koreafilm

Iubitul Prinţesei – episodul 13

Written by koreafilm. Posted in Iubitul Printesei, K-drama, Povestea

Tagged: , , ,

0

Published on februarie 27, 2012 with 24 comentarii

de Julia79

01 Yoon Wha Jae In – Longing


Lipsa de încredere între Se Ryung şi Myun Shin este evidentă. Scuzele fetei sunt doar de faţadă atunci când vede că totuşi a salvat rudele lordului Kim. Ofiţerul spera să primească în schimb măcar o parte din inima ei, dar cum i se răspunde cu o nouă respingere, acesta o strânge cu forţa în braţe. De departe Seung Yoo îşi priveşte femeia pentru care simte acum mai degrabă ură. Tânăra îl respinge cu brutalitate şi îl roagă să nu se mai comporte niciodată aşa cu ea. Seung Yoo continuă să meargă pe străzi fără un sens încă nevenindu-i să creadă că s-a îndrăgostit de fiica duşmanului său, în timp ce domniţa ajunge acasă unde este aşteptată de tatăl său. Acesta o ceartă pentru că le-a asuns pe cele două urmaşe ale familiei Kim încălcând astfel legile, dar Se Ryung îşi păstrează părerea că nimeni nu merită umilinţa de a fi sclavul celor care i-au distrus familia. Pentru ea este o încălcare a codului de morală. Tatăl nu reuşeşte să-şi convingă fiica că nu a procedat corect şi continuă să-i fie ostil. Toată puterea lui nu are nicio valoare în faţa domniţei.

Seung Yoo continuă să meargă pe urmele trecutului său plin de durere rememorând imagini triste. Încearcă să afle unde este capul tatălui său, dar fără răspuns. Fiecare glas de copil îi aminteşte de micuţa Ah Kang. La casa gisaeng unde erau adăpostiţi apar probleme pentru că fratele Jo Suk Joo (cel care îl ajutase pe Seung Yoo să scape) este căutat de oamenii bandei lui Gong Gil Goong. Aceştia atacă fără scrupule când îşi face apariţia Seung Yoo care îşi varsă toată furia asupra lor. Este oprit să ucidă de apariţia lui Jo Suk Joo care ar vrea o confirmare in ceea ce priveste identitatea lui şi îl sfătuieşte să se oprească pentru că aşa nu va rezolva nimic. Şefa casei de gisaeng nu vrea neapărat să-i ştie numele dar, dacă va dori să locuiească acolo va trebui să-şi folosească calităţile de luptător şi să le protejeze pe fete de bandiţi sau alţi eventuali atacatori. Treaba lui va fi să păzească Pavilionul de Jad în afara lui. Seung Yoo acceptă fără cuvinte.

Între timp, cel care ar fi trebuit să se “ocupe” de Jo Suk Joo este aspru pedpsit pentru neputinţa lui, dar omul povesteşte înfricoşat despre noul angajat de la Pavilion care este extrem de însetat de sânge. Retras în camera lui, Seung Yoo îşi aminteşte ultimele cuvinte ale domniţei iubite, ţinând strâns mâna pe sabie.
Se Ryung e cu inima alături de el, chiar dacă ea ştie că e mort. A doua zi are o discuţie cu mama ei care o anunţă noua dată a nunţii şi îi reaminteşte că trebuie să fie o soţie bună. Planurile de atac asupra lui Su Yang sunt revizuite şi Prinţul Consort este rugat să accepte să-i fie cavaler de onoare al Ofiţerului Shin. Chiar dacă nu vrea trebuie să spună da pentru reuşita cauzei.

Se Ryung merge să o viziteze pe Prinţesă pentru a o anunţa de nuntă. Pentru prima, dată după mult timp, Kyung Hye îi vorbeşte ca unei persoane cu care împarte suferinţa unei căsătorii forţate şi îi dă inelele primite cândva de la Seung Yoo ca pe un dar de nuntă. Domniţa le primeşte ca pe cel mai preţios lucru şi nu îşi mai poate stăpâni lacrimile.

