koreafilm

Shut Up Flower Boy Band – o poveste despre prietenie şi muzică rock

Written by koreafilm. Posted in K-drama, Recenzii, Recenzii Koreafilm, Recomandarile lunii

Tagged: , , , , , ,

landscape

Published on aprilie 09, 2012 with 12 comentarii

de Anca Barba

După serialul de succes ”Flower Boy Ramyun Shop”, tvN’s Oh!Boy Series a pregătit un cel de-al doilea proiect, ”Shut up flower boy band”, serialul a cărei acțiune gravitează în jurul unei trupe de băieți arătoși. Pornind de la titlul serialului putem face o mică incursiune în această nouă dramă, prima parte a sa, și anume ”Shut up” referindu-se la deviza trupei: ”Shut Up And Run”, și anume deținerea curajului necesar pentru a înfrunta și trece peste problemele ce intervin în viața de zi cu zi, în timp ce termenul corean de ” flower boy”, i se atribuie unui băiat cu trăsături foarte frumoase, precum o floare.

De admirat este îndrăzneala producătorului Oh Bo Yi, care a ales niște actori oarecum neexperimentați sau care par a aparține de domenii total diferite, și anume: Sung Joon, singurul care a cochetat mai serios cu industria cinematografică, având parte de roluri secundare în dramele “Lie to Me” și White Christmas, Kim Myung Soo (căruia i se spune L), membru al trupei Infinite, apreciat în special pentru frumusețea sa, Lee Hyun Jae toboșar al trupei Mate și model (acesta se diferențiază de restul și prin faptul că nu pare asiatic), Kim Min Sook, aflat la prima sa dramă și nu în ultimul rând, Yoo Min Kyu, actor, participarea sa la această dramă fiind aleasă prin intermediul programului de audiții “Flower Boy Casting: Oh! Boy”. Totuși se pare că pe cât de mare a fost riscul asumat pe atât de mare a fost satisfacția, lumea a lăudat prestația actorilor, în special cele ale lui Sung Joon și Myung Soo. Sung Joon s-a făcut remarcat prin faptul că a intrat rapid, și cu succes, în pielea personajului fiind capabil să treacă ușor de la o stare la alta, punctual lui forte fiind ilustrarea reacțiilor personajului atunci când se lasă copleșit de sentimente. Pe de altă parte, audiența s-a declarat încântată și de prestația lui Myungsoo, acesta reușind cu succes să se ridice la nivelul așteptărilor. Myungsoo a fost apreciat pentru sobrietatea de care a dat dovadă, uimind până și echipă de producție, aceștia declarând că modul în care i-a încercat să simtă emoțiile, transpunându-le cu o oarecare ușurință, va mișca sufletele oamenilor, și va atinge inimile multor femei.

Subiectul dramei

Pe scurt, este povestea trupei Eye Candy (cunoscută și sub numele de Eye Purification, numele corean al trupei sugerând faptul că aceasta ar trebui să fie plăcută vederii), formată din 5 membrii (inițial 6 și anume: Ji Hyuk, Lee Hyun Soo, Jang Do Il, Kim Ha Jin, Seo Kyun Jong, și Joo Byung Hee), care sunt nevoiți să se mute la liceul JungSang unde își întâlnesc rivalii și anume trupa Strawberry Fields. Astfel, se întrezărește o competiție acerbă între cele două formații, care însă se va stinge cu timpul.

Mulțime în extaz. Fericire. Pasiune. Explozie de energie. Sentiment. Rebeliune. Cam acestea sunt cuvintele care definesc la prima vedere trupa de băieți sau apariția lor pe scenă. Odată cu mutarea la noua școală și descoperirea unei muze, acțiunea începe să se contureze: aceștia trebuie să lupte pentru a-și impune principiile și pentru a se adapta unui mediu din care până la urmă nu-și doresc să facă parte. Băieții, ce deseori se aruncă cu capul înainte în bătăi, întotdeauna acționând după deviza A « toți pentru unul, și unul pentru toți A» nu sunt văzuți tocmai bine de conducerea noului liceu, directorul considerându-i prea impulsivi și prost educați. Începând cu episodul 3, povestea ia o altă întorsătură, în urmă unui eveniment total neașteptat; cursul lucrurilor schimbându-se radical și declanșând astfel acțiunea propriu zisă.

