koreafilm

Gye Baek – episodul 17

Written by koreafilm. Posted in Gye Baek, K-drama, Povestea

Tagged: ,

0

Published on aprilie 12, 2012 with 15 comentarii

de Julia 79
Regina ajunge la templul unde se afla Uija, pentru a se ruga. Are suspiciuni atunci când află că noul călugăr a dispărut. Prinţul însă e îngrijorat de soţia lui şi îi cere sprijinul lui Gye Baek care se oferă să-l ajute necondiţionat tocmai pentru a-l proteja de Regină. Cu inima frântă, Yeon Tae îşi lasă copilul pe mâna lui Gye Baek. Regina ajunge la casa tinerei, unde îl găseşte si pe Uija, la puţin timp, şi cere explicaţii. Brusc este anunţat un atac la farmacia Palatului şi Eun Go apare rănită spunând că a fost salvată de Seungri (Victorie, Gye Baek). Domniţa spune că este doar un conflict între gruparea ei de negustori şi cei japonezi. Între timp, Gyo Gi îşi caută aliaţi pentru a putea fi numit rapid Prinţ Moştenitor. Alergând cu bebeluşul în braţe, Gye Baek îi vede şi din cauza micuţului care plânge este aproape să fie descoperit. În dorinţa de a-l proteja, este la un pas de a-l sufoca şi tânărul crede că l-a omorât. Ajunge în sat sfâşiat crezând că nu mai este nici o scăpare, dar în braţele tinerei ce îl salvase cândva, o vouă viaţa reînvie ca prin minune. Pentru toţi asta este un adevărat semn bun.


Accidentul domniţei Eun Go trezeşte noi suspiciuni în privinţa ei din partea tatălui Reginei care îi spune că ar fi bine să facă o investigaţie secretă în ceea ce o priveşte. Un membru al Wi Je o va urmări. Eun Geun abia aşteaptă semnalul de confirmare a lui Gyo Gi ca Prinţ Moştenitor. Deşi sunt ajutaţi din umbră de luptătorul pe care nu îl cunosc, ei speră că vor obţine recunoaşterea Prinţului şi vor deveni grupul lui criminali. Gyo Gi sărbătoreşte deja cu nobilii care îi sunt aliaţi. Totodată îi cheamă la Palat pe cei doi fraţi şi rivali pentru ai avea ca şi aliaţi şi a-şi întări prin ei puterea armată. Gye Baek este la un pas de a fi desconspirat aşa că acceptă să fie de partea Prinţului cel mic. Pentru prietenii lui însă asta este mai mult decât benefic. Aşa îl vor putea avea în vizor pe Gyo Gi şi vor ştii dacă este un duşman pe măsura lui Uija. Acum e momentul să-i facă să se lupte unii cu alţii. Astfel, că Gye Baek îi cere o garanţie Prinţului că va deveni Rege al ţării, iar când o va face el va deveni General. Îi promite că îi va da informaţii legate de Regină şi îl va ajuta să pregătească o rebeliune. Este un bun prilej de a-l prezenta pe Heung Su, pe care se va putea baza în strategia lui. Deşi e aproape să-l omoare când îl vede, Prinţul are în final încredere în justificările lui. În inima lui Gyo Gi dorinţa pentru tron capătă noi aspecte susţinute şi de noul strateg.

Eun Go îşi roagă sora să facă demersurile pentru ca fiul ei să devină oficial Prinţ Moştenitor. Dar Regina susţine că Gyo Gi nu este încă pregătit. Regina pare să se teamă de ceea ce ar putea să facă fiul ei. O întreabă ce ar face ea în locul ei şi din răspunsurile domniţei realizează cât de mult se aseamănă. Dânduşi seama că Eun Go nu va reuşi să o convingă pe Regină, unchiul ei intră în acţiune şi ca un negustor dornic să-l ajute pe Gyo Gi pentru a ajunge pe tron îl convinge să facă presiune pe trimisul Tang pentru a obţine susţinerea necesară. Negustorul îl asigură că îi va oferi tot ceea ce are nevoie în ceea ce priveşte darurile oferite trimişilor. Prinţul este uşor de manipulat. Între timp, numărul celor care vor să-l susţină în secret pe Uija din rândul oamenilor din popor este tot mai mare pentru că toţi s-au săturat de asuprirea nobililor.Eun Go merge la Sinyeo pentru a cere sprijin. Aceasta schimbă puţin profeţia în favoarea lui Gyo Gi pe care îl face să creadă că va ajunge un Rege măreţ. Trimisul Tang îşi face apariţia lăudându-se cu ultimele victorii în faţa Regelui Mu, dar Regina nu este de acord cu modul de acţiune al Tang, dând exemplu războiului forţat cu turcii şi Goguryeo. Trimisul Tang cere să se înapoieze cetatea Gajam, în caz contrar va urma un război cu Baekje. Regele şi Regina nu cad în această plasă şi pentru Gyo Gi situaţia devine nefavorabilă. Heung Su îl sfătuieşte pe Prinţişor să se alieze în secret cu Tang şi să le promită că în schimb, după ceva urca pe tron, va înapoia dinastiei cetatea mult dorită.

