koreafilm

Gye Baek – episodul 4

Written by koreafilm. Posted in Gye Baek, K-drama, Povestea

Tagged: ,

0

Published on martie 26, 2012 with 45 comentarii

Julia 79


La o partidă de vânătoare divergenţele precum şi caracterul celor doi Prinţi ies din nou la iveală. Întors la Palat, „Prinţul cel prost”, care nu reuşise să vâneze nici măcar un iepure, aşa după cum îl vede tânărul Gye Baek, merge la o casă de gisaeng. Întrebat de fratele său ce cadou îi va pregăti Reginei pentru ziua ei, Uija e încrezător că va reuşi să o impresioneze cu un dans. Pare să nu fie deranjat de faptul că manifestările vor avea loc în Palatul dedicat mamei sale naturale. Dansul lui şi faptul că se îmbată demonstrează că de fapt e multă aparenţă în gesturile şi vorbele lui. Nu poate uita încă ultima zi cu mama lui, durerea provocată de moartea ei nu a dispărut încă.
În secret, generalul Mok Gyeon se întâlneşte cu un vechi prieten general şi îi cere să devină Hyeongga. Eun Go este numită de bunica ei şefa breslei mirodeniilor pentru a putea intra mai uşor în contact cu Regina.


Prinţul Uija este prea beat pentru a merge la ziua de naştere a mamei sale vitRege, aşa că în lipsa altei soluţii, slujitorul său îl îmbracă pe Gye Baek în Prinţ. La Palat toţi se strâng să marcheze marea sărbătoare, iar intârzierea lui Uija este motiv de ironie pentru fratele acestuia care nu poate să uite povestea de la vânătoare. Negustorii vin pe rând aducând cu ei darurile, dar liniştea este întreruptă de apariţia în sfârşit a „Prinţului”. Cu faţa acoperită de un evantai acesta îşi întâmpină invitaţii printre care şi Eun Go. Tânărul, acum în postura de Prinţ, nu se poate abţine şi, sub pretextul că doreşte să–i vadă mâinile pentru a se convinge că nu este o persoană ce ar dori să-i facă rău Reginei, îi spune să nu şi le mai folosească pentru a lovi pe cineva. Domniţa simte din gestul deplasat că ceva nu este bine.

Regina se bucură de ziua ei şi îşi primeşte invitaţii refuzând toate darurile, dar îşi ţine cuvântul şi vrea să demonstreze Tang ce înseamnă pentru Baekje pacea cu Silla. Decapitarea unor prizonieri ai Silla este un avertisment pentru Tang că ei nu se vor supune niciodată. În mijlocul acestor dispute, Eun Go îşi aminteşte de vorbele „Prinţului” că cineva încearcă să o asasineze pe Regină şi intervine în apărarea ei fiind ea însăşi rănită.
În dorinţa de a o ajuta pe negustoreasă, Gye Baek îşi desconspiră identitatea şi tot planul de a-l acoperi pe Uija se năruie. Deşi tânărul, în inocenţa lui, spune adevărul atunci când este pedepsit, eunucul Prinţului nu recunoaşte nimic. În visul Reginei Sa Taek Bi, întors la Palat, adevăratul Prinţ merge la Regină pentru a-i cere iertare pentru cele întâmplate. O trezeşte pe Regină din somn şi rănile vechi ale Prinţului Uija ies la iveală când îi spune Reginei că ar trebui să-şi ceară iertarea de la mama lui pentru ceea ce i-a făcut. Deşi Sa Taek îşi păstrează calmul este doar aparent. O visează apoi pe fosta Regină, Seonhwa. Când se trezeşte vorbeşte cu tatăl şi fiul ei despre posibilul autor al tentativei de crimă asupra ei şi gândurile îi merg asupra soţului ei.


