koreafilm

De la “cei mai sexy”, la artişti: evoluţia trupei 2PM

Written by koreafilm. Posted in K-Pop, Recenzii Koreafilm

Tagged: , , , , , , ,

landscape

Published on iunie 20, 2012 with 19 comentarii

Membrii trupei k-pop de băieţi 2PM au pozat pentru o şedinţă foto promoţională pentru una din cele mai recente lansări, şi anume albumul “Hands Up”, în 2011. În cel de-al cincelea an al lor ca unul dintre cele mai populare grupuri ale ţării, băieţii insistă asupra faptului că încă nu au dat tot ce e mai bun din ei, punând accentul pe o participare considerabilă în procesele creative. / Prin amabilitatea JYP Entertainement.

Trupele de dans de băieţi sunt un lucru des întâlnit în k-pop, dar când vine vorba de loialitatea fanilor, 2PM are puţini rivali.
Cântecele pop dansante şi atrăgătoare create de producătorul principal al agenţiei JYP, coregrafia complicată care uneori solicită cunoştiinţe în domeniul acrobaţiei, feţele arătoase cu nişte coafuri şmechere, gelate până la perfecţiune şi, în special, trupurile lor bine lucrate, au înnebunit câţiva fani din toată lumea.
În rândul sutelor de mii de fani, ei sunt consideraţi nepreţuiţi. Primul lor turneu asiatic, care s-a desfăşurat din septembrie până în martie în 8 state, a atras aproximativ 160,000 de oameni. Locurile unde s-au ţinut concertele erau pline seară de seară.
Luna trecută au vândut toate biletele pentru 6 showuri consecutive pe arena reprezentativă a oraşului Tokyo, Nippon Budokan – fiecare bilet fiind cumpărat la nici mai mult nici mai puţin de un minut de la punerea lor în vânzare.
Întâlnirile periodice ale celor 6 membrii cu fan-clubul lor oficial “The Hottest”(cei mai atrăgători) sunt asemuite cu o biserică în care se ascultă rock; femeile renunţă la inhibiţii şi găsesc o modalitate de evadare (momentană) din realitatea cotidiană. Suspină, ţipă, plâng, leşină, şi desigur se balansează odată cu grupul masiv.
Fanii străini vizitează ţara natală a grupului şi fac poze în faţa agenţiei lor, JYP Entertainement, în Cheongdam-dong, sudul Seulului, precum şi alături de panouri cu feţele lor pe ele, exact ca într-un pelerinaj.
Şi atunci când se ivesc controverse, grupul arată mai mult dispreţ şi furie ca oricare alt grup. Iniţial fiind o formaţie compusă din 7 membrii – Junsu, Nickhun, Taecyeon, Wooyoung, Junho, Chansung şi Jaebeom – anunţul din 2009 conform căruia Jaebeom era dat afară din grup a atras manifestări furioase din partea fanilor, manifestări ce au ţinut săptămâni întregi.

Dar oare ce se află în spatele conexiunii emoţionale arzătoare? Până şi membrii însăşi doresc să ştie.
“Presupun că aceasta este identitatea 2PM” spune Wooyoung (23 de ani). “Cei 6 membrii au caractere puternic individualizate.Totuşi, nu cred că putem fi numiţi un grup global, dar când am avut primul turneu asiatic nu ne-a venit să credem câtă dragoste ne-au arătat coreenii şi ceilalţi fani, cântând împreună cu noi.”
“Nu pot să descriu în mod corespunzător sentimentul de pe scenă atunci când Cool Ray ( dispozitiv de iluminat îndreptat spre audienţă) de la Budokan se aprinsese, lucru care se întâmplă doar la spectacolele ce se ţin cu casa închisă.” spuse Taecyon (23 de ani). “Cineva mi-a zis că este dificil să ai Cool Ray aprins. Când se întâmplă, poţi să vezi faţa fiecărui spectactor, chiar şi a celor de la etajul al treilea. Am fost nespus de fericit că am fost capabil să-i văd pe cei 60.000 de fani (în peste 6 nopţi).”
Dacă acum 5 ani erau binecunoscuţi pentru precizia şi sincronizarea mişcărilor de dans, acum 2PM par să se simtă mult mai în largul lor, petrecând mai mult timp împreună şi încercând să lase personalitatea fiecăruia să influenţeze muzica şi spectacolele – uneori permiţându-şi să piardă controlul asupra situaţiei.
“Comparativ cu zilele de debutanţi, suntem cu siguranţă mult mai relaxaţi,” a spus rapperul “Şi acum ne cunoaştem unul pe celălalt întocmai cum ne cunoaştem familiile. Datorită acestui lucru putem improviza puţin.”
“Înainte de un spectacol am căzut de acord să nu ne dăm tricourile jos,” spune Junho (22 de ani), referindu-se la una din acţiunile caracteristice trupei 2PM, ““Dar de îndată ce am urcat pe scenă, am observat că Taecyon îşi arată abdomenul. El şi-a justificat acţiunea spunând că a fost ceva de moment; a spus că se lăsase dus de valul de iubire provenit din public.”

