koreafilm

La mulți ani, Eunhyuk!

Written by koreafilm. Posted in Hanguk Eumak - Muzica, K-Pop, Recenzii Koreafilm

Tagged: , , , ,

landscape

Published on aprilie 04, 2012 with 10 comentarii

de Anca Barba

Ajuns astăzi la cea de-a 26 aniversare,Lee Hyuk Jae este o personalitate coreană,ce este cunoscut ca membru al celebrei trupe Super Junior,în cadrul căreia ocupă poziția de rapper principal și în același timp fiind unul din cei patru dansatori principali. Eunhyuk face parte și din subgrupurile Super Junior-M,Super Junior Happy și Super Junior-T și este un bine cunoscut prezentator de emisiune și Dj la radio.Deși numele său real nu este tocmai unul inedit,având unul similar cu cel al comedianului Lee Hyuk Jae,care este născut în aceiași zi cu tânărul de 26 de ani,membrul formației Super Junior a avut grijă ca numele său de scenă să fie unul deosebit “Eun” însemnând argint și “Hyuk” reprezentând porecla sa din copilărie.

Pe vremea când era în clasa a 2-a,urmărindu-și sora mai mare exersând pentru un show de talente, și-a descoperit pasiunea pentru dans.În anul următor,a realizat un show de talente împreună cu prietenii săi,bucurându-se de fiecare moment de la repetiții și de spectacolul propriu zis.Astfel,și-a dezvoltat pasiunea pentru dans,și nu numai,după această experiență cunoscându-se o oarecare urmă de maturizare în comportamentul lui.Eunhyuk a dat dovadă de o determinare și perseverență covârșitoare,exersând până la epuizare,scopul său fiind acela de a deveni un dansator de mare calibru.

În 1999,când se bucura de frumoasa vârstă de 13 ani,a susținut o audiție,împreună cu bunul său prieten Kim Junsu(actual JYJ,fosta trupă DBSK), pentru celebra casă de discuri SM Entertainement,prin intermediul companiei “Starlight Casting System”.Kim Junsu a fost selecționat la puțin timp după aceea să semneze un contract cu casa de discuri,însă prietenul său a picat audiția.Însă acesta nu s-a dat bătut;insistența și abilitățile sale și-au spus cuvântul,fiind selecționat cu un an mai târziu,după susținerea în prealabil a unei alte audiții.Sub aripa SM Entertainement,Eunhyuk și-a dezvoltat abilitățile într-ale rappului și dansului, de asemenea luând și cursuri de actorie și participând la cursuri de limbă chineză.

În 2002,Eunhyuk,Junsu și un alt stagiar,Sungmin,au format un grup ce cântă muzică R&B.Un an mai târziu,împreună cu 3 viitori membri TRAX(Jay Kim, No Minwoo, Kang Jungwoo),au apărut în emisiunea ”Heejun vs. Kangta, Battle of the Century: Pop vs. Rock”,in cadrul careia au fost invatati tehnici inedite într-ale cântatului de catre Moon Hee-jun si Kangta . Mai târziu anul acela,trioul s-a destrămat Kim Junsu debutând membru TVXQ 2003, timp ce Eunhyuk Sungmin fiind repartizați cadrul unui proiect de grup, cu 10 stagiari,Super Junior 05.


Însumând un număr de 12 membrii,Super Junior 05 a debutat oficial la data de 6 noiembrie 2005,(după participarea la un showcase la postul de televiziune Mnet,unde au impresionat prin diversitatea dansurilor pe muzică hip-hop pe care le cunoșteau) în cadrul programului”Popular Songs”de la postul de televiziune SBS,interpretând primul lor single denumit” TWINS(Knock ouț)”.Performanța lor a atras peste 500 de fani,și cei 12 băieți carismatici au încântat publicul și peste hotare,devenind cunoscuți în China și Japonia.Albumul lor de debut a fost lansat 3 luni mai târziu cu numele de”Super Junior 05(TWINS)”, album ce a atins cea de-a 3a poziție în cadrul topului “MIAK”

Componența trupei s-a schimbat de câteva ori,însă Eunhyuk și-a păstrat stabilă poziția.Ambițiosul tânăr dezvăluie talente ascunse,precum abilitatea de a compune versuri,scriind versurile rapp pentru majoritatea cântecelor trupei.Împreună cu Shindong și Heechul a scris versurile rapp pentru cantectul”Show me your love”,iar melodia “One Love” de pe versiunea îmbunătățită a albumulul”Bonamana”, a avut și ea versurile scrise de Eunhyuk.Alături de Shindong și Donghae,realizează unele din celebrele coregrafii impunătoare și îndrăznețe marca Super Junior.

