koreafilm

U-KISS-revenire în forţă

Written by koreafilm. Posted in Hanguk Eumak - Muzica, K-Pop, Recenzii Koreafilm, Recomandarile lunii

Tagged: ,

4

Published on mai 02, 2012 with 7 comentarii

de Anca Barba

în anul 2008, 6 tineri ambiţioşi şi entuziaşti , şi anume Soohyun, Eli, Kevin, Dongho,Xander şi Kibum, păşeau împreună în industria muzicală coreeană, fiind determinaţi să-şi lase amprenta asupra acesteia. Grupul pe care îl formează poartă numele de U-KISS, acronim ce vine de la Ubiquitous Korean International idol Super Star. Au cunoscut o popularitate semnificativă în rândul fanilor, ea fiind generată de cele 3 albume lansate până în prezent,de numeroase singleuri de success şi variate apariţii televizate; deşi concurează cu cele mai celebre trupe din branşă, adolescenţii entuziaşti au reuşit să izbutească, la momentul actual reprezentând una dintre cele mai prolifice punţi muzicale între Coreea de Sud şi Japonia.

Cei 6 membrii “fistichii”(adjectiv ce descrie comportamentul şi apariţia lor) au fost aleşi cu grijă, după cele mai înalte standarde, Kevin Woo şi Kim Kibum erau membrii ai formaţiei Xing, iar restul au fost selecţionaţi în urma unei audiţii riguroase a casei de discuri NH Media. U-KISS a fermecat pentru prima dată ascultătorii la data de 15 august 2008, facandu-şi debutul oficial în Japonia,în cadrul Power of Atamix 08, urmând ca la 13 zile după acesta să încerce să cucerească şi inimile fanilor coreeni,prin noul mini-album New Generation sublinind faptul că o generaţie nouă de idoli se naşte. Apariţia scenică oficială s-a concretizat prin interpretarea cântecului “Not Young” în cadrul unei emisiuni a postului de televiziuni Mnet. Chiar dacă erau debutanţi, tinerii au fost luaţi în considerare de marile companii figurând ca un proiect colaborativ între Japonia şi Coreea. O companie populară japoneză,denumită Yoshimoto Group, a învestit în U-KISS nici mai mult nici mai puţin de 150 bilioane de woni, pentru a le construi un renume mondial. Motivul din spatele acestei învestiţii masive este generat de faptul că sunt un grup cunoscător de multe limbi: Alexander poate purta o conversaţie în 7 limbi printre care şi spaniolă, portugheză, cantoneza, japoneză, mandarină,coreană şi engleză; Eli vorbeşte fluent coreana,mandarina şi engleza; mezinul grupului, Dongho, poate vorbi în coreană şi mandarină iar Kevin este un vorbitor desăvârşit de engleză, Kibum putând vorbi japoneza.

Grupul cunoaşte o ascensiune rapidă, scoţând mini-albume pe bandă rulantă; în 2009 lansează pe piaţă cd-ul Bring It Back 2 Old School, al cărui cântec principal, “I like you” îi face populări în Tailanda. Casa de discuri a optat pentru scoaterea pe piaţă a celui de-al treilea mini-album “ContiUkiss”, el constituind rampa de lansare pentru o nouă tânără vedetă, Lee Kiseop, cel de-al şaptelea membru al trupei. Cântecul principal de pe acesta “Man Man Ha Ni”, urca vertiginos în topuri fiind o creaţie ritmată şi plină de unicitate. Cel de-al patrulea album, ”Break Time” nici nu apucă să petreacă mult timp în “lumina reflectoarelor”, că primul album marca U-KISS, Only One este lansat la data de 3 februarie 2010, atingând primele locuri în topurile din Filipine cu melodia “Bingeul,bingeul”. Albumul a reuşit performanţa de a se clasa pe primele poziţii ale unor topuri precum Hanteo Charts, Hot Tracks, Syn-nara Records şi Evan Records, intr-o singură zi. După lansarea albumului a urmat perioada aferentă de promovare a acestuia, ce s-a concretizat în Mongolia,Japonia şi Malaezia. Componenţii trupei au cunoscut cea mai mare admiraţie în Filipine, unde au doborât recordul de a avea cele mai mari vânzări la o lansare. Acest lucru nu putea fi trecut cu vederea aşa uşor, aşa că potenţialul din această ţară a fost valorificat prin primul mare concert al trupei, denumit First Kiss Tour in Manila.

