koreafilm

Războinicul – episodul 15

Written by koreafilm. Posted in K-drama, Povestea, Warrior Baek Dong Soo

Tagged: , , ,

ScreenShot2011-09-04at10215PM

Published on iunie 28, 2012 with 17 comentarii

de Dana Ivancea

Episodul acesta nu abundă în acţiune şi suspans, dar deţine din plin momente de melancolie, de nostalgii, de amintiri şi mai ales de dragoste……..dragoste care se manifestă la orice vârstă, sub toate formele şi prin orice gest. După cum am văzut episodul trecut, Dong-Soo vine să-şi salveze femeia iubită cu orice preţ, chiar dacă era în inferioritate numerică, iubirea şi credinţa, dar mai ales faptul că fusese trădat îi dă energia şi forţa interioară de a duce la capăt o luptă care parcă nu se mai termina, pentru salvarea lui Ji-Seon. Ajutorul nesperat vine pentru Dong-Soo de la cea care-l iubea în taină, de la Jin-Joo, care trimite săgeţi de foc reuşind să ardă „Cartea de război a expediţiei de nord”, ţinută în mână chiar de Dae-Ung, aflat sub protecţia ministrului Hong, iar Cho-Rip reuşeşte să-şi învingă neputinţa de a fi bun în arte marţiale sau în lupta cu sabia, şi o salvează pe Ji-Seon din mâinile unor asasini, trimişi s-o recupereze pe fată, deoarece odată cu venirea lui Dong-Soo, îi spusese să fugă cât mai departe dar nu-i reuşeşte planul pe de-a-ntregul.

Dong-Soo îl va provoca pe Yeo-Woon la luptă, nu va reuşi să-l ucidă, aşa cum promisese, dar îl va răni pe faţă,……. şi ca totul să capete un sens mai profund şi s-o scape pe domniţa Ji-Seon de destinul nefast, îi va arde pielea spatelui ca să şteargă harta pentru totdeauna, şi să-i dea posibilitatea fetei de a-şi schimba destinul. Dae-Ung va fugi cu emisarul din Qing, cu vaporul, deoarece realizează că odată cu venirea lui Sabie Sfântă şi a lui Sa-Mo, nu va mai avea şansa de a fi în viaţă. Cheon va părăsi gruparea Hoksa-Chorong pentru o vreme, deoarece îi va căuta pe cei opt maeştri în diferite arte, să le curme viaţa, asta probabil făcându-l mai puternic. Însă singura lui dorinţă exprimată cu fiecare ocazie în faţa lui Ga-Ok (Ji)este să-l ucidă pe Sabie Sfântă, care pe lista aceasta a lui ce avea să o urmeze, era ultimul maestru în viaţă, pe care-l voia mort.

Deoarece ministrul Hong îl ameninţă pe Sabie Sfântă că ştie totul despre Dong-Soo, acesta decide să plece cu tânărul, în ţinutul unde în tinereţe se antrena cu tatăl lui Dong-Soo în arte marţiale, pentru a-l învăţa şi pe acesta, artele marţiale, la rugăminţile lui. Domniţa Ji-Seon îi va promite lui Dong-Soo că-l va aştepta cât timp el va fi plecat, iar Dong-Soo o va ruga pe Jin-Joo s-o apere şi s-o protejeze pe Ji-Seon cât timp el va fi departe. Prinţul Heir, viitorul rege Yi-San, va fi pus la o încercare din partea regelui, care la iniţiativa reginei îi va da prinţului de rezolvat o problemă, iar ca ajutor pentru aceasta, o balanţă,…….. dar se vede treaba că prinţul îl moştenise în inteligenţă şi atitudine pe răposatul prinţ Sado, deoarece îi va riposta regelui cu vorbe înţelepte şi totuşi ucigătoare.

