koreafilm

The Duo – episodul 6

Written by koreafilm. Posted in K-drama, Povestea, The Duo

Tagged: , ,

THE DUO6-13

Published on mai 21, 2012 with 20 comentarii

de Dana Ivancea


………Şi astfel înfruntarea dintre cei doi se termină cu oferta de prietenie din partea lui Gwi-Dong către Chun-Doong. La casa pantofarului, Chun-Doong învaţă de zor să prelucreze pielea, să prepare cleiul şi în timpul dintre aceste treburi, vânătorul Kang îl învaţă să mânuiască sabia, lucru cu care bunicul Hwang nu este de acord şi îl dojeneşte aspru pe vânătorul Kang alergându-l prin curte cu un băţ. La Dong-Nyeo acasă vine Gwi-Dong pentru a-i returna cărţile lui Chun-Doong şi pentru a-i spune domniţei că a şters-o din inima lui pentru totdeauna. E ziua plecării lui Mak-Soon, care este răsplătită pentru munca ei depusă timp de 15 ani fiindu-i recomandat să-şi caute altceva de lucru, în afara casei nobilului Kim.

Gwi-Dong nu o poate vedea când pleacă şi de aceea stă pitit pe undeva prin casă bând alcool. Îşi va găsi repede ceva de lucru,….. ceva ce de fapt îşi dorise şi propusese, cu ceva timp în urmă. Îşi găsise de lucru la o tavernă, ca să fie în apropierea lui Gwi-Dong pentru a avea posibilitatea ca din când în când să-l poată vedea, ceea ce sotia nobilului Kim îi spusese să nu se întâmple niciodată. Soe –Dol a aşteptat-o degeaba pe Mak-Soon 15 ani, deoarece gândul acesteia nici măcar nu a fost la el. Realizează că nici de aici înainte locul lui nu va fi lângă ea. Profesorul Sung se pregăteşte să ducă o petiţie la Hanyang, spre a o prezenta regelui. Îşi face ordine prin documente, pe unele care crede că ar fi compromiţătoare le arde, îşi scoate casa la vânzare şi-i găseşte un adăpost fiicei sale, Dong-Nyeo în casa cărturarului Lee Sheungyuang, cel care de fapt îi va trăda pe toţi. Totul este pregătit meticulos pentru plecare de către profesor, ca şi când nu ar mai reveni niciodată.

La magistratura ţinutului a început colectarea taxelor ce trebuie să acopere suma de bani care a fost necesară a fi dată pentru obţinerea postului de către noul magistrat, unchiul lui Gwi-Dong. Dong-Nyeo vine acasă la pantofar cu o comandă de pantofi pentru tatăl ei, profesorul Sung, însă între ea şi Dal-Yi au loc un schimb de replici deloc prietenoase şi amabile, poate chiar tăioase şi răutăcioase. La plecare Dong-Nyeo îi dă lui Chun-Doong cărţi dpăruite de profesorul său, Istoria lui Sima Qian, cu mesajul să nu înceteze a studia. Prima victimă a unchiului lui Gwi-Dong este chiar tatăl lui Boot-Deul, arestat pentru incitarea sătenilor la neplata noilor taxe. Dal-Yi este anunţată de o femeie din ţinut, iar aceasta după ce vede despre ce este vorba îşi calcă pe inimă şi merge acasă la Gwi-Dong, care foarte fericit că o vizitase pe Mak-Soon la tavernă, se întorcea acasă.

Aceasta, venise pentru a-i spune despre arestarea tatălui lui Boot-Deul. Pentru prima dată Gwi-Dong priveşte la propria-i neputinţă în a-l ajuta pe tatăl lui Boot-Deul, deşi ştie că e nevinovat, nu poate face nimic. După toate acestea, însoţit de Dal-Yi, ajunge la magazinul unde aceasta vindea pantofi, şi aici îl întâlneşte pe Chun-Doong împreună cu care merge la tavernă pentru a mânca şi pentru a-i face cunoştinţă cu Mak-Soon care rămâne mută de uimire şi-l ceartă pe Gwi-Dong. Referitor la arestarea tatălui lui Boot-Deul, Gwi-Dong încercase totul, chiar mersese şi la unchiul său pentru a-l ruga să-l elibereze pe arestat. Acesta nu se va lăsa înduplecat cu nimic. Şi pentru că a încercat să aplice învăţăturile primite din cărţile pentru care tatăl său făcea atâta caz şi pentru insolenţa de a-i da lecţii de justiţie unchiului său, magistratul, precum şi tatălui său, acesta din urmă îi dă o palmă. În sufletul lui Gwi-Dong, dezamăgirea e totală, văzând că lumea e coruptă, familia lui e coruptă, el fuge în pădure, departe de lume.

