koreafilm

Războinicul – episodul 16

Written by koreafilm. Posted in K-drama, Povestea, Warrior Baek Dong Soo

Tagged: , , ,

ScreenShot2011-09-07at104856PM

Published on iulie 02, 2012 with 27 comentarii

de Dana Ivancea

Antrenamentele dure la care este supus Dong-Soo de către Sabie Sfântă, par că nu se mai sfârşesc. Deşi acestea nu erau doar simple tactici şi tehnici de arte marţiale, ci pentru definitivarea lor trebuiau aduse complementar o mulţime de alte lucruri, aparent inutile, dar care pentru viitorul nostru tânăr spadasin, vor conta enorm. Orele lungi de practică, meditaţiile interminabile, şi chiar munca propriu-zisă, cum ar fi gătitul şi meşteşugul prelucrării fierului, vor face din viitorul Dong-Soo, unul din ucenicii care-şi depăşesc în artă şi îndemânare maestrul. Promisiune pe care o va face personal, şi pe care şi-o va onora cu succes. De asemeni, în acest episod ni se va prezenta în paralel, şi comparativ, antrenamentele celor doi,……. de acum rivali,….. Dong-Soo şi Yeo-Woon, care se vor a fi cei mai buni în domeniu.

După trei ani, Dae-Ung va reveni din Qing însoţit de Chang-Ryang, cel care dorea să-l elimine pe Cheon, pentru ca el să fie noul lider Hoksa-Chorong. Yeo-Woon şi Ga-Ok se vor supune până la urmă noului lider, doar dacă va reuşi eliminarea lui Cheon. Cei trei băieţi rămaşi în grija lui Sa-Mo vor reuşi să treacă examenul de stat, pentru angajarea în serviciul public, şi vor ajunge garda care-l proteja şi apăra pe prinţul Heir, viitorul rege Yi-San. Aceştia se vor întâlni şi cu Cho-Rip, în ziua când vor merge să vadă listele celor intraţi în serviciul public, dar nu vor şti că numele lui adevărat nu este acesta,…. ci Hong Guk-Yeong, care fusese admis şi el, la arte liberale. Cei trei care îl escortau pe prinţ, se vor reîntâlni cu Cho-Rip la biblioteca regală, unde acesta îşi desfăşura activitatea. Prinţul va dori o carte interzisă de rege, care se numeşte „Si-Jeon”, o carte de poezii care conţinea comentarii, şi pe care prinţul o solicită lui Cho-Rip, însă acesta cunoştea toate detaliile şi aspectele legate de carte, şi datorită faptului că era destul de inteligent şi prevăzător, îi acoperă câteva pagini din carte, care erau considerate neadecvate.

Cum regina complota împotriva prinţului, cu tatăl său şi cu ministrul Hong aflat peste tot pentru a urmări fiecare mişcare a prinţului, îl dă în vileag pe prinţ înaintea regelui, care-l chemase din curtoazie, dar va fi salvat de ingeniozitatea pe care o avusese Cho-Rip, şi astfel regele nu mai consideră că această carte poate fi interzisă, dându-şi acceptul pentru continuarea lecturii din partea prinţului. Prinţul îl va chema la el pe Cho-Rip şi-i va mulţumi pentru ajutorul său nesperat. Domniţa Ji-Seon îşi va continua dezvoltarea afacerilor cu ajutorul lui Jin-Joo care implicată mai mult forţat de Hwang Jin-Gi, se va dovedi o negustoreasă inteligentă cu mult succes. Pelerinajul lui Cheon în căutarea celor opt maeştri ai artelor marţiale, îl va aduce până la urmă la Hwang Jin-Gi, avertizat prea târziu de Ga-Ok, mai ales pentru că o avea în grijă pe fiica sa.

În timp ce se luptau cei doi, apare Dae-Ung, însoţit de Chang-Ryang şi de Yeo-Woon, care vor avea în spate armata guvernamentală, şi toate acestea pentru a-l prinde pe Jin-Gi, pe capul căruia exista pusă o recompensă,…. şi pe Cheon pe care doreau să-l elimine. Se creează un haos de nedescris, din cauza săgeţilor trimise de pretutindeni de armată la ordinul lui Dae-Ung, în care erau prinşi ca-ntr-o capcană Cheon, Jin-Gi, Ga-Ok şi Jin-Joo, haos în care Ga-Ok este grav rănită, iar Jin-Joo care asista neputincioasă la toate acestea, la un moment dat o strigă „mamă”, pe Ga-Ok,……. şi astfel toţi cei prezenţi realizează că acestea sunt mamă şi fiică, dar Ga-Ok îl roagă pe Cheon să o protejeze pe Jin-Joo, mai mult decât orice pe lume, mai mult decât pe ea care i-a fost alături atâta timp, deoarece este fiica lui.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

27 comentarii

There are currently 27 comentarii on Războinicul – episodul 16. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Prima… Mulţumim pentru rezumat fetelor :)

 2. Da, si episodul de astazi va fi destul de interesant,abia astept sa-l vad.Jin Joo e fiica lui Cheon,dar cred ca Ji Seon e fiica Sfantului Sabie…cred,nu stiu sigur.
  Multumesc Dana!!!O zi placuta tuturor!!!

  • Da, problema tatalui lui Jin Joo este inca in discutie :)), insa in ceea ce o priveste pe Ji Seon este foarte clar, ea nu are legatura cu Sabie Sfanta, este fiica unui nobil care a murit (a fost mai pe la inceputul serialului daca ai vazut).

   • A…da, ai dreptate, mi-am amintit ea e de vita nobila,insa nu prea imi vine sa cred povestea asta cum ce Cheon e tatal lui Jin Joo.