Eunhyuk a fost ales că DJ la radio,împreună cu liderul Leetuk,în cadrul emisiunii”Super Junior’s Kiss The Radio (aka SUKIRA)”,fiind prezentator în cadrul ei începând cu data de 21 august 2006 până la data de 30 noiembrie 2011,când cei doi au fost înlocuiți de Ryewook,respectiv Sungmin. În timpul carierei sale de dj “a chiulit” de la locul de muncă doar timp de 4 luni în anul 2011,fiind ocupat cu promovarea albumului “Perfection” ce aparținea de subgrupul Super Junior-M.De asemenea,alaturi cu membrii Leetuk și Shindong a fost prezentator în cadrul emisiunii “M!Countdown”,fiind selecționat de postul Mnet,în anul 2006, pentru înlocuirea coechipierului sau Kangin.Printre emisiunile frecventate de Eunhyuk si de preiubitii membrii ai Super Junior,se număra si”We got married”,”Oh!my school”,”Rainbow Romance”.
În noiembrie 2011,Eunhyuk și-a făcut mult așteptatul debut și într-ale actoriei,în cadrul muzicalului “FAME”,interpretându-l pe Tyrone Jackson,împreună cu Tiffany de la Girls Generation,Son Ho Young, Lina de la The Grace și Kim Jung Mo de la TRAX.Piesa a fost jucată timp de 3 luni(25 noimbrie 2011-29 ianuarie 2012)la Woori Financial Art Hall.

Împreună cu bunul sau prieten Donghae ,interpretează cântecul “Oppa oppa”,un adevărat hit în Corea și nu numai,cântec lansat la data de 16 decembrie 2011,dar interpretat în premieră în cadrul concertului Super Junior Super Show 4 din Seul de la data de 19 noiembrie 2011.

Lucruri și întâmplări ce-l definesc pe superstarul corean:

• Deoarece este foarte slab,porecla sa este”Anșoa”
• Eunhyuk este o persoană extrem posesivă,mai ales față de laptopul său,nelăsând pe nimeni să se atingă de el.Într-un timp, era atât de speriat că cineva îi va fura parola,incât a schimbat-o de peste 6 ori .
• Iubește căpșunile,portocalele,gyool(produs ce se găsește în Corea)și laptele de căpșuni.Printre “iubirile sale”se număra și fotbalul,când era mic visa să devină jucător de fotbal.

• La întrebarea “Care este fata ideala?”,Eunhyuk a răspuns cu “Emma Watson”. .
• Din seria”Copiii spun(și fac)lucruri trasnite”:Eunhyuk împreună cu Junsu,în copilărie erau puși pe șotii ,cele mai năstrușnice și memorabile amintiri ale lor fiind:participarea la un concurs de frumusețe la care bărbații erau deghizați în femei,cicalirea lui Donghae până la lacrimile acestuia(întâmplare din adolescență),bătăi încheiate cu păreri de rău și promisiuni precum”niciodata să nu bem sau fumam”.
• În timpul unui show radio,membrii Super Junior au declarat că Eunhyuk este membrul care vizionează cel mai mult yadong(videoclipuri erotice).Ulterior,a apărut un articol în care scria că”Eunhyuk este un Yadong Maniac”.După ce a văzut articolul mama lui i-a telefonat și i-a spus”Asa te-am crescut eu ?”.
• Odată,când Kangin era bolnav,iar în ziua următoare trebuia să participe la o emisiune,Eunhyuk era așa de îngrijorat în legătură cu Kangin,încât vroia să-I spuna”Frate,știu că îți este greu.Fighting!”Prin urmare,s-a decis să stea de vorba cu el și să-I spună acel lucru,dar după jumătate de oră de discutat ,a devenit prea timid,și a păstrat acea propoziție în inima sa.

