koreafilm

Ft Island – comoara din inima Coreei

Written by koreafilm. Posted in Hanguk Eumak - Muzica, K-Pop

Tagged: ,

landscape

Published on martie 13, 2012 with 11 comentarii

de Barba Anca

Ft Island sau Five Treasure Island (insula celor 5 comori) este o trupă ce cântă predominant rock, formată din 5 tineri ambițioși (inițial erau 6, în trupă fiind figurat și membrul numit Oh Wonbin, care ulterior a fost dat afară din formație) și anume Lee Hongki (vocalist principal), Lee Jae Jin (bassist, vocalist, rapper),Choi Jong Hun (lider, chitarist, pianist), Choi Min Hwan (toboșar), Song Seung Hyun (chitarist, vocalist, rapper).
Nume corean: 이 홍기
Nume: Lee Hong Ki
Poreclă: Rebelul drăguț
Data de naștere: 2 Martie 1990
Grupă sanguină: AB
Înalțime: 176 cm
Greutate: 60 kg
Trăsătură distinctivă: zâmbetul
Abilități: cântat, fotbal
Hobbiuri: cântatul, statul pe internet, muzică,fotbalul
Mesaj pentru viitoarea iubită: “Hai să dăm tot ce avem mai bun din noi, iar dacă eu nu o să pot, te rog înțelege-mă și iartă-mă”

Nume corean: 최 종 훈
Nume: Choi Jong Hun
Poreclă: Sexy Jonghun
Data de nastere: 7 Martie 1990
Grupă sanguină: A
Înălțime: 178 cm
Greutate: 60 kg
Trăsătură distinctivă: Nasul
Abilități: cantatul la pian
Hobbiuri: muzica, statul pe internet
Mesaj pentru viitoarea iubită: “Pot să-ţi cumpăr ceva? Ce-ţi doreşti?”

Nume corean:이 재 진
Nume: Lee Jae Jin
Poreclă: Voluntarul
Data de nastere: 17 Decembrie 1991
Grupă sanguină A
Înălțime: 177 cm
Greutate: 58 kg
Trăsătură distinctivă: buzele
Abilități: cântatul la chitară bass
Hobbiuri: statul pe internet, muzica tradiţională
Mesaj pentru viitoarea iubită: “Te iubesc”

Nume corean: 최 민 환
Nume: Choi Min Hwan
Poreclă: 민둥이
Data de naştere: 11 Noiembrie 1992
Grupă sanguină: A
Înălțime: 171 cm
Greutate: 55 kg
Trăsătura distinctivă: Drăgălăşenia
Abilități: cântatul la tobe
Hobbiuri: muzica, statul pe internet, mâncatul de pui
Mesaj pentru viitoarea iubită: “Frumoasa mea prietena, te rog ai grijă de tine. Te iubesc!”

Nume corean: 송승현
Nume: Song Seung Hyun
Data de naştere: 21 August 1992
Grupă sanguină: O
Înălțime: 180cm
Poreclă: 16 Dimensiuni

Membrii trupei au niște caractere puternice, fiecare dintre ei fiind considerat o veritabilă comoară după cum sugerează și numele trupei; aceștia s-au remarcat prin faptul au dorit să impresioneze nu atât prin felul în care arată, ci prin muzica pe care o produc.
Fan-clubul trupei este denumit ”Primadonna”, iar culoarea oficială a acesteia este galbenul luminos, fanii posedând niște steaguri galbene numite ”pentasticks”.