    • Cred ca Ga Ok face asta doar pentru a o proteja pe Jin Joo(in cazul in care Jin Joo chiar nu e fiica lui Cheon).

    • ca*

    • nu pot sa confirm sau sa infirm nimic ca nu e voie…pastram suspansul…inca putina rabdare si se va clarifica totul ;)

 3. Un alt episod palpitant, plin de actiune. Multumim mult pentru rezumat!

 4. se pare ca regina tot a avut ceva amestect in asasinarea printului sado si in incercarea de al elimina pe yi san
  e un ep palpitant

 5. multumim pentreu rezumat
  va fi in epidod destul de interesant adica chir merita vazut.
  Apropo cand este reluarea pe national tv al acestui film??

  • la ora 15 a doua zi.

 6. Multumim pentru rezumat,fetelor!un episod foarte interesant…eu nu prea sunt de parere ca Jin Joo e fiica lui Cheon..tot timpul am crezut ca e fiica lui Sabie Sfanta..ciudat…..O zi frumoasa tuturor!

 7. Multumim pentru rezumat!
  Nu mi-ar fi trecut in veci prin cap ca Cho-rip e nimeni altul decat Hong Guk-young,mana dreapta a regelui Jeongju,am ramas masca cand am auzit.
  Serialul asta devine din ce in ce mai interesant,il ador. Urmarindu-l se pare ca revedem si povestea infatisata in Yi San doar ca din alt unghi.
  Regina Jeong-sun isi da arama pe fata instiintandu-l pe rege,nu se poate sa nu comploteze ea impotriva printului noroc de Hong ca i-a venit ideea aceea ingenioasa.
  Dong-soo se antreneaza din greu si cum invata de la cel mai bun sunt convinsa ca rezultatul va fi pe masura sarguintei pe cand in tabara adversa pe langa capturarea lui Jin-kee se pune la cale o tradare…Dae-ung asta e un mare ticalos,din cauza lui saraca Jin-ju e nevoita sa treaca prin clipe de cosmar vazandu-si mama ranita,mi-e tare mila de ea…abia s-au regasit si se intampla asta…macar am aflat cine e tatal ei…
  Cat despre Woon…chiar nu stiu ce spun…cu exceptia faptului ca imi place noua lui freza:)) Ce n-as da sa nu fi devenit personaj negativ..ar fi fost minunat sa se fi intors la prietenii sai ca am vazut cat si-ar fi dorit asta…

 8. Tare simpatic printul, imi place cum s-a comportat pana acum :)

  • Si mie,actorul care ii interpreteaza rolul este foarte simpatic

 9. Iar am avut recital Cheon in aceasta seara, nu-i scapa nimic si este intr-adevar un actor foarte bun.

  • Ai dreptate,interpretarea lui e impecabila si nu e un rol usor deloc

 10. :O :O :OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO ce episooood a fost!

 11. Deci, nu stiu cu ce sa incep mai intai. Sa i dam totusi intaietate lui Cheon, cum vad ca multi ati facut o. Waw, m-a total topit la sfarsit, cand a dat totul pentru Ga ok. Superb, superb, a spus: Cum sa traiesc fara tine? :X :X :X Umanul din el, in sfarsit, ne este revelat :D BIG LIKE. M-a surprins si cand a primit o sageata in spate, am tresarit ca si cand ar fi fost lovit Ahile in calcai :)))

  • Si pe mine m-a surprins cum s-a purtat in final,mai ca imi venea sa plang, chiar m-a emotionat cand i-a spus “Cum sa traiesc fara tine?” Inca o data m-am convins ca iubirea e cel mai inaltator sentiment,a reusit sa il umanizeze si sa scoate ce e mai bun din el

   • daaaaaaa :X

 12. Apoi, Yeo Woon, mami, te rog eu, nu si tatal adoptiv al lui Jin Ju. Je baaaaaal!!!! :X Dong Soo, fa ceva, vino si tu mai repede, el si cu Sfantul Sabiei mereu ajung dupa ce e data batalia, asa s-a intamplat si cu printul :( Ooof… sa l ajute odata pe Woon-ica! :((

 13. Expresia instanta a mamei a fost: Ga ok minte, Jin Ju nu este a lui Cheon. Pana una alta, pe mine personal nu ma deranjeaza sa fie a lui, caci si el, dupa actiunea din aceasta seara, o iubeste nespus. Bineinteles ca mi ar placea sa fie si a lui Hur Jun :)), produsul unei iubiri impartasite, insa nu stiu cum, acesta niciodata nu este aproape ca sa si protejeze iubita :(

  • poate a mintit Ga ok, ca sa si salveze fata, Oricum ar fi – Ga Ok, FIGHTING! Yeo Woon – FIGHTING! Dong Soo-ya – Fighting! :X

 14. Ce episod interesant a fost… Cheon a fost incredibil mai ales la sfârşit până la urmă are şi el o urmă de bunătate şia protejat iubita. Îmi place de Lee San prinţişorul nostru! Dong Soo a devenit un adevărat războinic iar Woon un adevărat asasin, îmi place noua freză a lui Woon. Cred că Ga ok a minţit că Jin Ju e fiica lui Cheon ca să o protejeze, Mianunel a rămas acelaşi nesuferit şi rău :)

 15. Eu ma cam indoiesc ca Ga-ok ar fi mintit insa nu se stie…se poate sa aveti dreptate

 16. Baek Dong-soo sigur va fi cel mai bun luptator… l-a batut pe Gwang-taek cu ochii inchisi. :))

Leave a Comment