremonială şi ritualurile ancestrale. În Sala de conferinţe se desfăşoară clasele de gătit şi au loc prelegeri. În Camera de resurse şi Camera de studiu, vizitatorii pot găsi o gamă largă de materiale media de bucătărie tradiţională coreeană, bucătăria locală şi din Coreea de Nord.

Prin aceste cursuri, Institutul caută să promoveze preparatele din bucătăria tradiţională coreeană către publicul larg şi să transmită patrimoniul cultural coreean către următoarele generaţii.
Când am ajuns noi, la Institut era în plină desfăşurare cursul de bucătărie tradiţională, la care participau străini (rezidenţi sau turişti). În ziua aceea pregăteau Gyuasang, Juksun Gyojache,Tangkong Hodu Janggwa.
Erau atât de concentraţi şi de preocupaţi de ceea ce făceau încât nici nu m-au băgat în seamă. Probabil erau obişnuiţi cu astfel de vizite.

Asemenea cursuri de desfăşoară în ultimele 3 zile de sâmbătă din fiecare lună. O singură sesiune costă 40.000 de woni, 3 sesiuni – 120.000 de woni, iar un curs complet în urma căruia se obţine un certificat (9 sesiuni) – 320.000 de woni. Programul unei sesiuni cuprinde o oră de demonstraţie făcută de un maestru bucătar, o oră se prepară diferite mâncăruri, iar în ultima oră se serveşte masa din bucatele pregătite.
Cursurile se desfăşoară în perioada aprilie-iunie şi septembrie-noiembrie.

Toată lumea de la Institut ne-a invitat să venim sâmbăta viitoare să participăm la curs. Din nefericire noi avem în program „Festivalul lampioanelor de lotus”, aşa că am ratat această ocazie, dar mi-am propus ca la următoarea vizită la Seul să merg măcar la un curs.


Am ieşit înapoi în stradă şi cum aceasta se înfunda, am făcut cale întoarsă şi la prima intersecţie am luat-o la dreapta. E o zonă unde străzile sunt destul de abrupte şi înguste, iar casele sunt construite în pantă. Sunt sigură că aţi văzut în multe filme imagini din Seul cu astfel de cartiere.

În acea zonă sunt câteva case care fac parte din patrimoniul naţionale, dar nu sunt deschise pentru public deoarece sunt locuite. Cum coboram strada, pe partea stângă era casa tradiţională de la nr. 134 (vezi poza de mai sus), iar în partea dreaptă era o grădină mică de zarzavaturi. Era un mic petec de pământ pe care proprietarii cultivaseră legume.
În capătul străzii am avut o surpriză: am găsit primul magazin cu obiecte promoţionale cu actori şi cântăreţi. Cred că nu mai e cazul să vă spun ce a urmat. 

Fiecare dintre noi îşi doreşte să ajungă într-un astfel de loc, dar nici nu ştiţi cât de dificil e când eşti acolo. Nu ştii pe ce să pui mâna mai întâi. Nu ştii ce să cumperi mai întâi. Vezi ceva, apoi altceva, şi încă ceva, şi tot aşa. În cele din urmă pleci cu sacoşa plină şi cu regretul că nu ai luat tot ce îţi doreai. Dar îţi spui: „Lasă că mai vin odată.”

- va urma -

Despre Carina T. [KF]

Carina T. [KF]

Pentru mine Coreea este o lume aparte, o lume misterioasă care îşi dezvăluie treptat secretele... dar acestea par nesfârşite. În fiecare zi mai descopăr câte ceva care mă face să-mi doresc şi mai mult să ajung acolo şi să pipăi, să miros, să gust şi să mă desfăt cu savoarea Coreei.

Browse Archived Articles by Carina T. [KF]

346 comentarii

There are currently 346 comentarii on Jurnal coreean – Bucătăria regală coreeană. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Carina T. [KF]

  gata inca o parte :)

  • Da, cred ca ai muncit mult.Acum ma apuc sa citesc, sunt sigura ca o sa ma incante.

   • Chiar sunt incantata,imi plac enorm de mult pozele, ti-am ”furat” vreo cateva, dar nu prea multe.Ce mult imi place magazinul acela cu obiecte promotionale despre actori, am recunoscut multi actori si cantareti.Banuiesc ca acela carti se gasesc si in engleza, adica, mie personal mi-ar fi mult mai usor asa.

   • daca te referi la cartile de bucatarie, acolo cu erau cu vanzare… din pacate

    • Nu, ma refer cartile din magazinul despre actori , cantareti.

