koreafilm

The Duo – episodul 11

Written by koreafilm. Posted in K-drama, Povestea, The Duo

Tagged: , ,

THE DUO11-12

Published on mai 28, 2012 with 26 comentarii

de Dana Ivancea

Fraţii Gwi-Dong şi Geum-Ok discută despre Chun-Doong şi despre posibila uniune prin căsătorie a lui Geum-Ok cu băiatul familiei Min, uniune pusă la cale de soţia nobilului Kim. Dar nobilul nici nu vrea să audă de aşa ceva, mai ales că, se pare că el avea alte planuri pentru Geum-Ok. Gwi-Dong întârzie la garnizoană şi se scuză cu pretextul că a fost într-o altă localitate pentru a-i dărui un cal comandantului, şi începe să-l prezinte pe bietul animal de parcă era un inorog, adică ceva nemaipomenit. La ordine mai de sus venite se încearcă descoperirea şi prinderea acelora care-şi spuneau „Arae” (eu vin), dar comandantul la ieşirea din biroul ofiţerului superior îl opreşte pe Gwi-Dong, să-i mulţumească pentru darul primit.

În timpul acesta, Chun-Doong se întâlneşte în târg cu Kuk-Ji care era însoţit de nevastă-sa, îndrugându-i verzi şi uscate, până la urmă îl roagă să-l angajeze pe Do-Gab la el, să-l înveţe negustorie. Mergând pe firul evenimentelor asasinării cărturarului Lee, ofiţerii noştri au un veritabil ghinion, deoarece înalt funcţionarul cu care doreau să vorbească este găsit mort, se pare la prima vedere că băuse vin cu otravă. Odată cu acest eveniment neplăcut, oamenii începuse să se teamă tot mai mult, mai ales nobilii şi funcţionarii oficiali, care nu puteau desluşi ce înseamnă „Arae”(eu vin), şi ce mesaj se ascunde în spatele acestui cuvânt, dar mai ales persoanele din spatele acestor acţiuni. Agitaţi din cale afară cu aceste „criminale evenimente”,cu anunţurile care apăreau peste tot, semnate “Arae”, Gwi-Dong nici pentru Mak-Soon nu mai are timp, deşi trecuse ceva de când se văzuse ultima oară, şi acesteia i se făcuse dor de el. Aşa că ajunsă acasă, se puse pe plâns.

Foarte nervoasă şi stăpână pe ea era şi Dong-Nyeo, care descoperise vicleşugurile unor proprietari de magazine de mătăsuri, şi acum le confiscase toată marfa. Isteaţă cum era într-ale negustoriei, va renegocia preţurile până va ajunge la unul din care să iasă cu un câştig mare, probabil pentru a acoperi şi pierderea lui Chun-Doong, pricinuită de funcţionarii de la vamă. În unele seri, Chun-Doong cina acasă la Dal-Yi, împreună cu ea şi cu bunicul Hwang, dar cum era temperamentală din fire, tot timpul în discuţiile celor doi despre Dong-Nyeo, aceasta o învinovăţea pentru tot. Bunicul îi spunea lui Chun-Doong, să mnu o ia în seamă că Dal-Yi este geloasă pe Dong-Nyeo, deoarece stă în aceeaşi curte cu el, iar lui Dal-Yi îi place foarte mult de el.

Târziu, în noapte, pe când Mak-Soon se plângea de fiul ei Gwi-Dong, de faţă fiind doar Soe-Dol, apare iubitul femeii, Jo Seon-Dal, băut criţă, şi nu apucă să intre în casă că-i spune lui Soe-Dol , pe un ton de stăpân, să-i aprindă focul că lui îi este frig, cuvinte care nu pică bine urechilor lui Soe-Dol şi acesta înfuriat la maxim, îl ia la bătaie în mijlocul curţii de-i merg fulgii. În aceeaşi seară, în drum spre casă, după o zi agitată şi cuprins de oboseală, Gwi-Dong trece pe la Chun-Doong, cu pachetul lui Mak-Soon într-o mână, dar nu-l găseşte pe acesta, ci o găseşte doar pe Dong-Nyeo, care-l invită înăuntru să-l servească cu câte ceva.

În discuţiile celor doi despre serviciul lui Gwi-Dong şi despre ce se mai întâmplă în general, Dong-Nyeo îl întreabă pe Gwi-Dong dintr-o curiozitate feminină, dacă el vine pe acolo să-l vadă pe Chun-Doong sau s-o vadă pe ea, întrebare de care Gwi-Dong este cam uimit ce-i drept, pentru că se pare că încă o mai iubea nespus de mult. Gwi-Dong se îmbată rău de tot şi Chun-Doong se vede nevoit să-l însoţească până acasă, cu promisiunea că indiferent ce se va întâmpla să rămână până la moarte un „DUO”. Soţia nobilului Kim, încă îl mai trimitea pe însoţitorul lor să vadă cum se descurcă fratele ei, fostul magistrat, care era în concubinaj cu o fostă servitoare a lor, şi pe deasupra aceasta rămăsese şi însărcinată. Se prevestea o zi frumoasă cu soare blând, acrobaţii şi-au anunţat demult trecerea prin satul acesta. Aici se vor afla la distracţie, Dong-Nyeo împreună cu Geum-Ok, Dal-Yi împreună cu Chun-Doong, dar şi Do-Gab care-i va şopti lui Chun-Doong că cineva vrea să-l vadă…. Surpriza va fi extraordinar de mare când va constata că persoana care-l căuta era nimeni altul decât vânătorul Kang Po-Soo.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

26 comentarii

There are currently 26 comentarii on The Duo – episodul 11. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Primaaa!! :) Mulţumim pentru rezumat Dana. Am avut dreptate, lui Dal Yi îi place de Chun dong, şi mi sa părut mie că unul din atacatori ,,Arae” e vânătorul Kang, şi am avut dreptate, el e unul dintre ei, acum sunt sigură :)

 2. Dana, multumesc mult pentru rezumat :)! Mi-am dat si eu seama ca este un serial frumos, imi pare tare rau ca nu il pot urmari integral, decat franturi, dar sper sa pot recupera pe parcurs…
  O saptamana excelenta tuturor!

