koreafilm

Întoarcerea lui Iljimae – ultimul episod

Written by koreafilm. Posted in Ȋntoarcerea lui Iljimae, K-drama, Povestea

Tagged: , , ,

D4QDTUBIFs

Published on martie 20, 2012 with 18 comentarii

de Dana Ivancea

The Return of Iljimae OST – Waiting (kids ver.)

După o agonie între viaţă şi moarte, Iljimae se trezeşte şi prima întrebare pe care o pune lui Lee Myeong, este despre război. Acesta îi răspunde că războiul s-a terminat şi că Joseon a devenit provincie Qing. Spunându-i acestea, Iljimae se duce cu gândul la lordul Kim pe care îl urăşte de moarte.

În timpul acesta, Wol-He împreună cu băieţelul ei şi cu cerşetorul merg să vorbească cu bătrânul călugăr, că doresc să plece la casa lor, iar călugărul îi va da lui Wol-He drept dar, ornamentul pe care cândva cerşetorul îl primise de la mama lui Iljimae, Baek-Mae, pentru a-i cumpăra mâncare şi haine.
În târgul capitalei provinciei Qing, Iljimae asistă neputincios, dezgustat şi dezamăgit până la lacrimi la vinderea prizonierilor de război sau răscumpărarea acestora pe bani grei, şi de asemeni află despre viaţa prizonierilor care nu pot fi vânduţi sau răscumpăraţi.

De la Lee Myeong află că Prinţul moştenitor Sohyeon, doreşte să-l vadă pentru a-l ajuta să fie călăuză şi să asigure protecţie prizonierilor în drumul lor de întoarcere în Joseon, fără ca aceştia să fie prinşi. Într-unul din rândurile de prizonieri răscumpăraţi de prinţ, sunt şi copii fugari care cândva i-au acordat lui Iljimae primul ajutor când a fost împuşcat, şi care se pare că-l recunosc pe acesta. Dar copii vor ajunge în siguranţă în Joseon şi întâmplarea face că ei vor fi luaţi acasă de Wol-He pentru a le da de mâncare şi a-i întreba despre cine i-a ajutat să scape ca să se întoarcă în Joseon.
Wol-He merge la bătrânul călugăr pentru a-l ruga să o înveţe procesul de producere a hârtiei, ca ea s-o poată vinde sau să poată transcrie cărţi. Cu ajutorul călugărului fata va dezvolta o adevărată afacere.

Pe de altă parte, Cha-Dol, prizonier de război, nerăscumpărat încă, va ajunge servitor într-un han, unde întâmplarea face că se va întâlni cu eruditul Seon-Dal care-l căuta de mult timp pentru a-i spune că este pe moarte şi că l-a înfiat ca fiu al său dar rugămintea lui cea mare va fi ca Cha-Dol să termine cartea, „Cronica lui Iljimae”, pe care numai el va fi în măsură să o facă. După moartea lui Seon-Dal, Cha-Dol va merge acasă la Lee Myeong să-l vadă pe Iljimae, să-i povestească despre ultimele clipe din viaţa lui Seon-Dal şi să-i mai spună că Wol-He a dat naştere unui băiat, care este fiul lui Iljimae.
Stând pe malul râului, Iljimae se întâlneşte cu Yang Po, care-i povesteşte întâmplările sale din timpul războiului şi dorinţa sa de a-l găsi pe Iljimae să-l ajute în misiunea lui, ceea ce se şi întâmplă.

După mai mulţi ani, intr-o zi intrând în librărie, Wol-He vede pe un raft, cartea „Cronica lui Iljimae”, şi-l întreabă pe librar despre cel care a adus-o. Acesta îi indică un individ care deja se afla în librărie şi care evident că Wol-He îl recunoaşte ca fiind Cha-Dol. Cha-Dol îi face cadou cartea, şi-i povesteşte despre întâlnirea lui cu Iljimae, din Qing. Ajunsă acasă, băieţelul o roagă pe mama lui, Wol-He, să-i citească din carte iar aceasta cuprinsă de lacrimi şi emoţie refuză să mai continue.

În vremea aceasta, în Qing, Iljimae aflat într-una din misiunile lui de salvare a prizonierilor de război, este urmărit de spionul Wang Hweng-Bo, care dorea să-l prindă şi cunoscând slăbiciunea lui faţă de sunetul tobei, slăbiciune care dispare însă, între timp datorită durerilor accentuate suferite de Iljimae, acesta nemaiavând nicio reacţie, îl determină până la urmă pe spionul Wang, să ajungă să-l roage pe Iljimae să vină cu el deoarece Împăratul doreşte să-l vadă.

Odată ajuns la Împărat, Iljimae îi pune o condiţie acestuia dacă dorea să i se înapoieze sabia regală, să-i elibereze pe toţi prizonierii de război, ceea ce se şi pune în aplicare mai devreme decât se aştepta Iljimae, care află chiar din gura Prinţului moştenitor.

