koreafilm

Războinicul – episodul 12

Written by koreafilm. Posted in K-drama, Povestea, Warrior Baek Dong Soo

Tagged: , , ,

ScreenShot2011-08-26at82050PM

Published on iunie 25, 2012 with 31 comentarii

de Dana Ivancea

Hong Dae-Joo se întâlneşte cu Cheon şi-i spune acestuia despre copiile din Cartea de război a expediţiei de nord, pe care o să le aibe în întregime după ce o s-o prindă pe Yoo Ji-Seon, şi va urmări de asemeni să pună mâna şi pe cartea despre artele marţiale scrisă de Sabie Sfântă pe timpul şederii sale în Qing, numită Muyesinbo, şi comandată de prinţul moştenitor Sado, înainte ca Sabie Sfântă să plece în Qing. Este descoperit asasinatul asupra camarazilor lor, comis de Yeo-Woon, şi toate minciunile spuse de tânăr despre ce se petrecuse acolo, Im Soo-Woong nu este prea convins, deoarece în mintea lui pare să intuiască adevărul.

Se ia hotărârea de către Im Soo-Woong, la rugămintea şi ordinul regelui de a-l salva pe prinţ, să-l scoată afară din palat. Dar pentru aceasta avea nevoie de cineva să-l substituie, dintre cei trei tineri, singurul care se oferă este chiar Dong-Soo. Dar ministrul apărării Hong Dae-Joo nu se va mulţumi numai cu decăderea prinţului Sado, el îl va dori mort şi pe Sabie Sfântă căruia îi trimite un edict de a merge la reşedinţa japonezilor sub un anume pretext, dar spadasinul Joseonului va dori să afle dacă acest edict este dat de rege, şi neputând intra în palat merge la ministrul Hong acasă, acesta îl serveşte cu o băutură ce conţinea un medicament care descompunea organele interne. La plecare de la reşedinţa ministrului, lui Sabie Sfântă i se face rău şi oamenii din jur îi sar în ajutor.

Mai era o problemă, nimeni nu putea intra sau ieşi din palat între anumite ore, ceea ce îl cam neliniştea pe Im Soo-Woong. Dar planurile vor continua numai că sub alte auspicii, şi anume, Cho-Rip îi va da de băut lui Dong-Soo, dar în băutură pusese ceva care-l să-l ameţească şi să-l facă inert, pentru că Cho-Rip hotărâse să îl substituie el pe prinţ. Drept pentru care după lungi discuţii între Dong-Soo şi Im Soo-Woong, cel dintâi acceptă decizia prietenului său şi merge mai departe pentru a–i duce un mesaj lui Sa-Mo, şi a avea grijă de Ji-Seon, care era urmărită la fiece pas. Astfel, trecând prin târg, şi Dong-Soo dându-şi seama de pericol, o îndrumă pe Ji-Seon care era călare pe un cal, iar el rămâne pentru a se lupta cu urmăritorii.

În timpul acesta verdictul în privinţa detenţiei prinţului este pronunţat, şi urmează continuarea planului pentru substituirea prinţului. Prinţul Sado va reuşi să scape printr-un pasaj secret unde va fi aşteptat de Im Soo-Woong, dar va fi trădat de Yeo-Woon, pentru că la ieşirea din acel pasaj sunt aşteptaţi de asasinii trimişi de ministrul Hong. Norocul lor limitat se va numi Cheon, liderul grupării Hoksa-Chorong, care apărut ca din senin îi va elimina pe asasini. Dar Cheon avea un ţel, acela de-al ucide pe omul de încredere al prinţului, pe Im Soo-Woong, ştiut fiind că fusese ucenicul lui Sabie Sfântă.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

31 comentarii

There are currently 31 comentarii on Războinicul – episodul 12. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Prima!

  • Livia,ai fost pe faza!!!!:D:D:D! Vrei sa fii mereu prima? hi hi hi

 2. Prima, mulţumim de rezumat fetelor, o să fie un episod interesant!

 3. Chiar trebuia sa apara Cheon ca sa-mi ingreuneze ziua? Ma baga-n butoiul cu melancolie si poftesc la margelele lui!

 4. Se pare căs a doua, scuze. Livia ai fost mai rapidă :)

  • Te rog frumos!

