koreafilm

Gye Baek – episodul 25

Written by koreafilm. Posted in Gye Baek, K-drama, Povestea

Tagged: ,

0

Published on aprilie 25, 2012 with 14 comentarii

de Julia 79



Gye Baek este conştient că pentru a supravieţui şi a se răzbuna în acelaşi timp trebuie să devină un erou pentru Baekje şi este decis să facă asta prin luptă, aducând glorie ţării. Eun Go are o discuţie cu Cho Yeong devenită acum foarte devotată Generalului. Îi lasă haine făcute special pentru ea şi General. Între timp, Gye Baek îşi face apariţia şi, într-o discuţie, îi dă de înţeles că pentru el sentimentele au fost uitate în favoarea războiului. Domniţa acceptă totul cu o tărie remarcabilă şi îl roagă să-i fie şi mai devotat Regelui şi fratelui său de sânge. Amândoi însă suferă cumplit, dar scrisoarea domniţei lăsată în pachetul de haine este aproape ca un cuţit în pieptul tânărului

Uija se teme însă de puterea pe care o capătă prietenul său şi e decis să se impună în faţa lui chiar pe câmpul de luptă. Pentru a-şi arăta superioritatea îl anunţă că lupta ce va urma îi aparţine şi că îi ordonă să o conducă în calitate de subordonat. Gye Baek acceptă cu tărie ordinul şi o priveşte trist pe Eun Go. Între timp, fraţii de cruce analizează cu atenţie ultima hartă ce i-ar putea fi de folos lui Gye Baek pe câmpul de luptă. Se tem că acesta nu va putea să-şi ducă la îndeplinire multe dintre planuri nu neapărat din cauza duşmanului, ci mai ales a geloziei lui Uija. Heung Su este de părere că următorul atac va fi din acest motiv un insucces.


Între timp îşi face apariţia o delegaţie Tang condusă de Jang Son pe care l-am mai întâlnit şi în urmă cu şapte ani şi surpinzătorul Prinţ Chun Chu venit acum în calitate de emisar al Tang. Uija îşi doreşte să-l ucidă pe prinţişor. Gye Baek pregăteşte mult aşteptatul atac, iar Uija merge în afara Palatului pentru a-şi face strategia împotriva Prinţului din Silla. Emisarul Tang este foarte nemulţumit de atitudinea noului Rege care întârzie momentul întâlnirii lor.


Chun Chu este surprins de abilităţile lui Uija, dar se teme şi mai mult de Gye Baek şi este decis să îl ajute pe Rege să scape de duşmanul comun. În întâlnirea dintre ei nu ezită să-şi pună planul în aplicare şi deşi discuţiile sunt la început ironice, Uija este la un pas de a cădea în plasă atunci se aduce în discuţie numele lui Gye Baek. Mai mult, vorbind în particular, Chun Chu îi sugerează o potenţială alianţă între General şi Ministrul Edictelor Regale din Goguryeo care dorea tronul acestui regat. Îl întreabă direct dacă el ca Rege îşi doreşte cucerirea următorului oraş sau Gye Baek sugerând astfel o potenţială trădare a Generalui pentru a-i lua tronul. Deşi Regele intuieşte planul Prinţului Silla, ajunge să fie ademenit de propunerea acestuia de a împărţi oraşul fără luptă, însă tocmai soseşte vestea că Generalul se îndreaptă spre oraşul Hangdang. Chun Chu trebuie să facă un pas înapoi pentru moment, dar ştie că încă mai sunt posibilităţi de a-şi duce planul la bun sfârşit.



Între timp, Tae Yung vorbeşte cu Heung Su despre dorinţa de instalare a fiului său ca Prinţ Moştenitor. În calitate de Ministru al Edictelor Regale, dar şi de fost slujitor loial al tatălui său, Heung Su îi arată sprijin. Pentru Eun Go nu este o veste prea bună, mai ales că nici fiul ei nu se simte prea bine. Discutând cu Uija înţelege că ruptura dintre el şi Gye Baek se adânceşte tot mai mult şi că nici el nu îşi doreşte ca Prinţul cel mic să îi urmeze la tron. Pe câmpul de luptă, Generalul ia decizia de a-şi continua atacurile şi aşa cum aticipa Chun Chu solicită sprijinul Goguryeo. Regele Uija acceptă propunerea de administrare a oraşului împreună cu Silla spre surprinderea şi revolta Sfatului, dar Generalul trimite un sol prin care anunţă că vrea să continue planul de atac. Pentru prima dată i se împotriveşte fără reţinere. Revoltat Uija întreabă sfatul cine este de fapt Regele ţării şi îi dă un ultimatum fratelui său. Planul lui Chun Chu a reuşit, iar Heung Su şi Cheung Seong încep să-şi facă griji de apropierea acestuia de Uija. Între timp, Regele are o discuţie cu Cheon Dan Ryang (Sinyeo) privind viitorul. Preoteasa îi spune că el este cerul pe care stau cele trei stele strălucitoare şi dacă cerul nu va avea grijă de ele, atunci va avea de suferit. Îl îndeamnă să aibă încredere în Generalii săi pentru binele ţării. Vorbind cu Eun Go o roagă să fie alături de Rege şi să-l ajute să-şi recapete încrederea în sine. Însă este aproape imposibil să facă asta mai ales că află de la servitorul care altădată îl ajutase pe Uija care a fost planul prin care a ajuns concubina lui şi nu soţia lui Gye Baek. Inima îi este mai plină de ură mai puternică ca niciodată şi cu greu se abţine să nu-l ucidă.