  • waw este extra

 2. da, printre vizite, treburi gospodaresti si traduceri, am mai scris cateva impresii
  partea aceasta nu e prea mare pt ca unii fani se plang ca sunt prea lungi articolele si e obositor de citit

  • Da,poate ca e mai bine asa, si mie imi place mai mult.

   • offff… nu stiu cum sa fac sa multumesc pe toti… cand sunt prea scurte articolele, cand prea lungi :((

  • cine s-a plans…nici de citit nu le place???????dar este o lume minunata ….in care vor gasi….numai bucurii(…asta era un cantec…dar in loc de “bucurii” era….. “copii”)….numai citind, vocabularul nostru va deveni un rau nesfarsit de sentimente si expresii…….chiar imi place mult…m-ai facut dependenta ….te astept cu nerabdarea unui copil ………..sa mai scrii ceva……..poate o sa ma imaginez si eu pe strazile acelea……si poate virtual ma plimb si eu cu voi pe acolo……cu ochii mintii raman in urma voastra ca sa savurez tot ce pierdeti voi….adica placerea de a simti…………simt ca gust…..pipai…….ma bucur, …ma impresioneaza totul …si daca pana acum nu am stiut ce-i invidia sau gelozia, acum o simt prin toti porii pielii…..si ma uit cu invidie la o alta lume desprinsa din alte timpuri……. noi sau vechi….in care hoinaresc si eu………dar cand ne-o tai scurt….imi spun…lasa Dana…ca si saptamana viitoare mai ai inca o ocazie sa visezi………la lumea ta. MULTUMIM!!!!!!!Carina…pentru toate aceste sanse pe care ni le dai……iar de poze ce sa mai spun….ideale……

   • iti doresc din suflet sa ajungi acolo, sa mirosi si sa pipai in realitate… chiar e o experienta extraordinara pe care vrei s-o traiesti o data si apoi s-o repeti :D

   • N-am vrut sa spun ca nu imi place sa citesc, asta e o pasiune pentru mine, ci ma gandeam ca poate asa ar fi un pic mai usor si pentru Carina.De altfel, ca sa ne multumesti pe toti, le poti face nici prea mici, nici prea mari.
    Dana, sa nu te superi pe mine!!!!!!!!!!!!!!

   • depinde foarte mult de locurile pe unde am fost… eu pot sa fiu si foarte succinta si sa spun doua vorbe, pun catev poze si intr-un articol termin o zi intreaga :)

    nu m-am referit la tine… raspunsul din greseala a fost legat de comentariul tau :)

    • Eu nu m-am suparat, nu ma supar asa de usor pe prietenele mele……………………..
     …………..banuiesc ca va pot considera ca pe niste prietene,nu?

    • sigur ca da :)
     aici suntem ca intr-o mare familie… adica asa imi place mie sa cred :0

     • Ma bucur ca suntem o familie……..”.familia Koreafilm”

  • Spune-mi mie cine-i ala ?

   • este multi :))

   • o sa incerc sa postez mai des ca sa nu va pun rabdarea la incercare :)

 3. haha, eu am clear-filul cu printul san din imagine :)

 4. Ma apuc de citit!

 5. si eu vreau in bucataria regala…. :)
  iar de magazin ce sa mai zic… vad expresia fetei lui nikky care zice totul… cate minute sau mai bien zis cate ore ati stat in acea “minunatie de magazin”.?. :))
  Multumim pt.recenzie

  • cred ca vreo ora :)
   nu mai stiu exact ca minutele treceau foarte repede :))

 6. Si pana la urma ce ati cumparat de la taraba cu baieti? :))

  • foarte multe :))
   primul folosit a fost un portofel cu Yi San care a starnit diverse reactii cand il vedeau oamenii :))

   • Haha, super :)

   • cand scoteam portoofelul sa platesc, majoritatea spuneau: “Oooo… Yi San”:)

 7. Apropo, numai cu baieti erau materialele publicitare? Cu reprezentantele sexului frumos nu?

  • erau cu de toate, dar cele mai multe cu baieti… cred ca sunt cele mai cautate :))

 8. Cam scurta recenzia, dar e minunat ca ai ajuns in Seul. Puteai sa cumperi o carte cu retete regale tradusa in engleza?

