Ana-Maria Ruse [KF]

Padam, Padam…sunetul inimii ♥

Written by Ana-Maria Ruse [KF]. Posted in K-drama, Noutati, Recenzii Koreafilm

Tagged: , , , ,

padam rec

Published on februarie 20, 2012 with 60 comentarii

Padam, Padam OST – Noel – 살기 위해서 (In Order to Live)

Pe 5 decembrie anul trecut, începea serialul Padam, Padam…The Sound of His and Her Heartbeats (빠담빠담…. 그와 그녀의 심장박동소리) pe nou înfiinţatul post tv, jTBC. Citisem diverse ştiri înainte de debut, şi mi-am zis că trebuie să-l urmăresc, povestea mi se părea interesantă, iar distribuţia promiţătoare. Aveam să-i revăd pe Han Ji Min şi Jung Woo Sung, pe care îi mai urmărisem anterior, şi eram curioasă în legătură cu talentul lui Kim Bum. Pe Han Ji Min am văzut-o în clasicele drame istorice Jewel in The Palace şi Yi San, dar şi în filmul Detective K, iar pe Jung Woo Sung în filmele: A Good Rain Knows, The Good, The Bad and The Weird, The Restless şi Musa-The Warrior.


Poster Padam, Padam

Ultimul episod s-a difuzat pe 7 februarie, serialul având în total 20 de episoade. jTBC este un post proaspăt înfiinţat, care a început să difuzeze programe de abia de la 1 decembrie, aşadar cifrele de rating ale Padam nu sunt la nivelul celorlalte seriale, de pe posturile deja consacrate, dar serialul este de calitate, cu o poveste bine pusă la punct şi interpretări deosebite ale actorilor. Spre deosebire de alte kdramas, modul în care este filmat Padam, Padam e cu totul special, te simţi ca şi cum ai urmări un film, şi nu un serial, contrastul şi culorile nu sunt puternice. Pe lângă acestea, are şi un ost bun.


Poster OST Part. 1

Prezentarea personajelor:

Jung Woo Sung în rolul lui Yang Kang Chil

Kang Chil este un fost condamnat pentru crimă, o crimă pe care însă nu a comis-o el, ci un coleg de şcoală, în urmă cu mulţi ani, pe când erau elevi. A petrecut 16 ani din viaţă în închisoare, şi în sfârşit este eliberat.

Jung Ji Na (Han Ji Min)

Ji Na este o femeie de meserie medic veterinar. Iubeşte animalele, dar în relaţia cu oamenii este reticentă. Tatăl ei este poliţist, dar cei doi au o relaţie proastă. Ji Na îşi învinovăţeşte tatăl pentru moartea mamei sale, când ea are încă o adolescentă. Tânărul de a cărui ucidere a fost condamndat Kang Chil, este unchiul ei.

Lee Gook Su (Kim Bum)

Gook Su e prietenul cel mai bun al lui Kang Chil. Cei doi s-au cunoscut în închisoare, unde Kang Chil i-a salvat viaţa de mai multe ori. De atunci, Gook Su a devenit îngerul păzitor al prietenului său, la propriu, pentru că Gook Su chiar este un înger pe al cărui spate cresc încet aripi.

Cei doi prieteni sunt eliberaţi în acelaşi timp din închisoare, au parte chiar şi de o serie de miracole, iar Kang Chil o întâlneşte pe Ji Na. Prima lor întâlnire, la metrou, e chiar amuzantă, după care el o salvează de un bărbat. Soarta face ca Ji Na să-l lovească cu maşina, când află şi că bărbatul suferă de cancer. În libertate, viaţa pare să fie mai bună pentru Kang Chil, el se împacă cu mama sa, şi chiar află că are un fiu, pe care îl acceptă în cele din urmă, dar Park Chang-Gul, cel care era de fapt vinovat de uciderea unchiului lui Ji Na, care este acum procuror, îl sună şi îl ameninţă constant.

Kang Chil şi Gook Su încep să lucreze la cabinetul veterinar al lui Ji Na şi a fostului ei prieten, şi după multe încercări, cei doi devin iubiţi. Chiar dacă el e un fost condamnat pentru crimă, este bolnav de cancer, Ji Na nu are prejudecăţi, dar se fereşte ca relaţia lor să fie făcută publică. Mai mult, tatăl ei, detectivul Jung, află că fiica lui are o relaţie cu Kang Chil, cel care, crede el, i-a ucis fratele, şi se împotriveşte puternic. Când Ji Na află şi ea că este cel care s-a făcut vinovat de moartea unchiului ei, şi mai mult, mama ei l-a vizitat în închisoare, crezând în nevinovăţia sa, decide să-l părăsească.