Prinţul Consort acceptă cu greu să-i fie cavaler la nuntă lui Shin Myun. Unul dintre oamenii de încredere a marelui Print Geum Sung trădează şi dă informaţii despre planul de atac al acestui în tabăra lui Su Yang. Informaţiile sunt valoroase pentru că Marele Prinţ ar putea scăpa acum şi de Prinţesă. Seung Yoo îşi începe munca de paznic sub atenta supraveghere a unei şefe dure. Fratele ei, Jo Suk Joo, nu e prea convins că e omul potrivit, însă ea nu este de aceeaşi părere. Pentru a lupta împotriva lui Gong Chil Goo vor trebui să fie puternici. Prima zi de lucru este una destul de grea pentru Seung Yoo, dar acesta reuşeşte să-şi facă treaba fără să scoată sabia.

Seung Yoo ajunge la poarta Palatului pentru a afla ce s-a întâmplat cu nepoata şi cumnata sa. Cu greu reuşeşte să nu fie văzut de vechiul prieten. Află din discuţiile paznicilor că urma nunta cu fiica cea mare a lui Su Yang. Seung Yoo continuă să-şi caute familia şi află că s-ar fi sinucis. În nebunia lui riscă să fie văzut. Întors acasă aude o frântură de discuţie care îl pune pe gânduri “să ţii ostatecă iubita adversarului pentru a-l atrage în capcană”. Retras din nou lângă sabia, confuz şi plin de ură, rememorează ultimele evenimente şi plănuieşte o noua strategie.

Ziua nunţii dintre Se Ryung şi Myun Shin se apropie. Se Ryung merge spre templu pentru a se ruga urmărită de la distanţă de Seung Yoo pregătit de răzbunare. Acolo este aşteptată de viitorul soţ cu un mic dar şi astfel încercarea de răpire a lui Seung Yoo eşuează pentru moment. Continuă însă să o urmărească şi astfel o vede cum îşi lasă inele de rămas bun. Pe urmele ei le ia, dar domniţa revine şi reuşeşte partţial să le recupereze.

Pregătirile de nuntă se apropie de final. Spre bucuria lui Su Yang fiica lui se va căsători în sfârşit cu cel ales de el. Pentru familie o zi fericită, pentru ea o zi tristă. Prinţesa îi arată pentru prima dată afecţiune soţului ei pregătit să moară pentru ea şi fratele ei, dacă este nevoie. Invitaţii sosesc, fiecare cu planurile lui. Jung îşi reaminteşte nunta lui şi cât de fericit era. Su Yang îşi pregăteşte apărarea şi modalităţile prin care îi va demasca pe cei care îl vor ataca. Seung Yoo se strecoară printre servitorii de la nuntă. Mama îi dă un ultim sfat fiicei, dar nu face decât să-i amintească tot de profesorul ei drag. Mireasa este atent pregătită, dar inima ei este departe. Când toată lumea o aştepta, mireasa dispare…

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

24 comentarii

There are currently 24 comentarii on Iubitul Prinţesei – episodul 13. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Super episod!Super bine realizata recenzia!!

 2. Mulţumesc pentru rezumat, Marinela…îmi place tare mult cum arată Seung Yoo acum…parcă seamănă un pic cu Bi-dam…
  Am citit în TV Mania că de săptămâna viitoare o să fie de la 16 acest serial, în loc de Parfum de femeie. Acum nu ştiu cât de adevărat este…..iar de la 17:30 începe Pasărea spin…acesta este cumva Thorn birds, nu?