Cântăreţul a adăugat faptul că el şi Junsu, caută să-şi mărească nivelul de implicare în procesul creativ, în versuri, muzică şi conceptul global, printre alte lucruri.
“Suntem de asemenea întristaţi de faptul că activităţile noastre de peste ocean ne privează de petrecerea unui timp mai îndelungat în Coreea şi de întâlnirile cu fanii de acolo,” a spus Chansung (22 de ani). ”Fiţi cu ochii în patru după următorul nostru album coreean care ar trebui lansat prin toamnă. Va fi mai bun decât ceea ce am făcut până acum.”
Chiar şi pe această cărare a evoluţiei, unele lucruri vor rămâne la fel – în special faimosul lor fizic.
“Cu toţii suntem foarte activi şi iubim sportul. Ne place acea poreclă, ‘jimseungdo’, pe care fanii au născocit-o pentru noi,” zice Nickhun, unicul membru al formaţiei cu sânge thailandez şi chinezesc, care împlineşte 23 de ani la sfârşitul lunii iunie, referindu-se la hibridul dintre bestie şi idol. “ În schimbul unei schimbări drastice de imagine, vrem să arătăm părţi ale noastre pe care nu le-am explorat în totalitate cu diferite stiluri şi maniere manifestate în timpul spectacolelor. Ne gândim constant la idei şi concepte noi.”

Şi el punctează că trebuie să privim mai profund de trupurile lor dezbrăcate:”Dacă ascultaţi cu atenţie melodiile noastre, sunt calde şi, de asemenea, foarte sentimentale.”

Cine sunt 2PM?

Cei 6 membri ai 2PM – Junsu, Nichkhun, Taecyeon, Wooyoung, Junho şi Chansung – au cu toţii o înfăţişare frumoasă, trăsătură comună a grupurilor k-pop. Dar de la debutul lor din 2008, grupul a încercat să se distingă de celelalte, mărindu-şi masa musculară şi învăţând mişcări dinamice de dans şi elemente acrobatice. Deci, în timp ce majoritatea grupurilor k-pop sunt cunoscute drept “kkotminam” sau “băieţi frumoşi precum o floare”, cei din formaţia 2PM s-au evidenţiat drept “jimseungnam”, care în traducere liberă înseamnă “băieţi animalici”, expresie ce face referire la trupul lor musculos.
Au debutat în 2008 printr-un cântec captivant, “10 Points Out of 10”. Dar, cântecul care i-a propulsat pe prima poziţie a topurilor a fost “Again and Again”. A fost urmat îndeaproape de “Heartbeat”, cântec de pe primul lor album “1:59 PM”, lansat în noiembrie 2009, ce a urcat vertiginos în topuri. De fapt, atât albumul cât şi cântecul au urcat în topurile muzicale referitoare la numărul de exemplare vândute.

Grupul a debutat ca o formaţie compusă din 7 membrii, cel de-al şaptelea fiind rapperul şi dansatorul Jaebeom. Dar în urma unei postări problematice de pe internet, el a părăsit grupul în 2009. Plecarea bruscă a liderului 2PM a pus viitorul trupei sub semnul întrebării, aceasta fiind o chestiune de moment. Cei 6 membrii rămăşi şi-au adunat rapid energia şi au învestit-o în muzică, lansând încă un hit-“Hands Up”.
Fiecare membru se implică şi în alte activităţi, în afara celor muzicale. Taecyon şi Wooyoung au jucat, printre altele, şi în popularul serial “Dream High”. Nickhun şi-a făcut apariţia în cadrul programului de divertisment “We Got Married” , unde a jucat rolul falsului soţ al Victoriei din trupa f(x).

Acest articol este a cincea parte dintr-o serie de 15, dedicată starurilor şi trendurilor valului hallyu, sau valul coreean, care devine din ce în ce mai popular în Asia de Sud-Est şi în America Latină. Korea Times produce acest proiect special în colaborare cu Korea Foundation şi CJ E&M. Koreafilm traduce aceste articole în premieră pentru România.

