koreafilm

Happy Birthday, Kim Heechul!

Written by koreafilm. Posted in Actori, Portrete, Recenzii Koreafilm

Tagged: , , , ,

landscape

Published on iulie 10, 2012 with 28 comentarii

de Anca Barba

Ingeniozitatea, naturaleţea, simţul umorului şi sociabilitatea de care dă dovadă, sunt doar câteva dintre atributele binecunoscutului Kim Heechul, care astăzi împlineşte frumoasa vârstă de 29 de ani. Majoritatea îl cunosc ca membru al celebrei trupe Super Junior, al unor diverse proiecte şi al grupului Chocoball, dar această personalitate şi-a trecut în palmares şi câteva seriale sau filme, în care nu a fost în centrul acţiunii dar a fermecat publicul prin şarmul său.

Heechul a fost poreclit de către fani şi media drept Heenim sau Cenusereasa. Fanii îl recunosc adesea drept “floarea din Super Junior”, motiv pentru care simpatizanţii săi se întitulează “petale”. Este un iubitor înrăit al animalelor, posedând 3 pisici: Heebum, Baengshin şi Champagne, care trec prin nişte veritabile aventuri alături de stăpânul Heechul. Superstarul postează diverse filmuleţe sau poze pe Twitter şi nu numai, cele mai prolifice fiind cel în care îl tunde pe Heebum sau atunci când “se joacă” cu ele.

Heechul înainte să între în Super Junior

A fost descoperit la Starlight Casting Sistem în octombrie 2002, în urma unei audiţii susţinute împreună cu prietenii săi. Iniţial, a fost plasat într-un grup din 4 membrii numit Four Seasons. Grupul îi mai includea şi pe Jaejoong, Yunho şi Kangin. Această perspectivă nu a avut niciodată ocazia să ia amploare, deoarece atât Jaejoong cât şi Yunho au fost aleşi să se alăture altei formaţii, TVXQ, care a debutat în decembrie 2003. Întrucât 2 membrii părăsiseră proiectul, ideea Four Seasons a fost abandonată. Însă, Heechul şi Kangin nu au fost lăsaţi de izbelişte, alaturnadu-se altor 10 stagiari din SM Entertainement. Totul a decurs conform planului iar grupul a debutat 2 ani mai târziu pe 6 noiembrie 2005, sub numele de Super Junior 05, prima generaţie a Super Junior. Planul iniţial pentru acest proiect era ca membrii să fie schimbaţi continuu şi plasaţi în alte proiecte.

Debutul oficial al lui Heechul:Super Junior

Pe 6 noiembrie 2005, Kim Heechul a debutat oficial ca membru al formaţiei Super Junior în cadrul Inkigayo, interpretând primul cântec al grupului şi anume “TWINS(Knock out)” Grupul se presupunea că reprezintă prima generaţie a conceptului Super Junior. La începutul lui 2006, SM Entertainement începuse să recruteze membrii pentru viitoarea generaţie Super Junior, Super Junior 06, unde Heechul încă era un membru student. Totuşi, planurile s-au schimbat. Compania a decis să adauge un cel de-al treisprezecelea membru, pe Kyunhyun, iar grupul a renunţat la sufixul”05” devenind oficial Super Junior.
Grupul “finisat” a dat lovitura prin lansarea hitului “U” în vara lui 2006. “U”devenea cel mai popular cântec al formaţiei în topurile muzicale, fiind devansat ulterior de lansarea melodiei “Sorry sorry” în martie 2009.

În 2007, Kim a devenit membru al subgrupului Super Junior T, care a debutat la 23 februarie cu melodia “Rokuko!!!”. Kim a participat la crearea celui de-al doilea album al trupei, Don’t Don, turneul formaţiei întitulat Super Show şi a apărut în primul film marca Super Junior, Attack on the Pin-Up Boys.

Printre colaborările sale se numără şi proiectul M& D, împreună cu Jungmo de la TRAX. M&D vine de la “midnight and dawn”(miezul nopţii şi zori de zi) şi de asemenea de la oraşele natale ale celor doi, “Miari şi Dangae-dong”. Videoclipul melodiei lor de debut, “Close Ur Mouth”, regizat de Heechul a fost lansat la data de 23 iunie 2011. Heechul a scris versurile iar Jungmo a cântat la instrumente pentru cântec. Au dat prima reprezentaţie în formula aceasta la premiile de vară ale programului Mnet, 20’s Choice, pe data de 7 iulie 2011.