Dacă conflictele dintre cei tineri s-au stins cu o strângere de mână, conflictele adulţilor par a deveni sângeroase, şi cu pierderi de vieţi omeneşti. Tatăl lui Boot-Deul este ucis în bătaie, în timp ce soldaţii o arestează pe Dong-Nyeo în curtea casei ei, iar în acelaşi timp tatăl acesteia este ucis în pădure pentru a i se lua petiţia. Însoţitorul profesorului îl găseşte pe magistrat scotocindu-l pe profesor pentru a-i lua petiţia. În curtea vânătorului Kang, sub ochii îngroziţi ai lui Chun-Doong, vine şi se prăbuşeşte însoţitorul profesorului ucis, plin de sânge, care nu mai poate decât să-i înmâneze petiţia recuperată de la ucigaşi.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

20 comentarii

There are currently 20 comentarii on The Duo – episodul 6. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Multumesc pentru rezumat. Sa aveti o saptamana plina de bucuri si impliniri. La multi ani sarbatoritelor.

 2. Mulţumim de rezumat Dana, se cam complică lucrurile. La Mulţi Ani tuturor sărbătoriţilor şi sărbătoritelor :)

 3. Multumim pentru rezumat Dana, eu pot sa vad episodul numai maine in reluare. Vad ca povestea a luat intorsaturi tragice, sper sa rezista prietenia celor doi baieti.

 4. Ce profesor va mai avea Chun-doong? Si ce se va intampla cu petitiea? Cand se vor schimba personajele? Debea astept raspunsul la aceste intrebari. Sper ca faptele petrecute sa nui schimbe pe amandoi in rau.

 5. Cred ca prietenia dintre ei nu va fi grav afectata, asa sper.

 6. Sper ca frumoasa lor prietenie să depăşească acest obstacol. Abia aştept să văd ce se va întâmpla :)

 7. Wow, ce se complica actiunea de acum incolo…imi pare rau pt profesor :(

 8. Multumim pt rezumat!

 9. Imi place serialul dar inca nu l-am numit preferatul meu (cum spune in reclama).

 10. Am ajuns sa cred ca vor ramane prieteni.

 11. THE DOU un serial istoric sau nu?

  • Nu ti-ai dat seama pana acum??? =))

 12. La multi ani!!!tuturor sarbatoritilor si toate cele bune impreuna cu gandurile mele de sanatate.Sa stiti ca e tare serialul…..merita vazut…pareri de rau pentru cei care nu pot vedea si altceva diferit de ce s-a difuzat pana acum….abia astept sa le vad eu episoadele ca sa vi le pot povesti si voua, am ajuns dependenta de acest serial……va multumesc ca va aflati aici tot timpul…..cand vi se pare ca eu nu sunt….eu va vad…voi scrieti un mic comentariu…..mi se pare mie sau a ajuns un serial chiar comentat bine de tot……e o bucurie imensa pentru mine……inseamna ca v-am captat atentia…..ma bucur……si va multumesc…….hahahahahahah………vizionari placute!!!!!si in continuare si spor la scris comentarii……va iubesc !!!!

 13. Iubesc serialul, spe sa fie mai mult aventura ca in Jumong si mai putina drama. Dar drama ne intriga…

 14. Vreau sa creascaaa :))

 15. Annyeong tous et Happy Birthday fericitilor! :D

 16. @ Stoica- tu crezi ca o sa ramana prieteni? cam cate seriale coreene ai urmarit?! =)) sau nu te a convins inca Gyebaek ca destinul se schimba cat ai zice…Oppa?! =))))))))) Ia exemplu de la Ulja si Gyebaek…eu sunt cam pe muchie de cutit cu increderea in prietenia lor, mai ales ca la inceputul serialului, pe fond, ii arata spate in spate ;)

 17. Sper să rămână prieteni, asi vrea mai multă aventruă si mai putină dramă. Da că asi fi pesimist asi spune că stiu ce se va întâmpla…

 18. In Taramul dintre vanturi, Gyebaek erau situati similare.

Leave a Comment