koreafilm

Happy birthday, our cute Taemin!!!

Written by koreafilm. Posted in K-Pop, Recenzii Koreafilm

Tagged: , , ,

tae 08

Published on iulie 18, 2012 with 14 comentarii

de Oana Mereuţă

Lee Taemin – cântăreţ, dansator, actor şi model, cunoscut însă cel mai bine ca Taemin – membru al grupului kpop SHINee în interiorul căruia este vocalistul şi dansatorul principal. El s-a născut pe 18 iulie 1993, aşa că azi îi sărbătorim cei 19/20 de ani.
Voi încerca să vă prezint azi cariera lui Taemin şi în afara grupului care l-a făcut celebru, deoarece el este o persoană deosebită şi are multe de oferit şi ca artist individual.

În 2009 a avut prima apariţie solo, alături de 8eight, însă nu ca şi interpret… el a arătat publicului un talent mai puţin cunoscut – cel de a cânta la pian:

În 2010 a cântat Introduce me a good person alături de Key şi Yoona, în cadrul SNSD’s 1st Asian Tour “Into The New World” în Shanghai:

Pe 7 aprilie a avut loc concertul Korean Music Wave 2012 care s-a ţinut în Bangkok, Thailanda. Printre interpreţi au fost TVXQ, 2PM, B2st, MBLAQ, SHINee, FTIsland, 2AM, INFINITE, Teen Top, Boyfriend, KARA, T-ara, Secret, Sistar, 4minute, miss A, After School, G.NA şi IU.
În plus, au fost câteva momente speciale, printre care şi duetul dintre Taemin şi IU. Taemin a acompaniat-o pe IU la pian, cei doi interpretând melodiile Gee, Juliette şi Hello.

Tot anul acesta Taemin a participat pentru prima dată la emisiunea Immortal Song 2 unde a făcut o impresie foarte bună şi a avut parte doar de laude.

În data de 11 februarie Taemin a participat la o emisiune unde a interpretat melodia Goodbye city… care era o baladă. Aşa a şi început, numai că Taemin s-a decis să-i ofere mai multă energie şi a apelat la celălalt talent al său, şi anume acela de a dansa. Mulţi au rămas cu gurile căscate:

Magie şi emoţie la Immortal Song 2Taemin interpretează I don’t know – faţa lui seamăna pur şi simplu cu cea a unui înger. Rar l-aţi mai văzut pe Taemin într-o astfel de ipostază – de fiecare dată când mă uit la acest MV mi se umplu ochii de lacrimi şi pentru mine este detaşat câştigătorul acestei emisiuni ^^

Pe 21 aprilie, Taemin şi Ailee au cântat unul din hiturile legendarului interpret, Yoon Soo Il.
Taemin a cântat Wonderful confession dansând totodată, în timp ce purta o jachetă de piele marca Yoon Soo Il. Cel din urmă l-a felicitat pe idolul nostru spunând “Dansul tău a fost impresionant. A fost superb.” în timp ce ceilalţi din cabine au remarcat că li s-a făcut pielea ca de găină urmărindu-l. “A fost o interpretare care a arătat tot la ce se pricepe Taemin, au comentat aceştia în timp ce aplaudau.
Apoi, gazda emisiunii, Shin Dong Yup, i-a cerut lui Taemin să cânte puţin trot (folclor coreean) pentru toata lumea, iar Taemin n-a ezitat să-şi prezinte şi acest talent:

După ce am văzut cât de minunat este ca interpret solo, nu putem să uităm că anul acesta SHINee şi-au făcut comeback-ul cu cel de al 4-lea mini-album “Sherlock”:

Şi acum iată nişte “interesting facts” despre scumpul nostru Taemin :
Jonghyun a zis că Taemin e foarte flexibil.
Taemin crede că dacă doi oameni se plac reciproc, vârsta nu contează.
Lui Taemin a început să-i placă dansul datorită fratelui său mai mare.
Taemin crede că o fată arată cel mai drăguţ atunci când aceasta se ruşinează (roşeşte) sau când se panichează.

Când dansa, Taemin asculta de obicei Shock Value a lui Timbaland.
Uneori vorbeşte cu el însuşi.
A învaţat japoneza uitându-se la anime-ul One Piece.
Se culcă devreme. Daca e vreo lumină sau vreun zgomot prin preajmă, el nu va putea dormi bine.
Taemin şi Onew obişnuiau să repete împreună pe acoperiş înainte de debut.

Taemin crede că neavând probleme este o problemă şi că niciodată nu trebuie să uiţi să zâmbeşti.
Key a spus că persoana care e cea mai bună la a face o fată fericită e Taemin. Dar acesta este încă la stadiul în care e entuziasmat mai mult de căţei decât de fete.