A făcut echipă şi cu Kim Jang-hoon pentru cântecul “Break-ups are so like me”, lansat la data de 27 septembrie, dar definitivat la o zi înainte ca Heenim să se înroleze în armată . Povestea videoclipului ne duce cu gândul la ideea unei colaborări: întâlnirea, înregistrarea, petrecerea timpului liber în oraş iar apoi despărţirea emoţionantă.

http://www.youtube.com/watch?v=l_MZHZQYC9A

Pe lângă toate acestea, Heechul este şi un prezentator credibil. Înaintea debutului muzical Kim Heechul şi-a început cariera ca prezentator fiind MC-ul emisiunii Show! Music Tank. Imediat după debutul cu Super Junior, a devenit prezentator în cadrul emisiunii Inkigayo de pe canalul SBS alături de personalităţi precum Ku Hye Sun, Jang Geun Suk şi Song Ji-hyo . De asemenea, a prezentat şi o emisiune la radio, Power FM Youngstreet împreună cu Park Heebon, dar programul s-a încheiat la mijlocul lui 2006. Kim ne demonstrează în mod constant că este o fire activă şi ne suprinde prin participarea sa la diverse emisiuni, unde dezvăluie detalii picante despre el şi colegii de breaslă, printre cele mai populare showuri televizate în care şi-a făcut apariţia se numără Vitamin, Sponge, Xman, Love Letter, Band of Brothers şi JoAhSeo (Good Papa).


Este o persoană apreciată şi controversată totodată, aşa dezvăluie colegii de trupă. Odată, nişte studenţi s-au luat de Hangeng iar Heechul a reacţionat imediat, iesindu-şi din minţi,uitând de imaginea de vedetă şi i-a pocnit. Însă, acesta a fost doar un eveniment nefericit, Donghae relatând că la o primă întâlnire Heechul era nervos şi nu putea sta locului. După ce au ajuns să-l cunoască mai bine,au descoperit că de fapt tânărul Kim era o persoană politicoasă. El este şi cel care întreţine atmosfera în trupă, îi place să joace farse dar urăşte să i se pregătească lui o farsă. Este uşor deplasat, după relatările lui Leetuk, dacă cineva nu îi răspunde la telefon, Heechul şterge imediat numărul din agenda şi dacă îl suni înapoi răspunde cu :”Cine este?”.

Cariera de actor

Ca şi colegul de trupă, Kibum, Heechul şi-a făcut prima apariţie televizată ca actor înainte de debutul cu Super Junior. A păşit pe imensa scenă a dramelor coreene în 2005 în drama pentru adolescenti Sharp 2, unde a jucat împreună cu Kibum. Nu la mult timp după aceasta a apărut într-un episod dinLoveholic, ca un stagiar şef. După debutul cu Super Junior, a făcut din nou echipă cu Kibum pentru apariţia în cel de-al şaselea sezon al producţiei Nonstop, cunoscută şi sub numele de Rainbow Romance. În 2006 şi 2007 şi-a făcut din nou timp pentru actorie, având roluri secundare în Bad Family şi Golden Bride. Cea mai celebră apariţie a vedetei a fost în producţiaLoving You A Thousand Times (pentru care a compus şi cântat un cântec), unde a interpretat un personaj vesel,cochet ce are o slujba part-time într-un restaurant.Trăieşte o frumoasă poveste de dragoste alături de Oh Nam Jung, interpretată de Park Soo Jin, cântăreaţă ce a devenit ulterior actriţă.

Acolo unde muzica se întretaie cu actoria regăsim un musical. Idolul a jucat şi într-o asemenea producţie, intitulată Xanadu, alături de mult iubitul coleg de trupă, Kangin. S-a jucat la Doosan Art Center, Yeonji-dong în Seoul de la 9 septembrie până la 23 noiembrie 2008.
Membrul trupei Super Junior a declarat într-un interviu că la un moment dat s-a simţit mai atras de cariera de actor decât de cea de cântăreţ.
“Din cauza popularităţii, am vrut să renunţ la Super Junior, dar acum această formaţie a devenit aşa de importantă încât chiar dacă aş fi vrut să renunţ la ea, nu aş fi putut” declara Heechul.

