koreafilm

The Duo – episodul 15

Written by koreafilm. Posted in K-drama, Povestea, The Duo

Tagged: , ,

THE DUO15-1

Published on iunie 01, 2012 with 52 comentarii

de Dana Ivancea


În ciuda veştilor bune despre prietenul său, Gwi-Dong este bântuit noaptea de coşmaruri referitoare la înşelăciunea lui Mak-Soon, privind schimbul de copii din trecut, care le complică vieţile amândurora. De unde Dong-Nyeo nici nu vroia să audă de ajutorul lui Chun-Doong pentru comemorarea profesorului Sung, acum îi spune că se gândeşte să-l treacă pe inscripţia monumentului, şi-i dă un cadou pentru tatăl său, ginseng sălbatic să se poată recupera. De asemeni, bunicul Hwang îl dotează cu o pereche de pantofi din cea mai bună şi mai fină piele existentă, iar Dal-Yi îi dăruieşte haine din mătase, specifice portului nobilimii, cusute chiar de ea nopţi la rând.

Deşi nu este chiar foarte încântata, Gwi-Dong îşi reia activitatea de militar instruind alţi soldaţi pentru misiuni la care vor participa. Toate cele petrecute până atunci cu cariera sa îl fac mai matur în gândire şi mai ferm în acţiunile sale, dar se dedică noilor colegi pentru a-i îndruma spre binele şi siguranţa poporului. În sfârşit. Chun-Doong ajunge la casa nobilului Lee, intră în camera unde acesta zăcea aproape mort, nobilul îl vede, şi leşină. Cei din familia nobilului, rude mai îndepărtate, discută împreună cu fostul vânător de sclavi despre averea nobilului şi despre modalităţile legale de recunoaştere a tânărului venit la capul muribundului ca moştenitor. Despre fostul magistrat, unchiul lui Gwi-Dong , ce să spunem, ….că ajunge să-şi joace la cărţi chiar şi servitoarea, numai ca să nu renunţe la acest viciu. Evident că isonul şi complice al acestei infamii il ţinea nimeni altul, decât tot un viciat, Jo Seon-Dal.

Gwi-Dong îl aşteaptă pe fiul nobilului Min, pentru a-i dărui un arc, dar la vederea lui tânărul o rupe la fugă de frica sa pentru cele întâmplate în trecut, însă acesta reuşeşte să-l oprească cu ajutorul unui subaltern, şi-i spune că darul este ca semn al prieteniei şi ca scuze pentru comportamentul său neadecvat. Stând la căpătâiul muribundului, Mak-Soon îşi aminteşte cum în trecut nobilul o silea să fie cu el, şi simte că tot efortul pe care-l depune acum, poate fi considerat ca o recompensă din partea nobilului Lee pentru greşelile. Discutând cu fostul vânător de sclavi despre problema moştenirii averii, în trecere, Chun-Doong aude toate puse la cale de cei doi şi părăseşte casa nobilului Lee, pleacând la tavernă, unde discută cu Soe-Dol, iar acesta îl convinge că cele întâmplate în trecut sunt mult mai dureroase pentru Mak-Soon, decât ce trebuie să facă el acum, vorbindu-i despre cum au trăit ei ca sclavi ai nobilului Lee.

Nu ştim de ce,…. dar Gwi-Dong tot dădea târcoale casei nobilului Lee, mai trăgea cu ochiul peste gard ca să vadă ce se întâmplă în curte, până când luându-şi inima în dinţi intră chiar în camera muribundului şi o întreabă pe Mak-Soon, dacă acesta este tatăl lui. Femeia dă din cap afirmativ, şi Gwi-Dong răvăşit şi cu sufletul sfâşiat pleacă, …şi ajungând acasă se aruncă pe jos unde rămâne inert ca trăznit de fulger,……însă mintea lui lucra necontenit adunând clişee din care el cam demultişor a dedus că este fiul doicii şi a altui bărbat, nu al nobilului Kim, iar Chun-Doong este fiul nobilului Kim.