Gye Baek îl susţine şi astfel Prinţul mai face un pas în direcţia dorită de aliaţii lui Uija. Trimisul Tang acceptă alianţa propusă de Gyo Gi şi promit împreună că vor lupta împotriva Goguryeo.
Myeong Jin (Uija) îşi face apariţia la Palat pentru a vorbi cu Regele. Este însoţit de Gye Baek cunoscut sub numele de Seungri de către Rege. Tânărul îi spune Regelui cine este cu adevărat şi drept semn al vorbelor sale îi arată sabia lui Mu Jin. Între timp, Gyo Gi îi spune Reginei şi bunicului său despre planul de alianţă cu Tang. Primul Ministru nu poate fi de acord cu această alianţă pentru că ar ajuta de fapt Silla şi oricum Tang nu sunt de încredere. Regina preferă mai degrabă o alianţă cu Goguryeo. Înfuriat, Prinţul îi cere lui Gye Baek să elibereze deţinuţii Silla.


Văzându-l cum îşi organizează oamenii şi cum îl ascultă subordonaţii Heung Su remarcă deja că reuşeşte să se impună mai uşor decât Prinţul Uija. Acesta se roagă la templu făcându-şi datoria de călugăr în timp ce Gye Baek eliberează sclavii Silla. Eun Go părăseşte Palatul ca de obicei fără a şti că este urmărită de membri grupării Wi Je. Se întâlneşte în secret cu Uija şi decid să ducă mai departe planul prin care trebuie desconspirat că totul a fost planul lui Gyo Gi.


Gye Baek reuşeşte să aibă o scurtă discuţie cu domniţa în care sunt evidenţiate sentimentele ei. Eun Go îşi întâlneşte urmăritorul care vrea să o desconspire, dar Gye Baek apare şi e vremea răzbunării. Tatăl lui i-a scos ochiul, el în calitate de fiu vrea să termine cu el. Şi după o luptă crâncenă îl ucide. Cho Young şi Eun Go îşi fac griji a doua zi de dispariţia lui Gye Baek. Abia acum realizează cu adevărat domniţa care îi sunt sentimentele şi atunci când acesta apare se aruncă plină de lacrimi în braţele lui. Cho Young suferă în tăcere. Eun Go o anunţă pe Regină de eliberarea prizonierilor Silla şi îi dă de înţeles că în spatele acţiunilor ar putea fi Gyo Gi. Însă apariţia neaşteptată a membrului Wi Je pe care domniţa îl credea mort poate crea probleme neaşteptate…

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

15 comentarii

There are currently 15 comentarii on Gye Baek – episodul 17. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. primaaaa!

 2. Acuma se complica situatia. Daca nenea din banda nu e mort, poate sa o descopere pe Eun Go si atunci lucrurile devin mai complicate.

 3. Iar nu pot sa-l vad, ca n-am terminat curatenia… Tare-mi pare rau…

 4. Ce rau imi pare de Tae-yeon, de abia a nascut, iar copilul ei trebuie indepartat de langa ea. Sper ca se vor reintalni…

 5. Multumim pt rezumat!

 6. Impresionanta scena cu copilasul lui Tae-yeon si Ga-hee, mi-au dat lacrimile…

  • Da, si Ga-hee si-a recapatat vocea..

   • Cred ca ea a putut vorbi dintotdeauna, dar n-a mai vrut sa vorbeasca dupa trauma suferita.

    • Da. Am mai auzit ca sunt astfel de cazuri… Eu cand am aflat ca Tae yeon e insarcinata, ma si gandeam ca Ga hee o sa aba grija de copil si poate asta o sa o ajute sa se vindece de suferinta prin care a trecut. Foarte frumoasa scena :)

 7. Ma minunez cat de prostut e printul Gyo-gi, il joaca cei doi pe degete =))

 8. Cred ca acum Eungo este de-adevaratelea in pericol!

  • Sper sa moara asasinul inainte sa apuce sa spuna ceva, dar tot e grav ca a aratat spre ea.

   • Da, si primul ministru o suspecteaza de mai mult timp.

    • S-ar putea sa fie in pericol…cred ca si regina incepuse sa aiba ceva dubii, chiar daca n-a aratat-o in mod direct.

 9. Nu stiu de ce dar nu am DELOC incredere in regele Mu. Asa simt ca in cazul unui esec va parasi si aceasta noua alianta.

Leave a Comment