Prezentarea personajelor
Una din particularitățile acestei drame este faptul că atenția acordată personajelor este distribuită oarecum într-un mod egal: chiar dacă de multe ori fruntașe sunt personajele Ji Hyuk și Hyun Soo, putem totuși contura și caracterul celorlalte personaje, ce au intervenții semnificative.
Byung Hee-aparent o persoană inocență și zâmbitoare, dar dacă cineva se pune cu el, se transformă într-un luptător nebun. Trăiește fiecare zi de parcă ar fi ultima, făcând ceea ce-i place, transformându-și pasiunea în muzică, scriind și compunând cântece. În secret se pregătește pentru o competiție între trupe, își caută muza, și o găsește, în persoana lui Su-Ah; este foarte apropiat de Ji Hyuk.

Ji Hyuk este cu doi ani mai tânăr decât coechipierul său Byung Hee, dar pe care îl cunoaște foarte bine. După 3 ani (timpul de când este în trupă), acestuia i s-au dezvoltat simțurile cu privire la coechipieri, și poate sesiza imediat greșelile și slăbiciunile membrilor… în special slăbiciunea din cântecele lui Byung Hee. Ji Hyuk este înfățișat drept o persoană care mereu vrea să repare genul ăsta de lucruri. Odată cu întâlnirea muzei lui Byung Hee, Su-Ah, se crează o legătură între ei, lumea lui începând să se clatine.

Hyun Soo este chitaristul formației, cunoscut în cartier sub numele de “Prinţul de Gheaţă”. Obișnuia să fie prietenul cel mai bun al lui Ji-Hyuk, asta până când a apărut Byung Hee, deci acum Hyun Soo simte că cel mai bun prieten i-a fost furat. Ține foarte mult la familia sa, în special la sora mai mică, pentru care este în stare să renunțe la orice. Este o persoană perseverentă ce speră ca într-o zi să devină numărul 1, până ce acea zi va fi venit exersează din greu.

Toboșarul Do Il este un tânăr atât de taciturn, încât nu ar vorbi cu nimeni dacă nu este băgat în seamă. În esență, ceilalți nu știu multe despre el, chiar dacă își petrec majoritatea timpului într-o sală de biliard, deținută de mama sa. Do Il nu este genul care să se arunce în bătăi, dar există zvonuri că odată ce își ridică pumnul, se transformă într-o bestie. Urăște violența, datorită tatălui sau, care se zvonește că este un mafiot.

Ha Jin, bassistul Eye Candy, este un adevărat Cassanova, uneori dând impresia că s-a apucat de muzică doar pentru a cuceri fetele. Face parte dintr-o familie destul de numeroasă, având nici mai mult nici mai puțin de 6 surori, între care trebuie să se împartă, dar care doresc un lucru pentru frumosul Ha Jin:să devină actor.

Kyung-Jong, cel care cântă la claviatură, este drăgălașul grupului. Dar aparențele înșală, scopul sau numărul unu în viață fiind să câștige bani. Este din Busan, iar pentru a-și șterge renumele de “Băiatul cu pestele”(părinții lui au un magazine cu peste), se transferă la școală în Seul.

Su-Ah, personajul principal feminin din această dramă, este persoana de care se intragostesc Ji Hyuk și Byung Hee. Este o fire solitară, exact ca cei doi, fiind oarecum părăsită de familie :mama ei este moartă iar tatăl este la închisoare. Neajunsurile ei sunt compensate de bunul sau prieten, Seung Hoon

Seung Hoon, supranumit “Prințul liceului”, pare o persoană infatuată dar care ține foarte mult la Su Ah, de care este îndrăgostit în secret. Este rivalul celor de la Eye Candy, având dispute dese cu aceștia.

