koreafilm

Doneaza 2% Asociatiei Interculturale Romano-Coreene (AIRC)

Written by koreafilm. Posted in Despre KoreaFilm, Noutati KF, Recomandarile lunii

Tagged: ,

AIRC-610x2251

Published on martie 19, 2012 with 8 comentarii

Dragii nostri,

Asa cum stiti, activitatea KoreaFilm este strans legata de buna functionare a Asociatiei Interculturale Romano-Coreene (AIRC), si, bineinteles, de suportul vostru de-a lungul timpului. Deoarece ne propunem ca in urmatoarea perioada sa dezvoltam proiecte de care sa va bucurati cu totii, inclusiv in alte orase decat in Bucuresti, va supunem atentiei prevederea 2% pentru Asociatii.

Prevederea 2 % permite oricarui contribuabil sa directioneze in fiecare an 2% din impozitul sau pe venit catre o organizatie non-guvernamentala (asociatie, fundatie etc), in cazul de fata Asociatiei Interculturale Romano-Coreene (AIRC). Este un sistem prin care cetatenii au posibilitatea sa aleaga in mod direct felul in care se cheltuieste o parte din impozitul lor.

Procedura este simpla. Iata cum redirectionezi 2% din impozitul pe venit catre AIRC:
1. Daca in anul 2011 ai avut venituri doar din salariu, atunci descarca de aici: declaratie-230-completat si tipareste Formularul 230 “Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual”.
Formularul este precompletat cu datele AIRC (punctul III. 2). Tot ce trebuie sa faci este sa completezi cu majuscule punctul I cu datele tale personale si sa semnezi. Nu este necesara specificarea sumei corespunzatoare a 2% din impozitul pe venit, intrucat va fi calculata de catre organele fiscale, si nici atasarea Fisei fiscale.
Formularul trebuie depus la registratura Administratiei Finantelor Publice a localitatii de domiciliu sau expediat prin posta (ca scrisoare recomandata).
Termenul pentru depunerea declaratiilor este 25 mai 2012 (data inregistrarii sau a postei), dupa aceasta data contribuabilii pierzand dreptul de exercitare a optiunii.

2. Daca in anul 2011 ai avut venituri (si) din alte surse (activitati independente, proprietate intelectuala, cedarea folosintei bunurilor etc.), iti revine obligatia declararii acestor venituri prin Formularul 200, “Declaratie privind veniturile realizate din Romania” pe care-l poti descarca de aici: declaratie-200-completat
Formularul este precompletat cu datele AIRC (punctul III. 2 “Destinatia sumelor reprezentand pana la 2% din impozitul datorat pe venitul net/ castigul net impozabil”. Completeaza cu celelalte date, conform obligatiilor legale ce iti revin si semneaza.
Formularul 200 se depune in acelasi mod ca Declaratia 230, la Registratura Administratiei Financiare de care apartii sau prin posta ca scrisoare recomandata pana la data de 25 mai 2012.

Adresele Administratiilor Finantelor Publice le gasiti aici.

http://www.anaf.ro/public/wps/portal/ANAF/AsistentaContribuabili/AdreseUnitati

Asadar, pasii sunt urmatorii:

1. listeaza cate 2 exemplare din formularul 230 in calitate de salariat sau formularul 200 in calitate de Persoana Fizica Autorizata (PFA) sau ambele daca esti si salariat si PFA. Poti tipari si anexa 2 care o reprezinta instructiunile, cu mentiunea sa nu o trimiti si pe aceasta catre ANAF. :) declaratie-200-completat-instructiuni
2. Completeaza de mana cele 2 exemplare ale formularul/formularelor.
3. Expediaza un exemplar (prin posta ca scrisoare recomandata) catre Administratia Finantelor Publice, celalalt exemplar este al tau.

In conformitate cu O.G. nr.92/2003, art.11, alin (4), beneficiarii sumelor obtinute prin completarea formularelor 230 sau 200 nu pot obtine informatii cu caracter fiscal din care sa reiasa “identitatea vreunei persone fizice sau juridice”. In cazul in care doresc, donatorii, pot sa comunice asociatiei faptul ca au depus formularele respective.

Doneaza 2% pentru sustinerea activitatilor noastre!
Iti multumim pentru sprijin!

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

8 comentarii

There are currently 8 comentarii on Doneaza 2% Asociatiei Interculturale Romano-Coreene (AIRC). Perhaps you would like to add one of your own?

 1. eu sunt pentru !
  zilele astea o completez
  se pare ca societatile pot sa mentioneze o suma anume din profit, nu numai 2%… astept zilele astea un raspuns exact

 2. pacat ca noi nu putem ajuta cu nimic, pentru ca daca asi putea, asi face-o si eu :)

 3. De ce trebuie sa trimit formularul prin posta,cand in fiecare zi trec pe langa finante,in drum spre si de la serviciu? Nu ma costa decat 10 minute !

  • poti sa depui personal la Finante

 4. OK!

 5. O idee tare buna aceasta …pentru societati termenul este decembrie inainte de depunerea bilantului anual.
  Din experienta mea de ani si ani,va pot sugera sa mergeti sa depuneti personal
  aceste declaratii ,pe copia voastra veti primi un numar de inregistrare ,cu care se va putea urmari daca cei de la finante au virat sau nu banii…majoritatea celor depuse in Bucuresti de ex.prin posta nu se vireaza banii ,decat dupa lupte si reclamatii.Desi termenul maxim de virare a sumelor aferente este decembrie ,conform legii,anul acesta de ex. de la Brasov am incasat in martie ,dupa cel putin 2-3 drumuri la Finate…asa ca trebuie implicare altfel banii raman la stat!

  • atentie! eu stiu ca termenul limita de depunere este 15 mai… atunci e data limita de depunere a bilanturilor pentru anul precedent

   • asa este…eu am scris despre pasii urmatori…adica transferul banilor de la Finante catre AIRC,(sau alt beneficiar)…consultanta on line …:))!

Leave a Comment