  • n-am gasit niciunde

 9. Pacat!

 10. foarte dragut,foarte interesant si toti de ffffffffffffffff.super si superb.deci everybody haideti cu totii acoloooooooooooo,cu asa articole o sa ne ofticam si ne topim incet dar sigur.de o sa ne ia tofelicitari Carinutza si multumim frumos

  • m-ai bagat intr-o ceata totala… cred ca esti asa entuziasmata ca au inceput sa se amestece tastele :))

 11. o sa ne ia toate baturile am vrut sa spun.

 12. asa e carina.am vazut programul de luni la euforia si va incepe ROOFTOP PRINCE.SUPERRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR

  • chiar o veste buna… e super serialul

 13. Carina sarumana pentru masa!Am citit m-am uimit de toate cele,dar din pacate nu pot ramane sa mai comentez ,dar si maine mai este o zi! Cred ca ,magazinul cu frumusei si patratei a fost o ispita mai ceva decat cel cu bijuuri! SIG nu era pe acolo?Pa noapte buna!

  • SIGur ca nu putea sa lipseasca…
   te astapt maine. somn usor

   • Aha,de acolo ai magnetii de frigider cu SIG si LSJ!

   • SIGur :)

 14. Nu ma pot abtine sa nu intreb ,ai papat ceva acolo la institut?

  • nu

  • nu era gata masa :))

 15. Ai multe tentatii acolo,pe care vreau sa le savurez pe indelete!

 16. Nicol,este toata numai un zambet,parca ar fi un copil care a intrat in tara jucariilor si a prajiturilor! Nu a plans cand ai luat-o de acolo?hi hi hi!

  • a protestat putin, dar nici eu nu ma induram sa plec… hihihi

 17. Kamsa, Carina! Despre Institutul de Gastronomie nu ne-ai spus niciun cuvintel sambata, ai reusit sa ne surprinzr din nou :)) Si inca mai exista Marea Doamna de Bucatarie :O :O! Sper ca nu seamana cu doamna Choi! Daca mai mergi in Coreea, sa te inscrii la un curs, apoi cand devii experta, sa ne tii cursuri online aici pe blog, bine?

  • vroiai sa strice efectul.?.. lasa ca asa poftim la fructul interzis… pfffiii… :))

   • Da….totdeauna poftim la ceva interzis…

   • mda… fructul oprit… de acolo i s-a tras lui Adam :))

    • ehehehe… si eu jinduiesc sa-mi bag nasucul sa vad ce este in vasele alea de lut… nu pot rezista ispitei… vezi ce-mi faci :)

     • Mare ispita, pacat ca nu poti gusta din poze :)).

  • o sa tin minte :)

  • daca as fi povestit tot, stateam doua zile si nu temrinam :))

  • si mai are surprize in tolba cu povesti….

   • Imi place cand ne surprinzi, carina :).

 18. Cine a fost lenesul care a plans ca articolele sunt prea lungi? Mie asta chiar imi pare mult prea scurta, puteai sa-l imparti in doua, si sa mai pui niste poze in premier-plan despre magazin :)

  • sa stii ca nu mai am poze de acolo
   am fost asa de furata de “peisaj” ca am uitat sa mai fac fotografii :))

   • Nu e mare paguba ca ai ramas cu portmoenul si magnetii si mai stiu eu ce comori. Ce-ti mai trebuie poze? :P

 19. Acum o sa fur niste poze…imi plac foarte mult zidurile si acele vase mari cu capac. Din ce sunt facute, din ceramica?

  • vasele sunt un lut ars amestecat cu paie… e o intreaga tehnica.. ce dureaza cativa ani

  • poti sa le furi pe toate :))

 20. Daaaa, am pregatit cat mai multa cafea Cantata, o sa avem nevoie.
  Atat de curat, atat de bine aranjat, cu bun gust, pare asa de ….nu stiu….proaspat/fresh totul. Nu cred ca exista vreun coltisor in Coreea care sa nu te imbie sa te implici mai mult, sa nu te limitezi la eticheta aceea obisnuita si banala…turist.
  Fiind aici, in fata calculatorului, citind toate aceste minunatii pe care ni le prezinti si mi-as dori sa pot sa cutreier acele stradute …”dezvăluie treptat secretele… par nesfârşite….” …” să pipăi, să miros, să gust şi să mă desfăt cu savoarea Coreei….” minunat.
  Giuvaierul palatului…inceputul inceputului, ce minunatie…offff
  Ati cunoscut inainte programul Institutului, era pe lista de ….must see?
  Mai dezvaluiti un mic secret, un alt produs cumparat cu…SIG poate? :)