Coloana sonoră a serialului
Cântecele trupei din serial au atras atenția prin sound-ul puternic și electrizant, fermecând ascultatorii. Ele sunt cântate chiar de actorii ce interpretează membrii trupei, cele mai apreciate cântece fiind următoarele:

Not in love este bazat pe cântecul original de la Crystal Castles, cântat împreună cu Robert Smith de la The Cure.

Jaywalking este cântat de actorul principal Sun Joon, și este scris și compus de Lee Jae Hak.

How come, cântat de “pianistul” trupei din serial, scris și compus de același Lee Jae Hak.

Cea de-a patra melodie a serialului, Wake up, este lansată la data de 5 martie 2012 (apare în episodul 12 al serialului), și este cântată de carismaticul Sung Joon.

Cântecul “Love U Like U”interpretat de L de la Infinite și Kim Ye Rim de la Two Months are o poveste interesantă :acesta descrie un bărbat ce iubește o femeie care-l tratează ca pe un prieten.

Atmosfera de pe platourile de filmare
Deși erau la locul de muncă, actorii nu au uitat să se distreze sau să interacționeze cu fanii. Toată echipă s-a purtat de parcă ar fi o familie, printre evenimentele de pe platou remarcându-se următoarele:
- La data de 13 februarie actrița So Bo Ah (personajul Su Ah) a făcut echipa să zâmbească printr-un cadou: ciocolată cu ocazia zilei de Valentine’s Day. Deși în aceea zi era frig afară, ea le-a încălzit inimile băieților, ei dându-i porecla de ” Zeiță a ciocolatei A”.
- Kim Myung Soo, a avut parte de o petrecere surpriză în timpul filmărilor. Filmările suprapunându-se cu ziua lui de naștere acesta a fost ” nevoit ” să și-o petreacă alături de”membrii “trupei Eye Candy: Sung Joon, Yoo Minkyu, și Kim Minsuk. Aceștia, împreună cu membrii Infinite au decis să-i facă o petrecere surpriză, rugându-i pe cei din echipă de filmare să nu-i spună nimic lui L. Acesta nu și-a putut ascunde expresia entuziastă atunci când membrii Infinite au apărut ținând un tort în brațe.

- Lee Hyun Jae, a încântat privirile telespectatorilor, prin niște poze cu “membrii “trupei. Lee Hyun Jae, interpretul tăcutului toboșar a arătat astfel o altă parte a sa, una prietenoasă și comfortabilă.

Ce face din Shut Up Flower Boy Band o dramă deosebită?
Cunoscută și sub numele de “Flower Boy Band: Eye Candy”, drama a fost difuzată în Coreea pe postul de televiziune tvN în perioada 30 Ianuarie-21 Martie, având un total de 16 episoade, a câte 40 de minute. De asemenea, la data de 3 februarie compania ce a produs serialul, CJ E&M, a dezvăluit faptul că “Shut Up Flower Boy Band” va fi difuzat în nici mai mult nici mai puțin de 9 țări sau regiuni și anume: Hong Kong, Taiwan, Singapore, Filipine, Thailand, Cambogia, Australia, Malaezia și Myanmar.
Din păcate, această dramă a fost oarecum defavorizată, având ratinguri destul de mici, de până în 3, deoarece transmiterea ei s-a făcut pe un post cu plată, difuzarea ei făcându-se în același timp cu mult mai celebrele seriale ”Dream High 2” și “The Moon That Embraces The Sun” .

Totuși aceasta a primit o multitudine de aprecieri pozitive, punctul ei forte fiind faptul că se apropie extraordinar de mult de realitate. De remarcat este faptul că în aceasta se pune accentul pe prietenie, pe pasiunea pentru muzică pe care o dobândesc tinerii, pe impulsivitate și curajul pe care îl arată trupa, pe fondul acțiunii propriu zise fiind tratate diverse probleme precum :problemele familiale, invidia, încăpățânarea. În plan secund apare și dragostea, ce are o influența semnificativă asupra întâmplărilor, numărul triunghiurilor amoroase fiind unul destul de mare.
Acțiunea se petrece rapid, într-un timp relativ scurt, dar evoluția personajelor este subliniată foarte bine. Suspansul și situațiile limită nu întârzie să apară, făcând din dramă centrul principal de interes al privitorului. Mai mult decât povestea unei trupe, drama ne învăța despre curaj, hotărâre și prețuirea unor anumite valori. Printre “învățăturile dramei ” se poate număra și faptul că atunci când ți se închide o ușă, se deschid altele în schimb.