Regele îi spune lui Mok Gyeon că l-a pus în pericol punând la cale acest asasinat şi astfel nu a făcut decât să o facă şi mai inverşunată pe Sa Taek împotriva lui. Se teme că-şi va pierde şi ultimul general cu adevărat credincios, după Mu Jin. Primul Ministru nu crede însă că Regele este vinovat de atentat şi îi spune asta şi fiicei lui. E ferm convins că Mu nu ar fi făcut o astfel de greşeală care să-l expună. Excluzându-l pe Rege, gândurile Reginei Sa Taek Bi merg către fiul vitreg având încă în minte visul avut cu o noapte înainte şi ziua întoarcerii acestuia la Palat. Un moment care a cutremurat-o pentru că fiul şoptise unei femei moarte ceva ce a determinat-o să dea drumul la pumnal. Tatăl ei nu poate fi de acord cu presupunerile ei. Regina însă se teme de Prinţul Uija tot mai mult şi crede că e momentul să-l îndepărteze de Palat. Regele îşi ceartă fiul pentru că s-a lăsat dus de aburii alcoolului şi astfel nu a fost aclo unde era nevoie de el, în locul cel mai preţios pentru Seonhwa. Uija însă îi cere tatălui îndurare pentru că şi el a suferit în toţi aceşti ani. Răni vechi ies la iveală pentru tată şi fiu. Între timp, acasă la Gye Baek mama vitregă a acestuia îl aşteaptă. Nu doar pe el însă, ci şi pe Mu Jin despre care crede că este încă beat la Cheon Seok. Acesta însă vine şi în tăcere, în semn de mulţumire pentru ajutorul ei, îi dăruieşte un ac de păr. Află că fiul lui a început deja să mânuiască cu dibăcie sabia şi amintiri vechi îi revin în suflet. Soţia lui e încă în inima lui.


Eun Go îşi revine cu greu, dar nu se gândeşte la rană ci la faptul că nu a reuşit să vorbească cu Regina şi nu ştie când va mai avea o astfel de ocazie. Domniţa află de la slujitoarea Jeong Hwa că tânărul care s-a dat drept Prinţ era Gye Baek şi că acum este în pericol de a-şi pierde viaţa. Refuzând darul Reginei pentru sacrificiul ei, dar oferindu-i în schimb levănţică pentru liniştea ei, Eun Go reuşeşte să o convingă pe servitoarea acesteia să o însoţească la Palat. Între timp continuă judecarea acestuia şi Uija se dezice de el pentru a se salva. Deşi Gye Baek e sincer şi spune adevărul aducând şi argumente pare o cauză pierdută… Totul până la apariţia domniţei Eun Go care înţelesese ce nedreptate putea să i se facă şi îl salvează. Sa Taek Bi îi ascultă mărturisirea plină de interes până îşi face apariţia Mok Gyeon care spune că asasinul ucis era un fost evadat. Pentru prima dată gândurile Reginei şi ale tatălui său merg spre o nouă pistă şi deşi ştiu că Uija şi tânărul arestat sunt nevinovaţi, problema Prinţului trebuie rezolvată.


Gye Baek este eliberat şi îngrijit tocmai de domniţa lui şi servitoarea ei enervantă. Dar el consideră că e o mână a sorţii. Tânărul ajunge cu greu acasă şi părinţii lui îşi dau seama că s-a întâmplat ceva cu el. Deşi minte, Mu Jin îşi dă seama că fiul a fost implicat în ceva mult mai serios decât o bătaie cu huliganii. Îşi învaţă fiul să evite scandalul, dar acesta nu îi înţelege sfaturile.

Regina îl cheamă la ea pe Uija dorind să-i afle adevăratele intenţii. Vrea să-l audă cum îi spune mamă. Discuţia decurge bine, până când, Sa Taek vrea să afle ce i-a şoptit Reginei Seonhwa atunci când era lângă trupul acesteia. Uija preferă să spună că nu îşi aminteşte şi momentele de linişte cu Sa Taek iau sfârşit. Regina mai face o mişcare în faţa Regelui şi solicită acordul pentru o ceremonie în memoria fostei Regine la care vor lua parte şi cei doi Prinţi.
Între timp, în tabăra criminalilor Weji se discută despre ducerea unui nou ucigaş. Uija refuză să meargă la comemorarea mamei sale, dar trebuie să o facă.
Gye Baek însă ar dori să-l revadă pentru a-şi încheia socotelile cu el, dar nu poate trece de gărzi. Tatăl său se pregăteşte de o misiune importantă. În sfârşit este aproape să ajungă la ucigaşul care îi distrusese viaţa…

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

45 comentarii

There are currently 45 comentarii on Gye Baek – episodul 4. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Multumim pentru rezumat! Ma apuc de citit!

 2. koreafilm

  ne cerem scuze ca din cauza orei neschimbate pe blog, rezumatul a aparaut o ora mai tarziu.
  in mod normal, apare in fircare zi la ora 9.00 :)

  • Nicio problema, bine ca a aparut :))

  • Multumesc pentru rezumat, e binevenit la orice ora!

 3. Multumim pt rezumat Julia! NU stiu daca voi putea vedea azi episodul :( Dar macar l-am mai vazut si pot spune ca nu pierd nimic.