Domniţa Ji-Seon doreşte să fie şi ea folositoare, mai ales acum că a scăpat de soarta nefastă pe care i-o pecetluise tatăl său, şi merge prin târg pentru a vedea diferite mărfuri, notează totul, calculează, iar în final decide să facă rost de o căciulă de blană, cu dorinţa de a le confecţiona şi comercializa ea. În această treabă deloc uşoară vor fi lângă ea atât Sa-Mo, cât şi Hwang Jin-Gi, care-o vor ajuta. Alt tânăr care va avea de urmat un destin al lui, va fi Cho-Rip, care pleacă de la Sa-Mo cu dorinţa de a studia, acesta fiind lucrul pe care-l făcea cel mai bine dintre toate câte a încercat până atunci. El merge acasă la tatăl său, care nu ştim exact ce era, dar părea un nobil înstărit pe nume, Hong Nak-Chun, iar numele adevărat al lui Cho-Rip era, Hong Guk-Yeong.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

17 comentarii

There are currently 17 comentarii on Războinicul – episodul 15. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Multumim pentru rezumat!:*

 2. Imi place si episodul de azi, o sa ma tina in suspans pana deseara.Ma bucur mult ca Dong Soo o salveaza pe domnita,insa acum nu stiu cu cine sa mai tin , cu Ji-Seon sau cu Jin-ju.Oricum, parca imi place un pic mai mult de Jin Ju,e foarte slaba (stiu ca majoritatea coreencelor sunt asa) si imi place ff tare faţa ei.
  Voua de cine va place mai mult, de Ji-Seon sau de Jin -Ju?

  • Jin Ju fara discutie :)

  • Jin Ju.. adica Ji Seon e draguta, dar nu prea mi-a placut, am considerat ca ea era punctul slab si al lui Dong Soo si al lui Yeo Woon, mai ales ca dadea semne ca ii place pe amandoi.. eh, in orice caz, Jin Ju este un personaj mult mai carismatic si povestea ei te impresioneaza pana la lacrimi

  • cu siguranta jin-ju
   !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. Mulţumim de rezumat fetelor, o să fie un episod frumos. Mie îmi plac amândouă dar parcă îmi place mai tare de Jin Ju e aşa de curajoasă dacă a fost în stare săşi riste viaţa pentru bărbatul iubit şi îl iubeşte mult pe Dong Soo!

 4. Si mie imi plac ambele fete,fiecare are calitatile ei.Sincer,am admirat-o pe Ji Seon pentru modul in care si-a infruntat destinul crud si pe Jin Ju o admir pentru iubirea pe care i-o poarta lui Dong Soo si curajul ei.:)

 5. Ambele sant dragute dar mai plina de farmec si zvac este JinJu! Ah ,ce-mi place ca rezumatul incepe si se termina cu poza lui Cheon. Pelerinajul este ucigator si interesant!

 6. Multumim pentru rezumat! Chiar daca nu abunda in scene de actiune, si acest episod are farmecul lui, e ca un nou capitol pentru ce va urma…

  • si JinJu e frumoasa dar ce l mai frumos si cel mai bun este Dong Soo

 7. episodul de astazi o sa fie cel mai cool din toate episoadele
  dar cele mai misto sunt: Destinul Regelui ,,a fost” razboinicul ,,este” si vanatori de sclavi

 8. Ador acest serial,nu duce lipsa de actiune,intrigi si suspans dar nici de drama,tristete si nostalgie,ca nu se poate serial coreean fara unpic de dramatism,e presarat si cu povesti de dragoste si cu lectii de viata.
  Este impresionant cum s-a maturizat Dong-soo si cum devine pe zi ce trece tot mai bun in arta manuirii sabieiseveren, Perseverenta si ambitia care l-au determinat sa-si miste membrele, curajul si spiritul de sacrificiu de care a dat dovata dar si sentimentele pure pentru Jin-sun fac acest serial
  memorabil.
  Totodata acest serial -a facut sa intelg mai multe lucruri despre moartea
  printului Sa-do si mi-a adus aminte de Yi San,serialul meu de suflet.
  Nu credeam ca ma va cuceri atat de repede,urmaresc cu sufletul la gura aventurile lui Dong-soo prin urmare si abia asteptam episodul din seara asta.
  Vizionare placuta celor ce se uita!

  • Multumim.

 9. Aproape ca am uitat,multumim pentru rezumat!

  • Ana,ce mai faci?

 10. Un episod al renuntarilor si al deciziilor importante,pentru toata lumea! Cheon a plecat hai hui prin lume sa se detaseze demizeria intrigilor si a tradarilor de la palat,renuntarea lui aduce cu un fel de iesire la pensie mai zgomotoasa!

 11. Urecheata ,incepe sa se faca utila si chiar ii iese ,incepe sa fie mai comunicativa!

Leave a Comment