Astfel, oare vor reuși membrii iubitei trupe să-și mențină prietenia și să înfrunte prejudecățile societății în care se trăiesc, sau se vor lasă copleșiți de faimă sau lumina reflectoarelor?

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

12 comentarii

There are currently 12 comentarii on Shut Up Flower Boy Band – o poveste despre prietenie şi muzică rock. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. Am auzit si chiar am citit despre ea, dar mi se pare ca prinde mai bine la adolescentii dornici de afirmare. Din cate am citit eu, acesta drama e mult mai buna decat “Dream High 2″, care a fost un esec.

  2. Frumusei si dragalasi pustanii ,care par sa strige sus si tare ca sant cei mai cei,dar….babuta cu bigudele-n par este de-a dreptul bestiala,alaturi de ei ,pur si simplu ii eclipseaza!

  3. Si eu am auzit despre serial, se pare ca productiile pt adolescenti sunt acum la moda, am auzit si de Dream High 2. Probabil ca sunt simpatice serialele, dar nu sunt genul meu, nu cred ca as urmari asa ceva…
    Ft draguta prezentarea, Anca :) Felicitari!

  4. n-am vazut serialul, dar am auzit de el

    in ceea ce priveste Dream High, mi se pare mai reusita prima parte decat a doua :)

  5. Am mai citit lucruri bune despre serial, vreau sa-l vad candva. Poate si fiindca nu am iesit de tot din anii adolescentei, dar ma uit si la “Dream High” pe Euforia si mi se pare reusit.

  6. Multumesc pentru prezentare Anca, pana acum nu am stiut nimic despre acest serial. Am ascultat toate cantecele, cel mai mult mi-a placut ,,Love U Like U”, celelalte sunt prea ,,electrice” pentru gustul meu, dar acest cantec e mai melodios si imi place, chiar daca am trecut de varsta adolescenta :)

  7. foarte interesant, o drama pe gustul meu… chiar o vai vedea, sunt foarte curioasa de prestatia actorilor, mai ales a lui L de la Infinite
    multumim pentru recenzia foarte bine documentata

  8. Chiar daca mai sunt cu “un picior in adolescenta” subiectul serialului nu mi se pare mai deloc interesant. (cu toate ca prezentarea a fost excelenta)
    E chiar comic…o fata printre 12 baieti :)). Daca Dream High 2 nu a fost chiar un succes (nu ma pronunt subiectiv pt ca nu l-am urmarit) am inteles ca Dream High 1 este f bun (pe mine personal nici acela nu ma atrage).
    Mi-a placut in schimb foarte mult “Heartstrings” care pe langa faptul ca are un cast deosebit are si un OST foarte bun.
    Felicitari pentru prezentare, Anca!

  9. omg! prima oara m.am interesat de serial pentru myungsoo, apoi vroiam sa.l vad cand am vazut ce flower boys joaca in el, dar acum, dupa ce am citit acest articol m.am indragostit complet de subiectul serialului. de abia astept sa.l vad , iar faptul ca suntem in vacanta e un mare bonus.
    imi pare rau ca a avut ratinguri atat de mici, mai ales din cauza unui serial ca dream high 2, care nu impresioneaza prin nimic, e destul de prost facut si majoritatea fanilor se uita pentru idolii care joaca, nu neaprat pentru serialul propriu.zis.
    multumim anca pentru recenzie!

  10. Serialul acesta este pe lista mea lunga de seriale ce trebuie vazute. Dar asta la vara, dupa bac… :)

  11. Stie cineva unde il pot vedea subtitrat in romana?

  12. L-a gasit cineva subtitrat in romana? As vrea foarte mult sa-l vad dar nu il gasesc nicaieri:(

Leave a Comment