   • :)))

 5. Daca nu s-a spus nimic de urmarea tradarii lui Un ,nici eu nu spui!

 6. Danuta,Danuta,cum sti tu sa faci rezumatul,dai un milion de amanunte dar tot lasi lumea-n ceata! Pentru cei neavizati,mai mult starnesti curiozitatea decat sa o inlaturi!

 7. Cred ca am o revelatie,Cheon seamana umpic cu Nicu Covaci! Este varianta mai putin buna a lui Andri Popa! Asa vad eu!

 8. Oare actorul Cheon in ce filme o mai fi jucat ?

  • Livia, asta e ce am gasit eu legat de Choi Min Soo:
   Faith (SBS, 2012)
   Happy Ending (jTBC, 2012)
   Warrior Baek Dong Soo (SBS, 2011)
   Road Number One (MBC, 2010)
   Father’s House (SBS, 2009)
   The Legend (MBC, 2007)
   One Percent of Anything (MBC, 2003)
   Han River Ballad (MBC, 2004)
   South of the Sun (SBS, 2003)
   Legends of Love (SBS, 2000)
   White Night 3.98 (SBS, 1998)
   Sandglass (SBS, 1995)
   My Mother’s Sea (MBC, 1993)
   What’s Love (MBC, 1992)

   • Multumesc Bitzule pentru promptitudine am sa le caut!

    • Cu multa placere! Poate am sa vad si eu The Legend candva :)

 9. Multumim pentru rezumat!Se complica lucrurile…Yeo Woon ma dezamageste prin actiunile sale,dar tot el este preferatul meu,e superb…si el si Dong Soo sunt absolut superbi.:) Abia astept episodul..

 10. Multumim pentru rezumat! Un alt episod interesant pe care astept sa il revad.

 11. :X :X eu ma uit momentan doar la pozele din rezumat, chiar vreau ca serialul pana la final sa ma tina cu sufletul la gura :) :X :X

  • :)) chiar o sa te tina, Lorena!!! E din ce in ce mai tare!!!

 12. Eu din pacate am ramas in urma cu serialul. Probabil o sa-l reiau pe net cand voi avea suficient timp.

  • Ce pacat…

 13. Ana,daca mai ai examene,Baftaaaaa!:D:D:D
  Multumim pentru rezumat.

  • Nu mai am examene, am terminat sesiunea, dar am o gramada de alte lucruri pe cap, si mie greu sa tin pasul si cu Warrior…reusesc sa vad si eu cate un episod cand si cand…imi place serialul :)

 14. Ce episod! De infarct ,nu alta! Acea lupta intre Ga Ok si Sf. Sabiei mi s-a parut un dans al dragostei pierdute ,un alt mod de ati lua adio ! Chiar si Cheon cu tot raul produs,mi-a placut maxim,dar cel mai mult mi-a placut faza cand a ucis-o pe scufita rosie,antipatic personaj!

 15. Cum este posibil sa ai onoare si cand faci rau ,nu cred ca am sa inteleg acest personaj,niciodata! Iar despre Ga Ok ce sa zic ,un refuz categoric. Bag seama ca nu mereu mereu este indicat sa fi bun ,cu tot respectul, dar a cazut putin de pacalici la faza asta.

 16. WOW!!! Ce de actiune in acest episod, mai ales pe final!!! Grozav!!! Da, asa mi s-a parut si mie lupta intre Gwang Taek si Ga Ok, ca un dans al dragostei :D
  Si felul in care Woon l-a terminat pe Soo Woong…. cu lacrima curgandu-i pe obraz… Ce mai asasin!!

 17. Dar nu inteleg de ce il respinge Ga Ok pe Sfantul Sabiei.Se vede ca il iubeste.Si apropo,Jin Ju e fiica lui Ga Ok?

 18. Carmen,e multe aspecte (cum ar zice liviu),sentimentul de vina,pentru ca a ales sa fie asasin,pentru ca la preferat pe Cheon (si eu faceam aceiasi alegere),sa-si tina fica departe de lumea armelor si sa devina o femeie normala! Atat deocamdata sa nu fac spoilereala!

 19. Şi mie mi sa părut lupta dintre Sfântul Sabiei şi Ga Ok cum ai spus şi tu Livia un dans al dragostei pierdute :)

 20. De cand am vazut Jumong si Regatul Vaturilor nu am mai vazut un actor atat de bun ca Cheon!:D

 21. Am reusit sa urmaresc aseara acest episod…urata tradare din partea lui Woon….:( Ma dezamageste…

Leave a Comment