Chun-Doong revine la casa nobilului Lee, însoţit de Soe-Dol, care-l lasă pe mâna fostului vânător de sclavi pentru a se grăbi deoarece stăpânul Lee nu mai avea mult de trăit. Odată ajuns Chun-Doong, nobilul Lee suferind la maxim mai are puterea de a-şi chema vărul pentru a-i da ultimele instrucţiuni referitoare la împărţirea averii sale. La funerariile nobilului Lee vine şi nobilul Kim pentru a prezenta condoleanţe lui Chun-Doong şi lui Mak-Soon. Seara vânătorul Kang însoţit de cei care erau de acord cu ideile şi principiile sale, pun la cale să-l atace pe nobilul Wang, şi să-l sperie. Se întâlnesc, pregătiţi cu tot ceera necesar unei astfel de acţiuni, merg la casa lui Wang şi încep prin a-i omorâ pe cei ce stăteau de pază.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

52 comentarii

There are currently 52 comentarii on The Duo – episodul 15. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. BUNA DIMINEATA, Multumesc pentru rezumat. La multi ani tuturor copiilor.

 2. Buna dimineata,
  Mai rar pe aici cu intratul pe blog din pricina serviciului, nu am comentat pana acum despre serial pentru ca am mai scapat din episoade cu vizionatul, e interesant serialul, am o singura curioziatate daca se va afla adevarul de la mama sau de la fiu , ma tot intreb care va avea mai multa verticalitate.

 3. Cred ca de la fiu.

 4. Wow, wow, wow…abia astept episodul….ce greu va fi si pt Chun Dong si pt Gwi Dong…:(

 5. Mulţumim pentru rezumat Dana, începe să se afle adevărul. Miercuri şi joi nu am putut intra că nu am avut net, dar acum sa rezolvat. Săracul Gwi dong ce mult cred că suferă, şi Chun doong la fel. Chun dong mie mi se pare că seamănă foarte bine la faţă cu Geom Ok, se vede căs fraţi :)

 6. Multumesc pentru rezumat Dana! Astazi am reusit si eu sa va ajung in urma si in sfarsit pot sa vad episodul la timp. Imi pare rau de amandoi, de Gwi-dong si pentru Chun-doong, ei acum sufera pentru aceeasi lucru, iar Gwi-dong in plus se simte vinovat ca, fara sa-si vrea, a ocupat locul prietenului sau si si-a furat viata. La sfarsitul episodului trecut imi era asa de mila de ei!

 7. Si nu inteleg schimbarea de 180 de grade a atitudinii lui Dong-nyeo. Astept ce se va iesi din asta… Imi place ca serialul e imprevizibil si ne tine in suspans!

 8. A fost cu totul imprevizibil episodul asta…cu tot ce s-a intamplat…iar la final mai aflam si ca Dal-Yi face parte din banda Arae, desi nu e chiar de mirare, din moment ce unchiul ei conduce banda.

 9. Si eu tot astept sa vad care-i treaba cu Dong Nyeo…imi pare si nu-mi prea sincera…parca are intentii ascunse…sper macar ca fata de Gwi Dong sa fi fost sincera, ca fata de Chun Doong nu prea e…

  • Da, pana acum nici nu a vrut ca Chun-doong sa fie amintit pe monumentul tatalui ei ca invatacelul profesorului si acum brusc vrea sa scrie si numele lui. Mi se pare ca ii place mai mult noul statut a lui Chun-doong decat el ca om.

   • Pai da,cam sufera de domnie coconita!

 10. Se potrivesc foarte bine Gwi Dong si Dong Nyeo.

 11. Imi placea atitudinea ei din copilarie. Nu cred ca Wang va muri acum. Am ajuns aproape la jumatatea serialului. La ce sa ne asteptan?

 12. Haha, la inceputul episodului nu m-am prins ca e doar un cosmar al lui Gwi Dong :)) Parea asa credibila treaba…

 13. Nu am citit rezumatul, pentru ca azi am vazut tot episodul. A fost ciudat inceputul. Real…

 14. Ma intreb de unde a mostenit Gwi-dong caracterul lui, ca de la tatal sau precis ca nu, si nici din partea mamei, ca Mak-soon totdeauna a tinut capul plecat in faţa celor cu un rang mai inalt. Si a fost crescut ca un nobil, deci putea sa devina ca unchiul sau fostul magistrat, si totusi, are un simţ a dreptatii foarte dezvoltat.

