koreafilm

Gye Baek – episodul 6

Written by koreafilm. Posted in Gye Baek, K-drama, Povestea

Tagged: ,

0

Published on martie 28, 2012 with 31 comentarii

Julia 79


Cu ordinul de o sacrifica pe Regină, membrii grupării Wi Je sunt decişi să recupereze registrul asasinatelor şi o atacă, dar este ajutată de Mu Jin şi Sa Taek Bi scapă cu bine. Între timp familia generalului este în pericol. Soţia lui încearcă să scape povestind adevărul, că de fapt ea şi fiul ei Mun Geun nu au o legătură de sânge cu generalul. Dar nu este crezută. Mu Jin şi Regina ajung la poarta de sud a Palatului şi reuşesc să intre cu greu. Sa Taek Bi înţelege în sfârşit cât de minuţios fusese planul acestuia. La fel şi Regele care se îndreaptă spre locul unde altădată băuse ultimul pahar cu Seonhwa.
Între timp, în familia lui Mu Jin s-a declanşat furtuna. Cei doi fraţi realizează că de fapt nu sunt rude de sânge şi doar o împrejurare a sorţii i-a adus împreună. Aşteptându-l pe Rege, Sa Taek Bi şi Mu Jin îşi reproşează parcă unul altuia că nu au avut şansa de fi alături.

Dar acum nu e timp decât pentru răzbunare, iar pentru Mu Jin este tot mai greu când îşi dă seama că de cealaltă parte a podului spre Palat familia lui este în pericol. Gye Baek este trimis de liderul Wi Je să recupereze registrul crimelor în schimbul vieţii mamei şi a fratelui său. Gye Baek strigă disperat la tatăl său neînţelegând nimic. Mu Jin vine până la jumătatea podului şi îşi recuperează fiul, dar nu cedează, spre surprinderea tuturor. Soţia lui este ucisă şi cu ultimele puteri îl roagă pe Mun Geun să nu-şi urască tatăl. Chiar dacă e îndurerat, Mu Jin e şi mai dornic de răzbunare.
Regele şi alaiul său îşi fac apariţia. După mulţi ani are loc o emoţionantă întâlnire între doi vechi prieteni. Registrul crimelor ajunge în sfârşit în mâinile Regelui. Însă Mu nu înţelege nimic din strategia acestuia, de ce a trebuit să o ia pe Sa Taek drept ostatitică. Mu Jin se prăbuşeşte.

Între timp Regina şi tatăl său au o discuţie dură în care suverana aproape îl umileşte. Până şi gestul de a da drumul acestui registru este parte a unui plan. Regele priveşete îndurerat la dovezile care arată crimele soţiei sale de-a lungul anilor. Generalul Yun Chung este stupefiat când vede registrul pe care i-l arată Regele. Starea de sănătate a lui Mu Jin este tot mai gravă, iar Regele speră să-l salveze. Între timp, medicul care dăduse verdictul morţii subite al ultimilor doi regi este ucis împreună cu familia lui. Cele opt clanuri sunt anunţate de Regină să se întâlnească. Regele este conştient că îi va fi greu să lupte împotriva clanului Sa Taek şi a celorlalţi nobili implicaţi în scandal. Regele ar dori să acţioneze pas cu pas, cu precauţie. Regina îi anticipează deja planurile printre care şi desfiinţarea Consiliului Superior Legislativ şi are dreptate. Sa Taek Bi îşi continuă jocul şi spre suprinderea tatălui ei aparent vrea să-i ofere puterea Regelui. Îi convinge pe liderii celor opt clanuri să nu se prezinte la consiliul anunţat. Astfel, dorinţa de izolare a familiei Sa Taek pare să fi dat greş spre furia Regelui Mu care jură răzbunare.

Între timp, Gye Baek vrea să-şi înmormânteze mama oferindu-i măcar în ultima clipă haine de mătase bună. Însă banii nu-i ajung şi se umileşte sperând în mila negustorului. Domniţa asistă la tot şi deşi îi este milă. Tânărul îşi plânge mama când domniţa îşi face apariţia aducându-i cele necesare pentru o înmormântare demnă. Prinţul Uija care ajunge şi el la casa fratekui său, ar dori să-i plătească tot, însă Gye Baek refuză. În ciuda furiei trebuie să-l urmeze pe Uija urmaţi şi de Eun Go care îi însoţeşte pentru a-l cunoaşte mai bine pe cel care ar putea prelua cândva tronul Baekje. Când îşi vede tatăl inconştient, Gye Baek ar dori să-l ia acasă, dar este oprit.