“Când mă gândesc la anii ce au trecut, realizez că eram un copil încăpăţânat. Făceam aşa mare tam-tam cu privire la faptul că trebuia să cânt din moment ce debutasem ca actor. Se întâmpla des să trebuiască să urc dintr-odată pe scenă cu Super Junior, în timp ce filmam pentru o dramă. Deci, am vrut să părăsesc Super Junior. Şi nici măcar nu sunt un cântăreţ extraordinar,sincer..”

În anii trecuţi Heechul simţea că trebuie să renunţe la a mai fi cântăreţ, şi să se concentreze pe actorie. Fiind incapabil să se decidă, relaţiile sale cu membrii trupei au început să se destrame.Membrii mai tineri începeau să se uite chiorâş la Heechul iar distanţa dintre ei devenea din ce în ce mai mare pe zi ce trecea. Membrii Super Junior l-au făcut pe Heechul să plângă şi l-au determinat să declare că se consideră o persoană egoistă.
“Într-o zi, am fost la studioul unde repetam, după o perioadă de absenţă, deoarece filmam pentru o dramă, iar ceilalţi membrii au spus:’ Hyung, ţi-am păstrat un loc special atunci când exersăm. Poţi să vii mai încolo.’ M-am gândit numai la mine, dar mi s-a umplut inima de bucurie când am văzut că au grijă de mine.”
În prezent Heechul susţine sus şi tare: “Odată vroiam să părăsesc echipa pentru a juca în seriale, dar trebuie să fiu loial membrilor care mă tratează aşa frumos. Hahaha. Super Junior este casa mea eternă. Vreau să trăiesc fericit cântând cu formaţia, jucând în felurite drame, facandu-mi excelent munca de prezentator şi fiind activ în diverse domenii.”

Accidentul de maşină

Pe data de 10 august 2006, Heechul a fost implicat într-un accident de maşină în timp ce se întorcea la Seul de la Mokpo, după ce participase la funeraliile tatălui lui Donghae. Anvelopele nu au funcţionat atunci când maşina sa a vrut să treacă pe altă bandă. Heechul şi-a fracturat piciorul în 5 locuri, inclusiv femurul, genunchiul şi glezna, fiind nevoit să stea în operaţie pentru aproximativ 6 ore. A suferit şi alte răni, inclusiv o tăietură a limbii, ce a avut nevoie de copci.

Tânărul membru al formaţiei Super Junior a fost sfătuit să-şi oprească toate activităţile pe o perioadă de 12 săptămâni. A fost externat la data de 13 septembrie 2006, dar a continuat să primească îngrijiri medicale. S-a întors la spital la data de 10 octombrie pentru a se opera a doua oară, ca să i se scoată nişte tije din picior şi în scurt timp s-a întors la muncă mai spre sfârşitul lunii pentru a filma ultimele 3 episoade ale unui sitcom de la MBC, chiar dacă încă era în scaunul cu rotile. Şi-a făcut întoarcerea fastuoasă pe 25 noiembrie în acelaşi an, în timpul Mnet KM Music Festival (MKMF) Awards. Spre sfârşitul lui decembrie s-a întors oficial la activităţile individuale precum apariţiile în emisiuni şi apariţiile că prezentator.
În 2007, se refăcuse suficient pentru a se întoarce la activităţile solicitante alături de trupa Super Junior, chiar dacă mai avea nişte tije în picior. Acestea au fost scoase în 2008, deci unul din favoriţii publicului coreean şi nu numai, a fost capabil să funcţioneze la capacitatea de 100%.

Înrolarea în armată


La data de 1 septembrie 2011, Kim s-a înrolat în armată, unde urmează să petreacă 23 de luni. Vedeta are grijă de imaginea sa şi pe front, continuând să-şi ţină la curent fanii cu situaţia sa. A declarat că la început a fost ingrijiorat că nu ştia dacă se va descurca cu superiorii săi, dar până la urmă nu sunt aşa de răi. Heechul este o persoană perseverentă; chiar dacă a fost menajat datorită accidentului de maşină el continuă să vadă dacă îşi poate depăşi limitele. Cu siguranţă trece prin cele mai memorabile experienţe în această perioadă, dar fără îndoială că tânjeşte după întoarcerea la viaţa lui obişnuită, lucru ce îl putem remarca şi prin numeroasele sale escapade: heedictator(usernameul sau de pe Twitter) ne anunţă destul de frecvent ce face..printre activităţile sale favorite sunt figurate jocurile pe calculator şi citirea benzilor desenate.