  • institutul nu era pe lista… am ajuns acolo tot din cauza “ratacirii”din ziua aceea :)

 21. acum am citit…excelent SIGur :)))))

 22. Şorţurile au o forma interesantă, neobişnuita la noi, dar sunt foarte practice! Trebuie să ,,fur” modelul :)

  • am “probat” si eu unul in seara aceea
   iti trimit pe email o poza mai mare sa-l vezi mai bine

   • Multumesc! Am vazut intr-o fotografie si din spate, cum se inchide, cred ca pot face daca nu identic, macar ceva asemanator :)

   • am trimis… sper sa se vada mai bine :)
    spor la treaba

    • Am primit… Va dau veste cum am reusit!

     • Inseamna ca “bucataresti” pentru noi?… :D

    • sunt convinsa ca vei reusi :)
     prezinti un sort la urmatoarea intalnire de la Brasov :)

 23. ce-mi vazura ochii sinseollo… yammy yammy …

  • e ora cam tarzie pt masa :D

   • atunci poate vrei sa ma tentezi cu ceva soju… :)).. asa ca de o seara placuta… hihihihi

   • la ora asta si la cat de cald e, parca tot un suc cu gheata e mai bun :)

    • pentru mine merge si o ciocolata calda… sau sa incercam visinata lui Livia? … :))

    • mai inainte m-a invitat o piretena la un chef cu ciresata :))

     • aaaaaa asta deja este festin… Ai auzit Livia se distreaza fara noi… pai este cinstit…? stai ca maine nu mai scapa asa usor… :))

     • da de unde, saraca s-a dus la culcare ca pleaca la munca
      de unde atata distractie?

      iar eu nu m-am dus la chef pt ca trebuia sa stau aici sa-mi primesc oaspetii :))

 24. iti propun sa facem maine seara un chef ca e weekend… acum nu e bine ac maine av duceti la munca :)
  de cand asteapta keurisima sa mai toarne niste soju :))
  poate apare si koreuta :D

  • de ce trebuie sa-mi aduci aminte ca maine si poimaine trebuie sa ma duc la munca… i-a mai toarna niste licoare magica sa-mi treaca of-ul :))

   • offfff…. si sambata? sorry
    dar tot trebuie sa chefuiesti

  • Ohooo si inca ce mult astept :).

   • Si vezi ca imi ramai datoare cu un miel ceva, ca m-ai botezat :))).

 25. acum o sa ma retrag… ne reintalnim maine cand sper sa ne strangem mai multi sa facem o petrecere :)
  sper sa vina si oltita s-o sarbatorim macar acum :)

  somn usor!

 26. Asa da! Inca o recenzie marca doamna profesoara!!!!!:D:D:D
  Multumim!

 27. :)) se pare ca o sa lasam cafeluta pe maine dimineata si mai mult ca sigur, pentru zilele ce vor urma. Noapte Buna

 28. Aigooo. Sper ca au mai ramas bunatati si pentru mine ca eu seara am fost ocupata. Mananc putin si mai las pe maine dimineata sa nu dorm cu burta plina :).

  • te asteptam spre seara… esti paharnicul de serviciu :)

   • Am vazut ca postul e liber pentru mine:).

   • l-am pastrat special

 29. Jurnal, jurnal. Ce dor mi-a fpst de tine…

  • fost*

 30. Multumesc Carina. Nu, articolele nu sunt prea lungi . Am vazut un reportaj pe KBS despre scoala de bucatarie regala pe care ai vizitat-o. Casele lor traditionale cu gradinile interioare si vasele de lut care se incadreaza in peisaj mi se par perfecte din toate punctele de vedere.Bravo lor, stiu sa puna in valoare si sa conserve vestigiile istorice (altii pun termopane la cladiri vechi de sute de ani).
  Te rog nu scurta articolele – trebuie sa aflam totul: ce gust,ce miros,impresii de pe strada, despre oameni…adica tot.
  Cu multumiri si o imbratisare virtuala.

 31. Dar daca tot ai amintit de magazinul cel cu surprize ar trebui spus ca nu am mai intalnit altul cu atatea optiuni de cumparare. Ar trebui sa ne spui si daca mai exista poza de pe portofel satfen ne dam seama daca este bine facut sau nu.

