koreafilm

Parfum de femeie – episoadele 12-16

Written by koreafilm. Posted in K-drama, Parfum de femeie, Povestea

Tagged: , ,

22

Published on februarie 27, 2012 with 20 comentarii

de Anca Plavu

Scent of a Woman Episode 16 (Final)

Episodul 12

Yeon-Jae îi mărturiseşte lui Eun-Sook motivul despărţirii de Ji-Wook: după ce ea moare, nu vrea ca el să se transforme într-o persoană care, practic, nu mai poate trăi, aşa cum s-a simţit ea însăşi la decesul tatălui său. Yeon-Jae îl caută din nou pe profesorul din liceu, cerându-i iertare pentru faptul că nu accepta o relaţie între acesta şi mama ei. Hye-Won o anunţă pe Yeon-Jae că se va căsători în curând, fiind şi însărcinată, acest lucru făcând-o pe Yeon-Jae să nu mai suporte situaţia.

Yeon-Jae şi Hye-Won merg împreună să aleagă rochia de mireasă. După ce prietena ei pleacă, Yeon-Jae se hotărăşte să probeze şi ea o rochie, dorind să imortalizeze momentul printr-o fotografie. Ji-Wook şi Sae-Kyung o iau împreună de la capăt, pentru a se descoperi unul pe celălalt. Într-un acces de disperare, văzând fotografia cu rochia de mireasă, Yeon-Jae rupe carneţelul cu cele 20 de lucruri, înecându-şi amarul în băutură. Ea dispare, toată lumea îngrijorându-se; de fapt, i-a lăsat o scrisoare profesorului din liceu, prin care îi mulţumeşte pentru că nu i-a dezvăluit minciunile. Ji-Wook o găseşte stând în locul unde el a cerut-o în căsătorie, anunţându-l şi pe Eun-Sook. Yeon-Jae mărturiseşte că aşa vrea să-şi sfârşească viaţa, lăsându-l în pace pe Ji-Wook.

La nunta lui Hye-won, Ji-Wook şi Yeon-Jae îşi întâlnesc din nou privirile. În timpul ceremoniei, se vede tristeţea de pe chipul lui Yeon-Jae, dorindu-şi să fie în locul prietenei sale, Ji-Wook privind-o lăcrimând. Yeon-Jae pleacă şi traversează strada, nefiind atentă pe unde calcă; Ji-Wook o zăreşte din maşină, văzând că e în pericol să fie lovită. El accelerează, încercând să evite accidentarea lui Yeon-Jae, dar este lovit în plin de o altă maşină. Yeon-Jae îl observă pe Ji-Wook rănit la cap.

Episodul 13

Ji-Wook este dus la spital şi, din fericire, nu i s-a întâmplat nimic grav. Trezindu-se, Yeon-Jae îl întreabă de ce a trebuit s-o salveze, el răspunzându-i că vrea să fie alături de ea în continuare, chiar de-ar fi pentru câteva zile sau luni; îşi dă seama că, fără ea, nu poate fi fericit.

După ce este externat, Ji-Wook îi mărturiseşte lui Sae-Kyung iubirea sa pentru Yeon-Jae, aceasta acceptând situaţia. Yeon-Jae clarifică situaţia cu mama ei (doamna Lee) şi profesorul Kim, acesta din urmă cerându-i să-i înţeleagă sentimentele de atunci. Aşa realizează Yeon-Jae cât de mare este iubirea lui Ji-Wook pentru ea şi pleacă direct spre casa lui. Yeon-Jae îi spune că ar fi prea egoistă şi l-ar răni mai tare dacă s-ar gândi numai la ea. La rândul lui Ji-Wook şi-a dat seama că oricând poate muri înaintea ei, regretând neputinţa de a o păstra lângă el. Cei doi parcă se regăsesc după o lungă vreme şi se îmbrăţişează.

Ji-Wook se interesează de boala iubitei sale, Eun-Sook rugându-l să o sprijine în aceste momente. Cu ocazia sărbătoririi succesului pachetului turistic Wando, Ji-Wook îşi declară iubirea faţă de Yeon-Jae în faţa tuturor colegilor, cântând împreună la karaoke. Zvonurile că cei doi sunt împreună ajung şi la urechile tatălui lui, care vrea să afle mai multe despre trecutul lui Yeon-Jae. Sae-Kyung se întâlneşte cu ea, spunându-i că nu o credea în stare să o mintă cu privire la relaţia cu Ji-Wook. În schimb, el şi tatăl său se ceartă, băiatul implorându-l să nu o rănească pe femeia pe care o iubeşte.

