koreafilm

Întoarcerea lui Iljimae – episodul 18

Written by koreafilm. Posted in Ȋntoarcerea lui Iljimae, K-drama, Povestea

Tagged: , , ,

g9BFL4Hsfe

Published on martie 12, 2012 with 15 comentarii

de Dana Ivancea

The Return of Iljimae OST – Men are all the same – Park Jung Eun

Zăcând prin pădure mai mult mort decât viu, Iljimae se lupta din răsputeri să ajungă la templul bătrânului călugăr. Nişte copii fugari îl găsesc şi-i acordă primul ajutor, pansându-i rana. Într-un final acesta ajunge la templu, unde îl vede un călugăr şi-l ajută. Între timp, Wol-He rămânând singură în oraş, este ademenită de un bărbat mai în vârstă decât ea, care sub pretextul că o ajută să stea la el peste noapte, începe să o hărţuiască, dar aceasta are noroc cu bătrânul călugăr care trecea pe acolo şi scapă de ceea ce avea să fie mai rău pentru fată. Rămân peste noapte în casa acelui bărbat, iar spre dimineaţă când călugărul pleacă o ia cu el şi pe Wol-He, şi-i spune că la templu se află un bărbat pe care ea îl caută de mult timp, şi dacă vrea să meargă cu el.

Fata refuzând, acesta îi spune că este vorba de Iljimae, care este grav rănit, ceea ce o convinge şi pleacă împreună. Wol-He ajunge la templu şi-l vede pe Iljimae cât de rău arată şi cât de mult suferă. În timpul agoniei, acesta o striga când pe Wol-He, când pe mama lui, când pe Dal-Yi, drept pentru care la un moment dat, Wol-He luând o bucată de pergament începe şi ţine socoteala de câte ori o strigă pe ea, şi de câte ori o strigă pe Dal-Yi. Lordul Kim apelează la o clarvăzătoare care-i spune că Iljimae sângerează şi că cineva l-a ajutat să se ascundă la un templu din munţi. În timpul acesta bătrânul călugăr rugându-se pentru Iljimae, clarvăzătoarea nu poate vedea exact la care templu este ascuns Iljimae, dar lucrurile se complică odată cu apariţia unui alt călugăr, care abătut de la drumul său vine pe la templul bătrânului călugăr şi datorită harului cu care sunt înzestraţi călugării îşi dă seama că acolo un om este rănit după mirosul de sânge.

Acest călugăr rău deschide uşa camerei unde se afla Iljimae şi o vede pe Wol-He care-l săruta pe acesta. După aceea merge la bătrânul călugăr şi-i spune cele constatate de el iar acesta îi replică ferm, că şi el a fost alungat ca drept pedeapsă de la templul de unde vine şi să-şi vadă de drum dacă nu are nimic de zis. Un timp mai târziu, Iljimae se trezeşte, şi lângă el o vede pe Wol-He, dar nu-i vine să creadă că ea este vie. Când se mai înzdrăveneşte, Iljimae primeşte drept pedeapsă pntru că a ucis, bătaie cu un băţ de bambus, de la bătrânul călugăr, căruia îi promite că nu o să mai ucidă şi-i motivează de ce a recurs la acest lucru infam, deoarece era orbit de durere datorită morţii lui Wol-He, cât şi pentru faptul că ministrul Gwon conspira împotriva ţării.

Lui Wol-He i se face milă de Iljimae, şi ca bătrânul călugăr să nu-l mai bată pe Iljimae, aceasta se interpune între ei şi-i spune călugăarului să o bată pe ea, că încă Iljimae nu s-a vindecat. În timpul acesta spionul Wang Hweng-Bo se străduia de mama focului să vândă medicamente false, dar este desconspirat de misteriosul luptător, Yang Po, care se pare că-l cunoaşte. Cerşetorul este arestat deoarece a încercat să fugă de gardieni şi este pus la spălat toalete, întâmplător ofiţerul Gu Ja-Myeong trecând pe acolo îl vede şi-l recunoaşte, îl ia la el în birou şi-l întreabă unde se ascunde Iljimae. Călugărul rău îl vizitează pe lordul Kim şi-i spune despre locul unde se ascunde Iljimae, dar acesta malefic îi cere o donaţie în schimbul informaţiei. Deoarece cerşetorul îi spune ofiţerului unde presupune că se află Iljimae, acesta merge în căutarea lui, dar întâmplător şi Iljimae care era în căutarea cerşetorului, se va afla în acelaşi loc cu gardienii dar se va ascunde la timp într-o nişă aproape de tavan.