  • Probabil ca a fost influentat si de situatia in care s-a aflat si se afla Cheon Dong…totusi ma bucur ca are simtul dreptatii.

  • Da, e interesant aspectul asta…nu seamana cu Mak-soon, iar cu nobilul Lee nici nu se pune problema…

 15. Mai aveti vesti de la Carina?

  • Carina e deja sosita in tara :)

  • Aveti ,putintica rabdare stimabililor!Sa se odihneasca si ea,sa-si aseze impresiile in ordine ,sa traga linie si sa adune si nu in ultimul rand sa-si limpezeasca mintea,cu avalansa de frumos si informatii noi in cantitati mari,ce creier crezi ca mai proceseaza,doar stocheaza!

   • offf, din pacate de cand am ajuns acasa am fost numai pe drumuri… unele cu bucurie, altele… dar, asta e viata

 16. Multumesc mult pentru rezumate! Imi place acest serial FOARTE mult. Am vazut toate serialele coreene transmise de TVR1 , dar acest film are ceva aparte, nu are lupte spectaculoase, ne arata viata oamenilor obisnuiti, exploreaza relatiile dintre oamenii, pune accent pe trasaturile de caracter , pe virtutile sau viciile personajelor si modul in care acestea influenteaza viata celorlalti. In ultimele doua episoade Dong Nyeo m-a uimit cu totul. se pare ca , o data cu trecerea dolescentei si-a amintit de brusc de deosebirile de clasa sociala. vorbeste cu Chun Doong ca si cum ar fi un simplu subordonat. Cand afla ca are un tata de origine nobila ii spune cea mai nepotrivita fraza posibila :”stiam eu cand ai venit sa inveti si nu sa cersesti mancare ca originea ta trebuie sa fie alta”; privirea uimita a lui Chun Doong si replica lui “crezi ca doar cei de origine nobila pot citi ” spune totul. De asemenea nu a luptat deloc pentru a-i fi caligrafiat si numele lui pe monument alaturi de ceilalti invatacei, desi el, sarmanul cersetor a fost cel care i-a inmormantat tatal si nu fii de nobili, care au dat cu totii bir cu fugitii. Trebuia sa nu treaca numele niciunui invatacel, daca ceilalti nu l-au acceptat pe Chun Doong. Si astazi, cand afla ca e nobil, BRUSC, sa gandeste sa-i treaca si numele lui. Oricum ideea cu monumentul, ridicat pe banii nobilului Kim ( parte a complotului in care a murit invatatorul, cu toate regretele lui tarzii), e cam oribila, dupa cum arata si maestrul caligraf in episodul de ieri.Am sperat ca totusi pune la cale o razbunare ( desi nobilul Kim devine un personaj simpatic cand e vorba de dragostea aratata atat lui Gwi Dong cat si lui Chun Doong) dar cred ca foamea de bani si de putere a schimbat-o pe Dong Nyeo – e antiteza vie a copilei Dong Nyeo.

  • Da, si nu prea…pt ca si copila tot cam asa a fost…cu deosebirea ca il aprecia mai mult pe Chun Dong, iar acum o face doar dupa ce afla ca are origini nobile.

 17. In atata tristete, exista si o oaza de lumina. Familia mesterului pantofar, bunicul si nepoata Dal_Ee sunt cat se poate de sinceri si de calzi. M-a amuzat scena in care bunicul ii explica cum sa se apropie de omul pe care-l iubeste, ilustrandu-i invataturile cu povestea lui de dragoste din tinerete. De asemenea, cei doi l-au ajutat total dezinteresat pe CHun Doong de-a lungul anilor, inclusiv azi cand i-au pregatit hainele de ” yangban”, sperand ca macar el sa-si depaseasca conditia modesta, asa cum atat de frumos i-a spus Dal Ee in peisajul romantic al campurilor de ceai.
  Draguti si interesanti sunt si cei doi fosti cersetori actualmente fosti hoti (hi, hi) care iti sunt simpatici in ciuda defectelor, pentru ca ei de fapt chiar daca fura o fac din cauza saraciei extreme si nu pentru a se imbuiba si mai mult , ca dregatorii de la Palatul vistieriei, comandantii Poterei si banuiesc majoritatea magistratilor si a functionarilor. Ma repet, dar e un film ABSOLUT REMARCABIL!
  Cu speranta ca nu v-am plictisit prea mult va doresc tuturor o seara placuta!!!