Lăsând la o parte cariera muzicală, cei din U-KISS şi-au făcut timp şi pentru a-şi îmbunătăţi imaginea în faţa publicului prin participarea la propriile emisiuni: All About U-KISS , UKISS Vampire şi Chef Kiss, izbutind însă şi pe plan personal: Kevin Woo şi Alexander Lee Euseobio au fost gazdele segmentului “ All About You” din emisiunea radio Pops în Seoul; Kim Eli a devenit MC al showului Fusion; Lee Kiseop a apărut în reality-showul cunoscut drept Pretty Boys and Girls Season 2 ; Dongho şi-a făcut apariţia în emisiunile The Invincible Baseball Team, Idol Maknae Rebellion si My Black Mini Dress; Kibum împreună cu Eli au apărut în drama taiwaneza Autumn’s Destiny, vocile fiindu-le dublate din cauza faptului că nu puteau vorbi limba.

NH Media a anunţat că U-KISS plănuieşte să debuteze în Statele Unite. Pentru această încercare îndrăzneaţă au înregistrat peste 100 de cântece, lansarea albumului fiind anulată din cauza terminării contractului unor membrii. În 2011 Alexander şi Kibum au părăsit formaţia, fiind înlocuiţi de Kim Jae Seop ( AJ) şi Yeo Hoon Min(Hoon). Trupa U-KISS în nouă formula şi-a făcut revenirea la data de 30 martie printr-un album ce evidenţiază noutatea, Bran New Kiss, uimind audienţa prin balada “0330”, a cărei videoclip spune o poveste emoţionantă. U-KISS au produs al doilea mare proiect de succes în septembrie, albumul Neverland promovând cântecele “Neverland” şi “Someday”. Au scos pe piaţă şi o ilustrare a vieţii lor cotidiene din Japonia prin care fanii s-au putut familiariza cu imagini inedite despre trupă, dvd-ul U-KISS Days in Japan ,ce a debutat pe neaşteptata poziţie a 8a a topului Oricon. Începând cu 8 iunie 2011, au petrecut 3 luni în Japonia, pentru a-şi face debutul oficial sub aripa Avex Japan. Albumele First Kiss şi versiunea japoneză a albumului BranNew Kiss, pregăteau lansarea proiectului major Tick Tack. Pe acesta şi pe cel de-al doilea mini-album japonez, Forbidden Love regăsim melodii în care este puternic reflectat genul de muzică denumit dubstep ,în prezent, U-KISS fiind trupa care abordează cel mai mult(dintre artiştii cunoscuţi) acest gen muzical în cadrul creaţiilor lor. Simultan cu Forbbiden Love a fost lansat şi albumul A Shared Dream. în 2012, Oricon a susţinut faptul că U-KISS a atins vânzări mari ale albumelor împreună cu alţi mari artişti precum Girls Generation şi KARA.

Pe lângă lansările de album, U-KISS au participat de asemenea şi la multe emisiuni televizate şi concerte; au cântat la evenimentul Korea-Taiwan Friendship Concert ţinut la TICC Taiwan, Dream Concert pe Seoul World Cup Stadium , K-POP Festival: Music Bank in Tokio şi Korean Music Wave în Singapore. în anul 2012 au participat la grandiosul concert Music Bank din Paris.Băieţii au avut onoarea de a deveni prima formaţie k-pop care susţine o reprezentaţie în Columbia, odată cu celebrarea evenimentului Los 40 Principales, împreună cu starul Shakira.

Succesul pe piaţă japoneză a fost succedat de primul mare concert pe teritoriul acestei ţări. Denumit U-KISS 1st Japan Live Tour 2012, el a vizat oraşe precum Sapporo, Sendai, Nagoya, Osaka şi Tokio, tinandu-se la Zepp Hall. U-KISS a atras la concerte un număr de 16,900 de fani, turneul ţinând de la data de 2 martie 2012 până la 25 martie 2012, urmând ca U-KISS să revină pe teritoriul nipon în iulie, urmând a canta pe stadioane mult mai mari.