  • cred ca trebuie sa faci poze la cea ai cumparat tu, sa mi le trimiti sa le inserz in articol :))

   • facem diseara schimbul

 32. Claudia B. [KF]

  Offf sper sa-mi fac putin timp liber sa citesc toate jurnalele prezentate pana acum. Frumoasa experienta! Te invidiez^^ Pupici

  • sper sa-i placa :)
   si poate iti faci timp sa comentezi alaturi de noi :)

 33. Buna ziua,

  sunt foarte incantata de acest jurnal, am citit cu sufletul la gura toate celelelte parti scrise cu multa “dibacie”, este o adevarata incantare sa privesti pozele si sa-ti imaginezi cum ar fi sa te afli acolo sa inveti sa gatesti, sa aranjezi masa, sa servesti sa te bucuri de toate acele arome, sa te simti ca facand parte din peisaj.
  eu astept cu nerabdare oferte turistice similare celor din anul trecut (din pacate am aflat la 2 saptamani dupa ce au inceput) si cred ca acestea le-ar da curaj celor care ar dori sa viziteze Korea.

  multumesc

  • eu nu am plecat cu nicio oferta, ci pe cont propriu

  • despre ce oferte amintesti aici?

 34. Acu ca am citit tot si am vazut si comentariile (carina, am mai lasat cate o replica si mai sus:)), dezi de ex la partea cu servit soju), merg intai sa mananc ceva ca dimineata nu am avut vreme si vin sa servesc soju si sa spun impresii

  • Iti dai seama ca am citit despre bunatatile astea (culinare si nu numai) cu stomacul gol? :P

   • ce chin!!! :))

 35. In sfarsit continuarea….asteptam cu interes…sa mentionez ca la Seul pentru cursuri de gatit ma bag si eu….poate data viitoare mergem impreuna!!! Daca o vrea Doamne Doamne…

  Din nou un jurnal de calatorie si impresii super detaliat. Ai facut descrieri atat de bune si completarea cu poze este perfecta incat de cate ori citesc sau privesc am senzatia ca am trait experientele alaturi de tine, ca impreuna ne-am plimbat pe strazile Seul-ului si impreuna am descoperit ….universul…

  Thank you! Keep on writing….You do it best!!! Luv u!

  • spre sa mergem impreuna data viitoare… cat mai multi :)

 36. In legatura cu bucataria. MIRIFIC! Sunt inca o data impresionata de interesul lor pentru cultura si trecutul lor si dorinta de a le pastra, valorifica si a le face cunoscuite noilor generatii si strainilor.

 37. Cat despre bunatatile care se fac acolo… tratatie regala, ce sa mai zic? Tare as vrea sa fac si eu cusuri de gatit acolo si sa pot sa fac si acasa mancare regala din cand in cand :)).

 38. Iar magazinul cu bunatati ce te ung la sufletel… ehhh… nu as fi stiu ce sa aleg :).
  Am ramas fara cuvinte, carina.

 39. @carina: La servici (practica), salile de conferinte au un nume fiecare si una se cheama Carina :)). Toata ziua trec pe langa ea cand merg in bucatarie sau la baie sau cand vin/plec si imi amintesc de tine.
  Sper ca nu ai sughitat prea mult ziele astea :)).

  • ce dragut… cum de are un astfel de nume?

   • Cred ca e dupa constalatii, planete sau alte corpuri ceresti, ca mai avem Uranus, Andromeda, Orion…
    Verifica ce constelatie esti :))

    • nu stiu :)

   • Carina este o constelatie pe bolta cereasca sudica, face parte din constelatia mai mare Nava Argo, steaua cea mai stralucitoare este Canopus :)

    • multumesc… nu stiam ca sunt si o stea pe cer :)

     • Nu numai o stea, o constelatie intreaga :))

     • Carina T. [KF]

      corect

    • Multumim Liliko ca ai cautat si ne-ai informat :).

 40. Eu incep sa aduc soju, mai si pun in pahare ca diseara cred ca nu ma vedeti prea mult pe aici, din pacate. :P

  • adica vrei sa ne ametim de acum si de la atata caldura :)

  • Daca inainte ai si pus la gheata, e tocmai bun! Acum am ajuns acasa si e asa de cald si la noi!

  • aici simti ca te topesti… deja ma doare capul… ce combinatie letala soju si caldura :))

   • Am pus gheata sa nu muriti de cald :)).

   • Carina T. [KF]

    e tare buna in aceste clipe… multumim ca te gandesti la noi :)

 41. De la servici merg la curs de inot, ca mno, daca vreau sa merg la mare :)).

  • Poate ajung in Istambul in partea asiatica. Trec si eu in Asia pentru prima data :)).