  • Chiar deloc, ft corecte aprecierile tale :) Bine ai venit pe site.

 18. Multumesc mult, Ana, oricum nu mi-a aparut comentariul “din mijloc “, intre 17 si 18 , despre personajele principale Gwi dong si Chun Doong si despre Mak Soon ( cred ca nu-mi merge prea bine calculatorul)si de asta comentariul 18 nu prea are logica. Deci…
  Mak Soon – mi se pare ilustrarea perfecta a proverbului ” pentru unii muma, pentru altii ciuma”. Chiar daca inteleg ca a facut un gest extrem, schimbarea copiilor, pentru a-si ajuta fiul sa duca o viata fericita, cu Chun Doong a avut o comportare plina de cruzime. Trebuia macar sa-si duca rolul pana la capat, sa pretinda ca-i e mama, sau sa-l ajute, pe ascuns, cu ceva, mancare, haine, bani. Dar nimic… Daca Chun Doong a crescut, a ajuns mare, se datoreaza doar grupului de cersetori, in special Sefei si lui Soe Dol, si bineinteles sortii. Iar acum ahtiata dupa bani, ideea imbogatirii punand rapid stapanire pe ea, nu stie cum sa-l aduca mai repede pe “fiul ei” la capataiul “tatalui” bolnav. In comportarea fata de Chun Doong nu are nici un fel de scrupule.In copilarie il alunga ca pe un caine ori de cate ori bietul baiat, complet confuz si dornic de afectiune materna incerca sa o abordeze. Cu ce e mai buna decat nobili care ii asupreau pe oamenii de rand, si ea ii asupreste pe cei mai amarati decat ea! si cu Soe Dol se comporta oribil. Chiar daca nu il iubeste deloc, macar ar putea sa-l respecte, pentru ca , la urma urmei, si-a sacrificat viata pentru ea. Si poarta, datorita ei, si povara vinei de a fi luat parte la schimbarea copiilor. Si, chiar daca la inceput, nobilul a violat-o, sa ne amintim episodul 1, in care Soe Dol o intreba de ce CONTINUA sa mearga in odaia nobilului, iar ea ii raspunde ca acesta “este mai barbat decat el”!!!In relatiile cu celelate personaje, in afara de Gwi Dong, Mak Soon se comporta absolut execrabil.

  • Bine ai venit, Diana! Multumesc ca ai impartit parerea ta cu noi. Ai perfecta dreptate in legatura cu Mak-soon, ea se comporta foarte urat cu toti cu un statut social mai modest. Mi-a placut cum pantofarul Hwang a certat-o intr-un episod trecut. Oricum, batranul Hwang mi-e foarte simpatic, ii stau foarte bine actorului aceste roluri de oameni obisnuiti cum a fost si tatal adoptiv a lui Janggeum.

   • Multumesc mult , Liliko! Urmaresc de mult acest site ( de la Giuvaer…) dar n-am postat comentarii ( la “The duo” am spart gheata!!!..)