Kim Heechul etichetat drept cel mai frumos idol


Conform unui studiu efectuat recent, superstarul a fost selectat de către cetăţeni drept cea mai frumoasă celebritate masculină. Fanii au votat online ce personalitate este mai frumoasă decât o femeie obişnuită. Deşi, pe zi ce trece, multe alte personalităţi se evidenţiază prin frumuseţea lor, se pare că frumuşelul Heechul le-a luat încă o dată faţa, devansând vedete precum Shin Hyesung, Kim Jaejoong de la JYJ, Kim Hyun Joong, Yoo Ho Suk, Lee Hongki de la FT Island, L de la Infinite, Jang Geun Suk, şi Taemin de la Shinee.

Nu, nu este Lady Gaga! Este chiar Heechul, în timpul unui concert cu trupa
Heechul nu este modest, şi este conştient de frumuseţea sa, subliniindu-şi calităţile de câte ori are ocazia; la o primă impresie s-ar zice că Heechul este o prinţesă încrezătoare. Printre citatele sale memorabile se numără:
-“Întrebare:Ce te face să fi atât de încrezător?
Heechul: Faţa mea.”
-“Eu, Kim Heechul, am fost născut pentru a face femeile să se îndrăgostească irevocabil de mine”
-“Când arăt cel mai sexy? Atunci când port pijamale…prea sexy”
-“Cel mai preţios lucru de pe lumea asta: eu, deoarece dacă nu existam, nimic nu ar fi funcţionat pe planeta asta”

Kim Heechul la o aniversare anterioară

Îi urăm tânărului Heechul să treacă cu bine de armată şi un călduros “La mulţi ani!”

Surse: Wikipedia.com, dramabeans.com, kavenyou.com

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

28 comentarii

There are currently 28 comentarii on Happy Birthday, Kim Heechul!. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. la multi ani!
  azi am aflat informatii despre el pt ca nu stiam nimic. mersi
  il stiu doar din cateva melodii de la SuperJunior si stiu ca fetele sunt moarte dupa el :))

  • cu placere! Da , intradevar toate fetele sunt moarte dupa el! Pe langa faptul ca este destul de frumusel, e si carismatic, asta le atrage, si faptul ca are incredere in sine..acest fapt dupa parerea mea actioneaza ca un magnet..ca sa nu mai punem la socoteala curajul lui si simtul umorului.

 2. La multi ani. Eu acum am aflat despre el. Mai auzisem numele, dar nu stiu de ce imi scapa ca e din Super Junior. :)).

 3. Nu stiu cum de a fost ales cea mai frumoasa celebritate masculina, pt ca mie mi se pare chiar uratel, no offense :P La multi ani!

  • U.R.A.T.E.L???? Pe bune? Si…daca ti-ar cere sa fi prietena lui sa inteleg ca l-ai refuza? no offence

 4. La Mulţi Ani!! Nici mie nu mi se pare atât de chipeş, încât să fie ales ca cea mai frumoasă celebritate masculină…

  • Mi-e nu-mi displace. Eu zic ca a fost ales probabil pentru ca petalele, fanele sale si-au “unit puterile” si au tot votat.

 5. Oho! Azi o tinem intr-o petrecere! Ce de sarbatoriti!
  Ar fi bine sa ne planificam timpul sa ajungerm la toate petrecerile (cate putin la fiecare)!
  Si lui “La multi ani! Sanatate si …sa fie iubit! (ca tot crede ca suntem toate topite dupa el…dar noi doar de caldura)

 6. Aşa e, azi avem petrecere, azi avem voie să bem cât soju vrem… :)

 7. Nu stiam de existenta lui,dar pentru acel tort frumos si gustos pot sa-i transmit si eu La multi ani!

  • Nici eu nu stiam de el, de Super Junior am auzit, dar muzica nu le-o prea cunosc. Oricum “La multi ani!”.
   La rubrica aniversare in ultima vreme au aparut mai multi baietii…. Cred ca e doar coincidenta.
   :P