Dimineaţa îi prinde pe Yeon-Jae şi Ji-Wook împreună în pat, fiind fericiţi avându-se unul pe altul. Doamna Lee a ghicit că fata ei e împreună cu băiatul cu „maşina roşie”. Sae-Kyung află că rivala ei are cancer. Doamna Lee şi profesorul Kim se revăd după mult timp, ieşind la o întâlnire. Ji-Wook îi oferă demisia tatălui său, pentru a nu-l mai trimite în SUA. La casa lui Yeon-Jae, apare tatăl lui Ji-Wook.

Episodul 14

Yeon-Jae îl anunţă pe tatăl lui Ji-Wook că nu va renunţa la bărbatul iubit şi că îl va convinge să revină la agenţie. Tatăl furios acceptă, în cele din urmă, propunerea ei. Ji-Wook este dezamăgit de comportarea lui Sae-Kyung atunci când ea îi spune că o urăşte pe Yeon-Jae.

Ji-Wook şi Yeon-Jae merg împreună la o grădiniţă ca voluntari, pentru a ajuta copiii. Doctorul Eun-Sook se gândeşte dacă să plece în America, fiind propus pentru bursa Anderson, neştiind cui să-i lase câinele, deşi ţinea la el. Ji-Wook este prezentat oficial mamei lui Yeon-Jae, luând cina împreună; el o minte spunând că încă mai este directorul departamentului unde a lucrat Yeon-Jae. În schimb, doamna Lee este fericită până la lacrimi de bărbatul pe care fata ei l-a adus acasă. În ziua tratamentului, cei doi păstrează secretul, spunându-i dnei Lee că pleacă într-o excursie. Yeon-Jae află de la colega ei de salon (Hae-Joo) că doctorului Eun-Sook îi place de ea.
Fiind convins de rugăminţile lui Yeon-Jae, Ji-Wook se întoarce la lucru, spunându-i tatălui că nu va pleca în SUA, vrând să rămână alături de femeia lui în timpul cât le-a mai rămas. Eun-Sook descoperă că tumora lui Hae-Joo este prea mare pentru a o mai vindeca, ea primind vestea cu optimismul care o caracterizează. Totodată, ea îşi asumă vina pentru că i-a mărturisit lui Yeon-Jae iubirea lui Eun-Sook, însă acesta îi mulţumeşte, luându-i o piatră de pe inimă. Eun-Sook îi îndeplineşte o ultimă dorinţă, dansând împreună tango.

Doctorul se decide să lase câinele în grija unui coleg de la spital. Între timp, lui Hae-Joo i se face rău din cauza hemoragiei interne. Ultimele clipe le petrece ţinându-l de mână pe doctorul Eun-Sook, ea iubindu-l foarte mult. În cele din urmă, moare, cauzându-i o mare tristeţe doctorului, care îi cere disperat lui Yeon-Jae să reuşească să rămână în viaţă.
Văzând relaţia apropiată dintre Hae-Joo şi mama ei, Yeon-Jae se hotărăşte să-i spună adevărul mamei sale, cerându-i iertare.

Episodul 15

Doamnei Lee nu-i vine să creadă că fata ei are cancer, fiind în stare de şoc. Yeon-Jae îl roagă pe Eun-Sook să-i spună direct mamei ei rezultatele ultimului tratament, asigurându-l că va trăi în continuare. Eun-Sook refuză plecarea în State, dorind s-o ajute pe Yeon-Jae.

Doamna Lee acceptă, în final, situaţia şi e pregătită să primească ultimele rezultate; se pare că boala lui Yeon-Jae nu s-a înrăutăţit. La agenţie, se află că produsul turistic Wando implementat de Ji-Wook a câştigat premiul din partea Ministerului Culturii. Ji-Wook o asigură pe doamna Lee de iubirea pe care i-o poartă lui Yeon-Jae, mama ei mulţumindu-i şi lăsând-o pe fata sa în grija lui. Doamna Lee decide să se despartă de profesorul Kim, din cauza bolii fiicei sale. Ji-Wook încearcă să fie aproape de Yeon-Jae şi mama ei, oferindu-le o excursie pe insula Jeju.
Yeon-Jae îi face o surpriză mamei ei şi se întâlnesc la cină cu profesorul Kim, din dorinţa de a-i împăca. Însă, doamna Lee refuză, spunând că nu are dreptul să se „distreze” când fiica ei e pe punctul de a muri. În final, profesorul Kim reuşeşte s-o convingă pe doamna Lee să-l accepte în familia lor. La şcoala de dans, se dă o petrecere de absolvire, al care participă şi Yeon-Jae, Ji-Wook şi Eun-Sook. Cei doi bărbaţi devin buni prieteni, încredinţând-o pe Yeon-Jae unul altuia pentru a avea grijă de ea.