   • Iti doresc din tot sufletul sa ajungi.

    • Kamsahamnida :).

   • in Turcia n-am ajuns inca

    • Va doresc tuturor sa ajungeti, de altfel, nici eu nu am ajuns inca, insa mie imi place in vacanta sa stau mai mult acasa , sa mai citesc o carte, sa mai vad un film, sa merg la bunici,sa scriu un comentariu pe aici …hihihi…pentru mine asta e intr-un fel cea mai mare relaxare

    • mie imi place sa calatoresc de cate ori am ocazia :)

     • Si eu sunt “ulicarnita” cum zicea mama :)).
      Imi place sa ma plimb cat pot de mult.

    • Nici eu inca… dar sper sa nu intervina ceva :).

   • Calatorie placuta! Salut-o pe Asia si din partea noastra :)

    • Cand o sa fiu acolo SIGur o sa ma gandesc la voi :).

    • Carina T. [KF]

     vezi ca in Turcia au un fan-club SIG foarte mare
     poate ii gasesti

 42. Si apoi sper sa reusesc sa manac niste sushi/kimbap la un restaurant japonez :).
  M-am apucat sa fac eu ceva mancare asiatica (si dupa ce am vazut Dae Jang Geum si dupa ce ca fost la 2 lectii cu un japonez get-beget) si acum tot mancare de-asta ii trebuie prietenului meu :)).

  • wow… sa-l pui pe el sa-ti aduca ingredientele :))

   • :)))
    Ar fi o idee. Deja cam stie si el denumiri, chestii :)).

 43. waaa e atat de frumos…. imi doresc atat de mult sa merg in korea <3

 44. Vai si iar vai…toata ziua mancati si beti…nu va mai linistiti cu atatea surprize ce va ofera jurnalul .Ce vreau eu sa va spun,este ca AM MANGAIAT portofelul lui carina!!!
  sîc!!!…:)))))))…si nu numai…dar …Surpriza!

  revin cu alte comentarii pe seara…multumim carina ca rezisti si ne racoresti cu
  noi si noi impresii…

  • deci asa ai facut… ai profitat ca nu te-am vazut :)

   • Norocoaso :)).

  • De regula stiam ca portoficurile se fura nu se mangaie,ai fantezii eroice cumva? hi hi hi!

   • Ce tare esti, livia :))

   • Carina T. [KF]

    era gol, nu avea ce sa fure din el… poate doar portofelul asa ca amintire :)

 45. Declar de pe acum ca nu sunt responsabila de eventualele excese legate de soju. Eu torn atat cat ziceti :).

 46. Am citit, am recuperat…m-am plimbat pe străzi, prin palate, prin bucătăria regală (aş fi vrut să fiu şi eu printre cursanţi) dar din magazinul acele de la colţul străzi cred că nu aş mai fi plecat….Niki, faţa ta spune totul….mulţumesc, Carina…
  Îmi pare rău că nu am fost la întâlnirea din Braşov mai ales că doream atât de mult să vă cunosc şi pe tine şi pe Daniela dar poate ,mai veniţi…Liliko şi de tine îmi pare rău….nu ne-am văzut de atâta timp……

  • Si mie imi pare rau Mirela…si nu te-am uitat :)

  • si mie imi pare rau… a fost excelent sa ii cunoastem si pe colegii din Brasov

 47. Sa intru ,sa nu intru? parca asa ar zice Nicol,dar tentatia este mult prea mare pentru a nu risca ! Zidurile frumos si elegant ornamentate,curtea curata si casa traditionala fac cu ochiul ori cui! Fie ce-o fi eu intru doar am spatele asigurat(Carina)hi hi hi! continuam dupa saltul mortal!

  • :)) cand vezi portile larg deschise si inauntru nimeni, te intrebi daca e bine sau nu sa intri :)

 48. Hai ca am facut-o de toata minunea,m-am asezat confortabil la tv,in pat si……m-a furat somnul la pauza!Norocul meu este ca pot vedea reluarea luni!

  • voiam si eu sa dorm, dar au tot sunat telefoanele, multe emailuri etc si n-am apucat :(

 49. La prima impresie poti zice ca ai gasit o cabana primitoare undeva la munte!

 50. Presupun ca acel suport srajuit de florisi pe care se odihnesc pantecoasele oale din ceramica este un fel de soba ,probabil nefunctionala ,iar in dreapta cred ca este sistemul de incalzire!

  • este posibil… nu am studiat in amanunt acest aspect

Leave a Comment