Perseverenţa membrilor acestei trupe nu a fost trecută cu vederea, fiindu-le acordate, în cadrul unor gale de renume, numeroase distincţii precum: “5th Asia Song Festival: Rookie award in Asia”(2008), “[V] CHINESE TOP Awards Concert: Most Potenţial Overseas Idol Group”, “11th Asia Song Festival: Most Influential Artist in Asia”, “2011 SBS MTV Korea Best of The Best: Best Male Music Video”, “19th Korean Cultural Entertainment Award: Best Male Idol Group”, “2011 European K-Pop Awards: şo-Loved Special Award”, “GoKPOP Music Awards: Best Use of Social media (Kevin Woo)”, “GoKPOP Music Awards: Most want-to-be Boyfriend (Kevin Woo)”.

În prezent, cei 7 membrii se ocupă cu promovarea noului lor mini- album, DORADORA, a cărui lansare a fost anunţată încă de la începutul anului. Melodiile de pe acesta tind să urmărească tiparul abordat de până în prezent de către trupă , îmbinând cu success muzica electronică cu dubstepul , formatia asumandu-şi riscuri pentru că acesta ar putea sa nu prindă la public. Răspunsul din partea publicului a fost unul pozitiv, oamenii fiind fermecaţi de piesele de pe acesta: melodia ce dă numele albumului ,”DORADORA”, o producţie a lui Kim Hyung Seok(compozitor pentru artiştii de success Kim Gun Mo, Baby VOX, Insooni şi chiar şi J.Y. Park.), este un cântec fluent şi senzual; “4U”, realizat în colaborare cu Jay Park, îmbină ritmurile din club ale anilor 90 cu vocile calde ale artiştilor; “Amazing”,este un cântec proeminent al cărui co-producător este membrul AJ; ultimul cântec notabil de pe album, “TICK TOCK (Out of Time)”,versiunea japonezului”Tick Tack”, reprezintă un cântec încântător şi atrăgător.

Surse:Wikipedia.com,allkpop.com

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

7 comentarii

There are currently 7 comentarii on U-KISS-revenire în forţă. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. iupiiiii….abia asteptam sa se intample asta:X:X:X

 2. ^.^ multumim mult pentru articol, U Kiss mai ascultasem, dar nu stiam chiar atat de multe despre ei :)

 3. Eu am tot citit articole puse de voi despre trupele de kpop si am observat ca trupele de baieti sunt feminizate, adica baietii acestia sunt metro/urbosexuali. Prea mult machiaj si nu inteleg de ce, doar nu toti sunt rockeri. Daca stiti care e cauza, ziceti-mi si mie. Ce nu imi place e si costumatia de scena care este la fel pt toti membrii grupului. Inteleg ca sunt o formatie, dar fiecare are alta personalitate. Insa este de apreciat faptul ca rezista ca si formatie anii buni, cu toate ca sunt 3, 5, 7, 16 membrii. Cred ca organizatorul si agentia lor de impresariat ii tin sub supraveghere drastica.

  Ma bucur ca apar articole din ce in ce mai multe articole la sectiunea muzica, pt astfel aflu lucruri noi, chiar daca unele formatii nu imi plac, dar sunt formatii pe care le descopar datorita acestor articole.
  Felicitari pentru articol!

 4. Bine zis Cecilia,din pustanii haiosi si frumosi de la inceputuri,acum gasim o trupa prea efeminata imbracata ca la orfelinat.Un tanar trebuie sa emane virilitate,forta dar si sensibilitate,da de unde ,cand ii vezi fara sa-i asculti zici ca sant niste miaunei eterici!Cand ii asculti se schimba kalimera.Cel mai bine asculti fara sa vezi!

 5. Cel mai bine fiecare isi tine parerea pentru el:)
  Ei sunt trupa mea preferata si nu am absolut nicio problema cu modul in care se imbraca sau ca se machiaza…nu scrie nicaieri ca machiajul e numai pentru fete -_-
  Oricum, ei nu ma vor dezamagi niciodata♥♥♥
  UKISS FIGHTIIING♥♥

 6. sunrt deacord cu alexa_minhwan nu conteaza cum sunt imbracat sau machiati,conteaza doar ca sunt super si sunt cea mai preferate grupa in Asia.Sunt si grupa mea preferata sunt mult prea adorabili pentru a nu-i placea.Ii ador pur si simplu preferatii mei sunt Eli♥♥ si Kevin♥♥.I LOVE YOU U-KISS♥♥

 7. sunt deacord nu conteaza cum se imbraca sau machiaza sunt super adorabili:** mai ales Kiseop e cel mai dragutz iar dupa kevin:* sunt superiii ii ador mai ales melodia Doradora e preferata mea:D

Leave a Comment