Ji-Wook, Yeon-Jae şi mama ei se distrează pe insula Jeju. El îi arată dnei Lee fotografiile listei lui Yeon-Jae cu cele 20 de lucruri, ea fiind extrem de emoţionată că fiica ei a dorit ca, înainte să moară, să o recăsătorească. Se pare că durerile revin, Yeon-Jae vrând ca mama ei să nu ştie, dar Ji-Wook este alături de ea şi o sprijină. Pe insulă, ajunge şi profesorul Kim, la sugestia lui Yeon-Jae, pentru a o face fericită pe doamna Lee. În sfârşit singuri, Yeon-Jae şi Ji-Wook dansează tango pe plajă, mărturisindu-şi încă o dată iubirea unul altuia.

Episodul 16

Ultimul episod începe cu nunta dnei Lee şi a profesorului Kim. De asemenea, Ji-Wook o roagă pe Yeon-Jae să se mute la el acasă, dar ea spune că atâta timp cât el îi este alături, asta o face cea mai fericită. Yeon-Jae îi oferă managerului Noh o nouă idee de produs turistic, fiind chiar locul special unde Ji-Wook şi mama sa obişnuiau să petreacă timpul. El îi prezintă proiectul lui Ji-Wook, admiţând că nu este ideea lui. Ji-Wook face tot posibilul să o aducă pe Yeon-Jae înapoi la agenţie, din moment ce ideile sale au succes.

Eun-Sook crede că întoarcerea lui Yeon-Jae la muncă o va face şi mai mult să-şi dorească să trăiască. Tatăl lui Ji-Wook nu e de acord cu reangajarea ei, dar băiatul său îl pune la punct, astfel că Yeon-Jae se întoarce la locul de muncă. Sae-Kyung ia decizia de a renunţa pentru moment la măritiş, lăsând destinul să hotărască cine-i va fi alesul. Ziua de naştere a tatălui lui Ji-Wook a sosit şi Yeon-Jae i-a luat un cadou, cerându-i iubitului său să i-l ofere.

Deşi îl găseşte prost dispus şi refugiat în băutură, Ji-Wook îi dă tatălui său cadoul lui Yeon-Jae precum şi scrisoarea mamei sale, prin care îi cere fiului ei să-şi iubească părintele. Apar deja primele comenzi pentru produsul turistic realizat de Yeon-Jae, Ji-Wook făcându-le cinste tuturor cu o cină. La restaurant, lui Yeon-Jae i se face rău şi este dusă la spital. Eun-Sook este şi el în stare de alertă, făcând tot posibilul pentru a o vindeca. Yeon-Jae este stabilă, însă familia este pusă în situaţia de a alege dacă să continue tratamentul sau nu, fiecare opţiune având avantajele şi dezavantajele ei. Sae-Kyung o vizitează la spital, simţindu-se vinovată pentru tot ce i-a făcut.
Ji-Wook îi face o surpriză lui Yeon-Jae, creând atmosfera sărbătorii unui Crăciun alb, îndeplinind astfel o altă dorinţă din lista ei. Ji-Wook decide să aleagă acea opţiune care va aduce speranţă amândurora. Yeon-Jae le trimite câte un cadou tuturor persoanelor alături de care şi-a trăit viaţa.

Peste alte 3 luni, îi găsim pe Ji-Wook şi Yeon-Jae încercând să facă bine celor din jur. Ca un miracol, tratamentul lui Yeon-Jae dă roade, însă lupta trebuie continuată. Yeon-Jae ne oferă chiar şi un sfat important: trebuie să trăim la maxim ziua de azi, fără regrete. La ultima dorinţă de pe lista lui Yeon-Jae, ea găseşte completarea lui Ji-Wook (Aceasta e deja îndeplinită, întrucât adormi în braţele mele în fiecare zi.). Yeon-Jae continuă lista cu numărul 21, privind încrezătoare spre viitor.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

20 comentarii

There are currently 20 comentarii on Parfum de femeie – episoadele 12-16. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. cred ca e un film dragut,pacat ca are o ora imposibila…am vazut numai franturi,si alea in orele tarzii din noapte…
  Multumesc pentru rezumate…ma ajuta mult la recuperat din actiune…multumim pentru implicare si felicitari!

  • daca o sa ai timp, sa incerci sa-l vezi macar online… e foarte frumos…

 2. Cu mare placere, Anja! Ma bucur ca, macar asa, puteti urmari actiunea serialului! :)

 3. multumim Anca pentru toate rezumatele

 4. Multumim pt munca depusa :) Si felicitari pt ducerea la bun sfarsit a rezumatelor (inteleg ca al 16-lea episod e si ultimul).