 19. Despre Gwi Dong si Chun Doong
  Ultimele doua episoade au fost pline de tensiune si tristete.
  Cum o fi oare sa stii ca intreaga ta viata e o minciuna, ca tatal tau, pe care-l iubesti si-l respecti nu e tatal tau, ca de fapt i-ai furat viata celui mai bun prieten, care ,din cauza ta, a trait intr-o saracie lucie, la marginea societatii, si e si pe cale sa se casatoreasca cu sora lui?!? Actorii, regizorul, scenaristii au ilustrat foarte bine zbuciumul interior al personajul, lupta intre loialitatea fata de cel mai bun prieten, iubirea pentru mama, iubirea si respectul fata de cel pe care-l considera tatal sau. Gwi Dong e la pamant. De asta isi ineaca tristetea in alcool. e o situatie imposibila!!! Nu poate face nimic. Si mai primeste o lovitura: afla despre tatal sau adevarat care se afla pe patul de moarte. Oare va rezista Gwi Dong? Scena in care el isi cere iertare lui Chun Doong e absolut remarcabila,memorabila. Isi cere iertare si e mai, mai sa- i spuna adevarul, pentru ca pe el ( si nu pe Mak Soon!) il mustra constiinta in fata grozaviei petrecute in viata lui Chun Doong ( tragedia unei vieti petrecute in saracie, fara parinti si fara raspunsuri…), bunul sau prieten din copilarie. Nu stiu cate superstaruri de la Hollywood ar putea juca scena cu intensitatea cu care a fost interpretata de actorii nostri coreeni. M-au impresionat toate serialele coreene ( incepand cu Giuvaerul , Deokman si bineinteles Bidam, Jumong, Regatul vanturilor, ,Lim Sang Ok, Hur Jun etc), dar acest film e ABSOLUT REMARCABIL!!! Asa cum spunea autoarea rezumatelor, Dana Ivancea,la finalul acestui serial sper sa ne regasim cu totii mai buni si mai UMANI.

 20. Ai mare dreptate Diana, Mak Soon se poartă foarte urât cu toţi înafară de Gwi dong. Dong Yeon mi se pare un pic cam arogantă, credeam că o să se poarte mai frumos cu Chun doong mai ales că ia înmormântat tatăl. Kkuk ji şi soţia lui sunt tare simpatici, chiar dacă mai fură sau fura ca să aibă ce mânca şi fură puţin nu ca funcţionarii şi toţi dregătorii care fură cu duiumul ca săşi mărească averile. Mia plăcut şi incantaţia aia ca să nu mai fure :)

  • Multumesc mult, ioneladongyi, pentru aprecieri! de-abia astept celelalte episoade si cu greu ma abtin sa nu le vad in avans ( dar atunci ar disparea farmecul vizionarii impreuna si impartasirii parerilor).

  • O snoaba ,inofensiva ,dar care prin fitele si talentele sale ,te fac sa te intrebi,oare greutatile si necazurile prin care a trecut nu trebuiau sa o faca mai buna si mai permisiva cu lumea de rand?

 21. Tristetea si disperarea lui Gwi Dong mi-au amintim de o scena din alt serial
  (desi cu totul din alt registru si de alta factura). Nu stiu de ce , dar mi-a amintit de Ha Ji Won, in Secret Garden, cand , plecand in lacrimi de la intalnire ( dupa ce isi cautase ore intregi hainele potrivite), isi mangaie poseta, singura ei poseta- rupta, si o leaga cu esarfa. Aceesi tristete, aceeasi disperare… Clase sociale..bogatie…saracie.. putere.. .neputinta…nu s-a schimbat nimic, decat decorul.
  Chun Doong. Si cand era mic, dar mai ales de cand a crescut, are in priviri o mare tristete. Chiar cand incheie un contract, chiar si cand vorbeste cu Gwi Dong, cu Dong Nyeo, cu DalEe, chiar si cand zambeste, e invaluit in tristete.Tristete si melancolie… In viata personala nu are nici un fel de raspunsuri. De ce l-a parasit mama sa si de ce l-a alungat ori de cate ori a indraznit,cu sfiala, sa incerce sa vorbeasca cu ea? Cred ca, mult mai mult decat saracia, l-a marcat faptul ca cea pe care o credea mama sa l-a respins mereu. Ce o fi fost in sufletul lui atunci cand a trebuit sa faca plecaciunea in fata ei si sa-i spuna ( dupa ce a primit acordul ei…) pentru prima data:”mama”? de fapt a si marturisit ca nu crede ca e in stare sa faca plecaciunea! Dar ce a fost in sufletul lui cand a trebuit sa faca plecaciunea in fata bogatului si nobilului Lee, cel cu averea de 500.000 de taeli ( el -Chun Doong-sarmanul care nu avea nici o strachina de orez cand era copil, el – Chun Doong- el -cersetorul care isi incalzea mainile la lumanare, invatand in frig, zi si noapte, in coliba, cu visul de a schimba lumea si a-i face pe toti oamenii nobili)?
  Sper ca viitorul le va aduce eroilor nostri si bucurii, iar necazurile vor ramane in urma. Mi-as dori un final fericit…
  NOAPTE BUNA! VISE PLACUTE!