Articol preluat din Korea Times
Traducere: Anca Barba

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

19 comentarii

There are currently 19 comentarii on De la “cei mai sexy”, la artişti: evoluţia trupei 2PM. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Jay Park, de ce ai plecat? Dar tot raul spre bine, dovada succesul pe care il are in prezent. Imi plac mult baietii astia, dar parca prea profita de orice ocazie ca sa ne arate patratelele ((*_*)). Buna pepiniera JYP…

 2. Daca aveam si eu cu 30 de ani mai putin ,nu mi-ar fi displacut sa fac o baie cu ei in piscina,dar asa, nu pot decat sa ma uit ca o mama iubitoare si sa le spun ,vai ce slabuti (fizic)santeti,mai lua-ti si mai mancati vreo doua sarmale!hi hi hi!

  • pai la cat efort fac ca sa arate asa, tu vrei sa-i chinui cu sarmale… lasa ca e paccat de ei ca sunt baieti frumosi si talentati :)
   au niste campanii de promovare in Coreea, super :D

 3. Ziceam si io asa ,ca urla invidia in mine ca nu mai am varsta lor!

  • asa deci… lasa ca ai un flacau ca ei :))

 4. Nu ştiu ce să spun în privinţa caltăţii lor vocale ,dar par a fi Un BACKSTREET BOYS variantă coreeană.Mult succes în continuare. Le-am ascultat o melodie şi avea versurile cam aşa:Put your hands up and get your drinks up….. deci…

 5. Pe 2 dintre ei, Taecyeon si Wooyoung, i-am vazut in serialul Dream High, dar ca trupa nu stiu multe despre ei. Melodiile lor pe care le-am ascultat nici nu imi plac nici nu imi displac.

 6. Si ce diferenta intre ce inseamna sa fi celebritate la ei si la noi. In Coreea orice scandal, controversa, chiar si niste comentarii pe internet cum a fost in cazul fostului lider al trupei pot sa iti distruga cariera in schimb la noi cum apare cineva cu un scandal la Tv cum e “vedeta”. Nu mi se pare bine cum functioneaza asta nici la ei nici in Romania.

 7. eu i-am descoperit pe baieti abia dupa ce am vazut dream high unde am inceput sa-i indragesc pe jason si jin guk, iar dupa aceea mi-a placut destul de mult intreaga trupa. nu ascult prea mult acest gen de muzica, dar din cand in cand e relaxant desi prefer ost-urile serialelor istorice. totusi e interesant sa afli modul in care gandesc si lucruri noi despre ei. multumesc mult pt. articol!:D^_^

 8. 2PM ca 2PM (sunt frumosi dar ca talent… sunt ca majoritatea celorlalti kpop idols) dar sa ii ascultati pe 2AM ingeri nu alta!

  • e melodia mea preferata, din cantecele lor :)
   am postat-o si eu la alta recenzie :)
   si mai e si aceasta
   http://www.peteava.ro/id-876234-2am-like-crazy

   • carina si aceasta melodie e mai mult decat superba. Imi place ca la ei versurile au si ele logica lor. Singurele melodii care mi-au adus lacrimi in ochi si fara sa inteleg ceea ce transmit. 2AM sunt favoritii mei si mereu vor fi! Sunt foarte diferiti de ceilalti!

 9. Foarte bun articolul. Nu am ascultat foarte mult k-pop iar 2PM nu am ascultat pana acum. Mi se parea mie ca recunosc ceva fete din Dream High. Patratelele insa imi plac :P.

 10. OOO ce poze sexy cu baietii.. si pe asa o caldura chiar ca merge in apa…adica la piscina…
  frumoas pozele cu ei!

 11. Iubesc muzica lor începând cu debutul lor până în acest moment.Ori de câte ori ascult vreun cântec de-al lor îmi face ziua mai frumoasă, începând cu ritmul, versurile, stilul de dans.Datorită lor și al filmelor/serialelor coreene am început să învăț limba coreeană(Hangul).
  Mulțumesc pentru articolul cu idolii mei 2PM.☺
  Annyeong (^ . ^)

 12. sunteti foarte draguti si mias dori sa va cunosc sunteti foarete buni si va iubesc pe toti imi place foarte multi cum cantati :)))))))

 13. si apropo sunteti foarte sexy :)

 14. ei chear sunt cei mai super jay park sa dus din cauza ca a spus ceva despre coreea si lau alungat da ei chear sunt super talentati nichkhun cel mai dragut wooyoung tec si ceilalti ii ador

Leave a Comment