Prinţul Uija vrea să-i ofere daruri domniţei pentru sprijin, dar tânăra refuză. În schimb, spre furia Prinţului, se implică şi mai mult în viaţa lui. Îi cere acestuia permisiunea de a-l trata pe Mu Jin. Gye Baek vede urme pe corpul tatălui său şi înţelege că a fost protejat atâţia ani spre binele lui. Domniţa i se destănuie şi aflăm că este fiica lui Mok Han Byeok cel care fusese cândva declarat pe nedrept spion al Sillei pentru simplul fapt că avusese curajul de a spune adevărul referitor la crimele bandei Wi Je şi nevinovăţia lui Mu Jin. Când era bebeluş, ea şi mama ei fuseseră vânduţi ca sclavi femeii căreia acum îi spunea mătuşă. Gye Baek realizează că toţi ştiau cine este tatăl său, numai el nu şi îşi plânge durerea pe umerii tinerei. Uija îi observă.

Regele nu înţelege nimic din reacţia soţiei sale. Numărul soldaţilor este mic pentru a se putea împotrivi acesteia, iar atragerea unor noi servitori credincioşi va fi destul de greoaie. Pe de altă parte nici nu-şi poate lua oamenii de încredere de la graniţă pentru că riscul ar fi prea mare. E totuşi conştient că ar trebui să acţioneze primul. Sa Taek Bi se teme că generalul Yun Chung îşi va mobiliza armata şi va acţiona. Regina se gândeşte şi la Mu Jin. Nu ar vrea să moară încă pentru că trebuie să-i mai demonstreze ceva. Între timp, generalul se trezeşte şi îşi îmbrăţişează fiul şi pe Uija. Regele îi mulţumeşte pentru sacrificiul său, pentru liniştea oferită. După multă suferinţă, vechiul prieten vrea să se retragă. Îi redă lui Uija brăţara după care părăseşte Palatul alături de fiul său având credinţa că în viitor vor trăi într-o lume cu pace.


În timp ce Regele îşi mişcă trupele, Regina revine în Palat şi cei doi adversari au o primă discuţie referitoare la registrul crimelor. Sa Taek Bi arată că nu se teme de Rege şi de aparenta lui siguranţă. Mai mult nu se simte vinovată pentru crimele comise. Mu vrea să-şi pună însă planul în aplicare şi îi cere dizolvarea Consiliului Legislativ Suprem şi anihilarea grupului We Ji în schimbul opririi oricărei anchete asupra familiei sale. Sa Taek Bi îi răspunde punând în joc actul şi sigiliul de Regină. Aparent vrea să se retragă de la Palat şi acceptă condiţiile Regelui. Acesta nu înţelege ce pune la cale soţia lui. Sa Geol îl informează că nu au loc încă mişcări la reşedinţa familie Sa Taek. Mu Jin şi fiul său o îngroapă pe femeia care a avut grijă de ei atâţia ani. Acum poate fi sincer cu fiul său, dar regretă că nu a putut fi un soţ bun. Gye Baek îşi duce tatăl în spate, dar sfârşeşte prin a cădea împreună cu el. Mu Jin îi arată pentru prima dată mişcări adevărate de luptă pe care trebuie să le înveţe pentru a se putea apăra pe viitor. Regina îşi strânge miniştrii şi nobilii la sediul grupului Wi Je. Sa Taek Bi anunţă de decizia de renunţa la titlul de Regină. Mai mult ea o face pe eroina evidenţiind slăbiciunile Regelui şi faptul că ar dori să mute capitala la Geummajo ceea ce ar duce la pierderea statutului tuturor. Sa Taek Bi îşi atinge scopul şi îi face pe nobili să îşi dorească abdicarea Regelui. Pentru început însă le sugerează să-şi arate puterea militară….

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

31 comentarii

There are currently 31 comentarii on Gye Baek – episodul 6. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Prima? Multumim pt rezumat Julia! Ce episod trist, cate trebuie sa indure Gye Baek intr-un timp atat de scurt…

 2. a doua ! Multumim pentru rezumat

 3. de acum va incepe calvarul lui :(
  dar e puternic si va razbate

 4. Numai planuri diabolice pune la cale regina….

 5. Buna tuturor, interesant epsiod regina e un personaj puterinc negativ, pacat ca ceilalti vor avea de suferit de pe urma duplicitatii ei.