Între timp, Generalul îşi dă seama că Regele a căzut în capcana lui Chun Chu şi revine în capitală trimiţând-o totuşi în secret pe Cho Yeong în Goguryeo. Pe străzile capitalei este primit cu urale de popor şi pentru prima dată îl revedem zâmbind. Regele se simte trimfător când îl vede înghenunchind în faţa lui şi anunţând respectarea edictului. Râde ironic şi merge să-l ridice pe credinciosul lui supus continuându-şi tactica deşi la scenă asistă şi Kim Chun Chu. Eun Go îi cunoaşte însă falsitatea şi a început deja să-i urască fiecare gest. Uija îşi cheamă fratele la o discuţie privată cerându-i să bea cu el. Acceptă însă cu o condiţie să-i permită sinceritate în discuţia cu el. Regele acceptă, iar Gye Baek vrea să înţeleagă de ce l-a întors din atac. Oare pentru că se teme că va deveni ca Yeon Yum Mun, Ministrul Edictelor Regale din Goguryeo. Eun Go intervine în discuţie apărându-şi soţul, dar Uija e sincer şi spune că preferă propunerea lui Chun Chu decât un nou război. Mai mult îi cere supusului să se retragă o vreme.


Înainte de asta trebuie să participe la o întâlnire ce i-ar putea fi fatală. Eun Go îl avertizează că ar fi bine să nu se ducă, dar în acelaşi timp încearcă să afle dacă ştie de modul real în care a ajuns să-i fie soţie lui Uija. Înţelege din vorbele lui că nu ar fi făcut nimic rău pentru ea şi încă o mai iubeşte aşa că decide să revină în camera Regelui. Aparent îi multumeşte pentru tot ceea ce a făcut pentru ea şi Gye Baek, dar de fapt vrea să îşi testeze din nou soţul.

Generalul solicită o audienţă la Kim Chun Chu. Cărţile sunt date pe faţă şi Prinţul Silla îi spune direct că de el se teme, nu de Uija. Gye Baek îi promite că îl va ucide şi va cuceri Silla aşa că e bine să nu-l uite. Acum îl lasă să trăiască pentru că-i apreciază curajul de a veni pe teritoriul duşman.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

14 comentarii

There are currently 14 comentarii on Gye Baek – episodul 25. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. Iata ca vin si rezumatele :) Multumim!

  2. felicitari ana esti foarte talentata
    cat depre eun go si gye baek pacat!!!

  3. Multumim, Julia! Episodul de astazi nu am reusit sa-l vad, acum din cauza unei furtuni. Astept reluarea de maine.

    • buna eu sunt noua pe aici imi explica si mie careva ce trbuie sa fac va rog mult!!!!

      • Buna, Alexandra, bine ai venit! Nu trebuie sa faci nimic special, cand vrei, intri pe blog, citesti rezumatele episoadelor si recenziile si daca vrei, comentezi impreuna cu ceilalti, daca iti face placere :)

  4. Prima poza e minunata cu zambetul luminos!

  5. Da da, prima poza e superba. De fapt cu gropita aia s-a terminat episodul de dinainte :).

    • ma bucur ca va place :)
      de asta am postat tarziu episodul :)))

      glumesc… imi pare rau pentru aceasta intarziere

      • :)) E ok. :)

  6. buna..sunt noua pe aici, insa ma bucur sa vad ca m-ai sunt si alte persoane care sunt interesate de filmele coreene si ca pot gasi rezumatele de la seriale.. felicitari celor care isi fac timp pt acest lucru :*

  7. Gropita de la finalul episodului….. Mie, una imi place mult mai mult cum arata acuma actorul, decat cand era garda lui ST, imi prieste barba si maturitatea.
    Ce mi-a mai placut la acest episod este comportamentul lui Eun Go cand il vede pe GB. Dragostea asta, bat-o vina!

  8. Si in episodul de ieri n-a dat discutia regelui cu preoteasa legata de stelele din Baekje sau poate nu-mi amintesc eu da asa mi s-a parut din rezumatul citit azi k nu am vazut acea faza.

    • Nici eu nu mi-o amintesc :(. Ma scoate din sarite cand taie pasaj din filme…

Leave a Comment