Membrii trupei au debutat pe scena muzicală într-un mod mai deosebit, în loc de lansarea albumului, în luna mai 2007 aceștia au avut parte de o primă apariție televizată în cadrul unei emisiuni numită “Vrei să fi iubita mea?“ (traducere dată de Mnet, deși numele original se referă mai degrabă la sunetul pe care îl produce inima). Cei 5 băieți au fost considerați carismatici, drept urmare în jur de 100 de fete au postat poze cu ele pe site-ul Mnet spunând că vor să fie iubitele băieților din trupă. Aceștia au cântat live în cadrul Rolling Hall și Live House Melon – AX în Seul (27 mai 2007).
Pe 7 iunie 2007 aceștia au încântat audiența cu cântecul lor de debut, “Love Sick A”, în cadrul programului M !Countdown, odată cu acesta fiind lansat și albumul lor de debut “Cheerful Sensibility”. Acesta s-a vândut în peste 79.000 de exemplare, a fost al șaselea cel mai bine vândut album al anului, și a constat în 13 cântece împărțite pe 2 categorii: “Capitolul Emoțional“ și “Capitolul Ft Island A”, fiecare abordând stiluri diferite.
Casa de discuri a decis promovarea trupei și în afara țării, organizând sesiuni de autografe în Tailanda și Malaezia, acestea fiind urmate de lansarea unui album, în Japonia, intitulat “Soyogi A”.

Întoarcerea în Coreea a adus cu ea și scoaterea pe piață a unui nou album intitulat “Colorful Sensibility A”, lansat la data de 27 august 2008, acesta fiind îmbunătățit cu alte câteva cântece la data de 28 octombrie 2008.
Cei 5 băieți au început anul 2009 în forță, odată cu apariția videoclipului melodiei “Bad Woman“, urmat de lansarea mini-albumului corean ”Jump up”.

Calitățile membrilor începeau să se contureze în văzul publicului aceștia contribuind pentru prima oară la scrierea versurilor și a melodiei pentru cântecul japonez “I believe myself “. Primul lor turneu s-a desfășurat în vara lui 2009, aceștia concertând în orașe din Japonia, dar și înSingapore, Tailanda și Taiwan.
Odată cu pregătirea pentru promovarea acestora peste mări, un teaser pentru cel de-al treilea album al lor a fost lansat. Albumul a apărut pe 16 iulie, el fiind caracterizat de stilul retro adoptat de trupă.
După un nou turneu în Japonia, băieții s-au întors în țara lor natală, făcându-și “revenirea“ prin mini-albumul “Beautiful Journey A”, “Love love love“ fiind figurat drept cântecul principal de pe acesta. “Love love love A” a fost multă vreme în fruntea topurilor, captând atenția și în afară granițelor țării, în special în Taiwan.

Ft Island a devenit prima trupă rock coreeană care a suţinut un concert la scală mare în Taiwan, sărbătorind Crăciunul alături de 9000 de fani, pe data de 25 decembrie, ei având ca unică pretenție să li se ofere cea mai bună aparatură pentru acest concert. Succesul generat de cel de-al doilea mini album al lor le-a adus, pe lângă admirația fanilor, și mulți bani, aceștia fiind nominalizați drept artiștii care au câștigat cei mai mulți bani în anul 2010, stabilind de asemenea noi recorduri în vânzarea melodiilor de pe album.

În perioada următoare a urmat lansarea unor noi cântece în Japonia, precum ”So today”,”Satisfaction”,”Friends”, acestea fiind succedate de lansarea, în Japonia, a celui mai grandios album până în momentul acela, compilaţia preluând numele trupei, ”Five Treasure Island”. După lansarea și promovarea albumului în Japonia a urmat așteptata întoarcere în Coreea, această fiind ”celebrată” prin lansarea unui nou mini-album format din 5 cântece și denumit sugestiv ”Return”, din care face parte hitul ”Hello hello”.

Până în 2011 aprecierea trupei de către public s-a materializat și prin premii precum:
“Best New Male Group” (2007, M.Net KM Music Festival), ”Best New Asian Artist” (2007, Asia Song Festival), ”Popularity Award”, ”Newcomer Award” (2007, 22nd Golden Disk Awards), ”Asia’s Most Popular Artist Award” (în Tailanda, 2008, SEED Awards), ”Cosmopolitan Rock Music Award” (2010, 25th Golden Disk Awards), ”Cosmopolitan’s ‘Fun and Fearless’ Musician Award”, ”Best Rock Musician of the Year” (2011, 26th Golden Disk Awards).