 6. Anneyong! Eu credeam ca tata lui Deok-man era un Rege care nu putea face nimic.Dar asta parca ii intrece pe toti .Imi place foarte mult rolul lui Oh Yeon Seon.E prima data cand tin cu raul :))))

 7. Buna ziua tuturor!

  Va multumesc pentru incurajari si ma bucur ca va place! Imi place sa vad sirul lung de comentarii, sa vad ca va prinde fiecare personaj, ca deja avem preferati. Da, actiunea ia o intorsatura cu adevarat dramatica. Imi aduc aminte aici si de maturizarea brusca a personajelor principale din Iubitul Printesei.
  Trebuie sa recunostem insa ca pana acum Sa Taek Bi este personajul care se evidentiaza in serial. Imi pare rau ca ne despartim atat de repede de MuJin. Mi-a placut actorul si personajul.

  O zi placuta tuturor!

 8. Buna all!Multumim Julia pentru rezumat….Am o intrebare.Gye Baek poate fi downloadat? Si daca da,imi puteti da un link?
  Va multumesc anticipat…

 9. M-au bucurat mult momentele de bucurie dintre tata si fiu, s-a vazut si latura mai linistita a lui Mujin. Cum a spus si Julia si mie imi place mult si actorul si personajul -pana acum cel mai mult pot spune.

 10. Nu e nimeni pe aici in seara asta :( ?

 11. Pustiu aici, ce e cu voi? Eu nu am fost acasa azi sa urmaresc :(

  • Asa ziceam si eu, nu stiu ce se intampla…

 12. Cat ma bucur ca generalul meu nu a murit :X :X :X Imi place mult Mujin :X E asa, f sexy :D

  • Mda, ai dreptate, Lorena, nu pot sa te contrazic :D

 13. Si mi-a placut schimbul de replici dintre Mojin si Sa-Taek:
  - De ce inca tii la mine desi vreau sa te omor?
  - Pentru ca esti un prostut… :X
  - Daca ai fi fost prostuta poate m-as fi indragostit si eu de tine… :X :X WWAAA :X

 14. Lorena, nu spera sa ramana ft mult generalul, din pacate :((

  • ANAAAAAAA =(((((( !!! :)) :P

 15. In loc sa mai dispara din cei rai, dispar tot cei buni, dar asa sunt dramele…

  • Personajele interesante dispar rapid :((

   • O coafura foarte interesanta a avut regina cand era ostatica lui Mujin :)

    • Da, foarte interesanta, ca toate de altfel. Si cele cand e in straiele regale sunt ft frumoase si ingenioase.

     • Da, imi plac mult toate straiele ei, combinatii de culori foarte interesante si in general acest serial sta bine la capitolul costume din cate vad.

     • Da, foarte bine :)

 16. pentru ca Gye Baek sa devina un Mare general, trebuie sa treaca prin multe incercari, inclusiv aceea de a-si pierde familia :(

  • ca orice succes care presupune nenumarate sacrificii…

   • si ce sacrificii…

 17. Cam prea multe sacrificii!

 18. sa taek are ceva misterios, aproape mistic, e o frumusete rece, cvasiinaccesibila, dar cu atit mai interesanta

 19. nu prea imi place de uija matur, si nu e doar o chestiune de virsta, pentru ca si cel ce il interpreteaza pe mu jin e cam tot pe acolo, dar diferenta e foarte mare, mu jin parca nu are virsta si isi face si rolul foarte bine

  • Actorul din rolul lui Uija adult e chiar mai in varsta ce cel din rolul Mujin. primul are 47 de ani, iar al doilea 44, dar al doilea (Cha In Pyo) cu siguranta arata mai bine si joaca mai bine, parerea mea. Pacat ca scenaristii l-au scos mult prea repede din schema, un personaj atat de bun sa joaca doar 7 episoade, mi se pare chiar mare pacat…cu el in continuarea poate serialul ar fi avut mai mult succes.

   • Perfect de acord, mi-as fi dorit sa-l vad in mult mai multe episoade pe Mujin. Iar Uija e clar ca e mai in varsta, nu inteleg de l-au ales pe el si nu un alt actor care era mai apropiat ca varsta de personajul interpretat.

Leave a Comment