 8. “Ingeniozitatea, naturaleţea, simţul umorului şi sociabilitatea de care dă dovadă, sunt doar câteva dintre atributele binecunoscutului Kim Heechul,”
  Fetelor ce-ar fi sa citi asta
  http://lilabeauty.wordpress.com/2012/07/10/k-pop-idols-si-ai-lor-sasaeng-fans/
  eu una am ramas masca

  • am citit, este trista situatia..intradevar unele agentii ii manipuleaza pe membrii trupelor.
   Mie heechul mi se pare natural si neatins de aceste neplaceri ca sa le zic asa. Am remarcat asta in emisiuni, el e intotdeauna cel onest, si sa va spun sincer..la cat isi da drumul la gura, nu cred ca e manipulat de nimeni. Ba chiar am auzit ca de multe ori s-a ridicat impotriva celor de la agentia lui.
   Oricum interesanta acea dezbatere, cat despre “saesang” e trista situatia..ba chiar sarbatoritul nostru(fostul sarbatorit) cred ca a fost “atacat” de acestia, sau s-a intamplat o chestie similara in urma careia si-a inchis contul de twitter, lasand fanilor un mesaj dragut, usor melodramatic in care preciza ca nu va mai posta nimic pana la anul.
   Eu aleg sa nu-l cred pe cuvant!

 9. Am citit şi eu şi am rămas cu gura căscată? Oare e adevărat? Dacă da, atunci e trist…

  • Ionela ai citit partea 2? OOOO MYYYYY GOD!

 10. Ana, încă nu am citit partea a 2 a, trebuie să o caut pe net când am timp, am citit doar articolul postat pe blog!

 11. Ana, în primul rând mulţumesc că ai postat partea a 2 a şi în al doilea rând am citit şi am rămas şocată, cum se poate aşa ceva? Dublu oo my god… Astea sasaeng nu mai sunt fane sunt obsedate, e foarte grav dacă se întâmplă aşa ceva… Eu sincer prefer melodiile din seriale, şi k pop nu prea ascult :) şi ai dreptate, ar trebui să vorbim cu ea să fie citite de cât mai mulţi :)

 12. Daca vreun moderator ai siteului imi vede comentul haideti sa vorbim cu Lila si sa postam aici articolele! Merita! Cu placere Ionela

 13. Ce idee bună… Să postăm aici articolele… :)

  • Ionela am incercat sa vorbesc cu moderatorii la postarea cu episodul 10 a copacului cu radacini adanci dar se pare ca nu imi sunt acceptate comentariile acolo :( Si aici se pare ca nu ma baga nimeni in seama :(

  • Nu inteleg de ce nu mai imi sunt acceptate comentariile! Am incercat sa iau legatura cu moderatorii in ultimul articol postat insa nu imi accepta comentariul! Si aici se pare ca nimeni nu vede ce scriu! Ar fi pacat ca doar noi doua sa citim articolele!

 14. Happy B-day Kim Heechul and take care Fithing Heenim is the best and beautiful
  pentru mine este cel mai frumos barbat si va fi pentru totdeauna in inima mea:) i love you KIM HEECHUL

 15. La mulţi ani, Heechul!!! îţi spun cu întârziere….
  Pentru mine Heechul este cel care m-a introdus în lumea K-POP…poate că nu este foarte frumos dar are un farmec deosebit care te atrage din prima clipă….cel puţin aşa s-a întâmplat cu mine…şi de aceia mi-se pare cel mai frumos şi carismatic membru din SuJu…şi sunt şi eu o mică petală din imensa floare care o reprezintă el….

 16. initial nici eu nu vedeam ceva frumusete la el :))) dar dupa ce l-am vazut prin show-uri, mi-am dat seama ca personalitatea il face frumos, si cateodata si insuportabil :))

  mie-mi place ca e increzut, drama queen, gura sparta etc.! :DD mai rar vezi asa ceva la staruri coreene! ^^ cred ca asta il face asa iubit de fani!

  Heedictator la multi ani cu intarziere si hwaiting! ^^

  • apropo, frumos articol! l-ai suprins foarte bine pe HeeChul! ^^ Felicitari Anca! :D

  • mai bine mai tarziu decat niciodata:))). Sunt perfect de accord cu tine, si eu vazandu-l tot prin emisiuni am inceput sa-l indragesc. este deosebit. multumesc!^^

 17. Happy birthday,Kim Hee Chul!!!

Leave a Comment