Dar, în cele din urmă crede în nevinovăţia lui, şi relaţia îşi reia cursul. Gook Su e mereu alături de Kang Chil, susţinând mereu că este îngerul său păzitor. Hyo Sook (Kim Min Kyung, Miss Korea 2001), tânăra care a avut grijă de mama lui Kang Chil cât timp acesta a stat în închisoare, este o femeie singură, cu un copil, al cărei bărbat a părăsit-o. Ea începe să-l placă pe Gook Su, şi vrea mereu să-l sărute, folosind pretextul că atunci când îl sărută, îi cresc aripile.


Kang Chil împreună cu Hyo Sook, şi fetiţa acesteia

Detectivul Jung nu vrea să accepte relaţia fiicei sale cu Yang Kang Chil, şi se întâlneşte cu acesta pentru a încheia socotelile. Aduce cu el şi un pistol, dar un bărbat trimis de Park Chang-Gul foloseşte pistolul acestuia, şi îl împuşcă pe Kang Chil. Principalul suspect e detectivul, iar Ji Na e decisă să rupă orice legătură cu el. Kang Chil e operat, dar din păcate cancerul său s-a extins în tot organismul, şi nu mai are mult de trăit. După ce îşi revine din operaţie, el declară că Jung este cel care l-a împuşcat, pentru că el asta a văzut.


Detectivul Jung, tatăl lui Ji Na

Procurorul Joo are îndoieli legate de Park Chang-Gul, şi e decis să-l înfunde. Împreună cu detectivul Jung, ei caută dovezi pentru a dovedi nevinovăţia lui Kang Chil în cazul crimei comise cu 16 ani în urmă. Dar Kang Chil este şantajat de Park, care îi oferă bani pentru familia sa, dacă va declara că el este vinovat pentru crima comisă, având în vedere că nici nu mai are mult de trăit. Kang Chil acceptă iniţial, şi se desparte de Ji Na, decis să ofere o viaţă mai bună mamei şi fiului său, înainte de a muri, dar nu poate sta departe de Ji Na prea mult timp, şi indiferent cât va mai trăi, vrea să trăiască alături de cea pe care o iubeşte.


Mama lui Kang Chil

Va reuşi Kang Chil să-şi dovedească nevinovăţia? Iar dacă va reuşi, cât timp va mai avea de trăit alături de Ji Na? Nu puteţi afla decât dacă urmăriţi serialul. Vi-l recomand cu căldură! Inima vă va bate „Padam, padam, padam…”

Trebuie să vă spun că am rămas plăcut surpinsă de jocul actorului Jung Woo Sung, pe care, deşi îl văzusem anterior în 4 filme, nu mă impresionase foarte mult. Rolul din Padam însă e un rol greu, să interpretezi un bărbat care petrece 16 ani în puşcărie, după care este eliberat, dar află că e bolnav de cancer şi nu mai are mult de trăit. În plus, caracterul lui Kang Chil e unul surprinzător, e un tip plin de veselie, cu mult umor şi iubeşte viaţa. Chiar dacă oamenii l-au blamat şi l-au acuzat pe nedrept, el încă crede în ei, şi speră să-şi dovedească nevinovăţia. E un suflet sensibil şi nobil.

Kim Bum m-a impresionat de asemenea, cu rolul său de om-înger. Este primul serial în care îl urmăresc, şi am devenit deja fană. E foarte simpatic, şi îşi interpretează foarte bine rolul. Han Ji Min e aceeaşi actriţă carismatică, are un aspect foarte natural în serial, şi nu poartă deloc machiaj, dar e la fel de frumoasă. Împreună, Han Ji Min, Jung Woo Sung şi Kim Bum fac un trio excepţional.

Surse: AsianMediaWiki, HanCinema, Dramabeans, Soompi, AsianDrama.org

Despre Ana-Maria Ruse [KF]

Ana-Maria Ruse [KF]

Browse Archived Articles by Ana-Maria Ruse [KF]

60 comentarii

There are currently 60 comentarii on Padam, Padam…sunetul inimii ♥. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Multumim foarte mult pentru acest articol,Ana ^^
  Foarte interesant :D
  O poveste frumoasa ^^

  • Si eu multumesc! E o poveste ft frumoasa, sensibila, personajele sunt atat de placute, jocul lor este fara cusur…l-am urmarit cu deosebita placere, de la inceput pana la sfarsit. Vi-l recomand!

   • Te rog sa-mi spui unde il pot urmari?. Frumoasa povestea si frumoas relata de tine.Multumesc!

    • Online, cu sub in engleza, fie pe dramaload.com, fie pe krdrama.org.