• Când Eunhyuk era tânăr,familia sa avea niște dificulatati financiare,iar tatăl sau se confrunta cu probleme de sănătate.Pe vremea acea,avea o prietenă,dar din păcate nu avea bani de cheltuit pe întâlniri sau cadouri.O vreme a împrumutat bani de la prieteni,dar la un moment dat a refuzat să mai facă acest lucru.A evitat să se întâlnească cu ea,pentru că nu dorea să o rănească.Relația lor s-a încheiat în acest fel,declarând într-un final că a renunțat la ea pentru că o iubea.
• Eunhyuk se dovedește a fi o persoană cu un temperament schimbător:este considerat de fani membrul cel mai zâmbareț din Super Junior,dar el însuși declarând că își exprimă cu dificultate sentimentele.
• În timpul unei vizite în Japonia,pe când grupul își cumpăra înghețată,Eunhyuk a apărut cu un braț plin de dulciuri.Când membrii trupei i-au spus că nu le poate avea,Eunhyuk a început să plângă.Membrii și-au cerut scuze și l-au lăsat să le mănânce,savurându-le plângând, de parcă ar fi fost cele mai bune dulciuri mâncate vreodată.

• Are o relație foarte strânsă cu Donghae,fanii crezându-i un cuplu,denumit sugestiv”Eunhae”, datorită faptului că atât în emisiuni televizate și apariții radio ei stau tot timpul împreună, oferindu-și îmbrățișări pasionale,de cele mai multe ori dormind împreună.Un moment”Eunhae”ar fi acela în care,în cadrul unei emisiuni,cand s-a pus problema celor mai frumoase buze,Donghae a răspuns rapid:”Eunhyuk are cele mai frumoase buze dimineata”.

• De ziua lui Leetuk,în 2008,Eunhyuk a stat toată noaptea dinaintea zilei lui Leetuk să înregistreze un cântec,la care el și Pd-ul l-au creat.Melodia a fost interpretată de ziua lui Leetuk,acesta din urmă fiind impresionat până la lacrimi.

Surse:Wikipedia.com, superlovelyday.blogspot.com

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

10 comentarii

There are currently 10 comentarii on La mulți ani, Eunhyuk!. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. La multi Eunhyuk ! ^^ .
  Si eu sunt un fan “Eunhae” :)) . Mai ales ca Donghae este printre preferatii mei alaturi de Leeteuk [ in ce priveste trupa Super Junior :x ] .
  Multumesc pentru aceasta recenzie , am descoperit o alta latura a lui Eunhyuk , sincere multumiri ! <3 .

 2. La multi ani ^^

 3. Saten e superb… blond…aahh :( nu prea. Singurul coreean pe care chiar il plac vopsit blond este solistul de la FT Island, cred, care joaca rolul lui Jeremy in You re Beautiful :D

  • si eu sunt de parere ca Jeremy din You’ re Beautiful este cel mai dragutz coreean blond :*

 4. Chiar danseaza bine. Nici mie nu mi se pare ca i se potriveste blondul,cel putin nu cu tunsoarea din pozele astea.

 5. Nu credeam niciodata ca Eunhyuk este asa sensibil incat sa planga dupa niste dulciuri :)) Multumim KoreaFilm ca ne-ai dat ocazia sa descoperim si alte laturi ale lui :*

 6. Oare cine-si bate joc de el si-l face blond? Cam prea sensibil si prea afectuos in relatia cu prietenul sau……… o fi ,n-o fi?

  • Livia, stai linistita nu e :)))) Anca nu s-a exprimat tocmai bine in ce-l priveste pe el si pe DongHae Ei se cunosc de mult timp si e si normal sa fie asa buni prieteni, dar atat :))))

 7. La multi ani !

 8. :X Preferatul meu din SuJu :X:X:X

Leave a Comment