Întors la Joseon, în Hanyang, Iljimae merge acasă la Wol-He unde găseşte poarta închisă, dar ia cheia şi o scrisoare din ascunzătoarea unde fata le ţinea, şi de care Iljimae îşi amintise. Primul care ajunge acasă este chiar fiul său, Yeong, care-l recunoaşte ca fiind tatăl lui deoarece Wol-He i-a spus că cel care va citi scrisoarea va fi el, Iljimae, tatăl lui. Aceştia vor pleca în întâmpinarea mamei, adică a lui Wol-He, care va fi puternic emoţionată şi surprinsă când îl va vedea pe Iljimae cu fiul său, Yeong, de mână. Neputând să doarmă, Iljimae iese afară să admire natura nocturnă, iar după el la puţin timp, va ieşi şi Wol-He care-l întreabă de ce nu poate dormi, iar acesta îi povesteşte, că din cauza unui vis, pe care l-a avut în timpul nopţii, despre o lume din viitor cu nişte case care se înalţă spre cer, şi el, Iljimae, îmbrăcat tot în negru şi cu mască, veghează ca şi acum, asupra lumii, ca ea să devină una mai bună. Practic , acest vis este secvenţa de început a filmului, este visul lui Iljimae.

Aceste cuvinte ale lui Iljimae, va trebui să fie şi pentru noi, lumea viitorului din visul său, un vis al nostru, pentru ca eroul Iljimae să fie pe deplin mulţumit de acţiunile, eforturile şi sacrificiile sale.
SFÂRŞIT
Iar mie nu-mi rămâne decât să vă mulţumesc tuturor celor care aţi fost alături de mine şi de Iljimae în misiunile de protecţie şi salvare a celor sărmani şi neajutoraţi, precum şi împotriva celor corupţi şi lacomi.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

18 comentarii

There are currently 18 comentarii on Întoarcerea lui Iljimae – ultimul episod. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Si eu iti multumesc Dana pentru ca ne-ai fost calauza in lumea lui Iljimae!

 2. Mulţumim Dana pentru că neai făcut să înţelegem mai bine povestea lui Iljimae prin rezumatele tale frumoase. Ce rău îmi pare k se termină, dar începe altul cu Domnul Gropiţe cum i se spune pe blog :)

 3. Si inca o data multumesc pentru munca depusa la rezumatele acestui serial, le-am citit cu placere pe fiecare. Ne luam ramas bun de la Iljimae, a fost un serial placut, un pic altfel decat ce vazusem inainte, am indragit personajele si am trait alaturi de ele toate aventurile. Acum privesc inainte catre ce va urma :)

 4. A fost un serial fain. Ma bucur ca filmul se termina frumos si iti multumesc, Dana, pentru efortul tau de a ne impartasi acest serial. Mi-au placut tare mult cuvintele de la sfarsit.
  De-acum, sa-l vedem pe dl. Gropite – in filmul asta, din cate am vazut eu pozele, pare cam prea fardat.

  • Negrisor, sunt de acord…parca e putin cam prea stilizat Mr. Dimples, si nu imi place in mod deosebit rolul sau, dar serialul cred ca merita vazut. Mie imi place personajul Mujin, tatal lui Gyebaek, veti vedea si voi :)

   • Si mie ,si mie! Mai ales la dus!

    • Pacat ca tine prea putin ,iar cameramanul a fost cam zgarcit cu imaginile!hi hi hi!

    • Haha, exact :)) Mare pacat…

 5. Multumim pentru traducerea rezumatului ( sti u dc zic traducere). Cat de frumos a inceput si ce aiurea se termina. Si eu care voiam sa-l bag pe dvd.

 6. Multumim si noi, Dana! Multa munca depusa pt noi :) Abia astept sa revad si sa termin Gyebaek :)

 7. Buna multumi pentru rezumat, foarte frumos final familia intregita, ma bucur ca are un final fericit. vizioanre placuta la ultimul episod.

 8. si eu va multumesc tuturor ca ati fost alaturi de mine in limea minunata a lui iljimae, si ca am avut ocazia sa traim alaturi de el fiecare clipa cu intensitate maxima, cu iubire pura si cu planuri pentru viitor…..MULTUMESC!!!!!!!din suflet si cu drag va spune Dana

 9. Iuuui ce mi-a placut :o3 <3 Pacat ca sa terminat of…dar sunt la fel de curioasa si de filmul nou :D Si poate candva vor da si iljimae ^^

 10. Ma bucur ca a avut un final frumos, cand am vazut ca incep sa moara din personajele dragi, ma cam asteptam la orice, dar totusi scenaristului i s-a facut mila de noi…

 11. Filmul a fost foarte frumos. Mi-a placut ca a avut o puternica latura documetara si astfel am invatat multe lucruri direct urmarind filmul, nu sapand pe internet. A prezentat de asemenea si culturile chineza si japoneza pe langa cea coreeana si le-a suprins foarte bine. Personajul principal a fost dragut :P si imi place ca a avut un final fericit.
  A fost altfel, diferit de tot ce am vizionat pana acum, dar a reusit sa ma captiveze si mi-a placut.
  Multumim si pentru rezumate. Foarte utile cand pierdeam cate o particica.

 12. Sa mai terminat un serial minunat pe care lam urmări cu mare drag. Ce drăguţ era băieţelul lui Wol hee şi Iljimae. Ce bine k a avut un final frumos :)

 13. Recomand FLOWER BOY RAMYUN SHOP pentru fanii lui Jung il Woo!

 14. Multumesc a fost un rezumat tare frumos si mi-ar placea sa citesc cartea ,,Viata lui Iljimae” Ionut

Leave a Comment