 2. Planuiam de ceva timp sa urmaresc serialul, dar acum m-ai convins si mai mult! Multumim, Ana, pt articol!

 3. pare o poveste interesanta si frumoasa. imi place si melodia aleasa
  mersi pt prezentare

  • Melodia pe care am inclus-o in articol e chiar prima melodie din ost, si cea mai frumoasa :) Imi place la nebunie! Multumesc fetelor!

 4. Multumesc pt prezentare. Eu am vazut doar primele 6 episoade si pana acum pot sa spun ca merita urmarit. Interpretarea actorilor m-a impresionat si pe mine, iar elementele supranaturale se impletesc bine in poveste incat nu iti da senzatia ca ar fi prea ireal sau SF.

  • Da, bine zis, desi sunt elemente de fictiune, ele se impletesc bine cu realitate, si ce rezulta e minunat :) Mergi pana la capat, n-o sa-ti para rau :)

   • Cu siguranta o sa-l urmaresc pana la capat. Pana acum nu mi-a permis timpul, abia tin pasul cu cele de la Tv, deja sunt prea multe. Ce bine ar fi sa aiba ziua mai multe ore.

    • Ar fi minunat :) Eu nu urmaresc cele de la tv, decat Iljimae-ul, Parfumul si Copilul, nu :P Poate altadata…in schimb am in desfasurare History of Salaryman, Moon Embracing The Sun si God of War. Le urmaresc cand prind o fereastra :))

     • Chip de copil nici eu nu urmaresc de cand a inceput Iljimae in schimb celelalte chiar imi plac. Si cele enumerate de tine sunt pe lista de asteptare, in special Moon embracing the sun.

 5. Multumesc pentru prezentare Ana! Han Ji Min este una dintre actritele mele preferate si imi place si tema serialului, poate voi reusi sa-l urmaresc candva… Am o intrebare: nu merge linkul melodiei la inceputul recenziei, oare tot din cauza ca sunt de pe tel?

  • La mine merge :( Imi pare ft rau ca nu poti sa o asculti, e o melodie asa frumoasa. Crezi ca merge daca-ti las un link de pe youtube?

 6. http://www.youtube.com/watch?v=le4heiRitrU

  Incearca sa o asculti de aici, Lili :)

  • Multumesc frumos Ana, de-aici am reusit, e o melodie superba!

 7. Si melodia asta e foarte frumoasa :)
  http://www.youtube.com/watch?v=dgXxgfe2e7U&feature=relmfu

 8. Ua, Ana! Multumesc de recenzie :).
  De obicei ma hotarasc foarte greu sa incep sa ma uit la seriale, pentru ca stiu ca nu voi avea timp de ele, si in general nu am rabdare sa le urmaresc. De aceea fac o selectie foarte atenta cand ma decid sa vizionez un serial. Jung Woo Sung este unul din actorii coreeni pe care ii apreciez cel mai mult, si cum apare atat de rar in seriale am decis sa vad Padam Padam. Am vazut doar 2 episoade si l-am intrerupt din cauza sesiunii, dar il voi relua. Il am deja descarcat pe tot :P. Recunosc ca nu am citit recenzia pana la capat, deoarece se cam fac dezvaluiri :). Am apucat sa citesc deja ca Kang Chil e acuzat de moartea unchiului lui Ji Na … Hmm .. Cam cliseu, dar asta nu e o problema . Din cat am apucat sa vad – am ramas cu o impresie foarte placuta, iar elementele fantastice care apar cred ca fac povestea mai speciala. Prin urmare, incet incet , il voi duce la capat :) .

  • Mersi, Anca :) Eu l-am savurat din plin, poate ca sunt si mici clisee, ca in fiecare serial, dar merita…

 9. Padam, padam…
  Un serial care mi se pare din descrierea ta prin de sensibilitate si speranta, in ciuda greutatilor.
  Frumoasa prezentare, Ana.

 10. Eu am vazut primele 3 episoade din serial, dar din cauza lipsei de timp, nu l-am mai urmarit. Ce am urmarit, mi-a placut mult, asa ca il voi relua intr-un viitor apropiat sau la vara, cand sper sa am mai mult timp.
  Uite, Ana, se pare ca avem gusturi la fel si in alta parte, nu doar in ceea ce o priveste pe draga de Ha Ji Won. Si apropo de Ha Ji Won, abia astept sa ii inceapa serialul la care a inceput sa filmeze, pt ca pe acela il voi urmari fiecare episod, in momentul transmiterii.

 11. ana, multumesc mult pentru recenzie:) nu am citit-o in intregime pt ca e posibil sa vad acest serial si nu vreau sa-mi stric surpriza!!
  imi place mult Jung Woo-sung, daca ai timp, iti recomand sa il vezi in Daisy ( e un film deosebit)

  • Ma bucur :) Multumesc pt recomandare, stiu ca e un film bun, am citit aici pe blog despre el. Sper sa am ocazia sa-l urmaresc.