  • Hmmm, Thorn Birds pare un serial interesant…

   • serialul este tradus integral in romana.
    se pare ca televiziunile se orienteaza dupa ce traducem noi :))
    e un serial interesant care merita urmarit

 3. Ahh, cum o rapeste….ce lupta se va duce in inima lui, ea e totodata femeia pe care o iubeste, dar si fiica dusmanului sau de moarte….superb rezumat, multumim Julia :)

 4. ce mutare proasta pentru cei de la euforia! cum sa puna iubitul printesei de la 16.00?! e si lipsa de respect pe de alta parte sa dea ultimele 8 episoade la o cu totul alta ora…mai bine renuntau la ora 16.00 si ar fi ramas doua seriale coreene de la 17.30 si 19.45!!

  • Si mie mi se pare cam nelalocul ei aceasta mutare, daca va fi asa intradevar…

 5. sper sa fie lasat de la 19.45, la ora 16 sunt inca la serviciu…

 6. Cee? De ce sa mute serialul la o alta ora? T_T Mai am un episod dar e altceva cand il vezi la televizor… Incredibil! :((

  Cat despre ce se va intampla de acum incolo, fiti strong! :( a! si sa aveti servetele pe langa voi…veti avea nevoie de ele ;)

 7. Ce episod !!! Cu ghinion pt Shin Myun, caci se va fura mireasa….

 8. Abia aştept episodul acesta, văd că şi la ei se fura mireasa.

  • Ei au o traditie ceva mai speciala, se fura mireasa inainte ca sa nu aiba cu cine sa se casatoreasca mirele …hihihi…

  • A fost un episod frumos,caci nu se mai casatoreste Se Ryeong cu Shin Myeon….si ma bucur ca celeilalte printese a inceput sa ii pese de Jong……saptamana viitoare,marti,de la 17:30, incepe NICE GUY/ACUZAT PE NEDREPT si de abia astept sa o vad pe Moon Chae Won si pe Song Joong Gi in roluri noi…..

   • Pare un film interesat, Nice Guy. O sa ma uit cand o sa pot la el :).
    Iar Moon Chae Won si Song Joong Ki sunt geniali. Imi plac foarte mult. Un motiv in plus sa ma uit. Kamsahamnida pentru informatie, Andreea.

    • Cu multa placare,Keuri! Ce mai faci? Ti-a trecut de raceala?

     Eu cand am auzit vestea despre serial, am fost fffff entuziasmata!

     • In Nice Guy, parintii lui Seo Eun Gi(Moon Chae Won) sunt interpretati tot de actoriii din Princess Man….o coincidenta,sau…..

     • Aproape. Ma mai tine tusea un pic… Asa microb ambitios… De 2 saptamani si ceva a inceput… Tu cum esti?

     • Eu sunt bine, momentan nu sunt racita si nici nu trebuie sa racesc in urmatoarele 2-3 saptamani caci nu am voie sa plec racita la olimpiada….Ma bucur ca ti-a mai trecut!Eu detest sa fiu racita,caci am o stare foarte ciudata, si tine si destul de mult,dar asta e…

   • A fost un episod frumos dar şi trist pentru eroii noştri, Su Yang e extrem de rău, dacă îşi poate ucide fraţii în halul ăsta. De pe altă parte îmi place că prinţesei a început să îi pese de Jong, fac un cuplu tare frumos :)

   • Şi referitor la noul serial deocamdată nu pot să îl văd, dar poate mai târziu o să reuşesc să îl urmăresc. Mai întâi să se termine Zeul Războiului :)

    • Sper sa reusesti, eu mai mult ca sigur o sa il vad acum, numai ca o sa pierd din el vreun episod -doua, pe parcursul olimpiadei,in rest sper sa il vad tot….

     • Si sper sa aiba happy ending,daca nu….asta e…..

 9. Eu iarna asta am fost răcită doar puţin câteva zile, luând răceala de la mama, faţă de alte ierni în care mă răceam de 2-3 ori iarna asta am scăpat uşor, şi eu detest să fiu răcită, mă doare capul şi nu am chef de nimic :)

  • Ma bucur pt tine, eu am fost racita iarna asta de doua ori, dar mi-a trecut si sper sa nu se mai lege de mine…

Leave a Comment