 22. Bine ai venit, Lee Diana!
  Ma bucur ca iti place si tie asa de mult acest serial. Si eu sunt la fel de impresionata, dar din pacate nu am avut timp sa scriu prea des din cauza ca sunt foarte ocupata acum cu facultatea :(.

 23. Ai exprimat foarte bine multe din dilemele si aspectele din acest serial. Sunt de acord cu ce ziceai, despre Mak soon mai ales. Dar si despre Chun Doong, Gwi dong, Dal Yi si Dong nyeo. Iar batranul Hwang e cel mai simpatic, mai ales cand refuza sa faca pantofii :)).

  • Multumesc mult, Keuriseutina! Si eu sper ca o sa am timp mai mult pentru a putea intra sa comentez la fiecare episod! Sper ca fotbalul – campionatul european sa nu dea peste cap programul celor de la TVR1- in ceea ce priveste filmul nostru!

   • Vaai! Bine zici. Si eu sper. Mai ales ca din 2 iulie o sa lucrez si o sa am si mai putin timp sa ma uit la filme. Macar in sesiune pot sta acasa si sa ma uit in voie :(.

    Poti sa-mi spui Cristina. Numele o doar o transcriere fonetica in Hangeul :P.
    Tu de unde esti?

    • Stiuuu ca e transcriere fonetica, ca ai scris candva, cand te-a mai intrebat cineva de unde provine. Oricum mi se pare misto.
     Sunt din Alba Iulia.

     • Bine ai venit,Diana!Multumim pentru gandurile frumoase pe care ni le-ai transmis!Eu sunt din Blaj.

     • Eu de aproape, din Cluj. :)

     • Buna, Diana! Si eu sunt tot din Blaj…aproape de Blaj.

   • Deja a dat peste cap programul, Diana :(( Am citit in programul TV ca in vinerea urmatoare nu va fi difuzat episodul, ci festivitatea de deschidere a campionatului de fotbal.

    • Eram sigură că vor face asta.

     • Si urmeaza si Olimpiada de la Londra…( nu ca as avea ceva cu sportul dar…mai bine sa difuzeze serialele noastre coreene…)

 24. Sper sa pot intra mai des de acum incolo si sa mai schimb impresii cu voi. Filmul este, asa cum s-a mai zis aici, EXCEPTIONAL.

 25. Serialul are ceva aparte, e un minunat serial ce merita vazut. BUN VENIT in lumea pe care o cunosti. Sa o explorezi… merita.

 26. Serialul acesta intr-adevar are ceva aparte. Se pune mare accent pe caracterul si evolutia personajelor,pe starile lor sufletesti.Sunt foarte curioasa ce se va intampla in episoadele urmatoare si cum vor evolua lucrurile.Ma intreb cum va reusi Gwi Dong sa treaca pentru aceasta situatie extrem de delicata pentru el,cum va reusi sa faca fata acestor sentimente care il framanta in interior si pe care nu a putut sa le impartaseasca nimanui.De asemenea, astept sa vad momentul in care va disparea tristetea din ochii lui Chun Dong si isi va descoperi adevarata familie de care a fost despartit la nastere.Sper ca ambii isi vor gasi femeia potrivita pentru ei.(dupa parerea mea Gwi Dong se potriveste foarte bine cu Dong Nyeo si Chun Dong cu Dal Yi.Sper ca Dong Nyeo a fost sincera cand si-a marturisit sentimentele pentru Gwi Dong)Cat despre Mak Soon ,nu imi pot imagina ce se va intampla cu ea cand vor afla ceilalti despre greseala facuta de ea. Cred ca toata averea ei mostenita de la dl Lee va fi in zadar…Cum s-a mai spus este un film minunat! O seara frumoasa tuturor! :)

  • Si eu abia astept ziua de maine sa mai aflu ce se intampla in film. O sa il urmaresc pe indelete la tv si o sa pastrez suspansul ca la o prajitura buna care o savurezi in imbucaturi mici :P.

   • Ce tare e expresia!;))

    • ;))

Leave a Comment