 3. Buna dimineata tuturor si o saptamana reusita sa aveti. Multumesc pentru rezumat. Sa va apucati sa comentati.

 4. Morning everyone!As vrea sa va delectez cu ceva :
  http://totuldesprekstaruri.wordpress.com/2012/05/27/viata-bate-filmul/
  Astept pareri!

  • Mie personal mi-a placut…chiar foarte tare…ambele seriale imi sunt preferate deci…BRAVO!!! Ma bucur ca ai mentinut atmosfera din Boys over flowers…cand Jan Di se tot contrazice cu Jun Pyo si invers.Eventual.. daca o sa mai faci un episod , ai mai putea introduce si alte personaje(parerea mea,daca te deranjeaza nu o lua in seama).Oricum nu pot sa-ti spun decat …BRAVO!!!

   • iti multumesc pentru apreciere.Eu iau in considerare orice parere,nu-i problema.Eu vreau sa imi stimulez creativitatea si sa binedispun oameni cu aceleasi placeri ca ale mele : kdramas ;) ^-^

 5. O poveste interesanata… Romania e vazuta cu tema… neprietenosa…

 6. Kang traieste… Nobilul Kim spunea ca e mort…

 7. Nobilul Kim spunea că a murit deoarece aşa a auzit de la fostul magistrat, eu aveam o presimţire că trăieşte şi am avut dreptate:) Mimi, interesantă poveste, Boys Before Flowers e serialul meu preferat din categoria contemporane, moderne :)

 8. Serialul asta devine din ce in ce mai interesant…merita vazut .
  Multumesc Dana!!!
  O zi minunata va doresc tuturor!

 9. De atatea ore bune n-a mai intrat nimeni pe site?

 10. Buna seara! Multumesc pentru rezumat Dana! Cum v-a placut episodul de astazi? Mie mi-a placut foarte mult! Cred ca Gwi-dong a mirosit bine ce si cum este cu furtul si cu asa-zisa sinucidere.

 11. Dong-nyeo este o adevarata businesswoman, puternica si ferma, a pus la punc pe negustorul de matasuri. Mie imi place mai mult Dong-nyeo adulta decat cea tanara, si mi se pare ca este mai blanda cu Gwi-dong acum. Relatia ei cu Chun-doong pare a fi mai bine o prietenie, cand s-au intalnit calare atunci, la intoarcerea lui Chun-doong mi s-a parut ca e ceva mai mult, dar dupa aceea nu arata asa. Ce parere aveti?

 12. Si inca o intrebare: ce parere aveti despre caciulitele lui Dong-nyeo si Geum-ok? Mie imi plac FOARTE muult!

 13. Bună seara, mie mia plăcut episodul de azi, ce mia plăcut de Dong yeon cum la pus la punct pe negustorul ala necinstit. Şi mie îmi plac căciuliţele alea, sunt foarte frumoase. Am observat că joacă şi Daeso din Gyebaek şi unul din gărzile lui Yi San din Furtună la palat (nu mai ţin minte cum îl cheamă). Dong yeon adultă şi mie îmi place mai mult :)

 14. Daaa, am observat si eu :) Actorul se numeste Jang Hee Woong, a jucat si in Secrete, iar in Jumong acum a aparut nu demult, este garda de corp a mult indragitei noastre Seollan

 15. Eu n-am putut urmari azi episodul de la ora 17:40, dar am vazut episodul de vineri in reluare…maine ma uit iar in reluare. Imi pare sincer rau de Seo-dol, care o iubeste atat de mult pe Mak Son, iar ea…nu :(

  • Ana, de maine in toata saptamana numai reluarile pot sa vad si eu ca lucrez dupa-amiaza, si nici nu pot sa comentez, pentru ca dupa ce se termina, trebuie sa fug ca sa ajung la ora trei, asta e!

 16. Mi-as dori ca Seo-dol sa ramana cu Sefa…nu inteleg ce fel de sotie e ea pt sotul ei, cand el e doar cu cealalta nevasta si copilul lor…:(

  • Cred ca ea era prima sotie, si Kkuk-ji a lasat -o pentru cealalta…dar ea a ramas Sefa…sau ea e sotia si cealalta e concubina, ca in familii regale :) Oricum, e o femeie simpatica si cumsecade, cum a avut grija de Chun-doong cand era bebelus

   • Da, tocmai de asta imi doresc ca si ea sa fie fericitam pt ca asa, Kukji nu prea o baga in seama, e tot cu nevasta mai tinerica…iar Sefa pare sa-l indrageasca mult pe Seo-dol..

    • Da, ea a fost mama lui Cheon-doong, si Soe-dol i-a fost tatal…

 17. NOAPTE BUNA…

 18. mie imi place f mult de dong nyeo este preferata mea din film
  este o femeie foarte puternica si inteligenta inca un “soi de soseono“ in anumite privinte!

Leave a Comment