Deoarece Minho şi Taemin n-au plâns niciodată atât de mult precum ceilalţi membrii din trupă, Key le spune copii fără emoţii.
Jonhyun îi cere întotdeauna lui Taemin să se uite la Toy Story.
Taemin a întrebat odată: “Hyung, tu ştii ce-i dragostea?”
Taemin crede că o persoană care visează mult devine similară cu visul ei.
Nu răspunde de obicei la telefon şi urăşte gândacii.

Taemin a fost cel mai sărac dintre membrii SHINee. Înainte, acesta n-avea nici măcar un MP3, ci doar ţinea nişte căşti în urechi în timp ce capătul celălalt îl avea în buzunar (a spus că face asta pentru ca fetele să creadă că ascultă muzică şi astfel să nu se apropie de el ca să-i vorbească).

După debut, Taemin a fost hărţuit la şcoală de studenţi. Pe internet, elevii de la liceul la care Taemin învăţa au postat poze cu el, alţii au ţinut un jurnal online în care îşi povesteau aventurile în urmărirea idolului. Se pare că în momentul în care Taemin ajungea la şcoală aceştia îl înconjurau ţinând îndreptate spre el telefoanele şi-i spuneau în faţă lucruri de genul “Crezi că eşti mare pentru că eşti o celebritate?” sau “Nu e chiar aşa de frumos precum mi-am imaginat.” etc. De asemenea, se pare că aceşti elevi au aruncat cu radiere în Taemin, l-au înjurat, l-au urmărit, au încercat să-l ia de mână…

Membrul Super Junior Kim Heechul a postat pe Twitter o poză cu el şi Taemin, alături de care a scris: Taemin avea numai 16 ani când l-am vazut prima dată… Managerul a spus că era o versiune angelică de-a mea, dar acum are deja 20 de ani. A crescut atât de mult… dar problema e că acum eu am 30 de ani!”

Nu putem decât să îi urăm un “La mulţi ani!” din toată inima şi la cât mai multe împliniri pe plan profesional şi nu numai >.< Surse: allkpop, wikipedia.org, holic.tumblr.com

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

14 comentarii

There are currently 14 comentarii on Happy birthday, our cute Taemin!!!. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. La mutli ani Taemin!!! Multumim pentru articol!
  Stiti care va fi drama viitoarei lui prietene? Ca prietenul ei (Taemin) va fi mai dragut degat ea (e la fel de frumos ca o fata!)

 2. La mutli ani Taemin!!! Multumim pentru articol!
  Stiti care va fi drama viitoarei lui prietene? (cand si daca va putea avea una :( )Ca prietenul ei (Taemin) va fi mai dragut decat ea (e la fel de frumos ca o fata!)
  Multumim pentru articol Oana!

  • Ai dreptate, Ana.Chiar seamana cu o fata.

 3. Multumesc pentru articol, Oana!Foarte interesant , am mai aflat si eu cate ceva.

 4. La multi ani!!!, si din partea mea.

 5. La mulţi ani, Teamin!…este idolul puştoaicelor….
  un talent deosebit care merită urmărit …..
  Mulţumim pentru articol, aşa am aflat lucruri noi despre el….

 6. La mulţi ani şi din partea mea Taemin , e tare drăguţ :)

 7. Aigoo, chiar arata ca o fata, sincera sa fiu mie mi se pare o problema asta, majoritatea baietilor din trupele k-pop sunt prea efeminati, in loc sa arate ca niste baieti ce sunt, poti usor sa-i confunzi cu o fata frumoasa, mai ales ca au si plete lungi…

 8. Happy Birthday TaeMin <3 <3 TaeMin e unul dintre idolii mei si-i doresc tot binele din lume <3 E asa cute si puternic ^o^ La Multi Ani TaeMinnie <3

 9. La multi ani si din partea mea,dar am o intrebare ,in primele poze te-ai pieptanat cu grenada cumva?

 10. La Multi Ani !!! <3

 11. La multi ani, Ingeras!
  Poate ca a fost lasat sa vina aici, de acolo de sus (unde multi alti s=au dus sa le cante), sa ne incante auzul si emotioneze sufletul! Sa fie binecuvnatat si sa-l auzim cat mai des!

  Multumesc pentru acest articol bine documentat si scris cu pasiune! Astept si altele!

 12. Taemin you are Angel

 13. when you have a friend you do not want to suffer in love, believe me you have to watch what you will choose peviitor I kiss Taemin <3

Leave a Comment