koreafilm

Întoarcerea lui Iljimae – episodul 11

Written by koreafilm. Posted in Ȋntoarcerea lui Iljimae, K-drama, Povestea

Tagged: , , ,

vIqVCRrBpE-9

Published on martie 01, 2012 with 7 comentarii

de Dana Ivancea

The Return of Iljimae OST – Blue bird


Ofiţerul Gu Ja-Myeong o găseşte în sfârşit pe femeia vieţii lui, pe Baek-Mae, şi-i povesteşte adevărul despre soarta copilului lăsat să plutească pe apele reci ale pâpâului şi salvat de un cerşetor. Mama aude pentru prima dată numele frumos al copilului ei, dar ascultă cu neîncredere pe străinul care i-a trecut pragul, până când acesta îi recită poemul pe care ea l-a scris ca mesaj de adio pruncului ce i-a fost luat şi apoi abandonat. Impresionat de suferinţa femeii la aflarea adevărului, bunul ofiţer Gu îşi mărturiseşte iubirea purtată în suflet timp 20 de ani, şi îi promite acesteia să-i aducă fiul, să poată trăi ca o familie, adică ea să fie de acord ca ofiţerul să-i devină tată lui Iljimae. Baek-Mae însă nu crede în fericire şi refuză să-i răspundă pe loc, promiţând că-l va căuta la Hanyang cu răspunsul.

În acest timp, însă, Iljimae aleargă noapte de noapte pe acoperişuri cu viteza unui demon, alegându-şi victimele numai nobili şi funcţionari corupţi. Încă nimeni nu-i cunoşte adevărata identitate, ci doar semnul pe care-l lasă la locul faptei : crenguţa cu flori de prun făcută din aur. Noapte de noapte, Iljimae ajută familii sărace cu banii luaţi de la cei vizaţi de el.

Discuţii interminabile care completează informaţii rămase nedesluşite despre faptele lui Iljimae, au eruditul Seon-Dal şi micuţul Cha-Dol, care amândoi îşi doresc să fie ca acest tânăr, un binefăcător al vremurilor lor. Oamenii din capitală şi nu numai vorbesc despre Iljimae, despre faptele sale, despre bunătatea sa, despre ajutorul pe care-l dă sărmanilor, aduc mulţumirile lor pentru facerea de bine, pe când cei corupţi, escroci, nedrepţi sunt împotriva lui Iljimae şi vor să-l prindă cu orice preţ şi cu orice ocazie. Spionul Wang Hweng-Bo fiind strâmtorat şi neavând bani merge în piaţă şi-i fură unui cetăţean punga cu bani după care fuge de acesta, dar este urmărit şi reuşeşte să scape într-un târziu.

După o discuţie între cerşetor şi Wol-He referitor la faptul că Iljimae cu Wo-He stau sub acelaşi acoperiş dar sunt necăsătoriţi, o irită şi o pune puţin pe gânduri pe tânăra noastră şi într-un exces de zel îi pune pe amândoi la treabă, începutul fiind spălatul vaselor, apoi mersul la piaţă, tachinându-i că este necesar să muncească pentru mâncarea pe care o primesc.

Discuţiile între eruditul Seon-Dal şi micuţul Cha-Dol nu contenesc a se opri deoarece Seon-Dal vrea cu orice preţ să scrie despre acţiunile lui Iljimae dar din lipsă de inspiraţie şi de fapte în sine văzute de aceştia, nu poate nici măcar începe povestea vieţii tânărului Iljimae.

Astfel hotărându-se să-l urmărească pe Iljimae într-o noapte văd cu proprii lor ochi măiestria cu care Iljimae mânuie sabia şi reuşeşte să-l învingă pe cel mai aprig luptător de arte marţiale care era plătit să-l apere pe un funcţionar corupt. Ca urmare acestei nopţi, Cha-Dol cu darul lui inconfundabil de povestitor strânge o mulţime pe lângă el, în următoarea zi pentru a le povesti exact cu lux de amănunte despre lupta lui Iljimae din noaptea trecută, cu multe înflorituri şi fabulări pentru a stârni audienţa. Su-Ryeon vine într-o zi la ofiţerul Gu acasă să-i aducă o scrisoare de la Sangdo, de la Baek-Mae care acceptă propunerea ofiţerului.

În timpul acesta Wol-He îl tot tachinează pe Iljimae cu privire la căsătorie întrebându-l ce are de gând să facă, el răspunde că este hotărât s-o ia pe ea, şi pleacă să-l caute pe bătrânul călugăr pentru a-i da de veste acest lucru.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

7 comentarii

There are currently 7 comentarii on Întoarcerea lui Iljimae – episodul 11. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Un alt episod interesant din cate se pare, astept cu interes noile aventuri. Multumim frumos pentru rezumat.

 2. Prima! O să fie un episod interesant diseară. Am o nelămurire florile pe care le lasă Iljimae sunt de cais sau de prun? Am citit pe net căs de cais şi aici căs de prun. Mulţumim pentru rezumat!

  • Si eu am aceeasi nelamurire Ionela, intr-o parte sunt de cais si in alta de prun, in fine asta nu e chiar asa o problema pana la urma…

   • de cais sunt:D

    • In Iljimae, floarea pe care acesta o picta era de prun, desi pe langa adevarata lui casa infloreau caisi (o melodie din OST se numeste Mae Hwa – Floare de cais, daca nu ma insel). Aici, in intoarcerea lui Iljimae, floarea din aur reprezinta floarea de cais, daca luam in considerare faptul ca pe mama lui o cheama Bek-Mae iar numele lui a fost inspirat de caisii infloriti. Totusi, Iljimae ar insemna floare de prun sau crenguta de prun inflorita. Ciudat…

 3. Iljimae si Wol he sunt niste scumpi. Cand ea ii tot dadea indicatii cersetorului si apoi ii ofera casa, iar el asculta sa auda bucuria “tatalui” sau… E un moment savuros.
  Imi place mult acest serial. Nu numai pentru aventuri si personaje, dar si pentru valoarea documentara. Atat despre cultura coreeana, cat si chineza sau japoneza.

 4. Aşa e Iljimae şi Wol hee sunt atât de frumoşi amândoi şi se potrivesc de minune. Mia plăcut şi mie foarte mult când Wol hee tot ii dădea indicaţii cerşătorului şi la urmă când se întâlnesc toţi trei… Ce frumos…

Leave a Comment