În timpul când Wol-He rămase la templu, vin luptătorii trimişi de lordul Kim să-l găsească pe Iljimae, dar o capturează pe fată şi călugărul îi vine în ajutor, dar nu poate mai mult deoarece aceştia îi spun călugărului de cine sunt trimişi şi cu ce scop şi o ia pe Wol-He, în schimbul lui Iljimae şi al scrisorii secrete pe care acesta o luase de la ministrul Gwon. Iljimae îl găseşte într-un târziu pe cerşetor cu care se întoarce la templu, dar află ce se întâmplase în lipsa lui, şi hotărăşte să meargă la casa eruditului Seon-Dal care era în apropierea casei lordului Kim, să ceară ajutorul pentru a o salva pe Wol-He.

Baek-Mae vine la biroul gardienilor şi o întâlneşte pe Su-Ryeon care-i spune că Iljimae este căutat pentru că a comis o crimă. Aceasta o roagă pe Su-Ryeon să nu-i spună ofiţerului că a trecut pe acolo, amândouă temându-se pentru viaţa ofiţerului, pentru că amândouă îl iubeau în felul lor. Contrar aşteptărilor lordului Kim, care amplase luptători peste tot şi căreia clarvăzătoarea îi spusese că timp de zece zile Iljimae nu va trece pe acolo, iată că acesta îşi face apariţia, desigur cum îi era obiceiul, deghizat în nobil cu evantai.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

15 comentarii

There are currently 15 comentarii on Întoarcerea lui Iljimae – episodul 18. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. ce usurare ca a ramas in viata! si in sfarsit o vede pe wol he. desi nu vad decat 20 de min din al doilea episod tot imi place foarte mult:) Multumesc pt. rezumat!:D
  mmm…stie cineva ce vor da dupa iljimae?

  • si eu sunt curioasa ce va da tvrul :) ma voi muta din nou la el, pentru ca euforia nu mai da nimic seara :(

 2. O să fie interesant. Ce bine îmi pare k Iljimae trăieşte şi k sa întâlnit cu Wol hee păkat că durează aşa puţin fericirea lor! Mulţumim pentru rezumat

 3. Doar 6 episoade ramase…si eu sunt extrem de curioasa cu ce vine Tvr-ul dupa Iljimae…Multumim Dana :)

 4. Tocmai am aflat: dupa Iljimae la Tvr incepe Gyebaek!

  • Gabriela, e ADEVARAT??? TRAIASCA LSJ!!!

   • Da, Lil, e adevarat! E trecut in program. Insa eu nu-l voi putea urmari la tv, din pacate intrucat i-au schimbat ora de difuzare si din 15 martie incepe la 17.40 :((

    • Si se da in reluare?

     • Sunt zile cand nu pot sa vad deloc, dar reluarea pot sa urmaresc in ziua urmatoare

    • Gabi, unde ai citit?

     • In TvMania. Si reluarea a doua zi la 12:40 (cand iar nu pot ca sunt la munca)

 5. Wow, ce bine, Gyebaek, ma bucur pt ca eu l-am inceput chiar dupa ce s-a difuzat in Coreea, dar n-am reusit sa-l termin. Sper sa o fac acum, de fapt am sa-l urmaresc de la inceput. Ma cam necajeste faptul ca au schimbat ora de difuzare :(

 6. Da, nici mie numi convine cau schimbat ora de difuzare, nu o să mai pot urmării nici serialele de pe Euforia :( dar asta e, mă mulţumesc cu TVRul!

 7. BUNA!MULTUMIM PENTRU REZUMAT!

 8. mai bine ar muta euforia serialul la 18.30!!!

Leave a Comment