 4. Multumesc pentru rezumat Julia! Imi place foarte mult tanarul Gyebaek! Stiti ca actorul are aceeasi varsta ca Yoo Seung Ho? Mi se pare mult mai ,,pusti” :)

  • Hmmm, mie mi se par ca la fel….

   • Nu stiu Ana, in Intoarcerea lui Iljimae mi s-a parut ca are 12-13 ani, iar Chun-chu in QSD imi pare mult mai matur…

    • Mda, cred ca ai dreptate, in Iljimae chiar parea ft micut :))

 5. App. Nu mai sunt OST-uri? Daca nu, asta e, dar :((

  • Cred ca nu mai sunt….

 6. mai este doar o melodie… zilele urmatoare poate :)

 7. Am reusit sa vad azi serialul :) Mie imi place ft mult de Uija, actorul din rol e ft simpatic, la fel ca si Gyebaek :D

 8. Nu stie cineva sa imi spuna daca in cea mai mare parte vor ramane actorii acestia sau daca se schima (ca am vazut ca personajele principale au actori pentru cand sunt copii apoi adolescenti si apoi adulti) si vor fi in mai multa parte a serialului mai mari adica adulti? :D Stiu ca am formulat ciudat dar daca cineva a vazut deja serialul sa imi spuneti va rog :o3 Multumesc ^^

  • Evident :)) Vor deveni adulti, cei din rolurile de adolescenti, ca in orice serial :)

  • cam din episodul 7 se schimba… ma refer la copii, restul raman

 9. Regina l-a citit destul de bine pe Uija :)) Instinctul….

 10. Nu vine nimeni sa povestim? :(

  • Buna Ana! Am sosit din nou prea tarziu?

 11. Da, regina l-a citit bine pe Uija, pentru o clipa am crezut ca va reusi sa-o pacaleasca, dar cand a inceput sa rada, regina era imediat constienta ca minte

  • Da, asa cred si eu…

 12. Mi-a placut cand Gye Baek s-a dat drept printul si astfel s-a putut bucura de prezenta lui Eun Go, a fost haios :)

  • Foarte haios, cum ii mirosea mainile ;))

  • Da, saraca Eungo, cred ca a fost foarte surprinsa de faptul ca printul o cunoaste :)

 13. Imi place foarte mult serialul. Multe personaje complexe si bine conturate. Din pacate nu am mai reusti sa intru pe blog mult in ultima vreme, dar o sa citesc si rezumatele pentru ca imi amintesc mai usor de episoade si le restraiesc.

 14. Mie nu-mi place foarte mult Eungo, mi se pare putin…artificiala?

  • Asa si e, si asta pentru ca doreste ceva…are un scop pe care vrea sa-l duca la implinire.

  • Nici eu nu gasesc nimic deosebit la ea, cel putin deocamdata, astept sa treaca la varianta adulta, sunt convinsa ca va avea un rol deosebit in desfasurarea actiunii.

 15. Se pare ca nu-i scapa nimic reginei, reuseste sa-si dea seama de toate miscarile, gandurile adversarului, atata perspicacitate mai rar s-a vazut :D

  • O bantuie fosta regina noaptea, dar o merita :|

   • Merita chiar mai mult de-atat, sa vedem cine se incumeta…

 16. Pe mama si sotia “adoptiva” a lui Gyebaek respectiv Mujin am vazut-o in Dong Yi, mai tineti minte? Era la biroul de investigatii :)

  • Ana, a fost telepatie :) am scris aceste comentarii in acelasi timp

   • :)) Da…ma bucur ca ne-am reamintit fetele cunoscute!

  • Da, asa e, chiar ma intrebam de unde o stiu, nu reuseam sa-mi amintesc :)

 17. Actrita care joaca mama vitrega a lui Gyebaek a fost mama lui Janggeum si anchetatoarea cea buna si dreapta din Dong Yi!

 18. Si bunica lui Eungo a fost infirmiera sefa in Hur Jun (cu alunita falsa) si tot negustoreasa in Sang-ok

  • Nu a fost cumva si mama d-nei Jang in Dong Yi sau ma insel?

   • Ba da! Dar eu imi amintesc numai rolurile pozitive :)

 19. Anneyong-haseyo! Ce mai faceti? Mai sunteti?

  • Buna, Cris!

  • Am avut putina treaba prin casa, acum am revenit….dar e deja tarziu. Haideti sa ne intalnim din nou maine, dupa ce se termina episodul :)

Leave a Comment