 12. Aaaa padam padam :X:X ma atrage foarte tare, mai ales ca joaca si Kim Bum, dragul de el are un rol exceptional. In seara asta vad ep 3, abia astept sa fiu surprinsa.Multumim pentru recenzie, am savurat-o!

 13. Param ,pam pam! Tu cate filme crezi ca mai poti recomanda? Fara numar desigur,daca am recomandarea ta ,e musai sa-l vad ,cand ? nu stiu ! Il bag in lista!

  • Livia, cate reusesc si eu sa vad :))

 14. Ia zi si tu o vorba ,eu m-am intepenit la ep 10 din DRT pe unde-l mai gasesc?

  • Pe dramaload.com este complet, toate episoadele. In engleza evident…

 15. Ok ,multumesc!

  • Ai mai intrebat undeva, si ti-am raspuns, dar probabil n-ai mai trecut pe acolo :D Cu placere!

 16. Stiu ca am ,mai intrebat dar nu mai stiu unde!Umblu peste tot cand am timp,vizitez toate camerele palatului !

  • Si ai pierdut camera cu pricina :))

 17. E si normal ,la cat de multe este,camere desigur! hi hi hi!

 18. caaaat de mult s-a maturizat Kim Bum…a salbit si si-a modelat trupul….de la imaginea de pusti din BOF, aici este un barbat in toata firea…I LIKE HIM MORE!!! :X voi urmari serialul :D

  • O,da! S-a maturizat atat de mult, corpul sau e bine sculpat. Cand am vazut pozele pe net, cu bustul sau, am ramas cu gura cascata la propriu. In BOF era un dulce, m-a cucerit, insa acum sunt inebunita dupa el. ;))

 19. momentan urmaresc You’re Beautiful :))))) cu Jang Geuk Suk :P

  • Un serial bun. Mi-as dori sa am timp sa-l revad, mi-a placut chiar mult. La ce episod esti? :)

 20. Mersi de rezumat. Am fost interesat de acest serial inca de cand am aflat ca Kim Bum face parte din distributie. Totusi nu am cand sa vad drama, desi imi doresc mult. Subiectul ma atrage, desi inainte nu as fi putut spune acest lucru. Nu eram pasionata de povesti cu “spirite”, fantastice, insa k-dramele mi-au schimbat parerea. Mai intai a fost “My girlfriend is a Gumiho”, apoi a urmat “49 Days”, iar acum mi-as dori sa ma simt atrasa de un inger.

 21. Eu cred ca Jung Woo Sung s-a nascut direct pe scena :D De fiecare data cand ii vad prestatia raman fara aer.
  Chiar acum urmaresc Padam Padam (sunt la penultimul episod) si cred ca va fi cel mai bun serial vazut in viata mea. Este….nu exista adjectiv sa il descrie in totalitate!

 22. Am reascultat melodiile, imi plac atat de mult! Poate vom vedea serialul si in televizor candva…

  • Nu se stie, s-ar putea, de ce nu? Eu m-as bucura :)

 23. Actrita mea preferata (dupa Ha Ji Won) esta Han Ji Min. Mi se par atat de naturale amandoua, si ca persoane si in jocul lor actoricesc

  • Liliko, ma bucur sa aflu ca actrita ta preferata e tot Ha Ji Won :) Pt mine deja e clar ca e cea mai buna, toate filmele si serialele in care am urmarit-o mi-au demonstrat asta, si nu sunt putine, am urmarit deja 14 productii ale ei, a 15-a este in derulare, si va urma a 16-a, pana voi termina toate care se gasesc :)

   • Da, Ha Ji Won e uimitoare! Frumoasa, feminina, dar si sportiva, cand e artistica, gingasa, cand e luptatoare, asa cum cere rolul, dar totdeauna joaca perfect, o adevarata profesionista!

  • Si sa stii ca si mie imi place mult Han Ji Min :)

 24. Frumos serial, mi-ar placea sa fie difuzat si la noi, ar fi al doilea serial in care il vad pe Kim Bum.
  Multumesc pt. prezentare!

  • Asta ar fi al patrulea serial in care as vedea-o pe Han Ji Min.

 25. Kim Bum e fff dragut, insa imi pare mult mai dragut cu parul scurt.

 26. Ana, am gasit OST-ul serialului! Vrei?

  • Nu, ca nu mai le strang in pc, am prea multe :))

   • :))) si cardul de memorie in telefonul meu a patit la fel

    • Sa stii ca il aveam in pc, dar uitasem de el :P Am atat de multe… :))

     • :-)))) se mai intampla :) si eu am descarcat cantece care am avut deja

Leave a Comment