În prezent, trupa se ocupă cu promovarea mini-albumului”Grown-up”, apărut după lansarea în prealabil a videoclipui piesei ”Severly”, acesta având un impact puternic asupra publicului, sensibilizând prin videoclipul tragic în care îl regăsim pe Lee Hongki în rolul principal, interpretând un tânăr îndurerat de pierderea iubitei sale și care, găsește o fată ce se aseamănă cu ea.

Mini-albumul constă în 5 cântece și anume:”Severly”,”Even Had Lost a Friend”,”I am a Foolish Man”,”Grown Man”si “We Hope to Become Lovers”, melodiile având aparent structură binecunoscutelor balade rock pe care le-au cântat până acum, dar de data aceasta este utilizat un tempo mai lent, menit să accentueze maturizarea trupei, lucru sugerat și de numele albumului.
Reacția publicului a fost una rapidă, ei reușind să câștige premiul “Bonsang Award“ (2012, în cadrul galei “21st Seoul Music Awards “)

Preaiubiții membrii ai trupei Ft Island au susţinut pe data de 9 martie, în Los Angeles, un concert alături de formaţia CN Blue, cei 5 declarând înaintea concertului că “sunt încântați că încep o noua călătorie,fiind doritori să învețe lucruri noi”. Concertul a avut loc la “Nokia Theater“ și s-a intitulat “F.T. Island and CNBLUE – Stand Up – By M Live”, această reprezentație părând a deschide o serie de concerte în afara granițelor Coreei, în special în Europa, ei anuntand deja viitoare reprezentaţii în oraşe precum Londra şi Paris. Într-un articol apărut recent pe Mnet.com cei 5 băieți au declarat că doresc să concerteze în cat mai multe locuri din Europa, și că au fost plăcut surprinși de faptul că au fani în România.
Concertul a fost considerat un veritabil succes de către fani, stadionul pe care s-a ținut fiind arhiplin. Ft Island au încântat audiența cu cântece coreene, japoneze și englezești, prestația lor fiind catalogată drept una fabuloasă și electrizantă. Nu numai fanii au fost încântați de acest concert, ci și membrii trupei; aceștia au declarat că s-au simțit foarte bine în compania fanilor din Los Angeles, fiind de asemenea încântați și de orașul în sine, în cele câteva zile petrecute în metropola americană făcându-și timp să viziteze și câteva obiective turistice.

(o mică incursiune în atmosfera concertului; membrii trupei dovedesc încă o data că sunt niște persoane sociabile și energice)

Surse: wikipedia.com, kpopseven.com, korea-boyband.blogspot.com

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

11 comentarii

There are currently 11 comentarii on Ft Island – comoara din inima Coreei. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. talentati si haiosi :)

 2. parca Lee Hong Ki a jucat in You’re beautiful…

  • frumuselul anglo-coreean :))

 3. Nu cunosc formatia, dar ft reusita recenzia :) Felicitari Anca!

 4. Generatia Halylulu! Dragutei si la talentul pe care-l au nu m-ar mira sa cucereasca noi culmi pe viitor!

 5. sunt absolut adorabili si foarte haiosi. imi place si mai mult de ei fiindca sunt foarte talentati si majoritatea pieselor sunt rock, deci deja m-au cucerit. Multumesc mult pt. recenzie Anca si multe Felicitar! :*:D

 6. i-am ”cunoscut” datorita prietenei mele care este fana FT Island. tot ea m-a facut sa-mi placa si rock-ul :)) imi plac datorita faptului ca sunt diferiti fata de alte trupe Kpop.

 7. F.T Island !!!!!!!!! cu talentatul Jeremy cum imi place sa-l numesc pe frumuselul Lee Hong Ki :)

 8. super cinta desi nus fan rock,iar jeremy e un dulce ,frumoasa prezentare

 9. Eu nu as pune ca muzica lor este rock si cred ca pot sa am o parere din moment ce le-am ascultat TOATE melodiile.
  Oricum sunt adorabili. Mai ales Hongki :D FT ISLAND & CN BLUE FIGHTIIIIING! (alte trupe k-pop de baietii nu ma atrag)

 10. I’m PRIMADONNA !!
  Sunt dragui funny si foarte talentati<3 hong ki scumpete de om.

Leave a Comment