 5. Multumesc, fetelor pt incurajari! Da, 16 este ult episod :)

 6. Multumesc si eu pt rezumate. E un serial dragut, inspirational, te face sa vrei sa te bucuri de viata cat timp poti. Ni se intampla de multe ori sa ne spunem ca vom face lucrurile pe care ni le dorim in viitor, fara sa tinem cont de faptul ca nu stim daca apucam viitorul ala.

 7. Ancuta ,buna treaba ai facut,aroganta si alintata mironosita mai are de asteptat mult si bine sa moara aceasta fata care se lupta pentru o zi si inca o zi de viata!

 8. Mersi de rezumate. Nu pot revedea drama la Tv, insa ma incanta sa vad momentele dragi/ scenele preferate prin intermediul postarilor. Am plans la sfarsit, la un momentdat ma m-am pacalit, crezusem ca a murit.
  Am invatat atat de multe lucruri din aceasta poveste. As putea sa scriu intruna tot ce m-a fascinat si mi-a ispirat o alta vedere asupra vietii.
  Un lucru e bine de retinut …. iubeste cu toata puterea persoanele de langa tine!!!

 9. un film deosebit,am vazut toate episoadele acestei saptamani si trebuie sa spun ca m-a impresionat povestea,modul de abordare posibil al vietii cu prioritatile ,cu dorintele
  noastre ascunse ,realizarea lor si acceptarea lucrurilor care ni se intampla in viata cu seninatate ,caci asa vom avea forta sa le biruim.Sper ca s-a uitat cat mai multa lume
  si ca a ramas ca un exemplu in sufletele noastre pentru ca totul e posibil…
  Mesajul ,cum spunea mai sus Marina…sa fim constienti de sentimentele noastre si sa le facem cunoscute celor pe care ii iubim si apreciem…mi-au placut multe lucruri,dar acum in ultimul episod m-a impresionat de ex.,ideea cadourilor de craciun cu mesajul specific fiecaruia…asemenea momente ramase in amintire dupa noi,pot aduce fericire chiar si dupa disparitia noastra…cum si dorinta de a primi iertare de la toti ,ar trebui sa nu o uitam,chiar si daca nu suntem in situatii extreme…Un film profund,un film frumos!
  Multumim pentru rezumate Anca.

 10. Un serial care te marchează,iar coloana sonoră e excepţională…Finalul a fost de asemenea plăcut,bine gândit-nu unul exagerat,de basm,care s-o arate pe Yeon-Jae complet vindecată,dar nici unul care să ne rupă sufletele ^^
  Din curiozitate,fiindcă la tv nu s-a tradus ceea ce scria pe ecran cu caractere coreene, am revăzut ultima secvenţă pe net. Dorinţa lui Yeon-Jae,deja marcată cu faţa veselă,spunea cam aşa: “Sper că spectatorii noştri vor fi întotdeauna fericiţi” :) Plus că am văzut toate scenele amuzante din culise, pe care Euforia le-a tăiat brusc.

 11. Kamsahamnida,Anca! :)

 12. Si mie mi s-a parut ca finalul a fost potrivit, nu a fost melodramatic cum e specific multor k-drame, dar nici nu a fost vorba de vreo vindecare miraculoasa. Asa cum s-a terminat mi s-a parut destul de realistic.

 13. Finalul ,care va fi difuzat maine, este foarte frumos si ,cum au spus alte fete,realistic….

 14. Amuzanta scena de la tango,din ep 15, cand Ji UK a inceput sa se strambe vazandu i pe cei doi,LeeYeon Jae si EunSeok, dansand impreuna…..

 15. WOW.ESTE UN FILM FRUMOS&CU MULTE DIAMANTE ADANCI PENTRU ORICE SUFLET.MULTUMIM FRUMOS.KAMSAMIDHA.VIVA COREA&VIVA LOVE&ROMANCE FOREVER.

 16. Si mie mi-a placut filmul. Doctorul este un scumpic!
  Si pentru ca-i tango, iata unul in inetrpretarea unui cantaret drag mie (Lee Seok Hoon -membru al SG Wannabe)!
  O noapte buna va doresc, paziti de ingeri frumosi sa fiti!
  http://www.youtube.com/watch?v=QpXoZUoP7us

  • Multumim!!! Frumoasa melodie, iar vocea cantaretului este,de asemenea,minunata!

 17. Eu nu am vazut filmul, dar titlul m-a dus cu gandul la tangoul dansat de Alpacino, melodia fiind aceeasi. Cu siguranta il voi vedea si eu.

Leave a Comment